Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Short Shell: Technisch is het aandeel een shortkandidaat

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:50 Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 60
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

70 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Dividend Collector 28 mei 2021 08:45
    quote:

    florida_tower schreef op 28 mei 2021 08:28:

    Dat je TA meeneemt in een analyse begrijp ik, maar je kan advies toch niet baseren op enkel de vorm van een prijsgrafiek?
    We weten de reden van de prijsdaling vorig jaar (dividendverlaging), dan neem je dat op zijn minst mee in je analyse?

    Dit IS technische analyse, dus zonder fundamentele argumentatie. Alleen de grafiek telt.
  2. forum rang 4 Jelle Trader 28 mei 2021 08:51
    Hmmm,...gedurfd advies om RD een sell te geven. Dollar staat op punt te stijgen, economieen gaan open en creeeren vraag naar energie(lees olie,....). Okay, Shell is log, maar zal uiteindelijk 'meeveren' en hun verdienmodel versneld aanpassen aan de collectief nieuw ingeslagen weg,...

    Shell in driehoeksformatie,....richting moet nog worden bepaald. Stock onder Euro 15,- is negatief.
  3. forum rang 6 ttroo 28 mei 2021 09:10
    En nu? We staan al een tijdje stil. En de opgaande trendlijnen komen nu wel erg dichtbij de huidige koersen. Akzo bijvoorbeeld. Vandaag liever niet onder de 103 euro. ASML en Besi moeten door. Nasdaq moet door. Iedereen moet door. AEX moet door. Een rode AEX is zeker niet prefereerbaar. Yields gaan weer ouderwets te keer. Ukkie en Duitse yields blijven redelijk dicht bij de rode lijnen liggen. In Relatieve Termen de Duitse Yield is nog enorm in afstand van de rode lijn, maar absoluut liggen de Duitse Yield en de Ukkie yield dichtbij hun rode lijnen. Dat kan zo binnen een paar hogere yield dagen weer bereikt zijn. We gaan het zien vandaag. Het wordt tijd om kleur te kiezen voor de beurzen. Mogelijk uitstel tot maandag.
  4. forum rang 4 Jelle Trader 28 mei 2021 09:20
    quote:

    Jelle Trader schreef op 28 mei 2021 08:51:

    Hmmm,...gedurfd advies om RD een sell te geven. Dollar staat op punt te stijgen, economieen gaan open en creeeren vraag naar energie(lees olie,....). Okay, Shell is log, maar zal uiteindelijk 'meeveren' en hun verdienmodel versneld aanpassen aan de collectief nieuw ingeslagen weg,...

    Shell in driehoeksformatie,....richting moet nog worden bepaald. Stock onder Euro 15,- is negatief.
    Dollar Index grafiek,....
  5. forum rang 7 handyman6 28 mei 2021 09:28
    quote:

    Dividend Collector schreef op 28 mei 2021 08:45:

    [...]

    Dit IS technische analyse, dus zonder fundamentele argumentatie. Alleen de grafiek telt.
    En in de grafiek zie je dus ook mooi wat we met ze allen fundamenteel van Shell vinden,om het te kopen of te verkopen,zeg maar de dagelijkse koers.
    TA ,mooi man.....
  6. forum rang 4 Stephanus1987 28 mei 2021 09:32
    De toekomst zal het uitwijzen. Voor mij zegt TA niet zoveel zonder een deugdelijke fundamentele analyse. TA kan wel een ondersteuning zijn van een fundamentele analyse, maar enkel beleggen op TA heeft wetenschappelijk gezien nooit gezorgd voor bovengemiddeld rendement. Ik blijf lekker LONG Shell, die 18 komt wel weer in zicht.
  7. forum rang 6 ttroo 28 mei 2021 09:47
    Niet breken. Dames en Heren! Ik zie ook wat Franse fondsen wat nerveuzer worden bij hun trendlijnen. Maar het goede nieuws is: Voorlopig houden ze stand. Ze breken NIET. Nog niet

    Centrale Banken zijn alles aan het doen om in control te blijven in de yields. Maar de regeringen werken in geen enkel land mee. Wat wilt u? Gratis Geld is te verleidelijk. Gratis Geld en Rente erbij is nog verleidelijker. Niemand wilt komen met hogere belastingen. Of met een heel mooi verhaal, belastingen zijn goed. Ik heb dat in geen enkel boek gezien. En regeringen kiezen niet om hun expenditures te verlagen, nee, die blijven ze verhogen en verhogen en verhogen. Kortom ook hier komt steeds meer een squeeze. Bevolkingen zijn steeds meer geld aan alles kwijt en dan krijgen ze hier voor mindere voorzieningen voor terug. Western Debt World is te verslaafd aan Debt geraakt. De Amerikaanse yields die hebben nauwelijks wat weggeven deze week. $28.33 trillion alweer die Amerikaanse schuld. Ze kunnen geen rente hebben van 1.5%. Kortom lage rentes blijven we houden en als we onverhoopt toch rentes boven de 2% krijgen, dan is dat een heel slecht teken. Een rente van 3.33% levert kost de Amerikaanse tax payers al $1 trillion.

    Wereld landen zijn Groot en gaan over naar Consumptie. En dus wordt de concurrentie om consumptie goederen steeds sterker. China blijft komen. Harmony OS, als dat nu wel of geen succes wordt, stel de volgende Chinese smartphone krijgt problemen met Amerika, dan is Harmony OS wel een stuk verder in het maak proces. En het nieuwe Chinese vliegtuig type zit zeker nog vol val Westerse componenten. Maar dat zal zeker meer Chinese componenten worden. Niet omdat China het wil, maar omdat ze moeten. Globalisering wordt hierbij Selectieve Globalisering. De combinatie China Rusland Iran Noord Korea heeft een behoorlijke achterban. Waarbij de ene partij goedkope arbeid levert, de andere energie en de andere een tegenmunt voor de dollar. Kortom er is duidelijk synergie bij deze partijen. En dan heb je ook opstandige landen, zoals we dat zo zien, die zich tijdelijk of meer permanent bij deze alliantie aansluit, dan zijn er ook nog blokken, die de macht moeten verdelen over meerdere partijen. Europa bijvoorbeeld. Alles vanuit Amerika is een hoge afhankelijksheid relatie. Zo wie zo is het wereld vreemd hoe Amerika zijn eigen leverancier China elke keer in elkaar probeert te beuken.

    Breken wordt zelfs 'uitbreken'. Naar boven. U gaat de goede kant op. Dit moet u vasthouden. No breaks today. Zelfs geen lunch breakes.
  8. forum rang 6 Newg77 28 mei 2021 10:05
    De 715 wordt een makkie.

    --
    Het sterk bullish nieuws voor beleggers is dat Amerikaanse beleggers momenteel een flinke sloot kapitaal investeren in Europese aandelenfondsen, zo blijkt uit data van JPMorgan Chase en Jefferies. Ain't seen nothing yet..?
    --

    Er bij zijn dames en heren het schijnt hier nog goedkoop te zijn.
  9. forum rang 7 handyman6 28 mei 2021 10:08
    Schulden gaan nooit meer door de landen worden terug betaald.Die fout maakte Japan eind 80 ger jaren,1989 toen iedereen ging verkopen om zijn schuldenaren terug te betalen. Gewoon steeds bij elkaar lenen,eeuwig rood staan,en hooguit een failliesementje hier of daar.
    Wordt het met lenen ergens te gortig ,verzint de staat geld erbij ,vult tekorten aan,reprimande voor de spekulant ,zoals nu in China,en je hoort er nooit meer wat van.Inflatie,zwakke munten ? Nee hoor,wij niet ...hunnie daarro ,die wel.
    Vroeg of laat vliegt de schuldenbalans van een land dan wel heel toevallig in de fik,of het gebouw met de administratie stort in ,oid en de balans staat weer op nul. Klaar.
    Niet als je Venezuela heet of Turkije,enz. want die hebben wel inflatie...
70 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links