Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

NSI verkoopt aandeel winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam

Lees over dit aandeel ook

  1. 18 apr Stevige winstdruk bij kantorenfonds NSI
  2. 18 apr Beursblik: NSI bevestigt outlook na matig kwartaal

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 26 oktober 2021 07:32
    Op het eerste gezicht een nette prijs!

    Overigens een eigenaardig opgezet winkelcentrum, wel op een interessante locatie. Totale oppervlakte volgens het jaarverslag 21.6K m2, dus net geen €3K per m2.

    Gezien de pure focus op kantoren zou ik zeggen: Opgeruimd staat netjes!
  2. forum rang 4 junkyard 26 oktober 2021 09:34
    De overige 2 objecten zullen vast ook iets opgebracht hebben, waarbij vooral Leiden flink boven boekwaarde is verkocht (totaal c. € 15-20 miljoen?):
    nsi.nl/location/stationade-ii-leiden/
    nsi.nl/location/park-office-rotterdam-2/

    Bij 21.600m2 Zuidplein, houd ik het op iets beneden de € 2,5k per m2. NSI heeft het eerste halfjaar van 2021 nog € 4.3m in Zuidplein geinvesteerd ('€ 4.3m for the large-scale renovation of shopping center Zuidplein, Rotterdam) om dit winkelcentrum goed te kunnen verkopen.

    Gewoon netjes, maar niet buitensporig voor een levendig centraal winkelcentrum in Rotterdam met lange termijn huurders als Primark.
  3. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 26 oktober 2021 09:57
    quote:

    junkyard schreef op 26 oktober 2021 09:34:

    De overige 2 objecten zullen vast ook iets opgebracht hebben, waarbij vooral Leiden flink boven boekwaarde is verkocht (totaal c. € 15-20 miljoen?)

    Gewoon netjes, maar niet buitensporig voor een levendig centraal winkelcentrum in Rotterdam met lange termijn huurders als Primark.
    Bedankt, daar had ik in de gauwigheid overheen gelezen. Zuidplein bestond namelijk ook uit drie stukken, dus die andere transacties had ik niet opgemerkt. Rdam-zuid is historisch gezien een achtergesteld gebied, maar wel goed verbonden en bovendien zijn er vrij ambitieuze plannen om het gebied te revitaliseren. Het heeft er alle schijn van dat de boekwaarden al een tijdje zijn afgestemd op een aanstaande verkoop.

    Opgeruimd staat netjes gaat nog steeds op, maar ik denk dat de koper ook geen slechte deal heeft gedaan.

    PS

    Ik zie in het Q3-rapport dat er in de categorie "other" toen nog vier objecten waren met een gezamenlijk oppervlak van 53k m2 en een waardering van €75 mln. Als ik jou volg in de opbrengst van Zuidplein zou dat betekenen dat de rest voor ongeveer 1k/m2 (of zelfs minder) in de boeken achterblijft (het "verzakte" 't Loon en twee objecten in Amsterdam -d.w.z. bron jaarverslag 2020, weet niet of er nadien nog wat is gebeurd).
  4. forum rang 4 junkyard 27 oktober 2021 00:26
    Inderdaad, drama winkelcentrum t Loon staat vast tegen minder dan € 1000/m2 in de boeken (beneden € 20 miljoen). Daarnaast twee objecten in Amsterdam in 'Other', een pand nabij Sloterdijk (verhuurd aan school?) en een Amsterdams pand met kamerverhuur binnen de ring (maar met relatief lage huren nadat NSI een malafide verhuurmakelaar moest uitkopen/wegsturen). Deze twee Amsterdamse panden zijn nog niet verkocht, lijken mij op zich prima om aan te houden want de locaties zijn goed. Bij t Loon zal nu bijna alle pijn wel genomen zijn, hopelijk nog een € 12 miljoen claim payout vanuit de verzekeraar na finale uitspraak.

    Eens dat NSI (net als de meeste fondsen) het vastgoed dat in aanmerking komt voor verkoop hierop o.a. in boekwaarde prepareert, om hierna goed voor de dag te komen. Zuidplein is goed verkocht (incl voorbereiding / timing NSI met investering), maar dit is vastgoed met lange termijn relevantie (dus ook goed voor de koper).

    Zie ook discussie op NSI 2021 draadje.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NSI

17,280 17:35
-0,700 -3,89%
Premium

Stevige winstdruk bij kantorenfonds NSI

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links