Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

broker beginnende daytrader/ software met klein budget

15 Posts
fien254
0
Hi allemaal,

Ik ben me aan het verdiepen om te beginnen met daytraden. Budget voor nu rond de 100/200 euro, om te beginnen en te leren.
Ik ben me aan het inlezen dus dit zijn meer orienterende vragen.

Welke broker zouden jullie mij aanraden voor daytraden, en welke software?
Zelf qua software dacht ik tradingview, maar qua broker weet ik het niet. Degiro, Lynx, Interactive Brokers? Welke heeft het beste tarief voor als ik wil traden in forex/etf's/aandelen?

En moet ik ook in de Amerikaanse markt traden of het vooral houden bij de Nederlandse markt?

Ik weet dat deze vragen waarschijnlijk heel erg dummieachtig overkomen, maar nogmaals: de overweldigende informatie op internet maakt dat ik even wat sturing nodig heb, ondanks mijn ontelbare uren aan onderzoek.

Thanks alvast!

[verwijderd]
0
uren per dag??

traden kost bakken geld, waarom weet ik ook niet. het is wachten op een firma die geen kosten berekent, zelfs ik als kleine investeerder handel nooit, gewoon kopen en maar zien waar het schip strand.
[verwijderd]
1
Iemand een suggestie wanneer handel zinvol is?? Portefeuille van 10miljoen+ en trade van 100.000 minimaal denk ik.
Theo32
1
Nee, sorry - kan daar alleen maar heel eerlijk in zijn. Je voorstelling is te eenvoudig. Als je budget 100 a 200 EUR is... (en niet 100-200k), dan is het beste wat je met dat geld kunt doen een cursus van aanschaffen.

Dat is denk ik het beste wat je nu kunt doen: "om te beginnen en te leren. " is 'eerst cursus doen'.
Leefloon
1
quote:

small_investor schreef op 9 juni 2021 23:03:

het is wachten op een firma die geen kosten berekent,
Die was er al. Dan ga jij daar misschien over staan juichen, terwijl je door diezelfde links en rechts op andere manieren wordt gepakt. Onder andere door handelaars, op obscure beursjes waar je zelf als handelaar niets te zoeken hebt.
Leefloon
1
quote:

small_investor schreef op 9 juni 2021 23:14:

Iemand een suggestie wanneer handel zinvol is?? Portefeuille van 10miljoen+ en trade van 100.000 minimaal denk ik.
Dat is niet te zeggen. Waarin handel je, hoe vaak handel je, waarom handel je, hoe goed zijn je resultaten, en wat zijn je termijnen, ...

Het heeft daarom een reden dat hobbyprutsers dan "vaak" gaan voor of heel veel van iets "goedkoops"", maar liefst 10.000 aandelen van 0,01, of voor 0,0001 van iets duurs.

Je eigen gedachte gaat er ook aan voorbij dat je met veel geld bij grote noteringen terecht komt, die mindere volatiel zijn. Het maakt dus nogal wat uit of je hoopt intraday 0,1% met veel aandelen AholdDelhaize te verdienen, of 10% met weinig derivaten.

Enkele cijfers over koersuitslagen bij heel Euronext, op vergelijkbare basis. Er is 1 notering met een gemiddelde dagelijkse koersuitslag vanaf 32%, 6 vanaf 16% (zit die ene van 32%+ ook weer bij), 63 noteringen halen gemiddeld 8% of meer per dag, 332 vanaf 4% of meer, en 871 halen dagelijks gemiddeld 2% of meer. In de categorie vanaf 8% gemiddelde speelruimte per dag zit geen enkel AEX-fonds, dus bij die kleinere noteringen heb je ook niet zoveel te zoeken met een miljoenjard euro. Je zou er zelf je eigen koersstijgingen mee veroorzaken, en heel veel mislukkende studenten Economie blij mee maken.

Behalve naar volatiliteit kun je ook naar liquiditeit kijken. Je hebt weinig aan een Franse warrant die soms met +4.900,00% stijgt, als er daarvan eentje wordt verhandeld en je bij een koop die hoge prijs moet betalen.

Met een ondergrens vanaf €5.000 aan dagomzet, zodat je niet voor paal staat wanneer je bij zo'n aandeel met €2.000 staat te wapperen en je dan spottend wordt gevraagd of je het hele bedrijf wilt gaan kopen, is een liquditeitsindex van minimaal ongeveer 50 (op 100) nodig. Dan heb je ongeveer op de helft van de dagen bij zo'n aandeel iets te zoeken, als het koersverloop die dag al de voor jou goede beweging laat zien. In werkelijkheid dus ongeveer de helft van de helft van de dagen, als je eerst moet kopen óf verkopen. Voor daghandel is hier een volatiliteit van 2% een dagelijkse ondergrens.

Dan scoren 6 noteringen 100 (op 100). Dat zijn er tot 6 teveel, maar dat komt doordat een nieuwe notering zoals de inschrijfrechten van Vallourec nog onvoldoende kansen heeft gehad om één van de criteria niet te halen. Op een nationale feestdag kan de handel bijvoorbeeld dun zijn, en zo'n kalme dag heeft zo'n verse nieuwkomer nog niet meegemaakt. Iets representatiever scoren er 33 noteringen 90+, 113 noteringen 80 of meer (opnieuw inclusief die 6 met 100), 252 halen 70+, 412 60+, en in totaal voldoen 563 afgerond aan de zachte ondergrens van 50.

In tegenstelling tot volatiele noteringen, zitten er vanaf €5.000 en 2%+ koersuitslag op een dag, wél grotere namen in de top. Handelaarsaandelen, of in elk geval aandelen die daar zeer geschikt voor zijn. Boven de 90 scoren momenteel bijvoorbeeld de bekendere namen McPhy, Alfen, CGG, Air France-KLM, X-FAB, ArcelorMittal en Unibail-Rodamco-Westfield.

Komt er nóg een aspect bij: ergens "gevoel" mee (denken te ) hebben, waarbij het dan bijvoorbeeld weer kan uitmaken of een aandeel dan wel of niet ook in New York is genoteerd. De Bank of Ireland scoort als bank vrij hoog, maar wie weet en kijk jij alleen naar AkzoNobel en ING.

En dan hebben we het nog niet gehad over "moderne" oplichterij, waar je er soms niets voor hoeft te betalen om met voor jou ongeschikte producten meer dan een beetje genaaid te worden. Pus500, Sux, "hefboomproducten", en andere gokpaleizen voor dummies. Met van die demo-apps, die hun marketingsafdelingen vrij makkelijk op iemands apparaat weten te krijgen. Lekker laagdrempelig, en waar je dan in handelt beweegt ongetwijfeld ook. Een vraag is dus ook hoe serieus en verstandig iemand bezig is; je kunt tegenwoordig ongetwijfeld ergens je weinige geld kwijt wanneer je met minder dan €1.000 in iets dat ongeschikt is wilt gaan "handelen", al dan niet met voor jou geleend geld.
[verwijderd]
0
Wat ik eigenlijk bedoel is hoe groot moet je order zijn dat je de orderkosten kan verwaarlozen, ongeveer. Het verschilt natuurlijk per broker, ik kan zelf wel even surfen voor een indruk. Niet dat ik ga handelen, 1. handel ligt mij niet, 2. mijn vermogen is veel te klein voor handel.
[verwijderd]
0
Aandelen Airbus à € 6.500 € 6,00 € 10,75
Aandelen Philips à € 10.000 € 6,00 € 16,00
Aandelen ASML à € 500.000 € 45,00 € 150,00

1e = lynx 2e = binck green

ik vind het nog veel kosten het laatste rijtje. binck is helemaal waardeloos, wat een bedrag.
objectief
0
quote:

small_investor schreef op 10 juni 2021 13:26:

Aandelen Airbus à € 6.500 € 6,00 € 10,75
Aandelen Philips à € 10.000 € 6,00 € 16,00
Aandelen ASML à € 500.000 € 45,00 € 150,00

1e = lynx 2e = binck green

ik vind het nog veel kosten het laatste rijtje. binck is helemaal waardeloos, wat een bedrag.
Je bent vast nog heel jong, want de kosten (provisie/bewaarloon etc.) waren vroeger vele malen hoger.
[verwijderd]
0
Maar nu komt mijn punt, als je een product hebt moet je de prijs zo goedkoop mogelijk maken. Als je kan handelen voor bv. €1, dan gaan mensen handelen 25x zoveel. Maar laat maar, dit is allemaal veel te moeilijk voor de wereld van het grote geld. Er zijn ook nooit aanbiedingsmaanden of zo. Alleen maar van de daken schreeuwen : Kom handelen bij ons, wij zijn zo goedkoop. Nou mooi niet, het is belachelijk duur.
objectief
0
quote:

small_investor schreef op 10 juni 2021 13:46:

Maar nu komt mijn punt, als je een product hebt moet je de prijs zo goedkoop mogelijk maken.
Dat lijkt me een goed idee voor ondernemers en ook huizenbouwers; de prijs zo goedkoop mogelijk maken!!!
[verwijderd]
0
25x zoveel handel, dan zal de pc er ook wel de brui aangeven van die handelskantoortjes.

Dan staat de hele handel stil.
Leefloon
0
quote:

small_investor schreef op 10 juni 2021 13:46:

Maar nu komt mijn punt
...
Als je kan handelen voor bv. €1, dan gaan mensen handelen 25x zoveel.
Je hebt geen punt, maar hooguit een mening of een (inhoudelijk zwak) politiek "ideaal". Een programmapunt, hooguit, dus.

Zo blijf je alleen maar letten op de directe kosten en sta je erbij te juichen dat je dan links en rechts wordt gepakt, ga je er on-topic aan voorbij dat alleen voor hopeloos presterende handelaars een paar euro een probleem is, en een fatsoenlijke beurs ziet liever beleggende mensen dan handelende mensen. Aan tarieven is door prijsvechters iets gedaan, maar dan zie je telkens dat ná een veroverd marktaandeel de prijsvechter hopeloos gaat verslechteren en ontzettend duur wordt. Door overal verslechterde prijzen, door je het Euronext-tarief voor een obscuur beursje zonder goede faciliteiten te laten betalen, door je te laten handelen met vriendjes, illegaal je aandelen uit te lenen, et cetera. Geen specifiek probleem voor de beurs maar voor de interneteconomie, want Amazon, hotelzoeksites en Takeaway.com hopen op eenzelfde manier te werken. Agressief marktaandeel veroveren met iets "goedkoops", om vervolgens uit winstbejag te transformeren in een duur gedrocht. Een Binck is allang niet meer wat het ooit was, en de hele markt is verziekt.

Je kunt je probleem soms gedeeltelijk oplossen door op een veel grotere beurs te gaan handelen, of door zelf het initiatief voor een structureel zo goedkoop mogelijke broker te gaan beginnen, al dan niet alleen voor hoogfrequente handelaars, met behoud van kwaliteiten. Dat zo'n initiatief er niet (meer) is, is net zoiets als waarom een "politiek ideaal" niet gewoon "ideaal" wordt genoemd.
Leefloon
0
quote:

small_investor schreef op 10 juni 2021 13:26:

Aandelen ASML à € 500.000 € 45,00 € 150,00

1e = lynx 2e = binck green

ik vind het nog veel kosten het laatste rijtje. binck is helemaal waardeloos, wat een bedrag.
De oorzaak van het volgens jou waardeloze ben jij dan, door het gereken jouw selectieve voorbeeldbedragen, want met het dan veel geschiktere Black kan zo'n actieve handelaar die €150 alvast halveren. En je kunt je afvragen wat de toeters en bellen van Binck voor toegevoegde waarde hebben voor zo'n grote handelaar, met block trades in plaats van retailordertjes. Enr zoals ik al aangaf, na eenmaal veroverd marktaandeel met lagere tarieven is ook Binck allang niet meer wat het ooit was, door winstbejag.
[verwijderd]
1
Marketing is belangrijk, ik heb er niet echt verstand van, maar heer Leefloon helemaal niet.
15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,34  -5,02  -0,58%  09:15
 Germany40^ 17.674,00 -0,92%
 BEL 20 3.803,25 -0,61%
 Europe50^ 4.899,25 -0,76%
 US30^ 37.597,15 -1,10%
 Nasd100^ 17.296,31 -1,44%
 US500^ 4.986,21 -1,25%
 Japan225^ 37.225,98 -2,04%
 Gold spot 2.392,04 +0,53%
 EUR/USD 1,0647 +0,03%
 WTI 83,01 +1,13%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AMX -0,79%
AEX -0,56%
AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront