Neways Electronics « Terug naar discussie overzicht

Neways Electronics 2021

450 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 19 20 21 22 23 » | Laatste
Joseph185
0
VDL zal nu eerst afwachten in hoeverre het bestuur en de RVC meewillen met dit bod. Ook de aandeelhouders willen graag weten hoe bestuur en rvc tegen dit bod aankijken. 30 april was het bod dus er zal snel wel nieuws komen van het bestuur. De verwevenheid van de bedrijven rondom brainport is groot. Ik verwacht dat VDL gewoon groen licht krijgt.
[verwijderd]
2
Allemaal poot stijf houden. Hunter Douglas staat inmiddels op €69,10.
Geduld levert je daar dus 2%/mnd rendement.
Neways rendeert totnutoe beter: 5%/week.
objectief
0
quote:

Tossies schreef op 1 mei 2021 11:46:

Ik zie het bod als een eerste zet in de onderhandelingen. Als ik de voorzichtige factor 0,5 loslaat op de jaaromzet, dan kom ik op een waardering van ca 240 mio. Dat zou een koers betekenen van zeg 19 euro.

Dan zit er nog een wereld tussen bod en wat ik in gedachten heb
Sprookjes zijn bedrog; iets meer zou kunnen maar dan gaat het over 1 of 2 euro.
Ronald Engels
0
quote:

JoopVisser1 schreef op 6 mei 2021 08:58:

Hallo Ronald,

Ik ben benieuwd hoe dit gaat lopen. Komt er een hoger bod, een bod van Ten Doeschot? Gaan de overige aandeelhouders zich verenigen tegen VDL en ZBG? Wie gaat het voortouw nemen?

Mvg.

Joop
=====================================

Joop Visser,

Het lijkt me dat de VEB de aangewezen organisatie is die de belangen van kleine Beleggers zou kunnen verdedigen, zij hebben de echte kennis! Ik zal proberen deze Boodschap aan de VEB over te brengen!!!

M.v.g. Ronald
outofthebox
1
‘Uit het Eindhovens dagblad vandaag:
Bod VDL op Neways is te mager'
Beleggersclub kritisch
Volstaat het bod van VDL om Neways over te nemen? Twee aandeelhouders met een aanzienlijk minderheidsbelang keerden zich al tegen het 'indicatieve' bod. Nu constateert de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) dat de Eindhovense bedrijvengroep dieper in de buidel moet tasten om de Sonse elektronicafabrikant te kunnen inlijven.
PETER SCHOLTES P.SCHOLTES@ED.NL
,,VDL's voorstel is niet meer dan een openingszet, maar om aandeelhouders te overtuigen zal de biedprijs omhoog moeten", stelt de belangenbehartiger van beleggers in een analyse op haar website.

De VEB is kritisch vanwege wat ze de 'sterke verwevenheid tussen bieder VDL en Neways' noemt. VDL is zowel aandeelhouder als klant van Neways. ,,Vorig jaar nam VDL voor 30 miljoen euro aan producten af van het concern uit Son", schrijft de VEB. ,,De vraag is of bij deze transacties het belang van de aandeelhouder VDL (hoge verkoopprijs voor componenten) of de klant VDL (lage prijs) voorop staat."

Dat de winstgevendheid van Neways in de afgelopen jaren achterbleef zou volgens de VEB in de ogen van sommige aandeelhouders 'een signaal kunnen zijn dat VDL - maar ook andere grote klanten - Neways te veel in zijn greep had'.

Juist nu nieuwe topman Eric Stodel 'fors wil inzetten op verbetering van winstgevendheid komt VDL op de proppen met een overnamebod'.

De beleggersvereniging vindt dat de 'sterke verwevenheid extra druk legt op de commissarissen van Neways bij de beoordeling of een overname door VDL wel in het beste belang van alle aandeelhouders is'. Verder werpt ze de vraag op waarom andere grootaandeelhouder Frank Zweegers zo snel akkoord is gegaan met het voorstel van VDL.
Aangekondigd
Het bod van VDL van 12,50 euro per aandeel ligt 15 procent boven de slotkoers van het aandeel Neways van 10,90 euro op 29 april, een dag voordat het bod werd aangekondigd. De VEB wijst er op dat het aandeel begin 2018 meer dan 16 euro noteerde.

Op de beurs passeerde de koers van het aandeel Neways woensdag voor het eerst dit jaar het niveau van 12,50 euro. Volgers van de aandelenmarkten interpreteren dat doorgaans als een signaal dat beleggers verwachten dat er een hoger bod komt. De koers van het Sonse elektronicaconcern steeg even naar 12,90 euro om te sluiten op 12,75 euro. Gisteren schommelde de koers rond datzelfde niveau en eindigde het aandeel op 12,45 euro.
Joseph185
0
Voor 22 april stond Neways nog onder de 10 euro. Ik denk dat er wat rond gezongen heeft omtrent een overname waardoor de koers boven de 10 kwam. 30/4 een bod van 12.50 en de koers schiet omhoog. Ik denk dat de aandeelhouder minstens 25% koerwinst te danken heeft aan dit bod. De meerderheid van de aandeelhouders ZBG en vd Leegte gaat voor het bod. Misschien dat het bestuur van Neways er nog wat uit kan halen. Dat zou mooi zijn. In het andere scenario kan het ook zijn dat het bestuur zegt dat het te weinig is en VDL trekt het bod in. Klaar dan en de koers kan weer terugzakken en Stodel kan waarmaken wat hij zegt en dat zal gepaard gaan met een koersval. Een andere partij die een hoger bod uitbrengt lijkt me niet aannemelijk in deze situatie. Ik vind het verhaal van de VEB weinig toevoegen. Grootaandeelhouder die snel akkoord gaat en dat de koers ooit hoger is geweest zegt mij niet zoveel. Willen we terug naar de oude situatie. Ik niet in ieder geval. Neways kan prima verder onder de VDL vlag maar niet at anyprice. VDL is een familie geleid bedrijf. Die gaan meestal verstandig om met kosten maken. Ik denk dat ik wel weet wat het gaat worden.
[verwijderd]
2
Er zijn nog maar weinig verkopers. Mijn laatboek laat amper 10.000 stukken zien, waarvan de helft >€13 wil.
Joseph185
0
quote:

Bowski schreef op 12 mei 2021 11:32:

Er zijn nog maar weinig verkopers. Mijn laatboek laat amper 10.000 stukken zien, waarvan de helft >€13 wil.
Heb je het biedboek ook geanaliseerd?
voda
3
Vergeten hoekje
16:38

Sinds een week of twee is er reuring in een ietwat vergeten hoekje van de Amsterdamse beurs. Het Brabantse industriële conglomeraat VDL had al een kwart van de aandelen in het nabij gelegen Neways en maakte bekend dat aan de smallcapindex genoteerde elektronicabedrijf volledig te willen inlijven.

Het lijkt een uitgemaakte zaak, want de grootste aandeelhouder in Neways, het fonds ZBG Capital, is al akkoord met het bod van VDL en samen hebben de partijen een ruime meerderheid van de stemmen. Maar kleinere aandeelhouders leggen zich niet zomaar neer bij de situatie.

Een koor van Add Value Fund (5% van de aandelen), zakenman Bernard ten Doeschot (3%) en de Vereniging voor Effectenbeleggers doet zijn best VDL te bewegen tot een hoger bod op Neways, dat op de beurs grotendeels over het hoofd werd gezien door analisten en de media.

De situatie doet denken aan het spel rond het Franse telecombedrijf Altice, dat ook een Amsterdamse notering had, tot het daar dit jaar werd weggekocht door oprichter en grootaandeelhouder Mario Drahi. Ook dat proces ging gepaard met boze woorden van kleinere aandeelhouders richting de koper, die opportunistisch zou handelen door het bedrijf voor een koopje van de beurs te halen terwijl de coronacrisis nog na-ijlt in de cijfers en de koers. Vergelijkbare argumenten als nu richting VDL worden geuit.

Uiteindelijk gooide Drahi een (waarschijnlijk ingecalculeerd) schepje op zijn bod en kreeg zijn zin. Dat VDL zijn bod van €12,50 per aandeel Neways zelf als 'indicatief' bestempelt, suggereert dat zich hier een vergelijkbaar scenario zal ontvouwen. Maar hoeveel moet VDL er bovenop gooien?

Neways, dat zo'n 2700 werknemers heeft en in 2020 een omzet had van €480 mln, maakt printplaten en andere elektronische onderdelen voor onder meer de auto-industrie. De markt waarin het bedrijf actief is, is niet erg aantrekkelijk: het moet vooral goedkoop. De marges zijn laag, en bij Neways hield het al helemaal niet over.

Maar het heeft sinds 2020 een nieuwe ceo die flink reorganiseert en het bedrijf naar een deel van de markt probeert te krijgen waar de marges hoger zijn. In 2019, het jaar vóór de coronacrisis, was de operationele winstmarge 3%. Neways wil nu de kosten structureel met €8 mln verlagen.

Als Neways alleen al deze besparing weet te behalen en we laten op die cijfers een bescheiden multiple los van 5,5 keer de ebitda, dan rolt daar een waarde per aandeel uit van €14,46. Gaat de marge bovendien omhoog naar het marktgemiddelde van 4,1%, dan zit je al aan €16,87.

Dus ja, die boze aandeelhouders hebben wel een punt.

Reageren? Mail naar Bartjens@fd.nl

Lees het volledige artikel: fd.nl/beurs/1383898/vergeten-hoekje-q...
Biobert
0
Door Bartjens stijgt de koers van Neways naar 13 euro.
Hij heeft een punt en ik voorzie een bod van 14 euro. Dat is nog wat minder dan de 14,46 maar VDL moet ook wat voordeel hebben. Ik denk dat Willem Burgers graag te vriend blijft van de Brabantse industrieelen en wel akkoord zal gaan, mede gelet op zijn vriendelijke bewoording van een schraal indicatief bod (12,50). Dit klinkt anders dan zijn uitlating over het bod van 64 op Hunter Douglas.
[verwijderd]
1
quote:

voda schreef op 14 mei 2021 17:00:

Een koor van Add Value Fund (5% van de aandelen), zakenman Bernard ten Doeschot (3%) en de Vereniging voor Effectenbeleggers doet zijn best VDL te bewegen tot een hoger bod op Neways, dat op de beurs grotendeels over het hoofd werd gezien door analisten en de media.
......
Als Neways alleen al deze besparing weet te behalen en we laten op die cijfers een bescheiden multiple los van 5,5 keer de ebitda, dan rolt daar een waarde per aandeel uit van €14,46. Gaat de marge bovendien omhoog naar het marktgemiddelde van 4,1%, dan zit je al aan €16,87.
Volgens mij heeft Bartjens wel een paar sterke punten.
Ik voeg daar aan toe dat Neways volop in D aanwezig is. Daar zindert het van de nieuwe activiteiten rond electrische auto's. VW en Tesla staan in de startblokken. Voeg daarbij dat de aanvoer uit China hapert.
Dan zie ik de komende tijd veel kansen voor Neways. Die heeft als voordeel bij de opstart van nieuwe producten in Duitsland naast de deur of zelfs in huis te zitten. En die kansen heeft VDL ook gezien.
Hoe langer het duurt des te duidelijker wordt het!
De strijd om Neways kan dus best eindigen voorbij de bovenkant van Bartjens's sommetje.
In 2018 bereikte de koers ~€18, daar kan VDL bij een beursexit 3 jaar later best wat bij doen zonder voor verkwister te worden uitgemaakt.
Joseph185
0
Wel grappig dat ik steeds de koers van 18 euro lees als argument dat het bod wel hoger kan. Inderdaad heeft de koers in het voorjaar van 2018 even gepiekt boven de 18. Echter als ik naar de laatste 3 jaar kijk dan ziek ik een hoogste koers van 14.10 (2018)en een laagste koers van 4.89 (2020). Ik begrijp dat je als hebberige aandeelhouder alleen maar naar hogere koersen kijkt. Helaas is de realiteit vaak anders. Voor die matige koersontwikkeling waren overigens goede redenen. Ik zie het zo. Door het vertrouwen in de nieuwe CEO is de koers weer boven de 10 gekomen en door het bod weer boven de 12.50. Onder deVDL vlag zie ik een mooie toekomst voor Neways. Ze weten bij VDL heel goed wat ze moeten toevoegen aan matig presterende bedrijven. Maar het moet allemaal nog wel gebeuren. Neways had vorig jaar een verlies en in de jaren daarvoor een matige winst. Als Neways zijn opdrachten kan selecteren op winstgevendheid dan zou het veel beter gaan maar dat kunnen ze maar beperkt. Heeft het huidige bestuur die kracht? Ik heb ondertussen mijn veel te grote pakket Neways gehalveerd en hoop dat Neways RVC en bestuur kiezen voor medewerking aan de overname en er een iets hoger bod uitslepen. Het kan nog alle kanten op. Succes allemaal.
[verwijderd]
1
@Joseph185
Eind 2018 ben ik in BESI gestapt voor €18. Toen de koers tegen de €30 liep heb ik winst genomen.
Maar inmiddels is €75 gehaald.
Toen HunterDouglas van de beurs wou heb ik onmiddellijk verkocht op €63,50. Inmiddels is al €71 gescoord.
De te trekken les is: je kan ook te vroeg verkopen.

Ik heb een verkooporder neergelegd in de Bartjens-range. Na de vakantie zie ik wel verder. Op dit prijsnivo kan je vandaag de dag beter aandelen dan geld hebben. Als de deal nu niet door gaat verwacht ik het binnen 2 jaar. Misschien komt er wel een BESI-hump :)

P.S.: De trend is nu ca 1% per week omhoog.
Joseph185
0
@Bowski. Ik heb er alle vertrouwen in dat Besi (slot gisteren 60.42) verder gaat groeien. Ik blijf ze trouw in portefeuille houden en heb bijgekocht de laatste dagen. Echter het bedrijf is van een totaalk ander kaliber dan Neways. Besi is gewoon een geldmachine gebleken tot nu toe. Het Neways produkt is ook niet te vergelijken. Ook ik gok erop dat Neways meer gaat opleveren dan 12.50 maar dat is verre van zeker in mijn ogen. Op zich durf ik ze ook wel te houden zonder overname doordat ik voorlopig op winst sta met Neways maar dat daar een koersval bijhoord is zeker in mijn ogen. Een update van VDL verwacht ik eind van deze maand. Wat ze in Son willen ben ik ook niet achter maar ik geloof niet dat er een andere overnamekandidaat uit de hoed getoverd wordt zoals destijds bij Delta Loyd. Overigens ging daar het startbod van 5.30 toen naar 5.40 en was de overname door NN een feit. Ik heb ook liever aandelen dan geld maar soms is er een correctie en dan heb ik weer wel graag cash. Uiteindelijk zijn er veel lessen te leren op de beurs. Als je een aandeel ziet stijgen en het valt weer terug dan baal je ook dat je de kans niet gegrepen hebt. Te veel hebberigheid straft zich ook af. Ik pak bescheiden winsten (vaak inderdaad te vroeg) en de bedrijven die ik vertrouw die durf ik lang aan te houden ook als ze in het rood staan. Ik ben allang blij dat Neways niet meer zo groot is in mijn portefeuille want ik had bijgekocht in 2020 en de handel is meestal vrij dun. Als nieuwe bestemmingen voor geld raad ik Besi en Shell aan.
Biobert
1
voda
0
08:11
*Neways: Voorstel VDL laat onvoldoende waardecreatie van Neways zien
08:10
*Neways en VDL beëindigen overnamegesprekken
voda
0
Neways en VDL stoppen overnamegesprekken
Bod van 12,50 euro per aandeel onvoldoende.

(ABM FN-Dow Jones) Neways Electronics International heeft de gesprekken over een indicatief voorstel van VDL beëindigd. Dit maakte de onderneming uit Son woensdagochtend bekend.

Neways oordeelde dat het voorstel niet voldoende de waardecreatie van het bedrijf reflecteert. "Na een zorgvuldige analyse is de bestuursraad tot de conclusie gekomen dat het voorliggende voorstel, met inbegrip van de niet-financiële convenanten, onvoldoende de belangen dient van Neways, haar onderneming en al haar stakeholders", aldus het bedrijf, dat sprak van een significante onderwaardering.

VDL deed in april dit jaar een indicatief bod van 12,50 euro per aandeel Neways. VDL is al een grootaandeelhouder van Neways. In het register van de AFM staat een belang van 27,2 procent gemeld.

Het aandeel Neways sloot dinsdag op 12,85 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Dow Jones Nieuws real time
19-mei-2021 08:31
*VDL verhoogde bod tot 13,00 euro per aandeel Neways
(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Update: Neways en VDL stoppen overnamegesprekken
Bod van 13,00 euro per aandeel onvoldoende.

(ABM FN-Dow Jones) Neways Electronics International heeft de gesprekken over een indicatief voorstel van VDL beëindigd. Dit maakte de onderneming uit Son woensdagochtend bekend.

Neways oordeelde dat het voorstel niet voldoende de waardecreatie van het bedrijf reflecteert. "Na een zorgvuldige analyse is de bestuursraad tot de conclusie gekomen dat het voorliggende voorstel, met inbegrip van de niet-financiële convenanten, onvoldoende de belangen dient van Neways, haar onderneming en al haar stakeholders", aldus het bedrijf, dat sprak van een significante onderwaardering.

VDL deed in april dit jaar een indicatief bod van 12,50 euro per aandeel Neways. Woensdag liet VDL weten dat het bod werd verhoogd naar 13,00 euro per aandeel alvorens de gesprekken werden beëindigd.

VDL zei dat het steun kreeg van een aantal andere aandeelhouders voor zijn overnamepoging. Samen met het eigen belang, volgens het register van de AFM 27,2 procent, kwam VDL zo uit op 68,70 procent van het geplaatste en uitstaande kapitaal van Neways dat de overnamepoging steunde.

"VDL neemt met verbazing kennis van het standpunt dat het bestuur en de raad van commissarissen van Neways een openbaar bod op basis van de verhoogde biedprijs niet steunen, terwijl bijna 70 procent van de aandeelhouders het bod wél steunt en de meerderheid van de andere aandeelhouders (buiten VDL) zich bereid heeft verklaard om hun aandelen aan te bieden voor de biedprijs."

Het aandeel Neways sloot dinsdag op 12,85 euro.

Update: om reactie VDL toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
450 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 19 20 21 22 23 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.681,20 -0,88%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.897,64 -0,79%
 US30^ 37.888,98 -0,33%
 Nasd100^ 17.010,35 -3,07%
 US500^ 4.958,22 -1,80%
 Japan225^ 37.188,48 -2,14%
 Gold spot 2.395,41 +0,67%
 EUR/USD 1,0648 +0,04%
 WTI 82,19 +0,13%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront