Flow Traders « Terug naar discussie overzicht

FT Inhoudelijk Draadje

967 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... 45 46 47 48 49 » | Laatste
G20 Xdrive
0
quote:

Porscheknakker Graat schreef op 12 mei 2021 22:48:

Als alles gaat lopen zoals het behoort te lopen, dan moet de koers van Flow morgen gaan exploderen met een plus van minstens 5%.
Maar....dat zal mogelijk om de een of andere reden niet gebeuren.

G20 Xdrive, heb jij een 4-wielaangedreven BMW ?
Die 5% moet er in zitten, heb de sportline digitale 3 serie uitgekomen in 2019 de G20
Porscheknakker
0
quote:

G20 Xdrive schreef op 13 mei 2021 00:46:

[...]

Die 5% moet er in zitten, heb de sportline digitale 3 serie uitgekomen in 2019 de G20

Helaas nog geen 5% erbij.
Mooie BMW. Ook deze vroemt wel weg.
am1993
4
Gelet op de enorme fluctuaties in de Bitcoin (soms $ 2.000 per uur) kan het m.i. niet anders dan dat Flow , als money provider, een vermogen aan het verdienen is. En dan hebben we het nog niet eens over de beweeglijkheid op de beurzen vandaag. Massa is kassa en niet vergeten, dat FT steeds bied en laatposities inneemt op steeds meer beurzen en over een uitstekend risicomanagement en over perfecte computersystemen plus een eigen platform MEMX beschikt. Op de plank er mee :). FT is volgens mij, qua koersontwikkeling, de ASML van de toekomst. Disclaimer: ik zit voor 48 % van mijn vermogen in FT.
RJ 80
0
Voor mij is uitgangspunt inmiddels dat als ze boven de 50 cent per aandeel op kwartaalbasis weten te verdienen in luwere kwartalen, een soort nieuwe onderkant dus, het voor mijneen prima investering blijft. Zorgpuntje waar ik de impact niet van in kan schatten is het bericht laatst dat euronext flitshandel wil ‘ belemmeren’. Vraag me af of en hoe dit invloed heeft op verdienmodel Flow en consorten....
am1993
1
quote:

RJ 80 schreef op 14 mei 2021 12:23:

Voor mij is uitgangspunt inmiddels dat als ze boven de 50 cent per aandeel op kwartaalbasis weten te verdienen in luwere kwartalen, een soort nieuwe onderkant dus, het voor mijneen prima investering blijft. Zorgpuntje waar ik de impact niet van in kan schatten is het bericht laatst dat euronext flitshandel wil ‘ belemmeren’. Vraag me af of en hoe dit invloed heeft op verdienmodel Flow en consorten....
Ik denk, dat de invloed van het "belemmeren" van de flitshandel door Euronext, nauwelijks van invloed is voor FT. Nog afgezien van het feit, dat de maatregel pas in het najaar ingaat, is FT op zoveel andere (en steeds meer) beurzen actief, neemt hun omzet steeds verder toe, hebben ze zeer geavanceerde soft- en hardware en blijven ze natuurlijk een belangrijke tegenpartij in vraag en aanbod, dus eigenlijk draait alles om omzet en marges. Daar zetten ze steeds grotere stappen in, dus wat mij betreft is de mededeling van Euronext een zoethoudertje voor degenen die geenverstand van beleggen hebben. Voor de bühne zal ik maar zeggen. Voor FT lijkt me dit, gelet op de enorme groei die ze doormaken van geen enkel belang.
RJ 80
0
Dank u am1993, we zullen het zien. Hopelijk niet teveel impact, maar mocht het wel een rol spelen, dan hoop ik niet dat het een precedent voor anderen gaat worden. Ik ga met je mee dat ik ook inschat dat de impact mee zal vallen, wil er enkel ook weer niet blind voor zijn.
John Doe
4
Veel volatiliteit in de crypto wereld! Hopelijk heeft het invloed op de q2 resultaten.
am1993
1
quote:

John Doe schreef op 16 mei 2021 23:34:

Veel volatiliteit in de crypto wereld! Hopelijk heeft het invloed op de q2 resultaten.
Kan volgens mij niet anders want de marges op crupto's zijn m.i. veel hoger dan op aandelen en EFTs omdat de concurrentie daar groter is en de marges al minimaal. En met -13% op Ethereum vandaag is daar de nooduitgang weer opgezocht, hetgeen lekker veel marging betekent voor de diverse money providers.
Porscheknakker
2
Uit : IEXprofs nieuwsbrief van vandaag.

Bottlenecks drijven prijzen en beursvolatiliteit op

Arbeidsschaarste, chiptekort en hoge grondstoffenprijzen jagen de inflatie op. Beleggers worden er maar nerveus van. Volgens Ewout van Schaick zal de beursvolatiliteit de komende maanden hoog blijven.

Om toch even aan het huisarrest te ontsnappen bracht ik met het gezin een paar dagen door op een Waddeneiland. De hoteleigenaar vertelde mij daar dat hij natuurlijk heel blij is dat er weer toeristen komen maar dat de situatie voor hem nog steeds heel lastig is. Tot mijn grote verbazing noemde hij het vinden van nieuwe medewerkers als zijn grootste uitdaging. Blijkbaar heeft een groot deel van het oude personeel inmiddels een andere baan gevonden. Het vinden van voldoende mensen kan wel eens een bottleneck worden voor het heropenen van meer sectoren deze zomer.

In dezelfde week werden we geconfronteerd met teleurstellende cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt: in april nam de werkgelegenheid met 266.000 banen toe, in plaats van de gehoopte toename van een miljoen. Economen hebben hier verschillende verklaringen voor, waaronder de hoge werkloosheidsuitkeringen uit het laatste steunpakket van President Biden. Hierdoor zouden Amerikanen minder snel een laagbetaalde baan accepteren. Daarnaast zijn niet alle oudere werknemers, die de arbeidsmarkt tijdens de corona-epidemie verlieten allemaal meteen teruggekeerd. Sommigen hebben nu zelfs voldoende kapitaal opgebouwd door de goede rendementen op hun aandelen of vastgoed.

Chiptekort
Een krappe arbeidsmarkt komt mogelijk bovenop een aantal andere bottlenecks waar de wereldeconomie momenteel mee te maken heeft. Zo heeft een wereldwijd tekort aan chips de auto-industrie deels stilgelegd. Chipproducenten hebben door de grote vraag naar chips voor met name laptops, smartphones en spelcomputers - als gevolg van het vele thuiswerken en de lockdowns - grote moeite om aan de vraag te voldoen. Veel grote autoproducenten hebben tijdelijk personeel naar huis gestuurd. Autoverhuurbedrijven kopen massaal tweedehandsauto’s in omdat het aanbod van nieuwe auto’s onvoldoende is.

Duurdere bouwmaterialen
De verstoringen in de productieketens blijven niet beperkt tot chips. De wachttijd op een nieuwe racefiets loopt soms op tot een jaar omdat er onvoldoende onderdelen zijn. Toen ik twee weken geleden een half jaar oude offerte voor een kleine verbouwing alsnog wilde accepteren, kreeg ik te horen dat het bod niet meer geldig is. Gestegen kosten van bouwmaterialen zijn de oorzaak. Deze prijsstijgingen houden verband met bottlenecks in diverse grondstoffenmarkten.

"De wachttijd op een nieuwe racefiets loopt soms op tot een jaar"

Bovendien zijn de transportkosten flink gestegen doordat de bouw van nieuwe milieuvriendelijkere schepen achterblijft en veel containers na de crisis vorig jaar nog op de verkeerde plek staan.

Benzineprijs op recordhoogte
Nu we allemaal weer vaker met de auto op pad gaan valt bovendien de recordhoge benzineprijs op. De hoge benzineprijzen zijn natuurlijk een gevolg van de fors gestegen olieprijzen. De prijs voor een vat ruwe Brent-olie is in een jaar tijd van 30 dollar meer dan verdubbeld tot bijna 70 dollar. Dan speelt er nog iets anders. We vliegen veel minder, waardoor de vraag naar kerosine, de brandstof voor vliegtuigen, bijna is weggevallen. De prijs van benzine moet dat verlies nu compenseren.

Door heropening van de economie, de uitgestelde wens tot consumeren en de grote berg opgepot spaargeld is de vraag naar veel producten momenteel groter dan het aanbod. Het gevolg van de reeks bottlenecks zien we terug in de meest recente Amerikaanse inflatiecijfers. De brede inflatie index CPI steeg in April met 4.2% op jaarbasis, terwijl de kerninflatie de hoogste maandstijging sinds 1981 liet zien.

Nerveuze beleggers
Beleggers worden er flink nerveus van en aandelenindices lieten afgelopen week flinke verliezen zien. Ook speculatieve posities in bijvoorbeeld crypto-valuta verloren veel waarde. De vraag is hoe lang de bottlenecks zullen blijven bestaan en of de hogere inflatie van voorbijgaande aard is. Ik denk de onzekerheid hierover nog een tijdje zal blijven bestaan en de volatiliteit in de financiële markten deze zomer daarom op een hoger niveau zal blijven.
am1993
1
quote:

Porscheknakker Graat schreef op 17 mei 2021 16:42:

Uit : IEXprofs nieuwsbrief van vandaag.

Met dank AB. Blijkt, dat ALLES goed gaat komen en we ons geen zorgen hoeven te maken:) :) :). "En gij geleuv da?" zei mijn Brabantse tante dan.
Ook een leukertje: FT zit behoorlijk in de cryptohandel als money -provider, dus als tegenpartij bij aan- en verkoop.
Even wat voorbeelden:
Ethereum: 1 maand geleden circa $ 2200, 11 mei circa $ 4150 en vandaag circa $ 3280
Bitcoin: 1 maand geleden circa $ 59000, 11 mei circa $ 56800 en vandaag circa $ 43400
Die moeten zich daar bij FT dus helemaal suf lachen. Wie de fluctuaties op de IEX site vandaag zowat een uurtje heeft zitten volgen (zoals ik) moet dus wel heel blij zijn, dat ie daar niet in belegt en heel blij zijn met FT, want de marges op aandelen zijn te verwaarlozen,. maar die op bitcoin c.s. zijn giga.
En dan ben ik persoonlijk ook blij met de ontwikkeling van de goudprijs.
Goud per/oz: 30 maart $ 1685. Vandaag $ 1866.
Bovendien heeft de goudprijs vandaag weer een golden crossing gemaakt, hetgeen betekent, dat goud moeiteloos door het dalende 200-daags gemiddelde van $ 1850 is gebroken. Op naar de $ 2000. Als 1e halte denk ik. Sommige analisten verwachten eind 2021 een prijs van $ 2400 p/oz, mede gelet op de toenemende onzekerheden op de financiële markten en bij consumenten, het opheffen van de belasting op goud medio dit jaar in 40 staten in de US en de steeds hogere productiekosten.
We gaan het zien.
Wat kan beleggen (vaak) leuk zijn.
Eric519
0
quote:

Porscheknakker Graat schreef op 17 mei 2021 16:42:

Uit : IEXprofs nieuwsbrief van vandaag.

Bottlenecks drijven prijzen en beursvolatiliteit op

Arbeidsschaarste, chiptekort en hoge grondstoffenprijzen jagen de inflatie op. Beleggers worden er maar nerveus van. Volgens Ewout van Schaick zal de beursvolatiliteit de komende maanden hoog blijven.

Om toch even aan het huisarrest te ontsnappen bracht ik met het gezin een paar dagen door op een Waddeneiland. De hoteleigenaar vertelde mij daar dat hij natuurlijk heel blij is dat er weer toeristen komen maar dat de situatie voor hem nog steeds heel lastig is. Tot mijn grote verbazing noemde hij het vinden van nieuwe medewerkers als zijn grootste uitdaging. Blijkbaar heeft een groot deel van het oude personeel inmiddels een andere baan gevonden. Het vinden van voldoende mensen kan wel eens een bottleneck worden voor het heropenen van meer sectoren deze zomer.

In dezelfde week werden we geconfronteerd met teleurstellende cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt: in april nam de werkgelegenheid met 266.000 banen toe, in plaats van de gehoopte toename van een miljoen. Economen hebben hier verschillende verklaringen voor, waaronder de hoge werkloosheidsuitkeringen uit het laatste steunpakket van President Biden. Hierdoor zouden Amerikanen minder snel een laagbetaalde baan accepteren. Daarnaast zijn niet alle oudere werknemers, die de arbeidsmarkt tijdens de corona-epidemie verlieten allemaal meteen teruggekeerd. Sommigen hebben nu zelfs voldoende kapitaal opgebouwd door de goede rendementen op hun aandelen of vastgoed.

Chiptekort
Een krappe arbeidsmarkt komt mogelijk bovenop een aantal andere bottlenecks waar de wereldeconomie momenteel mee te maken heeft. Zo heeft een wereldwijd tekort aan chips de auto-industrie deels stilgelegd. Chipproducenten hebben door de grote vraag naar chips voor met name laptops, smartphones en spelcomputers - als gevolg van het vele thuiswerken en de lockdowns - grote moeite om aan de vraag te voldoen. Veel grote autoproducenten hebben tijdelijk personeel naar huis gestuurd. Autoverhuurbedrijven kopen massaal tweedehandsauto’s in omdat het aanbod van nieuwe auto’s onvoldoende is.

Duurdere bouwmaterialen
De verstoringen in de productieketens blijven niet beperkt tot chips. De wachttijd op een nieuwe racefiets loopt soms op tot een jaar omdat er onvoldoende onderdelen zijn. Toen ik twee weken geleden een half jaar oude offerte voor een kleine verbouwing alsnog wilde accepteren, kreeg ik te horen dat het bod niet meer geldig is. Gestegen kosten van bouwmaterialen zijn de oorzaak. Deze prijsstijgingen houden verband met bottlenecks in diverse grondstoffenmarkten.

"De wachttijd op een nieuwe racefiets loopt soms op tot een jaar"

Bovendien zijn de transportkosten flink gestegen doordat de bouw van nieuwe milieuvriendelijkere schepen achterblijft en veel containers na de crisis vorig jaar nog op de verkeerde plek staan.

Benzineprijs op recordhoogte
Nu we allemaal weer vaker met de auto op pad gaan valt bovendien de recordhoge benzineprijs op. De hoge benzineprijzen zijn natuurlijk een gevolg van de fors gestegen olieprijzen. De prijs voor een vat ruwe Brent-olie is in een jaar tijd van 30 dollar meer dan verdubbeld tot bijna 70 dollar. Dan speelt er nog iets anders. We vliegen veel minder, waardoor de vraag naar kerosine, de brandstof voor vliegtuigen, bijna is weggevallen. De prijs van benzine moet dat verlies nu compenseren.

Door heropening van de economie, de uitgestelde wens tot consumeren en de grote berg opgepot spaargeld is de vraag naar veel producten momenteel groter dan het aanbod. Het gevolg van de reeks bottlenecks zien we terug in de meest recente Amerikaanse inflatiecijfers. De brede inflatie index CPI steeg in April met 4.2% op jaarbasis, terwijl de kerninflatie de hoogste maandstijging sinds 1981 liet zien.

Nerveuze beleggers
Beleggers worden er flink nerveus van en aandelenindices lieten afgelopen week flinke verliezen zien. Ook speculatieve posities in bijvoorbeeld crypto-valuta verloren veel waarde. De vraag is hoe lang de bottlenecks zullen blijven bestaan en of de hogere inflatie van voorbijgaande aard is. Ik denk de onzekerheid hierover nog een tijdje zal blijven bestaan en de volatiliteit in de financiële markten deze zomer daarom op een hoger niveau zal blijven.
Eric519
0
Ja joh, ik vind dat jij het goed ziet ! Zo zie ik het grotendeels ook ! Tuurlijk ! Als ik Yankee was bleef ik zo lang als mogelijk in de uitkering ! Is gemakkelijk geld verdienen zonder er iets voor te hoeven doen! Wat een sukkels daar bij die Biden-overheid zeg ! Bij Donald Trump zou dit echt niet waar geweest zijn ! Profiteren van de donaties van Biden , dat is toch fantastisch ! Dacht men nu werkelijk dat die gasten hun mooie uitkering laten schieten om wederom voor hetzelfee geld in de horeca terug te komen werken ? Na hun uitkeringstermijn (die rekken ze zolang als het kan ) gaan velen gewoon voor een beter betaalde baan . Simple is that ! En wat chiptekorten betreft : geen nood , er zijn altijd nog zeer goede 2e hands auto's te koop voor een mooie prijs die hybride gewoon 1 op 25 lopen en dan zonder dat rare dure stekker-gedoe ! Er is olie genoeg nog op de wereld om de benzineprijs niet te ver te laten stijgen ! Als de overheden dan toch weer de belastingen op benzine wil verhogen snijden ze zichzelf vet in de vingers t.g.v dan nog verder oplopende inflatie met als gevolg ook verder oplopende rentes op staatsschulden !
am1993
1
quote:

am1993 schreef op 17 mei 2021 18:17:

[...]
Ethereum: 1 maand geleden circa $ 2200, 11 mei circa $ 4150 en vandaag circa $ 3280
Bitcoin: 1 maand geleden circa $ 59000, 11 mei circa $ 56800 en vandaag circa $ 43400

Update:
Ethereum: nu circa $ 3170 was circa $ 3280
Bitcoin: nu circa $ 42370 was circa $ 43400
Bij FT zijn ze vast en zeker zeer tevreden met een dagje als vandaag:)
Cato de jongere
0
Ik hoop op een mooie winst, een interim dividend van 2 euro en/of een aandeleninkoopprogramma zou mooi zijn.

Er zit ook zat geld in kas, dus koop s 5 a 10% van t aantal uitstaande aandelen op.
Contrair1975
0
quote:

devil80 schreef op 18 mei 2021 20:30:

iemand al gezien dat de board meer stukken koopt ?
www.trivano.com/aandeel/flow-traders....
Dat is goed nieuws en wellicht de verklaring voor de stijging van vandaag? De laatste keer dat insiders kochten was in Q4-20, toen de analisten consensus ruimschoots werd verslagen.

Speelt er iets? ;)
am1993
0
quote:

am1993 schreef op 17 mei 2021 19:13:

[...]
Update:
Ethereum: nu circa $ 3170 was circa $ 3280
Bitcoin: nu circa $ 42370 was circa $ 43400
Bij FT zijn ze vast en zeker zeer tevreden met een dagje als vandaag:)
Nieuwe update:
Ethereum: nu circa $ 2863 was circa $ 3170
Bitcoin: nu circa $ 39081 was circa $ 42370
Bij FT zijn ze wederom vast en zeker zeer tevreden met een dagje als vandaag:)
Misschien ook de aanleiding dat MT stukken bijkoopt, want dit levert m.i. bergen geld op voor FT.
Cato de jongere
0
Heeft de CEO van Flow Traders nog wat interessants gezegd bij BNR? Heb geen tijd om het hele halfuur te beluisteren.
Joost_K
2
quote:

Cato de jongere schreef op 19 mei 2021 20:08:

Heeft de CEO van Flow Traders nog wat interessants gezegd bij BNR? Heb geen tijd om het hele halfuur te beluisteren.
Het fragment was slechts 21 minuten ( www.bnr.nl/player/audio/10188736/1044... )

Vooral weer de klassieke vraag wat het bestaansrecht en businessmodel van Flow Traders is. Dat de publieke perceptie negatief is (flitshandel!).
Een paar opmerkingen over het bedrijf (marge per transactie is minder dan een basispunt, vorig jaar 100 man aangenomen, crypto is een "mooi aandeel van de winst" maar geen percentage genoemd)

Vanaf een minuut of 15 gaat het over aandeelhouders en het beloningsbeleid.
967 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... 45 46 47 48 49 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:38
Koers 19,620
Verschil +0,030 (+0,15%)
Hoog 19,710
Laag 19,300
Volume 237.687
Volume gemiddeld 205.524
Volume gisteren 322.629

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront