Recticel « Terug naar discussie overzicht

Forum Recticel geopend

274 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 » | Laatste
Luk J
0
quote:

de dromer schreef op 8 juni 2021 01:01:

Stilte voor de storm?????
Ik zit al een paar dagen ongeveer hetzelfde te denken.
Ben benieuwd wat de stand van zaken is mbt het aantal aandelen dat Greiner in bezit heeft en of Recticel een witte ridder heeft kunnen vinden.
Luk J
1
ING verhoogt koersdoel Recticel

(ABM FN) ING heeft het koersdoel voor het aandeel Recticel verhoogd van 18,00 naar 20,00 euro met handhaving van het koopadvies. Dit bleek dinsdag uit een analistenrapport van de bank.

ING besloot hiertoe, nadat het bedrijf voor dit jaar de outlook verhoogde en om de conglomeraatkorting in het eigen model te elimineren, rekening houdend met de verkoop van de divisie Bedding. "Hiermee komt het decennialange herstructureringsproces tot een einde, met een bedrijf gefocust op twee activiteiten met groeipotentie", aldus analisten Maxime Stranart en Stijn Demeester.

ING vindt dat de koers van het aandeel, ondanks de recente stijging, nog altijd relatief laag staat met een korting van circa 50 procent ten opzichte van zijn sectorgenoten.

Voor wat betreft de recente interesse van Greiner, dat 13,50 euro per aandeel Recticel wil neerleggen, gaat ING uit van een scenario waarin Greiner als een dominante minderheidsaandeelhouder eindigt met een belang van meer dan 30 procent.

De koers van het aandeel Recticel noteerde dinsdag op een groene beurs van Brussel 1,1 procent hoger op 14,78 euro.

Correctie: om juiste overnamebedrag te noemen.

Door: ABM Financial News.
de dromer
0
Weet iemand of Greiner een Luc Tackje kan doen? Een overnamebod doen die niet slaagt en daarna
rustig aandelen opkopen? Kan dit nog?
b68er
1
"Recticel bevestigde de vooruitzichten voor het hele boekjaar. De aangepaste EBITDA zal dus tussen 123 en 133 miljoen euro uitkomen, inclusief de bijdragen van FoamPartner en de daarmee verbonden synergiën."

Let op! Recticel ligt momenteel bijna stil met productie.... krijgen geen MDI aangeleverd. Van leveranciers wetende hebben ze een mail gestuurd al voor het bouwverlof.
Kargicak
0
quote:

b68er schreef op 27 augustus 2021 13:24:

"Recticel bevestigde de vooruitzichten voor het hele boekjaar. De aangepaste EBITDA zal dus tussen 123 en 133 miljoen euro uitkomen, inclusief de bijdragen van FoamPartner en de daarmee verbonden synergiën."

Let op! Recticel ligt momenteel bijna stil met productie.... krijgen geen MDI aangeleverd. Van leveranciers wetende hebben ze een mail gestuurd al voor het bouwverlof.
Kun je met wat meer komen, zoals de mail die gestuurd is ( laat deze mail eens zien )

voda
0
Advies van Kepler Cheuvreux over Recticel
Beurshuis Kepler Cheuvreux
Aandeel Recticel
Datum 27 augustus 2021
Advies Houden
Koersdoel 15,70 EUR

Detail advies
PARIJS (Trivano.com) - Op 27 augustus 2021 hebben de analisten van Kepler Cheuvreux hun beleggingsadvies voor Recticel (REC; ISIN: BE0003656676) herhaald. Het advies van Kepler Cheuvreux voor Recticel blijft "houden".

De analisten behouden hun koersdoel van 15,70 EUR.

Op 26 februari 2021 publiceerde Recticel zijn jaarresultaten.
voda
0
Advies van Berenberg over Recticel
Beurshuis Berenberg
Aandeel Recticel
Datum 02 september 2021
Advies Kopen
Koersdoel 19,00 EUR

Detail advies
(Trivano.com) - Op 2 september 2021 hebben de analisten van Berenberg hun beleggingsadvies voor Recticel (REC; ISIN: BE0003656676) herhaald. Het advies van Berenberg voor Recticel blijft "kopen".

Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 18,00 EUR naar 19,00 EUR.

Op 26 februari 2021 publiceerde Recticel zijn jaarresultaten.
voda
1
Recticel genoemd op speculatieve M&A-site
Recticel
REC
0,00%
kende in de latere handelsuren gisteren een opstoot naar 16 euro. De isolatiespecialist werd genoemd op Betaville, een website met speculatief overnamenieuws. 'Recticel heeft een rivaliserend bod ontvangen naast dat van Greiner', aldus de website die zich baseert op anonieme bronnen.

De opstoot werd kort nadien weer uitgevlakt.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/Ch...
voda
0
Advies van KBC Securities over Recticel
Beurshuis KBC Securities
Aandeel Recticel
Datum 09 september 2021
Advies Opbouwen
Koersdoel 16,00 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 9 september 2021 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor Recticel (REC; ISIN: BE0003656676) herhaald. Het advies van KBC Securities voor Recticel blijft "opbouwen".

De analisten behouden hun koersdoel van 16,00 EUR.

Op 26 februari 2021 publiceerde Recticel zijn jaarresultaten.
voda
1
Advies van KBC Securities over Recticel
Beurshuis KBC Securities
Aandeel Recticel
Datum 28 september 2021
Advies Opbouwen
Koersdoel 16,00 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 28 september 2021 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor Recticel (REC; ISIN: BE0003656676) herhaald. Het advies van KBC Securities voor Recticel blijft "opbouwen".

De analisten behouden hun koersdoel van 16,00 EUR.

Op 26 februari 2021 publiceerde Recticel zijn jaarresultaten.
voda
1
Oostenrijkers zetten door met karig bod op Recticel

Axel Kühner, de CEO van het Oostenrijkse familiebedrijf Greiner, zet door met zijn vijandig overnamebod op Recticel.
JAN DE SCHAMPHELAERE MICHAEL SEPHIHA
06 oktober 2021 19:32

Het Oostenrijkse Greiner lanceert volgende week een overnamebod op de schuimrubberproducent Recticel. Het houdt vast aan de prijs van 13,50 euro per aandeel. Dat is onder de huidige beurskoers, waardoor de kans op slagen miniem is.

Aandeelhouders van Recticel
REC
0,00%
kunnen tussen 14 oktober en 17 december hun aandelen aanbieden bij Greiner. De Oostenrijkers hopen na afloop van die periode minstens 50 procent plus één aandeel van Recticel in bezit te hebben en zo de controle over de groep te verwerven.

Ze zijn al verzekerd van 27 procent, dankzij een deal met de holding Bois Sauvage. Die was 30 jaar de referentieaandeelhouder van Recticel, maar besliste in mei haar aandelen te verkopen aan Greiner. Dat gebeurde achter de rug van de schuimrubberfabrikant, waardoor het bedrijf voor een voldongen feit werd gesteld en opgescheept zit met Greiner - een sectorgenoot en concurrent - als aandeelhouder.

De essentie
Greiner nam in mei het belang van 27 procent van Bois Sauvage in Recticel over en lanceert nu officieel een (vijandig) bod op alle andere aandelen.
De biedprijs bedraagt 13,50 euro per aandeel. Dat is minder dan de huidige koers. De kans op slagen is dus miniem.
Het Oostenrijkse familiebedrijf, goed voor bijna 2 miljard euro omzet en 11.500 werknemers, wil met Recticel een grote speler worden in de wereld van polyurethaanproducten.
De kans is groot dat een situatie ontstaat waarbij Greiner een blokkeringsminderheid overhoudt. Dan zit Recticel opgescheept met een ongewenste partner in het kapitaal en de raad van bestuur.


De meerderheid verwerven wordt voor de Oostenrijkers met het huidige bod een vrijwel onmogelijke opdracht, gezien Recticel fors hoger noteert.

We zijn er nog steeds van overtuigd dat dit een aantrekkelijk bod is en dat we een meerderheid zullen verwerven.
AXEL KÜHNER
CEO GREINER

Greiner betaalde Bois Sauvage 13,50 euro per aandeel en zei in mei al dezelfde prijs aan alle andere aandeelhouders te willen betalen. Dat was toen 10 procent boven de laatste slotkoers, maar Recticel was niet onder de indruk en reageerde dat dit het bedrijf ‘aanzienlijk’ onderwaardeerde. Analisten volgden die stelling en plakken nu een waarde van eerder 18 euro of zelfs meer dan 20 euro op het aandeel. Ze merken op dat Greiner onvoldoende rekening hield met de groeivooruitzichten.

Recticel stuurde kort na de aankondiging van de voornemens van Greiner zijn winstverwachtingen voor 2021 opwaarts bij, en publiceerde eind augustus - ondanks ongeziene stijgingen van de grondstoffenprijzen – sterke halfjaarresultaten. Met dat alles hield Greiner in mei nog geen rekening.

LEES MEER
Recticel zet druk op Oostenrijkse jager met forse winstprognose
Recticel noteert sinds de demarche van Greiner constant tussen 14 en 16 euro, boven de biedprijs dus. ‘Gedreven door speculatie dat er een tegenbod komt, maar het plaatje is fundamenteel niet veranderd. We zijn er nog altijd van overtuigd dat dit een aantrekkelijk bod is en dat we een meerderheid zullen verwerven’, zegt Axel Kühner, de CEO van Greiner

Greiner, dat geadviseerd wordt door BNP Paribas Fortis en Linklaters, behoudt de mogelijkheid het bod in te trekken als de Europese concurrentiewaakhond de krachtenbundeling afkeurt, als de Bel20 tijdens de biedperiode onder de 3.461 punten zakt of als het de drempel van 50 procent plus één aandeel niet haalt.

Drempel
Het is maar de vraag of Greiner in een van die situaties ook daadwerkelijk zijn staart zal intrekken. Een beursdip zou misschien wel goed uitkomen, gezien het sommige aandeelhouders kan aanzetten om toch in te gaan op het bod. En wie weet is Greiner ook wel tevreden met 30 procent in plaats van 50 procent. Zodra die drempel overschreden is, kan het in de jaren erna zijn belang via de beurs stelselmatig opbouwen. In dat opzicht volstaat het om nog 3 procent extra aandelen te verwerven. ‘3 procent binnenrijven is een belangrijke stap, maar we mikken op meer’, zegt Kühner.

De bal ligt nu in het kamp van Recticel en van zijn aandeelhouders. De belangrijkste zijn Janus Henderson (5,04%), KBC Asset Management (3,01%) en Candriam, (3,01%) aangevuld met onder meer de familie Vlerick en de familie Sioen. Luc Vansteenkiste (ex-CEO van Recticel) was jaren voorzitter van de Sioen-groep.

Pinkstermaandag
Kühner zegt met nog geen enkele aandeelhouder contact te hebben gehad. Ook tussen Recticel en Greiner is het windstil. De twee partijen hebben elkaar op pinkstermaandag in Brussel een uur gesproken, maar daarna niet meer. Greiner zegt open te staan voor verder overleg, maar het is overduidelijk dat Recticel niet tevreden is met de huidige situatie. Dat er vermoedens zijn dat Greiner het bedrijf zou opknippen en de isolatiedivisie zou doorverkopen aan het Ierse Kingspan - die dat eerder al probeerde - helpt ook niet.

Recticel kondigde aan op zoek te gaan naar ‘strategische alternatieven’. Het bedrijf heeft vijf maanden gehad om zijn kaarten uit te spelen, maar het blijft vooralsnog stil.

Als alle aandeelhouders de helft van hun aandelen verkopen, dan zijn we er. En dan hebben ze een dubbele winst, een deel meteen en deel van de waardecreatie op termijn.
AXEL KÜHNER
CEO GREINER

Zo dreigt een situatie te ontstaan waarbij Greiner bij een mislukt bod een blokkeringsminderheid overhoudt om belangrijke strategische zetten tegen te houden. ‘Het is niet onmogelijk om zo het bedrijf te besturen, maar met een meerderheid zou het eenvoudiger zijn om waarde te creëren’, zegt Kühner. ‘Als alle aandeelhouders de helft van hun aandelen verkopen, dan zijn we er. En dan hebben ze een dubbele winst, deels meteen en deels de waardecreatie op termijn.’

Wat er ook gebeurt, Greiner zegt alleszins het belang van 27 procent te zullen behouden, ook als er een eventueel tegenbod komt. 'Recticel is een mooi bedrijf. We zijn hier voor de lange termijn.' Greiner stelt dat het van plan is het hoofdkwartier in Brussel te behouden.

Greiner stelt in de informatiebundel - de prospectus - dat aandeelhouders er niet mogen vanuit gaan dat de dividendpolitiek van Recticel bij een geslaagd bod voortgezet zal worden. Al voegt het daaraan toe dat het, in de huidige stand van zaken, niet substantieel wil afwijken daarvan.

De Oostenrijkers hebben de financiering van de operatie bij de banken naar eigen zeggen helemaal rond. Het bod waardeert de 73 procent van Recticel dat ze nog niet bezitten (inclusief inschrijvingsrechten) op 556 miljoen euro.

Recticel
Schuimrubberproducent.
Omzet (2020): 829 miljoen euro.
Brutobedrijfswinst (2020): 51,6 miljoen euro.
CEO: Olivier Chapelle.
Voorzitter: Johnny Thijs.
Beurswaarde: 792 miljoen euro.
Belangrijkste aandeelhouders: Bois Sauvage (27,08%)*, Janus Henderson (5,04%), KBC Asset Management (3,01%) en Candriam, (3,01%) aangevuld met onder meer de familie Vlerick en de familie Sioen.
*Verkocht aan Greiner, deal nog niet volledig afgerond


www.tijd.be/ondernemen/chemie/oostenr...
voda
0
Advies van ING over Recticel
Beurshuis ING
Aandeel Recticel
Datum 07 oktober 2021
Advies Kopen
Koersdoel 20,00 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 7 oktober 2021 hebben de analisten van ING hun beleggingsadvies voor Recticel (REC; ISIN: BE0003656676) herhaald. Het advies van ING voor Recticel blijft "kopen".

De analisten behouden hun koersdoel van 20,00 EUR.

Op 26 februari 2021 publiceerde Recticel zijn jaarresultaten.
voda
0
08:33
Ook notering Recticel opgeschort
De notering van Recticel
REC
0,00%
is tijdelijk geschorst op Euronext Brussel. Dat gebeurt op aanvraag van het bedrijf zelf en in afwachting van de publicatie van een persbericht.

Donderdag gaat het overnamebod van het Oostenrijkse Greiner op Recticel van start. Het bod van 13,50 euro per aandeel wordt door analisten algemeen als ontoereikend beschouwd, maar sinds de aankondiging dit voorjaar is het wachten op een tegenzet van Recticel.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/ha...
BLC6504
0
De Tijd - 13:24
Recticel verkoopt 'engineered foams' aan Amerikaans Carpenter
Het persbericht van Recticel valt binnen en dat is meteen een paukenslag. Recticel verkoopt zijn 'engineered foams'-activiteiten aan de Amerikaanse groep Carpenter voor 656 miljoen euro. Dat komt neer op 11,65 euro per aandeel Recticel op volledig verwaterde basis.

Een en ander betekent dat Recticel voortaan alleen nog uit de tak isolatiematerialen zal bestaan, een segment dat volgens Recticel 'uitstekende vooruitzichten biedt inzake groei en winstgevendheid'.

De transactie moet worden goedgekeurd door de aandeelhouders en door de regelgevende autoriteiten.
voda
0
Recticel grijpt naar zelfverminking als verdediging

STEFAAN MICHIELSEN
Senior writer

11 oktober 2021 19:46

Recticel grijpt naar zelfverminking om het ongewenste overnamebod van het Oostenrijkse Greiner af te weren. Het is een riskante strategie.

Het is een drastisch middel. Maar de raad van bestuur van Recticel is blijkbaar bereid erg ver te gaan om Greiner een blauwtje te doen oplopen bij de officiële lancering van zijn dit voorjaar aangekondigde bod - door Recticel en analisten als erg karig bestempeld. Nadat de zoektocht naar een witte ridder niets had opgeleverd, kondigde Recticel maandag aan een principeakkoord te hebben gesloten voor de verkoop van zijn divisie soepelschuim aan een Amerikaanse groep. Net die divisie maakte Recticel voor Greiner een aantrekkelijk ovenamedoelwit.

LEES MEER
Recticel verkoopt divisie om Oostenrijkse jager af te houden

Recticel heeft bovendien een heel fraaie prijs bedongen voor die divisie. Daardoor creëert de operatie voor zijn aandeelhouders een pak meer waarde dan ze kunnen krijgen door in te gaan op het bod van Greiner. Op die manier heeft de raad van bestuur van Recticel een sterke troef in handen om de meerderheid van de aandeelhouders te winnen voor de deal.

Zonder de schop onder de kont van de Oostenrijkers was Recticel wellicht niet ijverig op zoek gegaan naar manieren om extra waarde te creëren voor de aandeelhouders.
De aandeelhouders van Recticel mogen Greiner dankbaar zijn. Want zonder de schop onder hun kont van de Oostenrijkers waren het management en de raad van bestuur van de Vlaamse schuimrubberproducent wellicht nooit zo ijverig op zoek gegaan naar manieren om extra waarde te creëren voor de aandeelhouders.

Of Recticel met de deal kiest voor een strategie die op termijn ook voor de groep zelf erg lonend is, zal moeten blijken. Het bedrijf krijgt met de verkoopprijs een hoop cash op zijn rekening. Maar het verliest een van zijn twee benen. De cash kan worden gebruikt om het andere been, de isolatiepoot, voort te versterken. Daar zit inderdaad muziek in, nu door de klimaatverandering en de energiecrisis sterker ingezet wordt op het isoleren van woningen en gebouwen. Maar het is een gok.

Om te weerstaan aan de druk van de aandeelhouders, die verwachten dat Recticel een deel van de verkoopsom aan hen uitkeert, zal het management met een overtuigende strategie moeten komen. En het na de amputatie nog slechts op één been steunende Recticel is met zijn overblijvende isolatiedivisie meteen een gemakkelijker overnameprooi geworden voor concurrenten die alleen daarin geïnteresseerd zijn. Twee jaar geleden kwam de Ierse bouwmaterialengroep Kingspan daarvoor al eens aan de deur kloppen.

Tegenzet
Greiner dreigt zijn slag niet thuis te halen, maar Recticel is nog niet van de Oostenrijkers verlost. Met een belang van 27 procent, dat ze kochten van de investeringsmaatschappij Bois Sauvage, blijven ze veruit de grootste individuele aandeelhouder. Dat kan hen een doorslaggevende stem geven, als later nog een keer over de toekomst van Recticel moet worden beslist.

LEES MEER
Specialisten verwachten koerssprong Recticel

Louter financieel, als aandeelhouder van Recticel, doet Greiner geen slechte zaak met deze coup de théâtre opgezet door de raad van bestuur van de schuimrubberproducent. Dat neemt niet weg dat de Oostenrijkers nog met een financiële of juridische tegenzet kunnen komen. Het is nog lang niet zeker dat ze hun beleg opbreken. De slag is nog niet beslist.

www.tijd.be/opinie/commentaar/rectice...
Krentenmenten
0
Jammer, maar in feite schakelt Greiner een concurrent uit, tegen relatief lage kosten. Goedkoper dan adverteren.... Triest, maar waar....
274 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 14:52
Koers 11,760
Verschil -0,140 (-1,18%)
Hoog 11,840
Laag 11,720
Volume 14.416
Volume gemiddeld 56.568
Volume gisteren 36.047

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront