Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

izdp
0
quote:

josti5 schreef op 14 mei 2021 18:12:

[...]

Dus géén betere wereld voor iedereen, met wie jij het niet eens bent, en dat is, zo in de loop der jaren te lezen: iedereen!!!
Je gaat dus voor een betere wereld, alléén voor jezelf.
Succes, sterkte!
Zelfs dit eenvoudige schrijven van mij is jou te moeilijk.
Onmogelijk in jouw beperkte wereldje.

Man o man.
Beperktedijkbewaking
1
quote:

gokker schreef op 13 mei 2021 17:50:

Hier wordt zeer diep ingegaan op de genetische diversiteit die veel groter is in Afrika dan in de rest van de wereld:
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC...

Ik ben er bij gebrek aan tijd alleen maar vluchtig overheen gevlogen.
Fig.3 geeft een suggestief diagram.

Je zult het toch met me eens zijn dat Bantoes, Pygmeeën en Hottentotten veel verder van elkaar af staan dan welke groepen dan ook in Europa.
Op je laatste zin ben ik in mijn vorige post al ingegaan. Overigens kan je het woord Hottentotten beter niet gebruiken, het is tegenwoordig nog meer taboe dan het woord neger. In Zuid-Afrika krijg je er zeker een forse boete voor, maar verlies je ook vaak je baan en word je verder als paria behandeld.

Hypocriet is het wel, want de taal van de Khoisan (de correcte benaming) wordt door de ANC-regeringen niet erkend, terwijl er toch maar liefst 11 wel erkende talen in ZA zijn.

Wat je wetenschappelijke link betreft: lastige materie, niet ons vak (dat geldt ook voor de 2e en 3e link in je vorige post over dit onderwerp). Als je Fig. 3 snapt en waarom die relevant is, mag je het me uitleggen.

Wel is mijn indruk dat ze 'genetische diversiteit' bij de Afrikanen opvatten als een grote variatie/diversiteit in de kleinste bouwstenen van ons DNA, de nucleotiden. Dat kunnen ze kennelijk chemisch determineren en 'meten'.
Maar wat zegt dat? De eigenlijke genen en hun realisaties (allellen) bestaan uit zeer vele nucleotiden. Zit in de werking cq effectiviteit van de genen zelf ook zoveel diversiteit? Bedenk bovendien dat vele 'duidelijke' uiterlijke kenmerken (huidskleur, lichaamsbouw etc.) door meer dan 1 gen bepaald worden.

Komt nog bij dat veel van die 'diversiteit' in niet-gebruikte genen zit, dwz. in de 'niet-geactiveerde' genen waar josti5 het eerder over had (post 12 mei om 18.20). Een van je eerdere bronnen richtte zich daar zelfs speciaal op: "We studied the pattern in noncoding regions, because they are less affected by natural selection than are coding regions."
www.genetics.org/content/161/1/269

Wat heb je aan onnuttige, niet-gebruikte diversiteit? En daar waar die genen wel relevant waren of werden bij de vroege migratie "out of Africa" naar het meer barre Eurasia, zorgde de survival of the fittest voor een selectie van goede en nuttige genen, waarbij onnuttige of slechte genen langzaam verdwenen. Zie ook het onderschrift bij Fig.2 in de ncbi-link.
Wat is er in zo'n geval mis met verlies van onnuttige diversiteit?

DeZwarteRidder
2
rationeel
1
Twee maanden na de verkiezingen rijdt de VRIJHEIDSKARAVAAN weer uit. We komen weer bij elkaar!

Bekijk de video:

Het onverdunde, pure FVD-geluid blijft zó ontzettend hard nodig. Alleen wíj hebben telkens weer de moed om échte oppositie te voeren en op fundamentele gronden de gevestigde orde van repliek te dienen. Wij zijn de ridders van het vrije woord, het vrije denken, het vrije leven. De “Socratici”, die misschien niet altijd doen wat populair is of applaus krijgt: maar die wél doen wat ons land nodig heeft. De waarheid spreken. De angst voor ostracisme doorstaan. En dat blijven we doen!

Er is zóveel gaande! Zóveel dat binnenkort onomkeerbaar wordt! De trein dendert door - de trein van de Sustainable Development Goals, de trein van het World Economic Forum van Klaus Schwab, van de Europese eenmaking. Het globalistische net sluit zich - en dat gebeurt via de vaccinatieplicht, het nieuwe “vaccinatiepaspoort”, mass-surveillance, camera’s overal, het ontnemen van onze identiteit via massa-immigratie, het roven van onze soevereiniteit via euromunt en open grenzen....en natuurlijk via de verwoestende klimaatplannen, die ons prachtige landschap onherkenbaar zullen misvormen en onze natuur zullen stukmaken, terwijl de energierekening stijgt, de belastingen ontploffen, het leven dat we hadden onbetaalbaar wordt - en u gedwongen wordt om een “duurzame lifestyle” te aanvaarden.

Dat is de stand van het land. En dus is het tijd om bij elkaar te komen!

Op zondag 16 mei bijt de VRIJHEIDSKARAVAAN het spits af op het MALIEVELD in Den Haag. FVD is de eerste grote organisatie die toestemming heeft gekregen voor een massale vrijheidsmanifestatie. Kom ook! Laat zien dat Nederland nog leeft!

FVD Vrijheidskaravaan

Zondag 16 mei, 15.00 uur

Malieveld Den Haag

Met strijdbare groet,

Thierry Baudet
rationeel
1

’Israël apartheidsstaat’

Noodbevel in Utrecht na Palestijnse demo: jonge betogers ingesloten bij moskee

UTRECHT - In het centrum van Utrecht en in omliggende wijken is vrijdagavond een noodbevel uitgevaardigd door de burgemeester, omdat een groep deelnemers van de ontbonden demonstratie van het Jaarbeursplein zich ongecontroleerd verplaatst door de stad. Iedereen „van wie een redelijk vermoeden bestaat uit te zijn op wanordelijkheden” moet het gebied verlaten. Anders krijgen ze mogelijk een boete of worden ze aangehouden, meldt de gemeente op Twitter. Op beelden is te zien dat het erg onrustig is op straat: er wordt volop getoeterd, gezwaaid met vlaggen en mensen lopen over de weg.

Deelnemers verzamelen zich in de Kanaalstraat na afloop van een protest voor de ’bevrijding van Palestina’ op het Jaarbeursplein.? ANP / REMKO DE WAAL

Onze verslaggever Daniel van Dam is ter plaatse. Zijn tweets lees je onderaan dit verhaal.

De ME heeft met politiehonden een linie gevormd op het Moskeeplein. Het noodbevel is naast het centrum ook van kracht in de wijken Lombok, Nieuw Engeland en de Dichterswijk. De ME heeft een groep met voornamelijk jongeren bij de moskee langs de Kanaalstraat ingesloten. De politie roept om dat mensen die het gebied niet verlaten worden aangehouden. Er zijn bussen ingeschakeld om mensen die gearresteerd zijn weg te voeren: in ieder geval een van de volgeladen voertuigen is vertrokken. De buspassagiers hebben handboeien om gekregen voordat ze instapten. Ouders met kinderen mochten vertrekken.

Het Jaarbeursplein naast het station werd eerder op de avond schoongeveegd door de ME, waar nog tientallen demonstranten stonden van een Pro-Palestijnse demonstratie. Die demonstratie was ontbonden door de burgemeester omdat de organisatie niet in staat was te garanderen dat de coronamaatregelen werden nageleefd. Ook was het maximum van 500 bezoekers bereikt.

twitter.com/i/status/1393250613106970628

Een groep van tientallen mensen bleef nog hangen op het het stationsplein. Vervolgens is te zien dat de ME over het plein trekt om het schoon te vegen. Volgens een ANP-fotograaf is er met stenen naar de ME gegooid.

Het protest zou volgens een flyer van de organisatie eigenlijk tot 19.00 uur duren. Israël is door een van de sprekers, die een gebed tot Allah leidde, onder meer een ’apartheidsstaat’ genoemd.

Vanaf 17.00 uur was de betoging ’Free Palestina’ begonnen op het Jaarbeursplein, naar aanleiding van de escalatie van het Palestijns-Israëlisch conflict. „Het minste wat we kunnen doen is laten zien dat we onze broeders en zusters ook supporten”, stellen de initiatiefnemers. Wat ze precies voor ogen hebben als oplossing voor het conflict is niet duidelijk. Sommigen dragen ook de Turkse en Marokkaanse vlag bij zich. Ook in het Zeeuwse Terneuzen hebben actievoerders zich verzameld.

Bij een demonstratie voor de Israëlische ambassade in Den Haag donderdag werd een Israëlische vlag uit een mast op straat gehaald en kapot gescheurd door jongeren. Beelden daarvan gaan rond op sociale media. De politie greep niet in. De Haagse VVD heeft er vragen over gesteld.

Dit weekend wordt ook in andere Nederlandse steden gedemonstreerd voor de Palestijnse zaak. Zo zijn er zaterdag pro-Palestijnse betogingen op meerdere plekken in Den Haag. Demonstranten komen bijeen op de Hofplaats (vanaf 14.00 uur) en het Plein (vanaf 15.00 uur). Mogelijk is er vanaf 14.00 uur ook op het Malieveld een actie voor de Palestijnen. Ook is een demonstratie op het Vrijthof in Maastricht (18.00 uur) aangekondigd.
A Mao
1
rationeel
1
quote:

A Mao schreef op 14 mei 2021 21:31:

De ME heeft het er maar druk mee,
Gelukkig alleen maar vreedzame demonstranten.
Wir schaffen das;)
rationeel
0
quote:

gokker schreef op 14 mei 2021 17:48:

[...]

Uw motieven interesseren me dan ook niet. U bewijst dagelijks dat u B fantastisch vindt en ik kan me niet herinneren dat u hem ooit afgevallen bent. U loopt als een keffershondje kwijlend achter hem aan. Dat dit mannetje in de politiek niets verloren heeft, is inmiddels het grootste deel van zijn oorspronkelijke achterban duidelijk geworden, maar dat inzicht zal u nooit bereiken.

Met de verdere regeltjes in uw "bijdrage" kan ik ook niets beginnen. We zitten nog niet in een dictatuur? Gelukkig dan maar. Aan B hebben WE dat niet te danken. Uw heer B is namelijk een klassieke dictator. Hij noemt zichzelf de kapitein van het schip. Hij bepaalt dat zijn club ophef dient te maken, als hij dat nodig vindt. L'état, c'est moi!
Een fijnbesnaarde erudite romanticus zien als een dictator. Nee dan moet je toch echt eens mevrouw Kaag bestuderen.

Raar dat jij niet kunt inzien dat je veel ideeen, opvattingen met iemand kunt delen, die ook nog in fysiek opzicht prettig is om naar te kijken.

In het algemeen is het mensdom en ihb de Nederlander niet erg gezegend wat lichamelijke schoonheid betreft in vergelijking met de andere wezens in het immense dierenrijk. Maar soms steekt er toch eentje bovenuit, die de vergelijking met de andere dieren aan kan.

Je zou het een wonder kunnen noemen:)
izdp
0
quote:

rationeel schreef op 14 mei 2021 21:10:

Twee maanden na de verkiezingen rijdt de VRIJHEIDSKARAVAAN weer uit. We komen weer bij elkaar!

Bekijk de video:

Het onverdunde, pure FVD-geluid blijft zó ontzettend hard nodig. Alleen wíj hebben telkens weer de moed om échte oppositie te voeren en op fundamentele gronden de gevestigde orde van repliek te dienen. Wij zijn de ridders van het vrije woord, het vrije denken, het vrije leven. De “Socratici”, die misschien niet altijd doen wat populair is of applaus krijgt: maar die wél doen wat ons land nodig heeft. De waarheid spreken. De angst voor ostracisme doorstaan. En dat blijven we doen!

Er is zóveel gaande! Zóveel dat binnenkort onomkeerbaar wordt! De trein dendert door - de trein van de Sustainable Development Goals, de trein van het World Economic Forum van Klaus Schwab, van de Europese eenmaking. Het globalistische net sluit zich - en dat gebeurt via de vaccinatieplicht, het nieuwe “vaccinatiepaspoort”, mass-surveillance, camera’s overal, het ontnemen van onze identiteit via massa-immigratie, het roven van onze soevereiniteit via euromunt en open grenzen....en natuurlijk via de verwoestende klimaatplannen, die ons prachtige landschap onherkenbaar zullen misvormen en onze natuur zullen stukmaken, terwijl de energierekening stijgt, de belastingen ontploffen, het leven dat we hadden onbetaalbaar wordt - en u gedwongen wordt om een “duurzame lifestyle” te aanvaarden.

Dat is de stand van het land. En dus is het tijd om bij elkaar te komen!

Op zondag 16 mei bijt de VRIJHEIDSKARAVAAN het spits af op het MALIEVELD in Den Haag. FVD is de eerste grote organisatie die toestemming heeft gekregen voor een massale vrijheidsmanifestatie. Kom ook! Laat zien dat Nederland nog leeft!

FVD Vrijheidskaravaan

Zondag 16 mei, 15.00 uur

Malieveld Den Haag

Met strijdbare groet,

Thierry Baudet
Hoog tijd dat ie opgenomen wordt.
Nog iets verder en hij zit in een echte psychose.
[verwijderd]
1
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 14 mei 2021 20:35:

[...]
Op je laatste zin ben ik in mijn vorige post al ingegaan. Overigens kan je het woord Hottentotten beter niet gebruiken, het is tegenwoordig nog meer taboe dan het woord neger. In Zuid-Afrika krijg je er zeker een forse boete voor, maar verlies je ook vaak je baan en word je verder als paria behandeld.

Hypocriet is het wel, want de taal van de Khoisan (de correcte benaming) wordt door de ANC-regeringen niet erkend, terwijl er toch maar liefst 11 wel erkende talen in ZA zijn.

Wat je wetenschappelijke link betreft: lastige materie, niet ons vak (dat geldt ook voor de 2e en 3e link in je vorige post over dit onderwerp). Als je Fig. 3 snapt en waarom die relevant is, mag je het me uitleggen.

Wel is mijn indruk dat ze 'genetische diversiteit' bij de Afrikanen opvatten als een grote variatie/diversiteit in de kleinste bouwstenen van ons DNA, de nucleotiden. Dat kunnen ze kennelijk chemisch determineren en 'meten'.
Maar wat zegt dat? De eigenlijke genen en hun realisaties (allellen) bestaan uit zeer vele nucleotiden. Zit in de werking cq effectiviteit van de genen zelf ook zoveel diversiteit? Bedenk bovendien dat vele 'duidelijke' uiterlijke kenmerken (huidskleur, lichaamsbouw etc.) door meer dan 1 gen bepaald worden.

Komt nog bij dat veel van die 'diversiteit' in niet-gebruikte genen zit, dwz. in de 'niet-geactiveerde' genen waar josti5 het eerder over had (post 12 mei om 18.20). Een van je eerdere bronnen richtte zich daar zelfs speciaal op: "We studied the pattern in noncoding regions, because they are less affected by natural selection than are coding regions."
www.genetics.org/content/161/1/269

Wat heb je aan onnuttige, niet-gebruikte diversiteit? En daar waar die genen wel relevant waren of werden bij de vroege migratie "out of Africa" naar het meer barre Eurasia, zorgde de survival of the fittest voor een selectie van goede en nuttige genen, waarbij onnuttige of slechte genen langzaam verdwenen. Zie ook het onderschrift bij Fig.2 in de ncbi-link.
Wat is er in zo'n geval mis met verlies van onnuttige diversiteit?

Vragen vragen.... Wat is het nut van diversiteit in de genen van de wereldbevolking? Wat is het nut van die vraag? Mijn opmerking dat op het Afrikaanse continent een grotere diversiteit aan volken (rassen?, onderrassen?) bestaat dan in de rest van de wereld (uiteraard binnen Homo Sapiens) leek en lijkt me vanzelfsprekend. Ik heb geen verstand van DNA en dus ook niet van de variabiliteit daarin. Ik heb wel beelden van Afrikaanse mensentypes in mijn hoofd. Verder weten we dat Homo Sapiens (de moderne mens) uit Afrika stamt waar ze zich hoogstens 200.000 jaar geleden uit een tak van Homo Rhodesiensis ontwikkelde. Zoals ik nu weet (en enigen hier al schreven) bestaat er in de moderne biologie geen opsplitsing meer van Homo Sapiens in rassen. Dit houdt natuurlijk niet in dat de evolutie niet doorging en er steeds weer verschillende populaties zijn ontstaan, zoals de vertakkingen van een boom. Slechts weinige van die populaties hebben Afrika deels verlaten en zo lijkt het me niet verwonderlijk dat in Afrika de grootste genetische diversiteit bestaat (exponentieel in de tijd), en dat kan men dus meten. Dat is niet verbazingwekkend wanneer je bedenkt dat zelfs individuen redelijk zeker d.m.v. DNA onderzoek geïdentificeerd kunnen worden.

Beperktedijkbewaking
2
quote:

DeZwarteRidder schreef op 14 mei 2021 20:46:

'Hottentottententententoonstelling' is dus ook verboden in Zuid-Afrika.....!!??
Zeker.
In mijn kindertijd kenden we trouwens een nog langer woord:
hottentottensoldatententententoonstellingstent.

Ronald Engels
0
quote:

het zwaard schreef op 14 mei 2021 10:35:

Meer huizen dan gezinnen: België zit met een overschot
Tussen 2011 en 2019 kwamen er in België bijna 400.000 nieuwe woningen bij. Dat berekende de Nationale Bank van België (NBB) op vraag van De Standaard. Er kwamen wel maar 235.000 huishoudens bij.
Laatste update: 10:02 Bron: De Standaard

Het aantal woningen steeg dus sneller dan de vraag. Volgens de Nationale Bank is dat de reden dat de woningprijzen het laatste decennium niet snel stegen. De laatste 10 jaar stegen de reële prijzen zo’n 7 procent. Dat is wel berekend zonder de invloed van inflatie.

Dat is heel anders dan het decennium ervoor. Toen steeg het aantal huishoudens met 460.000, en de woningen stegen even snel. Toen stegen de huizenprijzen wel fors, met zo’n 65 procent.

Maar dat zal niet zo snel opnieuw gebeuren. Met 5,58 miljoen woningen in België zijn er op papier zo’n 600.000 huizen “op overschot”. Dat komt door een toename van leegstaande woningen en tweede verblijven.

De oorzaak van het grote woningaanbod is de lage rente, volgens de Nationale Bank. Leningen waren erg goedkoop, en spaarboekjes brachten weinig op. Als gevolg kochten meer mensen een tweede verblijf of een appartement om te verhuren.

===================================

het zwaard

Hoera, heel de grachtengordel en alle BN`ers en alle TV NPO Hilversumers allen vrijwillig verhuizen naar Belgie, kunnen ze heerlijk Vlaams gaan klappen en één Duvel en één Bolleke gaan drinken in Café Den Engel, Grote Markt Antwerpen, en bovendien belastingen zijn er zeker voor gepensioneerden veel lager bij mijn beste weten?

Een super oplossing om van al dat "dronkemans" Politiek Correct Geleuter van de NPO en alle bekende Nederlanders, enzv. af te geraken. Hoera!

M.v.g. Ronald
objectief
0
quote:

Ronald Engels schreef op 15 mei 2021 00:50:

[...]

Hoera, heel de grachtengordel en alle BN`ers en alle TV NPO Hilversumers allen vrijwillig verhuizen naar Belgie, kunnen ze heerlijk Vlaams gaan klappen en één Duvel en één Bolleke gaan drinken in Café Den Engel, Grote Markt Antwerpen.

Heb je belang in Café Den Engel, Grote Markt Antwerpen? die naam is niet toevallig!!
haas
1
Herstelplan ?
===============================================================

Forza Pieter Omzigt en Renske Leijten, ofschoon ik geen ‘fan’ ben van de partijen waar zij lid van zijn. Echter het af serveren en afmaken van criticasters is een schande voor ONZE democratie.

Ik wil er niet teveel over schrijven,maar ik vind:
1. wat Omzigt heeft blootgelegd in DenHaag is enorm
2. daarom ondervindt hij veel weerstand (zacht uitgedrukt!) van alle machten in DenHaag,incl CDA
3. Mijn inschatting is ook dat Rutte (ja, Rutte) hem niet graag in nw kabinet ziet !

4. Voor mij is Pieter Omzigt DE klokkenluider van de eeuw !

Het valt me op dat velen @PieterOmtzigt als 'lastig' omschrijven.

Dat is hij niet. Hij is kritisch en scherp.
Anderen hebben daardoor last van hem.
Dat maakt Omtzigt zelf niet tot een lastig persoon.

Om af te sluiten met één spreekwoord van MANDELA, Zuid-Afrika:
NO MAN IS FREE, WHO IS NOT A MASTER OF HIM SELF AND IN CONTROLL OF HIM SELF AND HIS DESTINY
leek2018
0
quote:

rationeel schreef op 14 mei 2021 21:10:

FVD Vrijheidskaravaan

Zondag 16 mei, 15.00 uur

Malieveld Den Haag

Met strijdbare groet,

Thierry Baudet
Op het malieveld, wel toepasselijk voor Baudet en consorten.
josti5
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 14 mei 2021 23:29:

[...]
Zeker.
In mijn kindertijd kenden we trouwens een nog langer woord:
hottentottensoldatententententoonstellingstent.

Nee.

Hottentottensoldatententententoonstellingsterrein.
:-)

Deze was óók leuk: papegaaieeieren.

En voor de latinisten onder ons:

Caesarat lieveras pergesas as sureau gurkies. Hijat sevaso chusto savus. Laputum okis.
leek2018
1
quote:

haas schreef op 15 mei 2021 09:11:

Herstelplan ?
===============================================================

4. Voor mij is Pieter Omzigt DE klokkenluider van de eeuw !

Waarom is Omzigt een klokkenluider? Als hij een klokkenluider is/was, had hij bij de belastingdienst gewerkt moeten hebben. Je kan hem hooguit als klokkenluider van het CDA betitelen, maar dan had hij duidelijker moeten zijn dat hij door het CDA en/of totale 2e kamer werd tegengewerkt.
objectief
0
quote:

haas schreef op 15 mei 2021 09:11:

Forza Pieter Omzigt en Renske Leijten, ofschoon ik geen ‘fan’ ben van de partijen waar zij lid van zijn. Echter het af serveren en afmaken van criticasters is een schande voor ONZE democratie.

Dit is wel heel hyprocriet; geen fan en en er toch voor opkomen. Heb je wel toestemming van je eigen clubje??
53.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2201 2202 2203 2204 2205 2206 2207 2208 2209 2210 2211 ... 2682 2683 2684 2685 2686 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,79  +8,28  +0,96%  18:05
 Germany40^ 18.161,70 +1,68%
 BEL 20 3.890,71 +0,71%
 Europe50^ 5.015,34 +1,59%
 US30^ 38.504,96 +0,67%
 Nasd100^ 17.481,67 +1,58%
 US500^ 5.069,70 +1,05%
 Japan225^ 37.938,71 +0,57%
 Gold spot 2.322,68 -0,20%
 EUR/USD 1,0702 +0,47%
 WTI 83,30 +1,52%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +26,32%
BAM +4,73%
PROSUS +3,52%
ASMI +3,14%
JUST EAT TAKE... +3,10%

Dalers

RANDSTAD NV -7,22%
Akzo Nobel -6,93%
FASTNED -4,65%
NSI -3,89%
ArcelorMittal -2,65%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront