Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar en nog veel meer.

Branco P
0
quote:

deflationist schreef op 12 augustus 2021 18:14:

Het zal niet veel helpen maar het is een schande om in dit land te wonen zonder dat er nog betaalbare huur en koophuizen zijn. Ik roep dan ook op om geen poot meer uit te steken in dit land met gierende huizenmarkt inflatie en de hongerlonen waar veel mensen voor moeten werken.
Ja of mensen moeten gewoon stoppen met het betalen van absurde prijzen voor huizen. In de supermarkt koopt ook niemand een brood voor 5 euro... waarom dan wel een gemiddeld huis voor 4 ton? Stop daar gewoon mee, zou mijn advies zijn.
[verwijderd]
0
16,3% stijging jaar op jaar lijkt mij een beetje aan de zuinige kant, >20% is geloofwaardiger en gewoon praktijk eigenlijk.

De banken blijven faciliteren: oversluiten, bijlenen voor verbouwingen en ander genot, alle aantoonbare overwaarde wordt direct hard cash gemaakt, de bank balansen worden dus ook verder opgepompt.

Bij een jaar -10% NL huizenprijzen moeten ze al tientallen miljarden euros direct wegschrijven, het direct herwaarderen naar de huidige situatie is nu immer verplicht, maar dat gaat natuurlijk nooit gebeuren.

Met 4-5 euroton kom je in Amsterdam niet meer weg, bij lange na niet meer!

Potentiele kopers bieden wat ze maximaal kunnen lenen, wat is duur? de rol van de banken in deze is bedenkelijk, dubieus en op termijn problematisch.
[verwijderd]
0
Je vergeet dat jaarlijks maar een zeer klein deel van de huizen verkocht worden drooglegging.
Bij meer dan 95 % van de woningen (en dus hypotheken) vond de transactie meer dan 2 a 3 jaar geleden plaats en zijn er nauwelijks risico's voor banken.
Ook de "verplichte" aflossingen temperen het risico voor banken elk jaar weer een snippertje.
[verwijderd]
0
1,4 miljoen huishoudens nog lopend onder "aflossingsvrij", die tsunami gaat er hoe dan ook aankomen, finaciele seismologen zijn daar vrij duidelijk in.

Vandaag de dag wordt aflossingsvrij ook/nog steeds door de banken afgegeven.

"snippertje"?

Een soort van administratie kosten/beheer fee in vergelijking met de huidige stijgingen, de NL grootbanken gaan hun handen overspelen, ons landje is een eiland binnen de EU wat de huizenmarkt betreft.

[verwijderd]
0
@drooglegging, ik zal proberen je toch nog wat gerust te stellen, onderstaand uit de ING cijfers eerste 6 maanden 2021 aangaande residential mortgages;
Average LTV of 57% with low Stage 3 ratio at 1.2%

www.ing.com/Investor-relations/Financ...

[verwijderd]
0
quote:

drooglegging schreef op 23 augustus 2021 07:39:

Vandaag de dag wordt aflossingsvrij ook/nog steeds door de banken afgegeven.
Alleen een deel voor zover ik weet. Ik kon 50% max van mijn hypotheek aflossingsvrij doen. Rest annuïteiten.
izdp
0
Alles kan aflossingsvrij mits je voldoet aan de voorwaarden.
Echter niet als je van de HRA wilt genieten.
Maar tsunami uit het verleden??
Is bangmakerij ten top als je de gemiddelde hoogte van die hypotheken ziet.
Uitzonderingen bevestigen nogmaals de regel dat onze hypotheekmarkt 1 van de gezondste ter wereld is.
hirshi
1
Het eind van de prijsstijgingen van huizen lijkt nog niet in zicht en begint absurde vormen aan te nemen.
Een huis bezichtigen is haast niet meer mogelijk. Je mag de vraagprijs overbieden. Een ongezonde situatie.

Als je niet van plan bent je huis te verkopen heb je er weinig aan want de lasten stijgen alleen maar bij die alsmaar uitdijende meerwaarde.

Hoog tijd dat de fiscale voordelen van hypothecaire belasting nu eens versneld worden afgebouwd.
Schone taak voor de deelnemers aan de formatie
Aftrekbare hypotheken werken prijsopdrijvend. Die belastingvoordelen zouden in deze tijd moeten worden ingeperkt (genuanceerd - dat wil zeggen met behoud van bestaande rechten en een oplossing voor starters )
Versneld afbouwen dus die hypotheekvoordelen.
Aan de slag ermee politiek Den Haag.

jowi
0
Over een paar jaar betaalt iedereen gewoon € 5 voor een brood bij de warme bakker. Dat heet inflatie (maar 2% per jaar toch!!)
[verwijderd]
0
"aflossingsvrij is weer zeer populair aan het worden"

Vooral bij 50 plussers, ze kijken louter naar de maandelijkse lasten die eigenlijk steeds meer dalen, het creeert een gevaarlijke hefboom.

Maar ook hier! de BV Nederland kan alles afdichten: beurzen, banken, verzekeraars, pandemien, overstromingen huizenmarkten, je kunt het zo gek niet bedenken.

Maar als de BV Nederland nou eens een forse afwaardering krijgt van misschien wel twee(2) notches? en de rente een beetje up gaat?

Er gaat wat aankomen, en terecht lijkt mij!
DurianCS
0
quote:

drooglegging schreef op 24 augustus 2021 14:05:

"aflossingsvrij is weer zeer populair aan het worden"

Vooral bij 50 plussers, ze kijken louter naar de maandelijkse lasten die eigenlijk steeds meer dalen, het creeert een gevaarlijke hefboom.

Maar ook hier! de BV Nederland kan alles afdichten: beurzen, banken, verzekeraars, pandemien, overstromingen huizenmarkten, je kunt het zo gek niet bedenken.

Maar als de BV Nederland nou eens een forse afwaardering krijgt van misschien wel twee(2) notches? en de rente een beetje up gaat?

Er gaat wat aankomen, en terecht lijkt mij!
Dat je als 50-plusser een deel aflossingsvrij wilt lijkt me logisch. Je wilt gewoon niet al je geld in de stenen hebben; liever een deel om van te leven.
voda
0
Nu ook Haagse demonstratie tegen grote wooncrisis: ‘Zeven jaar wachten op een huis is echt niet normaal’

Het is hoog tijd om de straat op te gaan, meent Tim de Boer van de Haagse Stadspartij. Om massaal in actie te komen tegen de ellendige wooncrisis die Den Haag en Nederland in haar greep houdt. Vandaar dat de stedenbouwkundige met De Woonactie komt en op 13 november rekent op een vol Malieveld.

Redactie 26-08-21, 08:11

,,We organiseren deze demonstratie, omdat mensen moeten begrijpen dat het niet normaal is om zeven jaar lang op een huis te moeten wachten’’, vertelt hij. ,,Dat het ook niet normaal is om tot je 30ste bij je ouders te moeten wonen. Ik heb soms het idee dat mensen denken: 50.000 euro overbieden op een huis? Tja, het is nou eenmaal zo.’’

Op de schop
Maar zo hoeft het dus niet te zijn, benadrukt Tim de Boer. Het landelijke en lokale woonbeleid moet volgens de HSP’er radicaal op de schop. ,,Een woning is niet iets om lekker snel geld mee te verdienen, een huis is een eerste levensbehoefte. Daar passen geen woekerprijzen bij.’’

Een woning is niet iets om lekker snel geld mee te verdienen, een huis is een eerste levensbe­hoef­te

Tim de Boer
De Boer is niet de enige die zich een beetje verbaast dat de ongekende woningnood met de bijbehorende onbetaalbbare huur- en koopprijzen nog niet tot groot verzet hebben geleid. Ook Peter Boelhouwer, hoogleraar woningmarkt aan de TU Delft, sprak er onlangs over, tegen het AD.

,,Jouw generatie kan niet aan vermogensopbouw doen en heeft veel hogere lasten dan de vorige. En dat vind ik zeer ongewenst’’, zei hij tegen de 31-jarige verslaggever. ,,Maar waar blijven jullie? Mijn generatie ging de straat op: stenen gooien en stennis schoppen. Ik zeg niet dat je dat moet doen, maar jullie laten het allemaal wel gebeuren.’’

Woonopstand
Misschien keert het tij, want de Haagse HSP’er is niet de enige die een woondemonstratie op poten zet. In september is er in Amsterdam een eerste landelijke betoging van actiegroepen en politieke partijen onder de naam Het Woonprotest een maand later volgt De Woonopstand in Rotterdam en nog eens een maand later is er nu dus ook De Woonactie in Den Haag.

Ik hoop dat dit het begin is van een hele serie demonstra­ties door het hele land

Tim de Boer
,,Ik hoop dat dit het begin is van een hele serie demonstraties door het hele land’’, zegt De Boer. ,,Er kan niet genoeg aandacht zijn voor de ellende van de woningnood. En we moeten de urgentie zien vast te houden. Dat is erg belangrijk. Je bent er natuurlijk niet met een keer protesteren.’’

Er moet een hoop gebeuren, zegt hij. Tegen de beleggers die massaal woningen opkopen om er goed geld mee te verdienen, tegen de vrije huurmarkt die zo ongereguleerd is dat tegen exorbitant hoge huren niets uit te halen valt. En tegen de miljarden euro’s aan inkomsten die corporaties aan de rijksoverheid moeten afstaan waardoor ze nauwelijks toekomen aan het bouwen van goedkope huizen.

Zonder benen
Ook lokaal is er genoeg wat beter moet ,,In Den Haag hadden we het verhaal van een man zonder benen die geen urgentieverklaring kreeg voor een aangepaste woning op de begane grond’’, vertelt de HSP’er. ,,En dat van een gescheiden stel dat drie jaar bij elkaar moest blijven wonen omdat ze geen huis konden vinden. Hoe moeilijk de situatie ook is, dat moet beter.’’

Het Haagse stadsbestuur zou ook veel scherper moeten zijn op huurrechten, meent De Boer. ,,Zorg ervoor dat je flexhuren ontmoedigt en dat je veel meer doet tegen intimidatie van huurders. Ga ook eens onteigenen bij zwaar achterstallig onderhoud. Dat kan en dat zou een goed signaal zijn. Laat duidelijk zien dat huisjesmelkers geen vrij spel hebben in Den Haag.’’

Zijn vergezicht? ,,Een huizenmarkt die meer gereguleerd is, huurders beter beschermd en waar de financiële prikkel uit is gehaald.’’

www.ad.nl/den-haag/nu-ook-haagse-demo...
[verwijderd]
0
www.at5.nl/artikelen/210694/blackston...

Ze hebben werkelijk geen idee!

Het is ook een publiek geheim dat de data-base van het Amsterdamse bevolkingsregister het meest vervuilde bestand is dat je maar kunt bedenken, soms 600 namen op een adres/etage/huisnummer ingeschreven.

We kunnen concluderen dat lege panden eigenlijk veel beter renderen, in ieder geval geen gedoe en rotzooi met huurders, regeltjes en andere ambtelijke dingetjes.
Je hebt in ieder geval de 15-20% aandikking op jaarbasis, die trend lijkt mij duidelijk, bijkomend voordeel(vanuit Blackstone gezien dan): je creeert nog meer schaarste en woningnood, misschien staat nu wel 15% van de units in het centrum gewoon al jaren leeg omdat al die andere bankjongens hetzelfde doen en niemand die er notie van neemt.

Die nieuw voorgedragen wethouder "wonen" Amsterdam gaat nu door de molen: relaties met speculanten of zakenbanken? directe familie die in het OG wereldje rondloopt? eigen pandjes verspekken? voorrang bij toekennen nieuwe units? prive kortingen bij NL grootbanken qua zakelijke constructies?

Let wel! wat die figuren prive en in het fietsenhok flikken staat hier geheel los van, het gaat puur om het beleid en het liefst zakelijk onbesproken.
[verwijderd]
0
De bereikbaarheid van Centrum Amsterdam is zo goed als onmogelijk geworden: bruggen die op instorten staan en gewoon voor maanden/jaren worden afgesloten zonder enige uitleg.

Kademuren die reeds zijn ingestort of op instorten staan, complete grachten kades voor onbepaalde tijd afgesloten en wachtend op beter tijden.

Het Groen links beleid om autos uit de stad te weren, eerlijk is eerlijk: ze hadden heel wat beloofd, ze maken zelfs meer waar dan voorheen beloofd werd, leest u mee de haag?

Of bovenstaande nog invloed op de lokale huizenmarkt heeft? nog meer schaarste waarschijnlijk, nog hogere prijzen dus!

De woonfunctie in het centrum Amsterdam zal verdwijnen, het wordt gewoon cultureel erfgoed waarin niet meer gewoond mag worden, zoiets als het paleis op de Dam!
haas
0
quote:

drooglegging schreef op 28 augustus 2021 17:58:

De bereikbaarheid van Centrum Amsterdam is zo goed als onmogelijk geworden: bruggen die op instorten staan en gewoon voor maanden/jaren worden afgesloten zonder enige uitleg.

Kademuren die reeds zijn ingestort of op instorten staan, complete grachten kades voor onbepaalde tijd afgesloten en wachtend op beter tijden.

uw waarneming begrijp ik,Ik ken ken Amsterdam 'n "beetje"
Mar uw signaal gaat over heeel NL

Ik las 5 jaren geleden al dat de wegen in Overijssel al toe waren aan verbetering:
1. er rijden steeds meer auto's op de wegen
2. die autos zijn steeds zwaarder
3.steeds grotere/zwaardere vracht over de wegen t.o.v. 1960
4.in regio Zwolle rijden 330 elektrische bussen(BYD,China) sinds 2000: 5000 kg zwaarder/bus
(gaan ook door dorpen/binnenstad)
5. Steeds meer elektrische autos: Tesla's: 50% zwaarder
6. steeds meer grote vrachtwagens om supermarkten te bevoorraden
7, En in de buitengebieden steeds zwaardere landbouwvoertuigen
EN dat probleem is ook in de ons omringende landen (excl afganistan:)
[verwijderd]
0
www.at5.nl/artikelen/210676/is-10000-...

"Op 12 september organiseert actiegroep 'Woonprotest' een demonstratie op de Dam. De organisatie wil benadrukken dat wonen voor steeds meer mensen moeilijk te betalen is. "Mensen kunnen veel te makkelijk heel veel geld lenen. Mensen met geld krijgen geen rente meer, dus die gaan dit soort pandjes kopen", zegt Rezelman, wijzend naar het arbeidershuisje uit de tijd van de Eerste Wereldoorlog.

"We zitten nu echt in het armste dorp van Amsterdam. Hier was altijd de hoogste werkloosheid. Dat soort mensen kunnen dit soort huizen niet meer kopen, die moeten vertrekken. Volgens mij is dat de essentie van die demonstratie."

Goede uitspraak, de banken zijn mede schuldig, op termijn zullen ze moeten boeten op het huidige beleid, en dat gaat ook zeker gebeuren!
DeZwarteRidder
1
Nederland wel in top-10 grootste prijsstijgingen

Nederland staat wel in de top-10, maar moet zeven landen boven zich dulden. Dit zijn de tien grootste stijgers:

Turkije: +32%
Nieuw-Zeeland: +22,1%
Luxemburg: +16,6%
Slowakije: +15,5%
Verenigde Staten: +13,2%
Zweden: +13%
Oostenrijk: +12,3%
Nederland: +11,2%
Rusland: +11,1%
Noorwegen: +10,9%

Bij onze buurlanden werden beduidend minder sterke prijsstijgingen gemeten. In Duitsland was de gemiddelde koopwoning in het eerste kwartaal 8,1% duurder dan een jaar eerder: goed voor de 20e plaats in het klassement. De prijsstijging van 5,7% in België is zelfs ronduit bescheiden. Het land staat samen met Japan op de dertigste plaats.
Nauwelijks prijsdalingen

In slechts vier landen daalden de prijzen: Spanje (-1,8%), India (-1,6%), Marokko (-1,2%) en Maleisië (-0,9%).

Een uitgebreide analyse van de cijfers voor de OESO (de 38 meest ontwikkelde landen ter wereld) door de Financial Times. laat een vergelijkbaar beeld zien. De huizenprijzen van deze landen tezamen zijn in het eerste kwartaal met 9,4% opgelopen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat is de sterkste stijging in maar liefst dertig jaar:
josti5
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 30 augustus 2021 13:28:

(...)

Een uitgebreide analyse van de cijfers voor de OESO (de 38 meest ontwikkelde landen ter wereld) door de Financial Times. laat een vergelijkbaar beeld zien. De huizenprijzen van deze landen tezamen zijn in het eerste kwartaal met 9,4% opgelopen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat is de sterkste stijging in maar liefst dertig jaar:
Einde quote.

O, het valt dus reuze mee met die inflatie!

Stephanus1987
0
Huizenmarkt is totaal verrot. Zelfs makelaars hebben geen enkele meerwaarde meer nu. Toevallig recent een bezichtig gehad, je kan bieden op inschrijving en de enige tip die je krijgt is dat je maximaal moet bieden want anders maak je bij voorbaat geen kans. Kan nog wel 5 jaar duren die gekte… wie weet gaat het wel nooit meer over. voornamelijk dankzij het mooie rentebeleid. Een gezonde crash van de economie en daarmee huizenmarkt moet ten alle tijden worden voorkomen. Zie alhier het resultaat, groeiende schuldenbergen en geld dat niets kost. (Of niets meer waard is?)
40.341 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1963 1964 1965 1966 1967 1968 1969 1970 1971 1972 1973 ... 2014 2015 2016 2017 2018 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront