Sif Holding « Terug naar discussie overzicht

Sif Holding 2021

231 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » | Laatste
ischav2
3
quote:

Nuchtere Kijk Op schreef op 25 augustus 2021 11:11:

Als de ambtenaren maar niet SUF blijven slapen en gaan inzien dat die vogelmeppers niet op het land thuis horen maar buitengaats dus op zee (lees voldoende uit de kust)

Ooit ga je hier zien, dat de kopers over elkaar gaan struikelen en dat dit bedrijf ineens weer de wind mee gaat krijgen. Ooit, ja ik denk nog niet a.s. vrijdag meteen, maar me verlies positie verkopen, doe ik zeker niet ;-)

sif-group.com/en/investor-relations/f...
Cijfers zien er goed uit. Dus lekker vasthouden voor de lange termijn.
voda
0
Beursblik: solide resultaten Sif
ING adviseert uitbreiding in offshore wind.

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van Sif Holdings zijn solide. Dit oordeelde ING vrijdag in een analyse van de halfjaarcijfers van Sif.

Het operationeel resultaat (EBITDA) van 12,1 miljoen euro lag ongeveer 14 procent boven de verwachting van ING, die hiervoor uitging van 10,6 miljoen euro.

ING vindt wel dat Sif er goed aan zou doen de productielijn voor offshore wind uit te breiden, omdat daar veel groeimogelijkheden zitten.

ING heeft het advies voor het aandeel Sif op Houden staan met een koersdoel van 15,60 euro.

Het aandeel Sif noteerde vrijdag op een groen Damrak 3,5 procent hoger op 16,14 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
DeZwarteRidder
0
Sif verwacht dit jaar 'significante hogere' brutowinst
Carel Grol 08:34
Grote projecten

Sif, dat funderingen voor windturbines op zee maakt, voorziet een 'significante hogere' ebitda dit jaar.
Sif heeft enkele grote opdrachten en daardoor meer werk dan een jaar geleden.
De voorbije vijf jaar was Sif, genoteerd aan de smallcapindex, een duidelijke achterblijver op de beurs.

De winst en omzet van Sif zijn in de eerste helft van het jaar fors gestegen. Het bedrijf dat enorme metalen pilaren maakt waar windturbines op zee op komen te staan, verwacht dat het bruto bedrijfsresultaat (ebitda) dit jaar 'significant hoger' zal uitkomen dan in 2020.

Een kwartier na opening van de handel, staat de koers van het aandeel Sif ruim 1% in de plus.

De nettowinst kwam in het eerste halfjaar uit op €7,2 mln, tegen vijf ton een jaar eerder. De omzet van Sif, het bedrijf hanteert een omzet waar onder meer de staalprijzen van worden afgetrokken, kwam uit op €58 mln in de eerste zes maanden, tegen €46 mln in dezelfde periode vorig jaar.
Hollen

Het bruto bedrijfsresultaat kwam uit op €20,2 mln. In de eerste helft van vorig jaar was de ebitda €11,5 mln. De ebitda zal over heel 2021 dus 'significant hoger' uitkomen dan de €32 mln van vorig jaar. Dat heeft te maken met de 'robuuste uitvoering' van de werkzaamheden en het 'succesvolle management van de covid-risico's', zo stelt topman Fred van Beers is een verklaring.

Bij Sif is het vaak hollen of stilstaan. Razend drukke periodes worden afgewisseld met maanden waarin veel minder gebeurt, dus het bedrijf zelf hecht niet heel veel waarde aan deze jaar-op-jaar-vergelijkingen.
Grotere projecten

'Aan het einde van 2020 zijn we begonnen met de uitvoering van nog weer grotere projecten, met nog weer grotere monopiles', zegt Van Beers. Monopiles zijn de stalen buizen, doorgaans geel geschilderd aan de bovenkant, waar de windturbines op komen te staan.

Bij het bedrijf uit Roermond is vooral de hoeveelheid staal die er wordt verwerkt belangrijk. Het bedrijf kan 300.000 ton staal verwerken. In het eerste halfjaar is er bijna 90.000 ton staal verwerkt en voor de tweede helft verwacht Sif een soortgelijke productie. Daarmee is de capaciteit voor net geen twee derde benut. Maar de benuttingsgraad is wel hoger dan een jaar geleden (76.000 ton) en dat wijst erop dat Sif meer werk heeft.
270.000 ton staal

Voor 2022 en verder heeft Sif al contracten getekend voor de verwerking van zo'n 270.000 ton staal. Voor nog eens 130.000 ton voert het bedrijf 'exclusieve gesprekken'. 'Voor de jaren na 2021 zien we een soortgelijk patroon als dit jaar: een beperkt aantal grote projecten die de productie en de winst voor het jaar bepalen', stelt Van Beers.

Sif heeft een beurswaarde van rond de €400 mln en staat genoteerd aan de smallcapindex. In mei 2016 ging het bedrijf naar de beurs, voor €14 per aandeel. Donderdag sloot het fonds op €15,60. Dat is een koerswinst van 11% in vijf jaar tijd. Daarmee presteert het aandeel Sif beduidend minder dan de AEX of de smallcapindex.

Lees het volledige artikel: fd.nl/ondernemen/1409604/sif-verwacht...
Charlie1972
0
Word er ook nog gesproken over het "vineyard" project in de VS?
Die order hadden ze toch voor 84 monopiles?
Of zitten deze al verweven in de jaren 2022-2023 ?
spartapiet
0
Na de koersdoelverhoging van ING zojuist (16,25) s het nu wachten op die van Kepler. Ben benieuwd naar het maandbericht en mogelijke reactie op de cijfers van het Add Value Fund.
DeZwarteRidder
0
quote:

spartapiet schreef op 31 augustus 2021 10:02:

Na de koersdoelverhoging van ING zojuist (16,25) s het nu wachten op die van Kepler. Ben benieuwd naar het maandbericht en mogelijke reactie op de cijfers van het Add Value Fund.
Dus de koers kan nog 17 cent stijgen....???

Dat is toch grandioos.....!!!
spartapiet
0
(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor Sif verhoogd van 15,60 naar 16,25 euro met een onveranderd Houden advies. Dit bleek dinsdag uit een rapport van de bank.

In de eerste zes maanden van dit jaar behaalde Sif een EBITDA van 20,2 miljoen euro. Volgens analist Tijs Hollestelle is Sif "goed onderweg om de 40 miljoen euro EBITDA die wij verwachten te halen". De Roermondse funderingsspecialist zelf stelde zijn groeiraming voor dit jaar al bij van 7 tot 12 naar 12 tot 20 procent.

Het belangrijkste vindt Hollestelle echter het orderboek voor de komende jaren. Als klanten hun plannen aanpassen of zelfs intrekken, dan moeten zij voortaan boetes betalen. En dat geeft veel meer zicht op de toekomst, waardoor de efficiency omhoog kan en de marges worden gesteund, aldus de analist.

Daarbij blijven de groeivooruitzichten voor offshore wind "erg sterk", als ze al niet verbeterden in de voorbije maanden, nu de Amerikaanse markt progressie toont. Om die reden zegt Hollestelle het ook te begrijpen dat Sif wat meer tijd nodig heeft voor zijn strategische update, die nu voor maart volgend jaar gepland staat.

"We menen dat Sif zijn Europese activiteiten prefereert boven een mogelijke uitbreiding in de VS of Azië", aldus de analist, die dat volkomen begrijpt. Europa biedt volgens de kenner nog voldoende mooie groeikansen op langere termijn.

Het aandeel Sif noteerde dinsdag een procent hoger op 16,22 euro.
[verwijderd]
0
Pfff, vandaag, 6 september 2021, heeft de Volkskrant een zeer lezenswaardig artikel over SIF gepubliceerd.
spartapiet
0
Hierbij een alinea uit het halfjaar bericht van Add Value Fund van zojuist:

"Tenslotte was er één participatie die per saldo geen waarde wist toe te voegen. Offshore
funderingsspecialist Sif Group verloor ruim 10% van de beurswaarde. Deze teleurstellende ontwikkeling
volgde echter op een zeer sterke koersperformance in de tweede helft van 2020 toen de beurskoers met
ruim 60% opliep. Er was ons inziens dan ook geen specifieke oorzaak voor het mindere presteren van Sif,
anders dan dat veel ESG-gerelateerde beleggingen in de verslagperiode een gedeelte van de eerder
gerealiseerde sterke outperformance moesten prijsgeven. Wij blijven onveranderd positief gestemd ten
aanzien van het beleggingsperspectief van het unieke maakbedrijf in de wereldwijd offshore windindustrie.".

Geduld is dus een schone zaak.
mr.Franz
0
Windenergie op zee
In 2050 moet alle gebruikte energie in Nederland uit duurzame bronnen komen. Met windenergie op zee is de overgang naar een energievoorziening zonder CO2 uitstoot mogelijk.

Waarom windenergie op zee
Nederland heeft met de Noordzee een gunstige plek voor windenergie op zee vanwege:

de relatief geringe waterdiepte;
het gunstige windklimaat;
goede havens en (industriële) energieverbruikers in de buurt.
In de afgelopen jaren zijn de kosten van windenergie op zee drastisch gedaald. Daardoor is het de goedkoopste grootschalige duurzame energiebron. Naast windenergie heeft de energietransitie ook andere duurzame energiebronnen nodig. Zoals windenergie op land, zonne-energie en energie uit biomassa.

Doelen windenergie
In 2021 staan er windmolens in zee met een totaalvermogen van ongeveer 2,5 gigawatt (GW). In 2023 moet er voor minimaal 4,5 GW vermogen aan windmolens op zee staan. Deze afspraak staat in het Energieakkoord voor duurzame groei. Windmolens op zee leveren dan 3,3% van alle energie in Nederland.

In het regeerakkoord en het Klimaatakkoord (2019) is afgesproken om het beleid van windenergie op zee door te zetten. In 2030 moet er daardoor 11 GW aan windparken op zee staan. Deze leveren dan 8,5% van alle energie in Nederland en 40% van het huidige elektriciteitsverbruik.

De komst van windparken op zee brengt economische kansen met zich mee. Een grote thuismarkt geeft de Nederlandse offshore- en windsector de kans om zijn expertise verder te ontwikkelen en daarmee zijn internationale positie te versterken. Nu al hebben Nederlandse bedrijven een marktaandeel van ongeveer 25 procent van de totale Europese markt voor wind op zee.

bron: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/duur...
DeZwarteRidder
0
Maar helaas is SIF niet in staat om een behoorlijke winst te maken, ondanks al die mooie verhalen.
Rowi62
0
Vraag de Denen maar eens hoe efficient hun zee-windmolens zijn. In ieder geval de eerste parken zijn vaker stuk dan werkend. Het is gewoon een erg agressieve omgeving en duur/moeilijk om te servicen.
ischav2
1
ischav2
0
En nog maar een keer uitgebreid.... Van Oord investeert in schip dat mega windmolens op zee gaat zetten. SIF is onderzoek aan het doen om langere monopiles te maken, Lijkt mij een logisch verband.
DeZwarteRidder
0
quote:

ischav2 schreef op 6 oktober 2021 19:40:

En nog maar een keer uitgebreid.... Van Oord investeert in schip dat mega windmolens op zee gaat zetten. SIF is onderzoek aan het doen om langere monopiles te maken, Lijkt mij een logisch verband.
Helaas kost een fabrieksuitbreiding minstens een paar honderd miljoen en ze hebben de bestaande fabriek nog lang niet terugverdiend.
DeZwarteRidder
0
Vestas ziet margedruk nog in heel 2022 aanhouden
03-11-2021 13:31 - Bouwer van windparken verlaagt winstverwachting.

(ABM FN-Dow Jones) Vestas zag in het derde kwartaal de de marge fors teruglopen en heeft zijn winstverwachting verlaagd, door hogere kosten die naar verwachting nog heel 2022 zullen aanhouden.

"Met instabiele aanvoerketens en hoge kosten voor componenten, materialen en transport die naar verwachting het hele jaar 2022 zullen aanhouden, ligt de volledige focus op het beperken van de impact van externe factoren om de winstgevendheid te beschermen", zei topman Henrik Anderson woensdag.

De omzet bedroeg 5,5 miljard euro afgelopen kwartaal, wat 16 procent meer was dan een jaar eerder. Het EBIT-resultaat daalde echter met 87 miljoen euro tot 325 miljoen euro. De EBIT-marge daalde hierdoor van 8,6 procent tot 5,9 procent.

Het orderboek, inclusief de waarde van toekomstige onderhoudscontracten, steeg met 13 miljard euro tot ruim 47 miljard euro.

Outlook

Vestas handhaafde zijn omzetverwachting voor dit jaar, maar verlaagde de verwachting voor de marge tot circa 4 procent. Eerder zei het bedrijf te mikken op een EBIT-marge van 5 tot 7 procent, bij een omzet van 15,5 miljard tot 16,5 miljard euro. Aan het begin van het jaar lag de margeverwachting nog op 6 tot 8 procent.

Op de Deense beurs daalt het aandeel Vestas woensdag met 14,1 procent.

Door: ABM Financial News.
231 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 9,970
Verschil -0,050 (-0,50%)
Hoog 10,060
Laag 9,910
Volume 7.819
Volume gemiddeld 14.412
Volume gisteren 1.774

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront