ASML « Terug naar discussie overzicht

ASML 2021

6.547 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 ... 324 325 326 327 328 » | Laatste
rene66
1
quote:

FSChneider schreef op 27 september 2021 16:18:

enig idee waarom dit zo snel is gedaald? het is gewoon winstneming, Evergrande, of marktmanipulatie?
Kort gezegd komt het neer op markmanipulatie, niet alleen ASML gaat naar beneden maar het is wereldwijd aan de gang. Ik denk dat een aantal hedgefunds in de VS weer eens gemeenschappelijk besloten hebben om winst te nemen wereldwijd op alle aandelen en dan gaan Nederlandse aandelen ook mee. Meestal duurt dat een dag of drie en daarna veert alles weer omhoog of er moet al iets aan de hand zijn, maar tot heden is dat niet echt het geval in mijn beleving.

Rente VS veert een beetje op en verder bekende dingen zoals Evergrande en politieke spelletjes in de VS. Dat wordt weer gebruikt als reden om aandelen te verkopen en winst te pakken. Maar de vraag is wat ze gaan doen met het geld en dat is weer aandelen kopen.

The Nasdaq lagged with a drop of more than 0.8% as Treasury yields climbed. The benchmark 10-year yield extended last week's gains to top 1.48%, reaching its highest level since June as optimism over the economic recovery mounted.

Investors are kicking off trading this week following a volatile streak of trading, with the potential default of key Chinese property developer Evergrande and concerns over monetary and fiscal policy front and center
Donker_Groen
1
Sorry maar niet elke daling is marktmanipulatie. Als het morgen 2% stijgt, heet dat dan ook manipulatie?
Er staat YTD gewoon +80%; niks aan het handje qua rendement
rene66
1
quote:

Donker_Groen schreef op 27 september 2021 20:36:

Sorry maar niet elke daling is marktmanipulatie. Als het morgen 2% stijgt, heet dat dan ook manipulatie?
Er staat YTD gewoon +80%; niks aan het handje qua rendement
Ik heb het niet alleen over ASML, ik heb het over het wereldwijde rimpeltje naar beneden.Dat is gewoon een georganiseerd gebeuren. Het hele gebeuren rondom de beleggingswereld zit vol met afspraken tussen grote partijen, die kunnen de markt een bepaalde kant opsturen of niet.
*voetnoot
1
Joni-2
0
quote:

ildotttore schreef op 27 september 2021 17:08:

Vandaag of morgen grote analisten bijeenkomst Asmi. Woensdag voor Msml. Vele beleggers volgen die analisten blindelings maar vergeten dat hier ook veel kaf onder het koren zit. Verkopen blindelings om met rode kaken weer terug in te stappen. 2 x commissie betalen. Wie is de lachende derde???
Zelf blijf ik ook in ASML...
Maar om lachende derde te zijn, moet je wel Euronext in portefeuille hebben, lekker defensief, zowel bij een grote en kleine crisis.... (en kijk niet naar de dagkoers....)
Thorgall
1
quote:

Donker_Groen schreef op 27 september 2021 20:36:

Sorry maar niet elke daling is marktmanipulatie. Als het morgen 2% stijgt, heet dat dan ook manipulatie?
Er staat YTD gewoon +80%; niks aan het handje qua rendement
exact. Op geen enkel forum lees je over manipulatie als de koers omhoog gaat. Blijkbaar wordt er alleen maar beneden gemanipuleerd, wat natuurlijk onzin is. Reden voor de daling vandaag is heel simpel, want dat was de rente die sterk steeg. De lage rente, die ook een grote oorzaak was van de huidige stijgingen de afgelopen periode.
voda
1
Geen bewijs van structurele wisseling van de wacht
Vooralsnog is de voorkeur voor financials niet structureel. Voor de lange termijn is er nog geen sprake van outperformance van financials. Ook de afkeer van tech is waarschijnlijk slechts van korte duur.

Ik zie technisch nog geen bewijs dat de wisseling van de wacht structureel is en zal doorzetten. De volgende technische signalen zijn daar verantwoordelijk voor:

ASML bezit, met een meerjarige uptrend, een zeer sterk momentum. De uptrend van ING is slechts anderhalf jaar oud. Daarvoor bewoog ING neerwaarts; het momentum is zwak.
Er zijn bij ASML geen oude toppen die een eventuele verdere koersstijging kunnen tegenhouden. ING komt wel veel oud zeer tegen rond de toppen van €13,28 (van 3 augustus 2018) en €14,49 (van begin 2018).
ASML is een krachtige outperformer. ING kan de laatste maanden de AEX niet bijhouden, waardoor het aandeel achterop raakt

AEX-index nogmaals afgeketst op 800-puntengrens
De AEX-index heeft moeite met de 800-puntengrens. Na drie vergeefse pogingen moet de beurs eerst even door de knieën.

In het slechtste geval zakt de AEX richting 773,24 punten (de bodem van 20 september).

ASML test de steun van €715,70.

Kortetermijncommentaar ASML
ASML vormt een lagere top binnen de stijgende trend, die verkoopdruk aangeeft. Het technische plaatje verpietert hiermee enigszins.

Bij een daling onder de steun van €715,70 (de bodem van 9 september) zou een verdere verzwakking optreden en wordt €649,70 het volgende neerwaartse koersdoel.

De dalende moneyflow signaleert dat beleggers kapitaal aan ASML onttrekken.

Langetermijncommentaar ASML
Op de lange termijn ligt ASML er technisch bezien nog prima bij. Toppen worden duidelijk boven voorgaande koerspieken gevormd en dat signaleert gretigheid onder beleggers.

Zolang de steun van €649,70 (de bodem van 16 februari) stand weet te houden, blijven we opwaarts kijken.

Ons eerste berekende koersdoel handhaven we op €800. Op wat langere termijn sluiten we hogere niveaus niet uit.

Ons laatste langetermijn-koopadvies is van 18 maart 2019. Toen adviseerden we onze leden om 120 aandelen ASML aan te kopen voor hun defensieve beleggingsportefeuille. Deze positie handhaven we.

(ingekort, voor grafieken zie link)

www.iex.nl/Artikel/729750/Sectorrotat...
Alfa Victor Kilo
0
Hopelijk worden de cijfers van de ASMI investeerdersdag goed ontvangen en bied dit hoop voor die van ASML morgen
voda
1
Ook goed voor ASML!

Beursblik: ASMI verhoogt outlook stevig
Voor 600 miljoen euro aan orders.

(ABM FN-Dow Jones) ASM International heeft de vooruitzichten voor de orderinstroom in het derde kwartaal substantieel verhoogd. Dit stelde analist Nigel van Putten van zakenbank Kempen dinsdag.

Waar ASMI eerder rekende 510 tot 530 miljoen euro aan orders in het derde kwartaal binnen te halen, zei de halfgeleiderspecialist dinsdag in aanloop naar de eerste beleggersdag van het bedrijf dat de ordersinstroom de 600 miljoen euro zal overtreffen.

Maar belangrijker vindt Van Putten de groeivooruitzichten die ASMI voor de komende jaren afgaf.

Waar Kempen in 2025 rekende op een omzet van 3 miljard euro, denkt ASMI zelf aan 2,8 tot 3,4 miljard euro. En de margedoelstelling van ASMI van 46 tot 50 procent tussen 2021 en 2025 is ook meer dan de 47,0 procent waarop Van Putten rekende. Ten aanzien van de operationele marge is ASMI overigens wel iets voorzichtiger dan de analist.

Op basis van de nieuwe doelen van ASMI overweegt Van Putten zijn omzettaxaties iets te verhogen, maar die voor de operationele marge juist iets te verlagen.

Van Putten denkt dat het aandeel ASMI vanochtend positief zal reageren op de afgegeven omzetverwachting en de verhoging van de orderoutlook voor het derde kwartaal, zeker na de recente koerszwakte. Toch zijn de doelen voor 2025 "geen blow out", vindt de analist.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
1
Advies van Cowen over ASML
Beurshuis Cowen
Aandeel ASML
Datum 28 september 2021
Advies Market outperform
Koersdoel 850,00 EUR

Detail advies
NEW YORK (Trivano.com) - Op 28 september 2021 hebben de analisten van Cowen hun beleggingsadvies voor ASML (ASML; ISIN: NL0010273215) herhaald. Het advies van Cowen voor ASML blijft "market outperform".

Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 720,00 EUR naar 850,00 EUR.

Op 21 juli 2021 publiceerde ASML kwartaalcijfers.
Macron
0
Terug ingekocht op 684.5 Kan gerust nog lager zakken, maar voor de lange termijn is dit prima. Ook ASMI call-optie gekocht. Wat een daling met zulke cijfers.
voda
0
quote:

Rupsje schreef op 28 september 2021 09:10:

Bedankt voda, echter zijn we nu in de uitverkoop
Ja, zwaar balen, ook ASMi en BESI krijgen er van langs. Idioterie!
Macron
0
quote:

voda schreef op 28 september 2021 09:27:

[...]
Ja, zwaar balen, ook ASMi en BESI krijgen er van langs. Idioterie!
Lijkt idioot ja, maar als je bekijkt van waar we komen en in welk tempo er geraakt zijn, is het minder zot. Stijgende rentes en vooral het inflatiespook dat om de hoek loert. Ik heb voor mijn beroep 3 offertes liggen van staalhandelaars. De prijs is gewoon met meer dan 30% gestegen. Ik moet dat doorrekenen aan mijn klanten. Met als gevolg dat ze hun werk uitstellen. Dit is maar 1 voorbeeldje dat tekenend is voor de situatie. In de VS zeggen ze dat dit "transitory" is, maar hoe lang dat zeggen ze er niet bij.
Nice guy
0
quote:

voda schreef op 28 september 2021 09:27:

[...]
Ja, zwaar balen, ook ASMi en BESI krijgen er van langs. Idioterie!
Koersen die in 3 maanden zó hard oplopen is ook een vorm van idioterie, dit moest een keer gebeuren en is gewoon marktwerking.
Ter info: ik zit zwaar long in ASML.
rene66
1
Mooi voor het opkoop programma van ASML Des te goedkoper de aandelen des te meer aandelen gaan er van tafel. Alhoewel een daling van 4 tot 5% nog niet echt super is.

Over een maand gaan de verkopers weer terug naar tech. Het lijkt een herhaling van zetten en dat is het ook.

Contracts on the S&P 500 drifted sideways. Earlier, both the S&P 500 and Nasdaq fell as Treasury yields climbed, putting pressure on heavily weighted growth and technology stocks in the indexes. The yield on the benchmark 10-year note built on last week's gains to top 1.5%, reaching its highest level since June.
Thorgall
0
quote:

Nice guy schreef op 28 september 2021 09:49:

[...]

Koersen die in 3 maanden zó hard oplopen is ook een vorm van idioterie, dit moest een keer gebeuren en is gewoon marktwerking.
Ter info: ik zit zwaar long in ASML.
exact. Ik ook long, maar het speculatieve deel is natuurlijk enorm in deze sector en moet er natuurlijk een keer uitgeschud worden. Ik weet dat koersen correct voorspellen niet kan. Eind 22 kunnen we op 1200 staan, maar ook op 500.
Macron
0
Nog wat bijgekocht om te traden. Gaan er vandaag sowieso terug uit, want anders wordt positie te groot.
6.547 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 ... 324 325 326 327 328 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:38
Koers 852,400
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 891,100
Laag 845,500
Volume 1.271.289
Volume gemiddeld 589.679
Volume gisteren 1.271.289

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront