PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL Mei 2021 Q1-DIV.betaling

3.802 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 ... 187 188 189 190 191 » | Laatste
[verwijderd]
1
Sector nieuws. 3.000 Pakketkluizen is het doel van instabox in NL

Snelgroeiend koeriersbedrijf Red Je Pakketje valt in Zweedse handen
Jan Verbeek 09:00

Koeriersbedrijf Red Je Pakketje krijgt een buitenlandse eigenaar, Instabox.
De drie oprichters, twintigers nog, worden mede-aandeelhouder in de Zweedse onderneming.
De nieuwe combinatie gaat in Nederland een netwerk bouwen van pakketkluizen.
Koeriersbedrijf Red Je Pakketje, dat met achthonderd medewerkers landelijk actief is, krijgt een buitenlandse eigenaar. De onderneming wordt - vijf jaar na de oprichting - overgenomen door een Zweeds bedrijf dat ambitieuze plannen heeft voor Nederland.
De verkoop is donderdag bekendgemaakt aan de werknemers van de pakketbezorger. Sam Rohn, de 28-jarige ceo en een van de oprichters, zegt voorlopig door te willen gaan onder de Zweedse eigenaar.
De koper is branchegenoot Instabox. Deze Zweedse onderneming exploiteert sinds een aantal jaren een systeem van pakketkluizen. Het wil ook in Nederland duizenden lockers gaan plaatsen in supermarkten, stations en op openbare plaatsen, waar consumenten hun pakketjes kunnen ophalen. Instabox, dat in 2015 is opgericht, haalde eerder dit jaar €75 mln op bij investeerders voor expansie buiten de landsgrenzen.
Red Je Pakketje (RJP) verwierf naar eigen zeggen een plek op de Nederlandse pakkettenmarkt, door pakjes die overdag worden aangemeld en bezorgd bij een distributiecentrum, nog dezelfde avond te bezorgen bij de consument. ‘We zijn niet het goedkoopst maar wel snel en betrouwbaar', zegt Rohn. Het bedrijf werkt onder meer voor IKEA, Bol.com en Amazon.
Koerier zocht financiële ondersteuning
Rohn is begin dit jaar door de Zweden benaderd. Hij stemde in omdat de twee bedrijven elkaar goed aanvullen en omdat zijn bedrijf financiële ondersteuning zocht. De verkoop kwam uiteindelijk snel tot stand. Over de aankoopsom doen beide partijen geen mededelingen.
Red Je Pakketje is in 2016 opgericht door drie twintigers zonder ervaring in de sector: Sam Rohn, zijn broer Kay en compagnon Tijs van Driel. Het trio had na een viertal kapitaalrondes nog steeds de helft van alle aandelen in bezit. De overige stukken zaten bij investeerders die geld in de start-up hebben gepompt in ruil voor aandelen. Afgesproken is dat de drie oprichters een deel van hun verkoopopbrengst investeren in Instabox. De investeerders nemen afscheid en verzilveren hun inleg.
Sam Rohn, die eerder al twee start-ups verkocht, blijft de komende 18 maanden verbonden aan het koeriersbedrijf. Dat was een voorwaarde die de Zweden stelden bij de verkoop. ‘Ik heb geen plannen om weg te gaan. Ik ben blij met deze partner. Deze markt is enorm kapitaalintensief. Het is moeilijk om financiering te vinden en door de overname kunnen we voorlopig verder groeien.’
Veel studenten in dienst
De Nederlandse pakjesmarkt wordt gedomineerd door marktleider PostNL en DHL. Op afstand volgen bedrijven als DPD en UPS en tal van gespecialiseerde bedrijven die vaak regionaal actief zijn.
RJP, dat veel werkt met studenten die in de middag pakjes sorteren en bezorgen en die per uur worden betaald, groeit snel. Het koeriersbedrijf realiseerde vorig jaar een omzet van €12 mln en verwacht die omzet dit jaar te verdrievoudigen tot circa €35 mln. Winstgevend is het bedrijf nog niet. De afgelopen jaren zijn er zes distributiecentra geopend en enkele honderden bussen aangeschaft. Vorig jaar trok het bedrijf nog ruim €12 mln aan voor de aanschaf van een vloot elektrische bestelbussen. Rohn: ‘Voor het eind van het jaar hebben wij in totaal achthonderd bussen op de weg.’
Pakketkluizen
De nieuwe eigenaar Instabox heeft de ambitie om binnen enkele jaren drieduizend pakketkluizen te plaatsen in Nederland. De Zweden denken dat er in Nederland ruimte is voor expansie. De uitrol van kluisjes start volgende maand. Nederland loopt volgens hen met zijn huidige 350 kluizen achter op landen als België en Duitsland. Daarnaast heeft het bedrijf ook de ambitie om, samen met zijn Nederlandse partner, uit te breiden in de snelle bezorging van pakjes aan huis.

Lees het volledige artikel: fd.nl/ondernemen/1384395/snelgroeiend...
Rik R
0
xof
0
Dat wordt toch een serieuze uitdager. Heeft Herna zitten slapen, dat was beter geweest dan Sandd overname.
barman Boone
0
quote:

xof schreef op 20 mei 2021 10:19:

Dat wordt toch een serieuze uitdager. Heeft Herna zitten slapen, dat was beter geweest dan Sandd overname.
En dan hebben we Inpost ook nog
Rik R
0
Denk niet dat de AFM dit had toegestaan. Daarnaast kunnen ze dit makkelijk zelf opzetten.
xof
0
Sandd is ook toegestaan door AFM en Herna heeft nog wisselgeld ivm niet ingediende claim.

De markt van paketkluizen is nog behoorlijk open.

Instabox en Inpost gaan sneller in deze markt vooruit dan PNL.

Ik heb 10K stuks verkocht op 4,63.

Op 11Mei nog gekocht voor 4,165.

Restant 25K houd ik nog aan, maar verkoop geleidelijk in weg omhoog.
Boir
0
Die boxen van PostNL heb je als t goed is om je heen al zien verschijnen en ook groter groeien in formaat
Boir
2
xof
0
Interessant dat Instabox gefinancieerd is met oa EQT geld. Dezelfde club die op het glasvezelnetwerk van KPN aast.

De voormalig Nederlandse staatsbedrijven uit PTT, worden lekker opgejaagd door de vikingen.

Dit is niet te onderschatten. Over bv 5 jaar verkoopt EQT het Instabox aan bv PNL of DHL voor de hoofdprijs (zie waardering per box ban Inpost), die Private Equity jongens weten hoe je aandeelhouderswaarde creëert.

Rik R
0
quote:

xof schreef op 20 mei 2021 10:30:

Sandd is ook toegestaan door AFM en Herna heeft nog wisselgeld ivm niet ingediende claim.

De markt van paketkluizen is nog behoorlijk open.

Instabox en Inpost gaan sneller in deze markt vooruit dan PNL.

Ik heb 10K stuks verkocht op 4,63.

Op 11Mei nog gekocht voor 4,165.

Restant 25K houd ik nog aan, maar verkoop geleidelijk in weg omhoog.
Neen, Sandd is niet toegestaan.

Zelfde strategie qua verkoop. Zojuist een verkooporder op 4,64 gezet. Daarentegen houd ik wel een substantieel deel vast voor dividend.
Boir
1
Ja als de trend is dat meer mensen thuiswerken dan is het makkelijk om ze deur uit te laten gaan om pakjes op te halen, kunnen we met post ook doen, ophalen op mooie locatie, laten we t revolutionair een postkantoor noemen, heel retro :)

Moet misschien wel als wettelijk minimumloon postbezorging aan huis onmogelijk maakt :)
xof
0
quote:

Rick R schreef op 20 mei 2021 10:39:

[...]

Neen, Sandd is niet toegestaan.

OK, klopt, maar wel doorgezet.
win some...
0
De Nederlandse pakkettenmarkt is gegroeid zonder veel gebruik te maken van kluisjes. Dit in tegenstelling tot Polen (Inpost) waar pakketbezorging in kluisjes veel meer is ingeburgerd. De vraag is of Nederlanders nog massaal gaan omschakelen van thuisbezorging naar bezorging in kluisjes. Als het goedkoper kan dan zal dit wel marktaandeel kunnen krijgen. Anderzijds is het gezien de ontwikkelingen op het gebied van thuiswerken voor mensen ook steeds makkelijker aan het worden om pakketjes aan huis te laten bezorgen.

Postnl doet nu een proef met AD voor het plaatsen van kluisjes. Bij goede resultaten is dit wel vrij makkelijk op te schalen. Vraag is dan wel hoeveel marge er dan overblijft voor Postnl op deze activiteiten.
Cerburus
1
Die proef is toch allang afgerond? wel grappig Inpost was toen de leverancier van de kluizen.Volgens mij is men nu gewoon bezig met structurele uitrol van deze kluizen, ik zie ze in ieder geval steeds meer. Leverancier is inmiddels ook van eigen bodem, zijnde VDL.

Zelf vind ik het wel handig, maar nu met de nieuwe mogelijkheden in de app dat je ook aan kunt geven, dat als je niet thuis bent het op een voorkeurs plek kunnen neerleggen (Buren, achterdeur, kliko :P) denk ik niet dat ik nog veel gebruik ga maken van die kluisjes.
Boir
0
Hier heeft PostNL al langer 18 van die locaties met kluisjes/boxen binnen 10km van mn huis, maar misschien is t een proef. Voor mij iig normaal, zie ze al heel lang.
Beertje
0
Waarom daalt de S&P : de rente staat lager, ik weet even geen verklaring te vinden voor de -0,5%. U wel?
Boir
0
Mmm ze zoeken postbezorgers: Als postbezorger werk je 2 tot 5 uur per dag in je eigen buurt. Daar ontvang je een uurloon van €10,20 (afhankelijk van je leeftijd) voor, plus vakantiegeld en extra vergoedingen voor het gebruik van je fiets en smartphone. Ook krijg je hoge kortingen op verzekeringen, vakanties en leuke uitjes. Dat is pas leuk bijverdienen!
3.802 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 ... 187 188 189 190 191 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:38
Koers 1,241
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 1,298
Laag 1,230
Volume 2.916.414
Volume gemiddeld 2.244.247
Volume gisteren 2.916.414

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront