Flow Traders « Terug naar discussie overzicht

FT Inhoudelijk Draadje

967 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 45 46 47 48 49 » | Laatste
Chiel71
0
FLOW TRADERS in milde correctiefase tot mogelijk 33,40, bij witte dagcandles zijn er EL kansen.
John Doe
0
Stuk in het FD

Euronext heeft de knoop doorgehakt en zegt de voorsprong van flitshandelaren op de rest van de markt per 12 juli te beëindigen. Het beursbedrijf schrijft op zijn website een vertraging in zijn handelssysteem in te bouwen. Deze verkeersdrempel moet ervoor zorgen dat de informatie over alle gedane transacties op de beurs vanaf komende zomer 'in balans' is.

Vorig jaar onthulde het FD dat beursbedrijf Euronext bij het publiceren van informatie over transacties werkt met twee snelheden. Handelaren die betrokken zijn bij een aan- of verkoop op de beurs krijgen daarover eerder informatie (de 'private feed') dan de rest van de markt (de 'public feed'). Dit gebeurt bij ongeveer 80% van de transacties.

Handelaren met een snelle aansluiting op de beurs, vaak flitshandelaren genoemd, kunnen deze informatievoorsprong gebruiken ten koste van andere beleggers: handel met voorkennis. Over het bestaan van deze verschillende snelheden bij de publicatie van transactieprijzen was niets op de Euronext-website te vinden, noch in de contracten voor beurshandelaren.

Bagatelliseren
In een eerste reactie op het bestaan van de voorsprong voor flitshandelaren bagatelliseerde Stéphane Boujnah, ceo van Euronext, eind vorig jaar de verschillende snelheden binnen zijn handelssysteem nog. Volgens hem had 'niemand een voordeel door die minieme tijdsverschillen tussen de private en public feed'. Bovendien zou Euronext voldoen aan de Europese regelgeving.

Na een klachtenregen van klanten, vragen in het Europese parlement en een onderzoek van de Europese beurswaakhond Esma ondernam het beursbedrijf later toch actie.

Nu kondigt het dus aan software te installeren die ervoor zorgt dat informatie over gedane transacties aan de twee deelnemende partijen, de private feed, vertraagd wordt. De aanpassingen aan Optiq, het handelssysteem van Euronext, beginnen op 2 juni in de obligatiemarkt en moeten op 12 juli afgerond worden op de optiemarkt. Alleen voor de handel in warrants blijft de informatievoorziening hetzelfde, volgens Euronext omdat daar een 'ander marktmodel' geldt.

Snellere toegang tegen betaling
Over de verschillende snelheden waarmee handelsplatformen hun prijsinformatie doorgeven aan beleggers, bestaat al lang discussie. Beurzen, waaronder Euronext, geven sommige handelaren tegen betaling snellere toegang. Co-locatie wordt dit genoemd. Flitshandelaren krijgen hiermee sowieso al een voorsprong op andere beleggers. Dit is alleen toegestaan als beurzen hierover volledig transparant zijn, wat bij Euronext het geval is.

Daarbovenop kunnen deze handelaren dus profiteren van de snellere prijsinformatie die ze krijgen als ze een transactie doen. Esma heeft geconstateerd dat dit ook gebeurt en is daarom een marktonderzoek gestart dat wellicht uitmondt in strengere Europese regelgeving. De toezichthouder geeft als reden dat 'de mogelijkheden om deze prijsinformatie als voorkennis te gebruiken, de integriteit van de markt kan schaden'.

Nieuwe wetgeving zou het doorgeven van handelsinformatie met verschillende snelheden expliciet moeten verbieden. In de huidige wetgeving Mifid II gebeurt dat niet. Wel is in Mifid II opgenomen dat beurzen bij het publiceren van data niet mogen discrimineren, altijd transparant moeten zijn en dat er niemand voorgetrokken mag worden.

Simpeler en transparanter
Matthijs Pars, directeur van APT, de branchevereniging van handelshuizen voor eigen rekening in Nederland, laat weten dat een aantal van zijn leden eerder al heeft aangegeven dat de tijdsverschillen in het doorgeven van transactiedata verholpen moeten worden. 'Om die reden verwelkomen wij de aanpassing van Optiq. Die aanpassing moet erop gericht zijn het handelssysteem voor alle deelnemers simpeler en transparanter te maken.'

Op het gebied van transparantie is er voor Euronext nog iets te winnen. Eerst liet het beursbedrijf weten dat de verschillende snelheden van informatievoorziening in het eerste kwartaal van dit jaar verleden tijd zouden zijn. Nu wordt het komende zomer.

Bovendien maakt het niet duidelijk waarom er gekozen is voor een 'balans' tussen private en publieke informatievoorziening. Bij deze keuze behouden de deelnemers aan een transactie in veel gevallen hun informatievoorsprong op de rest van de markt. Dit zou op verzoek zijn van de meeste marktpartijen, die volgens Euronext geen voorkeur hebben voor een systeem waarbij iedereen tegelijkertijd alle prijsinformatie krijgt. Euronext wijst erop dat er 'momenteel geen regelgeving is die bepaalde informatievoorziening prioriteit geeft boven de andere'.

Lees het volledige artikel: fd.nl/beurs/1382789/euronext-belooft-...
Kaviaar
0
Nu nog de hedgefunds aan banden leggen en de meldingsdrempel flink verlagen! Dat zou niet verkeerd zijn AFM.
am1993
5
Slecht geïnformeerde beleggers hebben mogelijk geen idee wat MEMX gaat betekenen voor de winstgevendheid van FT. Gestart in september 2020 is MEMX de snelstgroeiende exchange in de US en is inmiddels 10 van de 16 exchanges gepasseerd waaronder IEX!!! De aanval is nu geopend op CBOE BZX, die een circa 2 x zo groot marktaandeel heeft. De vraag is: hoe lang nog met dit tempo en de hulp van grote marktpartijen die dus nu zelf eigenaar zijn van deze exchange:). Bovendien is het de enige exchange in de wereld die eigendom is van de deelnemers zelf. Daarnaast beschikt MEMX sinds 25 maart 2021 over, zoals ze het zelf zeggen "Groundbreaking exchange architecture". Dus aan alle verkopers lijkt mij de boodschap: Niet zo erg slim. LT- beleggers hebben waarschijnlijk de ASML onder de exchanges te pakken. Rustig blijven zitten dus en je vermogen lekker zien groeien. Mijn mening voor wat die waard is uiteraard.
misterflipper
1
Hallo Flow Trader belegger (m/v). Vorig jaar december uitgestapt op 29,84 euro. Vandaag een aantal aandelen opgepikt op 33,51 euro. Mooi stukje am1993 over de memx, deze beurs gaat zeker behoorlijk aan de winst bijdragen in 2021. De reden voor mijn aankoop is o.a. het uitstekend verlopen eerste kwartaal met een winst van 1,40 euro per aandeel, daarnaast is FT ongeveer 5 euro gezakt t.o.v. koersen eerder. Flow Traders gaat dit jaar volgens mijn visie sowieso 3 euro per aandeel verdienen met de handel in o.a. ETF's in grondstoffen en crypto's. Voor een fin-tech bedrijf als Flow Traders vind ik een koers/winst verhouding van minimaal 14 op zijn plaats, kortom voldoende koers-potentieel, doei.
am1993
6
quote:

Jan Willem schreef op 6 mei 2021 16:46:

@ am1993 even een vraagje. Ft kan ook op het Cboe handelen, maakt dat dan veel verschil ?.

www.iex.nl/nieuws/718689/Cboe-start-n...
Beste Jan Willem, FT handelt op veel beurzen. Niet voor opdrachtgevers maar als money provider (tegenpartij) voor transacties. FT zorgt er dus voor, dat er voor een koper of verkoper altijd een tegenpartij is, namelijk Flow zelf. Transacties vinden met enorme snelheid plaats, dus wat Flow inkoopt is mogelijk weer in een nano- of picoseconde weer verkocht. Het verschil steekt Flow in haar zak. Dat zijn in de meeste gevallen fracties van centen, afhankelijk van de order. Maar met veel verbindingen en uiterst snelle computers (ze hebben er net een volledig geïmplementeerd) en dataverbindingen kan je een enorme massa transacties aan. Massa is kassa. Dus weer een exchange erbij is alleen maar meegenomen vanwege de extra omzet. Bovendien willen heel veel exchanges FT er heel graag bij hebben vanwege hun goede naam, lees betrouwbaarheid. FT heeft namelijk ook een uitstekend risicomanagement en dat moet je echt hebben, want je moet eigenlijk ALLE transacties van de exchange aankunnen. Wat ik zo prima vind aan MEMX is, dat die exchange van de deelnemers zelf is. Dus elke deelnemer heeft er belang bij om zoveel mogelijk via MEMX te laten handelen, want ook de exchange krijgt per transactie betaald en ook daar is massa kassa. Het is dus helemaal niet vreemd dat het MT vind dat de medewerkers van FT het belangrijkste zijn en niet de aandeelhouders. Veel (groot) aandeelhouders vinden zichzelf heel belangrijk, maar niet bij FT. Daar hebben ze weinig te vertellen. Oké, nu is er nog op de AvA een meerderheid van derden te krijgen om bepaalde plannen te dwarsbomen, maar ik vermoed dat FT steeds aandelen inkoopt en verstrekt aan haar medewerkers om straks de volledige zeggenschap (meerderheid) te krijgen in FT. In het verleden moesten ze tegen alle financiers dank je wel zeggen om op te kunnen starten. Nou, die tijd is voorbij. Daarom is naar mijn mening FT (qua koerspotentieel) de ASML van de beleggingswereld. Koop ze, leg ze op de plank, pak je dividend en ga over x jaar met vervroegd pensioen :) Ik ben al met pensioen. Maar volg ze op de voet. FT is mijn favoriet. Heb puts december geschreven toen ze onder druk stonden en realiseer circa 12,5% op mijn investering in FT met achteroverleunen tot december. En krijg ik ze geleverd, dan heb ik ze voor een krats. Beter dan me hier dagelijks druk te maken over het feit of FT nou 2,5% stijgt of daalt. Lekker rustig. Uitgebreid antwoord op je vraag maar was even nodig denk ik om e.e.a. te verduidelijken en goed te onderbouwen. Welterusten:)
Jan Willem
0
@ am1993 Bedankt voor uw positieve schrijven, ik vond de laatste aandeelhoudersvergadering ook wel wat vreemd maar ga er wel van uit dat er altijd wel een strijd is om het heeft. Tenslotte is het ook voor mij doorslaggevend geweest om ( 30 jaar geleden ) een kleinbedrijf te beginnen, en voor nu hoop ik op een positieve uitkomst van de accountants van groot investeerders die zo mogelijk de resultaten van wat weken geleden aan het uitspitten zijn geweest. In het verleden is mij al meerdere malen gebleken dat er pas een aantal weken later een verschuiving plaatsvind van beleggingsmaatschappijen en de werkelijke waardering van het share dus nog moet komen.
am1993
3
Beste Jan Willem, Dank voor het compliment. Wat m.i. ook een rol speelt is, dat veel beleggers (groot én klein) geen idee hebben wat FT doet en HOE ze het doet. Daarnaast speelt een rol, dat FT al een paar keer is uitgemaakt voor "flitshandelaar", hetgeen bij de massa en misschien wel de directies van pensioenfondsen (!) een negatief imago heeft. Mijn mening is, dat degene die tegen flitshandel is, geen verstand heeft van beleggen. Het is gewoon handel of je nu in auto's, graan, olie of energie handelt, het is overal het zelfde. Als ik bij A iets kan kopen en ik kan het aan B (na aftrek van alle kosten) verkopen met winst, dan zou ik gek zijn als ik dat niet zou doen. Je hebt arbitragefondsen die de markten afschuimen en kijken of de verschillen tussen de prijs op markt A en markt B iets kan opleveren en FT is money provider, dus FT handelt ALTIJD als tegenpartij. Stel dat er een crash komt, dan wil iedere belegger door de zelfde deur naar buiten. Als er dan geen tegenpartij is, kan je misschien ineens 20-40% minder voor je aandeeltje krijgen (meegemaakt in 1987. Toen hadden we nog het outcry -systeem). FT heeft inmiddels bewezen, dat ze nagenoeg alles aankan maar dat vraagt een nagenoeg perfect risicomanagement, anders ben je binnen een paar uur gezien. Vandaar dat de medewerkers van FT op kantoor sliepen. Het geeft ook aan waarom FT tijdens een crash extra veel verdiend. Enerzijds door de massa, maar vooral omdat ze als tegenpartij hun eigen biedprijs kunnen bepalen en dus meer marge realiseren. Daarom speelde in het verleden de vix op de diverse beurzen een heel groot belang, maar dat wordt steeds minder van belang vanwege de toenemende omzet. Een crash of upswing op de beurzen is dan mooi meegenomen. De reden dat ik FT (qua verwachte koersontwikkeling) vergelijk met ASML is het volgende: Jarenlang roeptoeterde Nelly Smit-Kroes (commissaris bij ASML) dat ASML een pareltje was en dat de koers die toen fors onder de € 100 stond een weggevertje was. Veel beleggers waren heel huiverig over het bedrijf, maar moet je nu eens kijken. Koers ASML nu € 535. Had ik maar naar Nelly geluisterd:). Lesje geleerd en nu is FT het pareltje, denk ik. Achilleshiel is en blijft het risicomanagement, want één fout in een heftige markt en je bent weg. Maar dat was metASML ook zo en beleggen is risico nemen. De vraag is alleen hoeveel en wat staat er tegenover. Mijn mening en beweegredenen voor wat die waard is. Daarom zit ik dus vol in FT.
Passo dello Stelvio
0
G’ avond allemaal,

Al enige tijd volg ik dit forum.
Kwam een interessant rapport tegen, vd FED, dat ik toch even wil delen, en daarom maar een account aangemaakt. Dit rapport geeft een interessant inzicht hoe de Fed aankijkt tegen risico’s in de markt en dat is gezien het business model van FT toch enigszins relevant.

www.federalreserve.gov/publications/f...
Kost even tijd om te lezen,( en er staat niet in hoeveel stuks flow traders ik in mijn bezit heb, er aangekocht heb, of verkocht heb deze week, winsten die ik met FT maak etc, )

Fijn weekend,
.

TheDarkRAver
0
quote:

Passo dello Stelvio schreef op 8 mei 2021 19:57:

G’ avond allemaal,

Al enige tijd volg ik dit forum.
Kwam een interessant rapport tegen, vd FED, dat ik toch even wil delen, en daarom maar een account aangemaakt. Dit rapport geeft een interessant inzicht hoe de Fed aankijkt tegen risico’s in de markt en dat is gezien het business model van FT toch enigszins relevant.

www.federalreserve.gov/publications/f...
Kost even tijd om te lezen,( en er staat niet in hoeveel stuks flow traders ik in mijn bezit heb, er aangekocht heb, of verkocht heb deze week, winsten die ik met FT maak etc, )

Fijn weekend,
.

Op welk deel van het gehele rapport doel je?
Contrair1975
0
Ik denk dat we pas een echte koers reactie gaan zien als de VIX richting de 30 gaat.
Kaviaar
0
quote:

Contrair1975 schreef op 11 mei 2021 07:21:

Ik denk dat we pas een echte koers reactie gaan zien als de VIX richting de 30 gaat.
De futures beginnen steeds roder te kleuren. Ook in de VS. Wie weet komt de ommezwaai binnenkort.
NSBB
0
vix index nu + 27% op ± 21,21 , begint mooi op te lopen. nog enkele van deze dagen zou leuk zijn.
RJ 80
1
quote:

Contrair1975 schreef op 11 mei 2021 07:21:

Ik denk dat we pas een echte koers reactie gaan zien als de VIX richting de 30 gaat.
Ik vermoed dat ze veel beter verdienen op dagen als vandaag met een flinke VIX stijging %ueel, dan als we rustig richting 30 VIX zouden kabbelen. Hoge VIX alleen zegt wel iets, maar is denk ik niet het belangrijkst. De snelheid van volatiliteitsbewegingen is nog een flink stuk lucratiever voor ze vermoed ik (zeer sterk)

Wat een pingpongdag zeg vandaag... Palantir bvb, -10% ruim voorbeurs, en even later na beursstart bijna 10% in de plus. Schiet mij maar lek....
G20 Xdrive
0
Toch weer een mooi bericht dat Flow een kantoor opent in Parijs.
Rapporteren aan hoofdkantoor in Amsterdam.
G20 Xdrive
0
Hebben jullie de vix gezien ???
Over de 27...als dit volume wordt vastgehouden, morgen kassa.
Porscheknakker
0
Als alles gaat lopen zoals het behoort te lopen, dan moet de koers van Flow morgen gaan exploderen met een plus van minstens 5%.
Maar....dat zal mogelijk om de een of andere reden niet gebeuren.

G20 Xdrive, heb jij een 4-wielaangedreven BMW ?
967 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 45 46 47 48 49 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:38
Koers 19,620
Verschil +0,030 (+0,15%)
Hoog 19,710
Laag 19,300
Volume 237.687
Volume gemiddeld 205.524
Volume gisteren 322.629

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront