Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

izdp
0
Ik zie geen enkel heil in testen.
Gewoon alle maatregelen volgen en pas met vaccinatiebriefje toegang tot normale zaken.
Dus open wat je wilt nu, maar enkel toegang voor de gevaccineerden.
Hebben die een leuk mazzeltje t.o.v. de niet-gevaccineerden.
Uiteraard moet iedereen en alles rondom het geopende dan ook daaraan voldoen.
josti5
2
quote:

rationeel schreef op 14 mei 2021 13:56:

Laten we autorijden maar verbieden. En de voortplanting.

Jij mag de cijfers verzamelen van de mislukkingen cq ongelukken.

En vooral niemand een voet buiten de deur zetten, breuken in geval van vallen, niet meer eten, voedselvergiftiging, en verslikken;)

Leven is een gevaarlijke bezigheid, verder fantaseren mag je zelf:)
Ja, deze kant is het flink opgegaan...
Een steeds meer knellende en opgesloten samenleving, allemaal 'voor ons eigen bestwil'.
Waarbij de natuurwetten gewoon worden genegeerd.
De mens als heerser der aarde.
Nou: me zole!
Kijk maar, wat een zootje 'we' ervan gemaakt hebben...
ffff
2
ffff schreef op 6 april 2021 19:26: Loopt dus nu een maandje....

Gewoon maar een voorstel.....

Dit draadje leeft volop gedurende al ruim een jaar. Verhitte discussies voor en tegen vaccinatie. Zelf zou ik wel eens willen weten hoe nu in een relatief kleine, maar wel geëngageerde groep bezoekers van deze draad de vaccinaties al of niet laten uitvoeren.
Als ik het goed gevolgd heb tot nu toe gepost door:

Het Zwaard ; 24 april Astra Zeneca en op 24 juli tweede vaccinatieprik
Hirshi : Vaccin Pfizer 15 maart 2021
Loisje / Loesje : Pfizer 4 april Tweede op 15 mei 2021
Peter/ fff : Astra Zeneca op 1 April 2021 Tweede gepland op 10 juni a.s.
John Josti : Pfizer 29 april en 4 Juni de volgende.
Gokker: 29 April en 4 juni met Biontech/Pfizer
BDB : 27 april en tweede vaccinatie 1 juni : Pfizer
Vreemd Vermogen: Medio april gevaccineerd. Vaccin niet vermeld.
GijsT: Medio april gevaccineerd . Vaccin niet vermeld
Leonardus : 10 Mei en 7 juni Pfizer
izdp : Wacht op uitnodiging
Kleintje 66: Gevaccineerd. Vaccin niet vermeld.
Whammy : Gevaccineerd. Vaccin niet vermeld
Chiddix: Vaccinatie 23 april. Pfizer
Jowi : Wacht op uitnodiging, maar wenst alleen Pfizer of Modena
Leek 2018 : Wacht op uitnodiging vaccinatie.
Closer : Moderna vaccin 29 maart en 29 april gekregen.
Fred / Objectief: Welk vaccin ?
Asti : Wacht op uitnodiging vaccinatie.
Andre 68: Wacht op uitnodiging en gaat vaccin melden.
JP Samosa: Wacht op uitnodiging. Welk vaccin?
Icara / Peter : Pfizer 17 mei

Erg benieuwd naar : ( Discussiëren danig mee, maar wat doen zij uiteindelijk ....? )

Drooglegging?
Moneyman?
Rowi 62 ?
Plein 777 ?
Jonas meldt nog ongeprikt, maar wat ga je doen Jonas ?

AFWIJZINGEN door:

Rationeel.
Ed Verbeek
Opus,
Fred Flinstone
Hans/ Voda
Rene
A Mao
Henk Hesel
Barren Wuffet
Pacman

Als ik U vergeten ben, zet U er maar bij ! Of VOORAL: vul graag aan......welk vaccin U gekregen hebt. Ontbreekt nogal vaak....

Leeftijd en BMI durf ik U niet ( meer ) te vragen. Voor sommigen is de vraag of ze nu wel of niet gevaccineerd willen worden blijkbaar al een geweldige onbeschofte vraag, gezien de reacties op deze mini-, mini- enquete.......

Motivering van dit mini-onderzoekje:
Mij zijn de vele heftig afwijzende postings in deze draad het afgelopen jaar opgevallen en NU zou ik toch wel eens als mini-mini- onderzoekje willen zien, wie er nu wel of niet gevaccineerd wordt.
Momenteel 14 mei 2021 : na ruim één maand: 22 gevaccineerd contra 10 weigeraars. Ben benieuwd hoe dat over een half jaar eruitziet.

Peter
Bulletje Rozenwater
3
Als frontbericht vanuit mijn werk (zorggerelateerd):
Ondanks vaccinaties nog steeds veel besmettingen en zelfs meer dan voor de vaccinaties door wat versoepelingen, maar gevaccineerden worden over het algemeen niet ziek (gewone verkoudheid, soms paar dagen koorts) en het verspreid zich wat minder snel.

Met andere woorden: groepsimmuniteit wordt het niet, 3e (of 4e) golf in het najaar door versoepelingen bij niet gevaccineerden lijkt mij onvermijdbaar want er blijven genoeg mensen over om ziek te worden. Ik zie mensen ook echt niet meer in lockdown gaan in te toekomst (persoonlijk denk ik dat de lockdowns meer werkten door het schrikeffect, de meeste maatregelen zijn onzin behalve dan afstand houden en geen massa bijeenkomsten/uitgaansgelegenheden dicht).
Vaccinatie paspoorten of testbewijzen voor diegene die het niet willen is de enige oplossing, zolang 20-30% geen prikje heeft gehad lopen de ziekenhuizen vol.

Voor iedereen die zich niet laat prikken: pas een beetje op jezelf. De kans om echt ziek te worden is niet zo groot natuurlijk. Maar ik ken genoeg mensen die weliswaar niet naar het ziekenhuis hoefden maar maanden nadien niet fit zijn. Collega van partner (gezond), eind 30: paar dagen ziekenhuis. Ook als je er niet dood aan gaat kan het goed vervelend zijn covid-19 op te pakken. De kans dat je baat heb van je prikje weegt voor iedereen zwaarder dan de bijwerkingen.
[verwijderd]
0
quote:

rationeel schreef op 14 mei 2021 13:47:

IC-professor Armand Girbes kraakt de testsamenleving: “Straks ook testen op influenza en hepatitis? Schijnveiligheid”

Net als ieder ander vrijheidslievend mens vindt prof. dr. Armand Girbes het idee van een testsamenleving vreselijk. Volgens de arts van het Amsterdam VUmc levert zo’n samenleving alleen maar “schijnveiligheid” op. En trouwens, stelt hij, moeten we dan ook gaan testen op allerlei andere virussen zoals de griep?

Armand Girbes, hoogleraar in intensive care geneeskunde, is met enige regelmaat buitengewoon kritisch op het coronabeleid van het kabinet-Rutte III. Ook nu. Want, stelt de arts/hoogleraar op Twitter, de “testsamenleving” die Hugo de Jonge (CDA) en Mark Rutte (VVD) willen creëren biedt de burger alleen maar “schijnveiligheid.” Mensen denken dat het er veiliger en gezonder op wordt, maar in werkelijkheid is dat niet het geval. Het is dan ook een bijzonder “slecht plan,” stelt hij.

En trouwens, gaat hij verder, gaan we dan straks dan “ook testen op influenza,” op hepatitis A, B, én C, op het rhinovirus, op meningokokken, MRSA, en misschien voor de zekerheid ook maar even op het rotavirus? Met andere woorden: op elk virus dat ieder jaar weer voor gezondheidsschade zorgt in de samenleving?

Als je op corona gaat testen, inderdaad, waarom dan niet op al die andere virussen? Oké, misschien dat die virussen an sich niet net zoveel doden veroorzaken als corona – hoewel in een zwaar griep jaar ook duizenden mensen omkomen- maar als je ze met elkaar combineert, nou, dan kom je vast toch uit bij indrukwekkende cijfers. Per jaar sterven er bijvoorbeeld 500 mensen aan hepatitis B of C. En oké, hoewel er jaarlijks maar 6-7 kinderen overlijden aan het rotavirus, worden er elk jaar wél 3.500 kinderen met dit virus opgenomen in het ziekenhuis. Dat zijn er ongeveer tien per dag. Druk op de zorg! En ook het rhinovirus houdt jaarlijks flink huis in ons land.

Je kan dan dus wel bezig blijven en op allerlei virussen testen – allemaal in naam van “de volksgezondheid.”

Het hele idee van een “testsamenleving” is onzinnig – en ook nog eens in strijd met alle rechten en vrijheden die we door de generaties heen verworven hebben. Of, beter gezegd, die de overheid hortend en kuchend geaccepteerd heeft – want die rechten zijn ons niet gegeven, maar we zijn ermee geboren. Puur en alleen omdat we méns zijn.

Zie staatje van de verschillende virussen waarop getest is.

www.dagelijksestandaard.nl/2021/05/ic...
De man gooit van alles op een hoop zelfs virussen die helemaal niet van de luchtwegen worden overgedragen en infecties door bacteriën. Griep wordt tegen gevaccineerd en een griep golf duurt meestal een aantal weken geen jaren. Rhinovirus is een erg onschuldig virus.

Het begrip schijnveiligheid geeft ook aan dat e suggestie wordt gewekt dat men door testen de indruk wekt dat men veilig is door het testen. Dat is volgens mij niet zo, het is een beperkte bescherming en nergens wordt gezegd, test en u bent veilig.

Overigens wordt men bij een ziekenhuisopname door een virus wel getest om te voorkomen dat men patiënten met infecties bij elkaar op een kamer ligt en zo andere patiënten worden besmet. Al met al een uitermate zwak verhaal van die man.
[verwijderd]
1
KNW, ...Met andere woorden: groepsimmuniteit wordt het niet, 3e (of 4e) golf in het najaar door versoepelingen bij niet gevaccineerden lijkt mij onvermijdbaar want er blijven genoeg mensen over om ziek te worden.

door versoepelingen in het Reizen ....5/6/7 golf gaat ook komen maak je niet ongerust voor het de hele wereld rond is gegaan zijn we wel een jaartje of 2/3 verder met desbetreffende varianten die er ook bij gaan horen en naar ons gaan komen, helaas mooier kan ik het niet maken misschien iemand anders ??
[verwijderd]
1
quote:

rationeel schreef op 14 mei 2021 13:56:

Laten we autorijden maar verbieden. En de voortplanting.

Jij mag de cijfers verzamelen van de mislukkingen cq ongelukken.

En vooral niemand een voet buiten de deur zetten, breuken in geval van vallen, niet meer eten, voedselvergiftiging, en verslikken;)

Leven is een gevaarlijke bezigheid, verder fantaseren mag je zelf:)
Slap verhaal, autorijden wordt ook veel geïnvesteerd in veiligheid, verkeersregels en veiligheidseisen aan auto's daarnaast is een rijbewijs nodig. Als je zulke dooddoeners moet gebruiken om tegen beleid te ageren is het niet best.
[verwijderd]
1
Goed weergegeven, ik lees graag berichten van de werkvloer, dat zegt zoveel meer dan een gelikt bericht van een of ander nieuws buro.

Ik vraag ook altijd aan zorgmedewerkers hoe ze denken over de komende maanden, tot op heden is dat de afgelopen 12 maanden gewoon uitgekomen.

Mijn vraag de komende weken: moeten wij de herfst(september/oktober) vrezen? komt er een nieuwe golf?

Meest voor de hand liggend antwoord: NEE, het gros van de bevolking is immers ingespoten in tegenstelling tot herfst vorig jaar.

*Op posting van 15.06 uur.
[verwijderd]
0
"Als ik het goed gevolgd heb tot nu toe gepost door:"

Daar kunnen de lezers een mooi oordeel over vellen over wat zij uiteindelijk gaan doen.

Eventuele bijwerkingen of successen lezen we ook graag natuurlijk, een soort van kieswijzer, maar dan anders!
ffff
0
Drooglegging.

Mag ik jou vragen, wat U doet. En als U op die vraag geen antwoord wil geven, dan graag gewoon eventjes antwoorden: Daar geef ik geen antwoord op.

Peter
[verwijderd]
0
Het ligt in mijn policy dat ik mijn mening ventileer, vragen stel, hersenspinsels voorleg, wantoestanden bespreekbaar maak, ideeen lanceer ed. maar niet over bedragen/aantallen of successen/teleurstellingen melding maak.

Mijn moto is van heel veel een klein beetje weten, dus niet van een iets heel veel weten(dat zijn meestal enge figuren) ik ben geen kernfysicus, als voorbeeld.

Wat we in het dagelijkse leven doen heeft toch geen invloed op wat we hier achter laten, het geeft de boodschap ook een meer neutralere lading.

Zelfbenoemde ex bankiers/gepensioneerden die hier hun successen komen benoemen sla ik gewoon over alleen al om het feit dat ze in de bankwereld hebben gewerkt, als voorbeeld weer.

Ik lees graag goede meningen en visies, ik heb enkele posters hier die ik dagelijks volg, maar ik noem natuurlijk geen namen om bovenstaande redenen, de mening telt, niet het vakantie huis op Ibizia waar ze en passant melding van maakten(gewoon pedant eigenlijk)
rationeel
1
quote:

leek2018 schreef op 14 mei 2021 14:26:

[...]
Binnenshuis gebeuren juist de meeste voorvallen, die je noemt.
Dan maar in bed blijven liggen. Wat je aangeeft is hoe onzinnig het is, om alles te wilen voorkomen.
rationeel
3
quote:

drooglegging schreef op 14 mei 2021 15:45:

Het ligt in mijn policy dat ik mijn mening ventileer, vragen stel, hersenspinsels voorleg, wantoestanden bespreekbaar maak, ideeen lanceer ed. maar niet over bedragen/aantallen of successen/teleurstellingen melding maak.

Mijn moto is van heel veel een klein beetje weten, dus niet van een iets heel veel weten(dat zijn meestal enge figuren) ik ben geen kernfysicus, als voorbeeld.

Wat we in het dagelijkse leven doen heeft toch geen invloed op wat we hier achter laten, het geeft de boodschap ook een meer neutralere lading.

Zelfbenoemde ex bankiers/gepensioneerden die hier hun successen komen benoemen sla ik gewoon over alleen al om het feit dat ze in de bankwereld hebben gewerkt, als voorbeeld weer.

Ik lees graag goede meningen en visies, ik heb enkele posters hier die ik dagelijks volg, maar ik noem natuurlijk geen namen om bovenstaande redenen, de mening telt, niet het vakantie huis op Ibizia waar ze en passant melding van maakten(gewoon pedant eigenlijk)
Je maakt het wel ingewikkeld.

Peter:) vraagt gewoon laat je je vaccineren of niet. Je zou nog kunnen zeggen, ik weet het nog niet.

3 antwoorden mogelijk:)
[verwijderd]
1
quote:

ffff schreef op 14 mei 2021 15:29:

Drooglegging.

Mag ik jou vragen, wat U doet. En als U op die vraag geen antwoord wil geven, dan graag gewoon eventjes antwoorden: Daar geef ik geen antwoord op.

Peter
Heb nog 10 dagen bedenktijd, de twee afspraken staan al wel, verplichte bedenktijd dus!
Elke dag komt er weer nieuws en big data beschikbaar, en die nemen we natuurlijk mee naar de finale!
het zwaard
1
India start vaccinaties met Russisch vaccin Sputnik V
In India zijn de vaccinaties met het Russische vaccin Sputnik V van start gegaan. Dat meldt het Russische staatsinvesteringsfonds (RDIF). Op 12 april had India al een goedkeuring gegeven voor noodgebruik van het vaccin. Het land kampt met een verwoestende corona-uitbraak. In veel deelstaten heerst er een tekort aan zuurstof en vaccins

Volgens het Russische staatsinvesteringsfonds kwam eerder deze maand al een eerste lading vaccins aan in India. Vrijdag werden de eerste injecties toegediend in Haiderabad, in het centrum van het land. Een tweede levering zal “naar verwachting tegen het einde van de week” plaatsvinden, klinkt het.

“Sputnik V is het eerste vaccin van buitenlandse makelij dat in India wordt gebruikt,” aldus het RDIF. India zal “de belangrijkste productielocatie voor Sputnik V” worden volgens het fonds. Rusland zou overeenkomsten gesloten hebben met Indiase farmabedrijven voor de productie van meer dan 850 miljoen dosissen per jaar.

Volgens het RDIF is het Russische vaccin momenteel toegelaten in 65 landen die samen meer dan 3,2 miljard inwoners tellen. Bovendien hebben de ontwikkelaars productieovereenkomsten gesloten met een aantal Europese landen, zoals Hongarije, Slovakije en Italië.

het zwaard
2
Pfizer-vaccin kan een maand worden bewaard op koelkasttemperatuur
Het coronavaccin van Pfizer/BioNTech kan volgens de fabrikant niet vijf dagen, maar een maand worden bewaard op 2 tot 8 graden celsius. Dat zei medisch directeur Marc Kaptein van de Nederlandse tak van Pfizer in het radioprogramma 1 op 1. Dat zou betekenen dat het wellicht mogelijk wordt voor huisartsen om met Pfizer te gaan inenten.

16:04 Bron: ANP

Het vaccin wordt in de fabriek gekoeld op een temperatuur van -90 tot -60 graden Celsius. Het vervoeren kan op een temperatuur van -25 en -15 graden. “Daarna moet je het terugstoppen in een vriezer die op -90 tot -60 kan koelen”, legt een woordvoerder van Pfizer uit. “Of je kunt het nog vijf dagen bewaren op koelkasttemperatuur. Die bewaartijd is nu verlengd tot een maand.” Op dit moment wordt het vaccin in Nederland niet door huisartsen gebruikt, omdat veel praktijken niet de juiste vriezers hebben om het vaccin voor langer dan vijf dagen te bewaren.
het zwaard
1
WHO: “geen kinderen inenten maar vaccins naar arme landen”
Om de coronapandemie onder de duim te krijgen zouden rijke landen armere landen van vaccins moeten voorzien voordat ze overgaan tot het inenten van kinderen. De chef van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), Tedros Adhanom Ghebreyesus, heeft dat gezegd.
het zwaard
1
Britse studie: tweede Pfizer-vaccin heeft groter effect na twaalf weken in plaats van na drie weken
De tweede dosis van het vaccin van Pfizer/BioNTech slechts na twaalf weken geven in plaats van na drie weken heeft een groter effect op de aanmaak van antlichamen dan wanneer de tweede prik al na drie weken volgt. Dat besluit een Britse studie naar de effecten van de tweede spuit.
ffff
1
Drooglegging,

Toch benieuwd naar de uitkomst van jouw finale. Het lijkt een beetje op die polder in Zeeuws-Vlaanderen waar tien jaar over gebakkeleid is: Gaan we die drooggelegde polder toch weer onder water zetten of laten we het een drooggelegde polder....

Zoals je weet is de polder weer onder water gezet. Ben benieuwd hoe jouw drooglegging uitpakt...
Sterkte met je overwegingen.

Peter
Beperktedijkbewaking
0
quote:

asti schreef op 13 mei 2021 21:10:

'(...) Aangenomen wordt dat het virus zich voornamelijk verspreidt via grote druppels die vrijkomen bij praten, hoesten, en zingen en worden verspreid van mens op mens bij nauw contact.

Maar vooral natuurkundigen waarschuwen al lange tijd dat het coronavirus zich ook verspreidt via aerosolen. (...)'

nos.nl/nieuwsuur/artikel/2380628-39-w...

Zo ook BDB hier op het forum.
Zo is dat. Ik herhaal nog een keer de link naar een recent webinar over corona en aerosolen:

www.youtube.com/watch?v=UPtJ7EaY0Bk

Zo'n beetje alles wordt hierin gezegd. Het is een lange zit, maar mbv de inhoudsopgave kan je er een beetje in grasduinen. Met name de bijdrage van Lohse is interessant.

59.684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1543 1544 1545 1546 1547 1548 1549 1550 1551 1552 1553 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
873,03  -11,04  -1,25%  11:20
 Germany40^ 17.764,90 -1,45%
 BEL 20 3.797,76 -1,45%
 Europe50^ 4.917,60 -1,34%
 US30^ 37.690,78 -0,02%
 Nasd100^ 17.696,18 +0,01%
 US500^ 5.057,24 -0,07%
 Japan225^ 38.513,62 -0,48%
 Gold spot 2.370,23 -0,54%
 EUR/USD 1,0631 +0,05%
 WTI 84,68 -0,45%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +2,46%
VIVORYON THER... +1,88%
B&S Group SA +1,21%
FASTNED +0,41%
Fagron +0,23%

Dalers

ArcelorMittal -6,11%
Aperam -5,57%
SBM Offshore -5,25%
Accsys -3,33%
ASMI -3,28%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront