Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street staat klaar voor een prima najaar

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 49
  2. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 79
  3. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 79

Reacties

78 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 27 augustus 2021 08:47
    Ja. Wie gaat niet hoger met Gratis Geld. Op dat gebied is het geen Rocket Science. Voor de huizen prijzen is geen TA nodig. Die gaan ook hoger en hoger door al het Gratis Geld. Alleen aan alles komt een einde. Genoeg landen hebben de rentes al verhoogd, en dat werkt op zich al weer wat inflatie verhogend. Immers een 0.25% aan rente moet meer afgetikt worden door bedrijven. Over het algemeen niet de grootste kostenpost, maar alle beetjes naar hogere inflatie helpen.

    En nu? DAXie in gevecht met weerstand. La Suisse ook. Suisse Future wilt de 12.400 punten niet opgeven. Australische beren kunnen hun future maar niet onder de 7.400 punten brengen. Ze staan er zo dichtbij, maar een gehele week op een heel kort moment lukte het voor geen meter. Dus nog geen sell advies.

    Yields breken niet uit. Sterker nog ze hebben de dalende trendlijnen continue gekust, eventjes gebroken, maar ze zijn terug gezet en zitten met deze terugzetting nog steeds in de dalende trendlijn. Ze zitter er nog wel boven op. Duitsland kan de -0.40 grens niet veroveren. Een zware dobber voor hoger yields. Geen applaus. De Amerikanen verlaten al lichtjes de 1.35 grens.

    Mogelijk tikt de Amerikaanse schuld na dit weekend de $28.7 trillion aan. Rentes kunnen daarmee slechts een kwartje of twee kwartjes hoger. Dat is het. Maar hoe langer de FED wacht met taperen en hoe langer ze moeten wachten met een rente verhoging. $30 a $31 trillion in 2022 en dan $31 a $32 trillion in 2023. Wat wil je dan doen? De rente kan in 2023 maximaal naar 1.25% toe. Inflatie bestrijden is het niet wat de FED kan doen. Uiteraard als het moet verhogen ze de rente. Structuruele inflatie moet bestreden worden. En dat zal ook de FED doen. Maar dat heeft destraeuze gevolgen. Alle hoogtes is gebaseerd op gratis geld en op zero of negative interest rates.

    Gooi de Beurzen maar open. Zo te zien wordt het saai, tot dat de FED een gesprekje gaat doen.
  2. forum rang 6 ttroo 27 augustus 2021 09:25
    De eerste short order is er al weer uit, maar heeft grote neigingen om weer terug te komen op een lagere koers. Ik neem geen extra shorts tot me, ik koester in eerste instantie mijn goede cash positie. Ik wil extra shorts tot me nemen als we duidelijk rode futures laten zien. Dit is puur schommelen.
  3. forum rang 6 ttroo 27 augustus 2021 09:34
    En ik heb de terug gekomen short order alvast in het systeem geschoten om te verkopen bij een lagere marge dit keer. Op dit moment nog ver weg mijn vraag prijs, maar het schommelt alle kanten op, dus bij een dippie van 2 a 3 tienden gaan ze er uit. Op dit moment lijken de indices weerstanden veroverd te hebben. DAX. SMI. Geen goed teken voor de beren. Goede voortekens voor de stieren.
  4. forum rang 6 ttroo 27 augustus 2021 09:39
    Delta Variant slaat toe flink in de rest van de wereld. Opvallend. Schijnbaar zijn ze in de rest van de wereld veel minder ver met vaccinaties. Niet geheel gek, als Europa zo'n beetje alles op koopt. Maar nu moeten er meer en meer vaccins beschikbaar komen. En Nederland heeft een goede organisatie op dat gebied. Moderne middelen kunnen ingezet worden om Nederlanders goed te bereiken, waardoor het vaccinatie proces behoorlijk efficient is en zeer efficient ten opzichte van andere landen.
    En Nederland heeft geen bergen etc. Dus dat maakt het een stuk makkelijker allemaal. Niettemin heeft Nederland het wel keurig gedaan. Alleen soms is de bescherming beperkt tot zelfs maximaal 60%. En de IC capaciteit in Nederland is te krap, maar in andere landen is hun IC capaciteiten nog veel krapper.
    Gaan de beurzen weer zakken door hun net veroverde weerstanden?
  5. forum rang 6 ttroo 27 augustus 2021 09:50
    Taperen zal in rustig tempo gaan. Alleen als de FED inflatie als een (groot) toekomstig probleem zien, zullen ze het tempo van taperen hoog moeten houden, wat op zich al een negatief signaal is. Zuid Korea heeft volgens mij een stuk lagere inflatie en een hogere rente dan bijvoorbeeld een Ukkie, Europa of Amerika. In deze drie droomwerelden is het verband geheel weg.
  6. witte Tonnie 27 augustus 2021 11:40
    quote:

    Mr .X. schreef op 27 augustus 2021 10:28:

    Laat die zwarte zwaan nu maar eens komen.. volgende week woensdag de weg naar beneden opzoeken aub..!
    Koop nou maar aandelen (bij). Het kan alleen maar beter gaan! Pappa en mamma oftewel de Centrale banken redden en zij worden gefinancierd door het klootjesvolk die nog harder mag werken (straks) om de boel draaiende te houden en de rijken rijker te maken. Win-win dus. Meer geld naar de beurs. Ahum ;-).
78 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links