Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Wie gaat Deutsche Bank redden?

476 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 18 19 20 21 22 23 24 » | Laatste
haas
0
quote:

voda schreef op 21 juli 2020 15:46:

Deutsche Bank rekent op meevallende resultaten

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Deutsche Bank AG
8,552 -0,324 -3,65 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)
Deutsche Bank AG
$ 10,17 0,00 0,00 % NYSE
Deutsche Bank AG
8,62 -0,197 -2,23 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank verwacht in het tweede kwartaal resultaten te hebben geboekt die iets beter uitvallen dan analisten verwachten. Dit liet de Duitse bank dinsdagmiddag weten.

Daarbij verwees Deutsche Bank naar de analistenconsensus die het op de eigen website publiceerde.

De consensus wijst op iets meer dan 6 miljard euro aan inkomsten en een nettoverlies van 80 miljoen euro. Voor belastingen zou Deutsche Bank volgens de analisten echter 135 miljoen euro verdiend hebben.

De bank meldde al dat de CET 1 ratio op 30 juni ongeveer 13,3 procent was. Dat was drie maanden eerder 12,8 procent. De kredietrisico's waren wat kleiner dan aanvankelijk gedacht, verklaard de bank. Klanten betaalden leningen die zij opnamen met het oog op de corona-uitbraak vlotter dan verwacht terug.

Analisten schatten de CET 1 ratio in op 12,4 procent.

Deutsche Bank opent op 29 juli de boeken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
best voda,
heeel vreemd bericht: 'n analist schrijft zijn verwachtingen. En de DB denkt:dat lijkt mij wel leuk.
De DB denkt : dat publiceer ik op mijn website

Maar eerst volgende week,29/7 komt DB met haar cijfers.
Is dat het publiceren van voorkennis door de directie van DB?:)
voda
0
Resultaten Deutsche Bank minder slecht dan gevreesd

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Deutsche Bank AG
8,00 0,00 0,00 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)
Deutsche Bank AG
$ 9,45 -0,10 -1,05 % NYSE
Deutsche Bank AG
7,976 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft in het tweede kwartaal de resultaten minder sterk onder druk zien staan dan gevreesd. Dit bleek woensdag uit de kwartaalcijfers van de Duitse bank.

"Uitdagende omstandigheden", aldus CEO Christian Sewing, die Deutsche Bank desondanks de inkomsten zag opvoeren en de kosten zag terugbrengen. "We zijn nog volledig op schema om al onze doelen te halen."

Na belastingen boekte Deutsche Bank een winst van 61 miljoen euro. Dat was flink beter dan het verlies van 3,1 miljard euro een jaar eerder. Toen drukten allerlei reorganisatiemaatregelen zwaar op de winst van de Duitse bank.

Analisten hadden voor het tweede kwartaal evenwel op verlies gerekend.

De inkomsten van Deutsche Bank stegen afgelopen kwartaal licht met 1 procent naar 6,3 miljard euro. Vooral de investeringsbank deed het goed, met 46 procent hogere inkomsten.

Om de verliezen op slechte leningen te dekken, stopte Deutsche Bank 761 miljoen euro in de stroppenpot. Ook dat was een meevaller voor de analisten, die op meer hadden gerekend.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Deutsche schrapt helft banen op hoofdzetels consumententak'

Gepubliceerd op 12 augustus 2020 17:40 | Views: 195

FRANKFURT (AFN) - Deutsche Bank is naar verluidt van plan de twee hoofdkantoren voor zijn divisie voor particuliere klanten flink in te laten krimpen. Afdelingshoofd Manfred Knof wil het personeelsbestand op die vestigingen met de helft terugdringen, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Knof staat voor de opdracht om voor het einde van 2022 1 miljard euro aan kostenbesparingen te hebben doorgevoerd. Gesprekken met personeelsvertegenwoordigers over de reorganisatie zijn onlangs begonnen.

Deutsche Bank kondigde vorig jaar al aan 18.000 banen te willen schrappen om winstgevender te worden. Topman Christian Sewing besloot op het hoogtepunt van de coronacrisis om de ontslagen met enkele weken uit stellen.

Het hoofdkantoor voor particuliere klanten is verdeeld over twee locaties, in Frankfurt en Bonn. Dat is nog een erfenis van de overname van de Duitse Postbank door Deutsche Bank in 2010. Knof wil ook kosten besparen door overlap in technologie en functies van de voormalige Postbank en Deutsche Bank te verminderen.

De ingrepen bij de consumententak gaan mogelijk iets verder dan aanvankelijk gepland, zei financieel topman James von Moltke vorige maand bij de kwartaalcijfers. De coronacrisis heeft geleid tot lagere rentes dan waar eerder rekening mee werd gehouden, en daar heeft vooral de tak voor particuliere klanten last van.
voda
0
Deutsche Bank sluit 100 bankfilialen

Gepubliceerd op 23 september 2020 08:14 | Views: 0

Deutsche Bank 22 sep
6,93 -0,07 (-0,94%)

DEUTSCHE BANK AG NA O.N. 22 sep
6,97 -0,07 (-0,97%)

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Deutsche Bank sluit op zijn thuismarkt honderd van de vijfhonderd bankfilialen. Het financiële concern wil daarmee kosten besparen en past zich aan op veranderende marktomstandigheden, waarbij klanten steeds meer online hun zaken regelen.

Deutsche Bank kondigde vorig jaar een enorm besparingsprogramma aan, waarbij 18.000 banen geschrapt zouden worden. De bank is, omdat het de reorganisatie enige tijd stilzette vanwege de coronacrisis, achterop geraakt met dat plan. Inmiddels is het programma weer opgestart.
voda
0
Deutsche Bank boekt weer winst

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Deutsche Bank AG
7,91 0,00 0,00 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)
Deutsche Bank AG
$ 9,25 -0,29 -3,04 % NYSE
Deutsche Bank AG
7,87 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft in het derde kwartaal weer winst geboekt, maar moest wel opnieuw miljoenen euro's in de stroppenpot steken. Dit bleek woensdag uit de kwartaalcijfers van de Duitse bank.

"In het vijfde kwartaal van onze transformatie, lieten we niet alleen onze aanhoudende kostendiscipline zien, maar ook ons vermogen om marktaandeel te winnen", aldus CEO Christian Sewing. Deutsche Bank stelde op schema te liggen om dit jaar 19,5 miljard euro aan besparingen te realiseren.

Na belastingen boekte Deutsche Bank een winst van 309 miljoen euro. Dat was flink beter dan het verlies van 832 miljoen euro een jaar eerder en de winst van 61 miljoen euro in het tweede kwartaal.

De inkomsten van Deutsche Bank stegen afgelopen kwartaal op jaarbasis van 5,3 miljard tot ruim 5,9 miljard euro. Vooral de zakenbank deed het goed, met 43 procent hogere inkomsten.

Om de verliezen op slechte leningen te dekken, stopte Deutsche Bank 273 miljoen euro in de stroppenpot. Na negen maanden is er door de bank nu ruim 1,5 miljard euro in deze pot gestopt.

De Tier 1 kapitaalratio bleef met 13,3 procent stabiel en ligt 285 basispunten boven de wettelijke vereisten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Moody's verhoogt outlook voor Deutsche Bank

Moody's heeft de vooruitzichten voor de kredietwaardigheid van Deutsche Bank opgetrokken. Volgens het Amerikaanse bureau zou de grootste bank van Duitsland eindelijk in staat zijn een ??strategisch plan uit te voeren, na jarenlang doelen te hebben gesteld die vervolgens werden gemist.

Het bestuur en de staf van de geldschieter hebben de basis gelegd 'voor een duurzame ommekeer', schrijft Moody's-analist Michael Rohr in een toelichting op het besluit om de outlook voor de bank van negatief naar stabiel te verhogen. 'De bank is goed op weg om de volledige uitvoering van de voorgestelde plannen te realiseren.' Daarbij wijst Rohr met name op het vasthouden van de marktpositie in de obligatiehandel en het afhouden van de sterke concurrentie bij grootzakelijke klanten.

De upgrade van de outlook komt minder dan een week nadat Deutsche Bank met beter dan verwachte cijfers over het derde kwartaal naar buiten was gekomen. De bank profiteerde van de gunstige omstandigheden op de obligatie- en valutamarkt. De handelstak wist de inkomsten met 43% op te stuwen. Dat was meer dan de plus van 21% die Amerikaanse zakenbanken gemiddeld wisten toe te voegen en ook beter dan Europese concurrenten als Barclays en BNP Paribas hadden laten zien.

17% koerswinst
De resultaten hebben bestuursvoorzitter Christian Sewing geholpen beleggers ervan te overtuigen dat zijn strategie, zestien maanden geleden onthuld als de grootste herziening in twee decennia, op schema ligt. Sewing denkt het tij te keren door fors te snijden in het personeelsbestand en in het kantorennetwerk. Op de beurs in Frankfurt koerst het aandeel Deutsche inmiddels bijna 17% hoger dan aan het begin van dit jaar, terwijl de banken in Europa gemiddeld 40% in de min staan.

'Voortdurende en onvermoeibare uitvoering blijft van het grootste belang bij het bereiken van de strategische mijlpalen op middellange termijn', schrijft Moody's, dat daarbij wel waarschuwt dat de coronapandemie extra uitdagingen met zich mee brengt.

fd.nl/beurs/1363405/moody-s-verhoogt-...
voda
0
'Vraagtekens autoriteiten bij deal BNP Paribas en Deutsche Bank'

Gepubliceerd op 12 november 2020 13:41 | Views: 247

BNP Paribas 13:37
39,53 -1,56 (-3,80%)

DEUTSCHE BANK AG NA O.N. 11 nov
8,96 -0,07 (-0,80%)

PARIJS (AFN) - Autoriteiten in Frankrijk gaan een eerdere deal tussen Deutsche Bank en branchegenoot BNP Paribas onderzoeken. De verkoop van een onderdeel van de Duitse bank aan de Franse bank roept volgens de autoriteiten vraagtekens op. BNP zou maanden nadat de deal was gesloten honderdduizenden dollars hebben betaald aan een voormalige bankier van Goldman Sachs, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

De Franse toezichthouder (AFA) ontdekte de transactie bij een routinecontrole en brengt over een paar weken een rapport uit. Ook de Britse financiële toezichthouder (FCA) heeft volgens de bronnen klachten binnengekregen over de betaling.

Betalingen van banken aan buitenstaanders om deuren te openen of tegenstanders mee te krijgen worden doorgaans met argwaan bekeken. Eerder kocht de Franse bank Société Générale vervolging af nadat bekend werd dat het smeergeld betaalde voor overeenkomsten in Libië. Het kostte SocGen uiteindelijk 1 miljard dollar.

Deutsche Bank

Ook Deutsche Bank moest eerder boeten. Vorig jaar schikte de grootste bank van Duitsland in een kwestie rond het derivatendebacle rond woningcorporatie Vestia. Daarbij zouden tussenpersonen zijn gebruikt om omstreden derivatencontracten gesloten te krijgen. Vestia zei onlangs nog ook BNP aansprakelijk te stellen in het derivatendebacle dat de woningcorporatie jaren terug bijna de kop kostte. Ook BNP zou verantwoordelijkheid hebben voor omkoping door tussenpersonen. Die zaak loopt nog.

De betrokken partijen weigerden in de kwestie rond de deal tussen BNP en Deutsche commentaar te geven.
voda
0
'Deutsche Bank schikt voor 87,1 miljoen dollar in omkoopzaak'

Gepubliceerd op 8 januari 2021 19:33 | Views: 131

FRANKFURT (ANP/RTR) - Deutsche Bank moet 87,1 miljoen dollar, omgerekend ruim 71 miljoen euro, betalen in een zaak in de Verenigde Staten over het overtreden van anti-omkoopregels. Op deze manier probeerde de bank zaken te doen in onder meer China. Dat heeft een rechtbank in New York bepaald, melden ingewijden aan diverse media.

De bank sluit waarschijnlijk een zogeheten overeenkomst voor uitgestelde vervolging bij de rechtbank, aldus een persoon die bekend is met de details van de zaak. Dat houdt in dat de bank niet vervolgd wordt zolang zij gedurende drie jaar geen "gebruik maakt van een bepaalde tactiek". Ook hoeft de bank zich niet schuldig te verklaren aan dusdanige tactieken. Een woordvoerder van de bank wilde nog geen reactie geven.

Verder zou de Duitse bank ook de markt voor futures van edelmetalen hebben gemanipuleerd met 'spoofing', schrijft persbureau Bloomberg op basis van een ingewijde. Dat is een vorm van fraude waarbij criminelen mensen geld afhandig maken door zich in sms- of chatberichten of via de telefoon voor te doen als een medewerker van de bank.

Twee handelaren van Deutsche Bank werden in september 2020 al veroordeeld voor het manipuleren van de prijzen van zilver- en goudcontracten. Ze deden niet-bestaande biedingen op de contracten en annuleerden de biedingen voordat de orders waren voldaan. Daarna profiteerden ze van de prijsschommelingen.
voda
1
Deutsche Bank blijft winst maken

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Deutsche Bank AG
8,73 0,00 0,00 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)
Deutsche Bank AG
$ 10,54 0,09 0,86 % NYSE
Deutsche Bank AG
8,729 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft in het vierde kwartaal 189 miljoen euro winst gemaakt, terwijl de inkomsten op jaarbasis licht stegen. Dat maakte de Duitse zakenbank donderdag bekend.

De doelstelling voor het afbouwen van de 'slechte bank' werden door de zakenbank-in-transformatie niet gehaald.

De bank zit in een ingrijpende reorganisatie na jaren van schandalen en miljardenverliezen en kampt tegelijk met de gevolgen van de coronacrisis.

"In het belangrijkste jaar van onze transformatie, konden we de effecten van de transformatie en hogere voorzieningen voor oninbare leningen meer dan compenseren, ondanks de mondiale pandemie" stelde CEO Christian Sewing donderdag. "Met een winst voor belastingen van een miljard euro, liggen we voor op onze verwachtingen."

In heel 2020 bedroeg de nettowinst van de groep 624 miljoen euro.

Het resultaat voor belastingen bij de zogeheten kernbank, die overblijft na de transformatie, bedroeg 591 miljoen euro in het vierde kwartaal, waar de bank een jaar eerder nog een verlies moest rapporteren. Over het hele jaar was de winst bij dit deel van de bank 3,2 miljard euro.

De bank wist bij de divisie met af te bouwen activiteiten, de Capital Release Unit, de risicogewogen activa in 2020 met 25 procent te laten dalen tot 34 miljard euro. In het vierde kwartaal was dat 5 miljard euro. Het doel van 38 miljard euro in 2020 werd daarmee niet gehaald. Het onderdeel boekte een verlies van 2,2 miljard euro. Dit was een jaar eerder nog 3,2 miljard euro.

De kosten voor heel Deutsche Bank daalden in het vierde kwartaal met 21 procent en in heel 2020 met 15 procent tot 21,2 miljard euro. De inkomsten stegen met 2 procent tot 5,5 miljard euro, wat het jaartotaal op 24,0 miljard euro bracht.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Deutsche Bank ziet winst flink aantrekken
Beduidend minder voorzieningen.

(ABM FN) Deutsche Bank heeft in het eerste kwartaal van 2021 meer winst geboekt, waarbij de inkomsten op jaarbasis ook aanzienlijk stegen. Dat maakte de Duitse zakenbank woensdagochtend bekend.

"Het eerste kwartaal toont het bewijs dat Deutsche Bank op het goede pad zit met alle vier kernactiviteiten en bouwt verder aan een duurzame winstgevendheid", aldus CEO Christian Sewing in een toelichting.

In het afgelopen kwartaal kwam de winst uit op nipt meer dan een miljard euro tegen 66 miljoen euro een jaar eerder. De inkomsten bedroegen 7,2 miljard euro, hetgeen een stijging betekende van 14 procent ten opzichte van vorig jaar. Sinds het eerste kwartaal van 2017 werden er niet zulke inkomsten gerapporteerd als in het afgelopen kwartaal.

Vooral de inkomsten uit de investeringsbank trokken met 32 procent flink aan tot net iets meer dan 3 miljard euro, terwijl ook de inkomsten uit vermogensbeheer flink stegen met 23 procent tot 637 miljoen euro.

Deutsche Bank nam in het afgelopen kwartaal een voorziening van 69 miljoen euro tegen 506 miljoen euro vorig jaar.

De Tier 1-kapitaalratio bedroeg eind maart 13,7 procent, een verbetering van 0,9 procentpunt ten opzichte van vorig jaar. De schuldratio steeg van 4,0 naar 4,6 procent. Deutsche Bank wist wel de kosten verder terug te dringen.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481
voda
1
Einde der tijden als nieuw begin
28 apr

Deutsche Bank leek als zelfstandige grootmacht ten dode opgeschreven. Telkens weer werd de beurskoers finaal afgestraft na nieuwe onthullingen over strategische blunders, overmoedige buitenlandavonturen en duistere criminele krachten.

De verliezen stapelden zich op. Het roekeloze wanbeheer bij de bank was een ramp voor de aandeelhouders. Beloftes over de vruchten van een drastische herstructurering werden met scepsis bejegend.

Van doemdenken naar euforie
Gisteren wist topman Christian Sewing de doemdenkers te logenstraffen met de presentatie van een mooie kwartaalwinst. Met een nettowinst van €908 mln in de eerste drie maanden van dit jaar boekte de bank zelfs zijn hoogste kwartaalwinst sinds 2014.

Beleggers reageerden niet minder dan euforisch. De beurskoers spoot 10% omhoog naar het hoogste niveau in drie jaar.

De beurs gaat over de volle breedte omhoog en beleggers hebben dollartekens in hun ogen. Maar deze koerssprong weerspiegelt wel degelijk een teruggekeerd vertrouwen, dat op een nulpunt was beland na de genadeloze afrekeningen.

Kerncentrale na een ongeluk
Deutsche Bank was het lachertje geworden van de beurswereld en de media. ‘De bank is net een kerncentrale na een ongeluk’, zei journalist Dirk Laabs twee jaar geleden in deze krant. Met Bad Bank schreef hij een boek over de opkomst en val van Deutsche. ‘Ik zie het businessmodel niet, niemand ziet het. Het is schroot.’

Duitsers hebben er aanleg voor om overdreven overmoed af te wisselen met zware zwartgalligheid. Altijd weifelend tussen euforie en doemdenken, ook in deze coronatijd. In delen van de Duitse economie heerst momenteel een Endzeitstimmung, schreef Handelsblatt gisteren nog illustratief.

Debet en credit
In de twee verbonden wolkenkrabbers in Frankfurt - onder de lokale bevolking spottend, als een soort van gespleten persoonlijkheid, debet en credit genoemd – was de stemming juist goed gisteren.

De negatieve rente blijft een probleem in Europa. Maar de voorheen hevig bloedende zakenbank en zijn afdeling vermogensbeheer zijn mede door de beursgekte weer helemaal tot leven gekomen. Deutsche Bank verhoogde ook zijn vooruitzichten voor het hele jaar.

Roekeloos, das war einmal
Dat Deutsche Bank glanzende cijfers presenteerde heeft de grootste sceptici onder analisten verbluft. Niet minder verrassend is het dat de bank die bekend stond om zijn roekeloze gedrag, in tegenstelling tot concurrenten, ongeschonden uit het debacle rond de ondergang van het Amerikaanse hedgefonds Archegos komt.

Veel banken gingen voor miljarden het schip in. Deutsche kon melden dat het zijn positie zonder enige schade afgewikkeld had. Dat deden de topmannen verstandig genoeg zonder een spatje zelfvoldaanheid. Het einde der tijden kan een nieuw begin zijn voor de grootste bank van Duitsland.

Originele link van het artikel: fd.nl/beurs/1381896/einde-der-tijden-...
ffff
0
Gisteravond op " Boerse vor Acht" : Eigenlijk best leuk om te zien, hoe de Duitsers helemaal opfleuren nu " hun" Deutsche bank het zo goed gedaan heeft. Dagwinst koers meer dan tien procent, maar dan altijd hun kwaliteitsvolle achtergrond informatie: Waarom het ineens stukken beter Met Deutsche Bank gaat. De inkrimping personeel, de aanpassingen van gelieerde banken.

Ach, een mens kan niet in alles beleggen: Vaak nagedacht over keuze ING of Deutsche bank. Maar bij ING gebleven, hoewel dat nu meer belastingambenaren zijn geworden. Zouden ze bij Deutsche Bank ook duizenden van die verborgen fiscale ambtenaren onder hun bankpersoneel hebben zitten, die iedere transactie gaat uitvlooien en eventueel blokkeren? Of zullen ze bij Deutsche bank toch wat realistischer te werk gaan.....

Peter
voda
0
'Federal Reserve dreigt Deutsche Bank te beboeten'

Door ABM Financial News op maandag 31 mei 2021
Views: 6.495

(ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve heeft Deutsche Bank in de afgelopen week laten weten dat de bank blijft tekortschieten in zijn controles om witwassen te voorkomen. Dat melden persbureaus Dow Jones Newswires en Bloomberg.

De frustratie bij de Fed is inmiddels zo hoog opgelopen dat de Duitse bank mogelijk een boete krijgt, zeiden de bronnen.

Deutsche Bank heeft veel middelen gestoken in het verbeteren van tekortkomingen bij het toelaten van verdachte transacties. De Fed heeft de bank nu echter laten weten dat er geen progressie wordt geboekt maar dat de situatie juist verslechtert, meldden beide persbureaus.
voda
0
Deutsche Bank presteert beter dan verwacht
Van onze redacteur 08:50

Het afgelopen kwartaal heeft Deutsche Bank het beter gedaan dan sommige van zijn concurrenten, schrijft persbureau Bloomberg. De bank, die al jaren met problemen kampt, wist een beter resultaat te boeken met de handel in obligaties dan veel concurrenten.

De netto-omzet uit deze handel daalde weliswaar met 11% tot €1,8 mrd, maar dat is veel beter dan analisten hadden verwacht. De totale netto-omzet daalde met 1% tot €6,2 mrd. Onder aan de streep hield Deutsche Bank €828 mln over.

De belangrijkste kredietverstrekker van Duitsland is al zo'n vier jaar bezig met hervormingen. Ceo Christian Sewing is op dit moment bezig met de laatste fase van het plan. De doelen lijken vooral gehaald te worden, omdat de investeringsbank het goed doet. Andere divisies weten hun doelstellingen juist niet te halen.

Woensdag maakte de bank bekend zo'n €400 mln aan extra kosten te moeten maken. De bank zegt ook meer te moeten investeren in zijn controles omdat de volumes stijgen.

De handelsresultaten van Deutsche zijn veel beter dan de afname van 43% waar verschillende Amerikaanse investeringsbanken mee kampen. Zo kampt de Bank of America met een afname van 38%, terwijl de rest van de banken het zelfs nog slechter doet, schrijft Bloomberg.

Andere banken
Ook andere Europese banken kwamen woensdag voorbeurs met cijfers. Het Britse Barclays liet keurige cijfers zien, vooral als gevolg van goede resultaten bij het adviseren over fusies en overnames. Op de obligatiemarkt deed Barclays het slechter dan Deutsche Bank: de resultaten daalde daar met 22%.

Het Spaanse Santander had eveneens goede cijfers. De bank haalde afgelopen kwartaal een nettoresultaat van €2,1 mrd. Eerder moest Santander nog miljarden afschrijven.

Lees het volledige artikel: fd.nl/ondernemen/1406301/deutsche-ban...
voda
0
Meer omzet en winst voor Deutsche Bank
Goed op weg voor outlook 2022.

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft in het derde kwartaal zowel de inkomsten als de winst zien stijgen. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Duitse bank.

De inkomsten van de bank stegen met 2 procent naar 6,0 miljard euro en het nettoresultaat kwam uit op 194 miljoen euro. Dat was een jaar eerder 5,9 miljard en 182 miljoen euro.

Voor belastingen bedroeg de winst 554 miljoen euro.

Een meevaller was dat er nog maar nauwelijks voorzieningen voor slechte leningen hoefden te worden getroffen. Deutsche Bank stopte in het derde kwartaal 117 miljoen euro in de stroppenpot, een daling van 57 procent op jaarbasis.

Deutsche Bank had eind september een CET1 ratio van 13,0 procent. Dat was een 0,2 procentpunt minder dan een kwartaal eerder.

De resultaten waren beter dan analisten hadden voorzien. Wel daalden de inkomsten bij de investment bank van Deutsche.

De bank besloot om zijn doelen voor 2022 te herhalen. Het ligt daarmee naar eigen zeggen goed op schema.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Deutsche Bank presteert beter dan verwacht, ondanks omzetdip zakenbank
Van onze redacteur 09:35

Deutsche Bank heeft de resultaten in het derde kwartaal verder kunnen opvoeren en presteerde beter dan analisten hadden verwacht. De bank had minder last van slechte kredieten.

Wel daalde de omzet bij de zakenbankdivisie met 6%. De herinrichting daarvan kost het bedrijf extra geld. Toch denkt Deutsche dat het zijn financiële doelen, die chief executive officer Christian Sewing in 2019 neerzette, gaat halen.

Dat de omzet bij de zakenbank lager was dan een jaar geleden kwam ook door het uitzonderlijke goede jaar 2020. De omzet bij de afdeling vermogensbeheer steeg 17%, bij corporate banking was die gelijk aan vorig jaar.

In de woensdag voorbeurs gepresenteerde cijfers meldde Deutsche Bank een nettowinst van in totaal €194 mln. In de vergelijkbare periode vorig jaar kwam de winst uit op €182 mln. Het is het vijfde achtereenvolgende kwartaal dat Deutsche Bank winst boekte. Volgens persbureau Reuters is dat niet meer gebeurd sinds 2012.

De inkomsten van de bank stegen met 2% tot €6 mrd. De financiële topman James von Moltke sprak van een 'zeer sterk' derde kwartaal.

De resultaten waren beter dan de algehele verwachting onder analisten. Die hielden rekening met een kwartaalwinst van €135 mln. Op de effectenbeurs in Frankfurt opende het aandeel Deutsche Bank DBK€11,84+1,61% na enkele minuten handel 1,6% hoger. Sinds begin dit jaar is het aandeel een derde in waarde gestegen.

Ook winstgroei Santander
Ook de Spaanse bank Santander SANTA€3,39-1,80% kwam woensdag met resultaten. De nettowinst nam met 12% toe tot €2,17 mrd, net als bij Deutsche Bank dankzij een lagere hoeveelheid slechte leningen. Vooral in de VS en het Verenigd Koninkrijk presteerde Santander boven verwachting.

Volgens bestuursvoorzitter Ana Botin ligt de bank op koers om de doelen voor de middellange termijn te halen. Desalniettemin reageerden beleggers teleurgesteld. Het aandeel Santander opende zo'n 1,5% lager.

Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1417319/deut...
voda
0
Deutsche Post verwacht recordwinst dit jaar

Door ABM Financial News op donderdag 4 november 2021

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Post heeft donderdag de verwachtingen voor zowel de korte als middellange termijn verhoogd en voorziet een recordjaar 2021. Dit bleek donderdag uit een update van het Duitse postbedrijf.

In het afgelopen kwartaal boekte Deutsche Post een omzet van 20 miljard euro, hetgeen op jaarbasis een stijging betekende van 23,5 procent. Het bedrijf zag een sterke vraag naar logistieke diensten wereldwijd en een sprong in de winst, vooral bij de DHL-divisies. Hoewel fysieke winkels de deuren weer openden, nu de coronamaatregelen worden afgebouwd, zag Deutsche Post dat de volumes in e-commerce op een hoger niveau stabiliseren.

Het EBIT resultaat steeg in het afgelopen kwartaal met 28,6 procent tot 1,8 miljard euro bij een marge van 8,8 procent. Dit was een jaar eerder nog 8,5 procent.

Op basis van de resultaten verhoogde het bedrijf de winstverwachting. Voor heel dit jaar wordt een recordresultaat van meer dan 7,7 miljard euro verwacht, waar eerder nog werd gemikt op ruim 7 miljard euro. Voor 2023 mikt Deutsche Post op een EBIT van meer dan 8 miljard euro. In een eerdere raming werd nog rekening gehouden met een EBIT van ruim 7,4 miljard euro.

"Na negen maanden hebben we nu al het recordresultaat van vorig jaar overtroffen", aldus CEO Frank Appel. De vooruitzichten blijven volgens de topman positief. "De wereldhandel komt op oude sterkte en online shopping stabiliseert op een nieuw, hoger niveau. DHL is uitstekend gepositioneerd", aldus Appel.

De operationele kasstroom steeg op jaarbasis van 2,4 miljard naar 2,6 miljard euro. De vrije kasstroom bedroeg 1,3 miljard euro. Deutsche Post voorziet nu een vrije kasstroom van meer dan 3,6 miljard euro dit jaar. Eerder werd nog gerekend op ruim 3,2 miljard euro. De cumulatieve vrije kasstroom voor de jaren 2021 tot 2023 werd verhoogd van 9 naar 10 miljard euro.

Het aandeel Deutsche Post steeg donderdag 2,6 procent. In Amsterdam won het aandeel PostNL eveneens 2,6 procent.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Harde saneerder vertrekt na vijftien jaar bij Deutsche Post
Van onze redacteur 13:58

Frank Appel bij de presentatie van de jaarcijfers in 2020. Foto: Reuters

Bestuurszitter Frank Appel van Deutsche Post DHL DPW€54,93+5,82% heeft zijn vertrek aangekondigd. Hij verlaat het bedrijf per mei 2023 en wordt opgevolgd door divisiedirecteur Tobias Meyer.

Dat heeft het Duitse post- en pakketjesbedrijf woensdag aangekondigd. Bij zijn afscheid is Appel ruim vijftien jaar bestuursvoorzitter van het miljardenconcern uit Bonn geweest. Daarmee is hij de langstzittende ceo van alle bedrijven in de DAX, de hoofdindex van de Duitse beurs.

Harde saneerder
De 60-jarige Appel, die eerder consultant bij McKinsey was, trad aan op een moment dat Deutsche Post er slecht voorstond. Een poging om de hegemonie van UPS en FedEx op de Amerikaanse pakketjesmarkt te doorbreken, had het bedrijf met miljardenverliezen opgezadeld.

Appel voerde een zware reorganisatie door en stootte de Amerikaanse activiteiten af. Daarbij gingen tienduizenden banen verloren. Ook verkocht hij dochterbedrijf Deutsche Postbank.

Opvallend aan Appel is dat hij bij probleemonderdelen meermaals zelf de leiding op zich nam om het desbetreffende onderdeel te reorganiseren, in 2018 nog bij de Duitse pakketjesafdeling. Met zijn saneringen heeft Appel Deutsche Post DHL een stuk winstgevender gemaakt dan hij het aantrof.

Verrassende opvolger
Opvolger Meyer is nu nog directeur bij de afdeling post en pakketten Duitsland. Hij geldt als een verrassende keuze: analisten waren ervan uitgegaan dat cfo Melanie Kreis de opvolger van Appel zou worden.

Deutsche Post DHL maakte woensdag ook bekend dat het contract van bestuurslid Oscar de Bok met vijf jaar is verlengd tot 2027. De Nederlander geeft leiding aan de logistieke divisie van het concern.

Appel zelf gaat waarschijnlijk verder als president-commissaris bij Deutsche Telekom. Volgens Duitse media is hij de voornaamste kandidaat voor de positie, die komend voorjaar beschikbaar komt.

Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1422451/harde-san...
voda
0
Duitse beurswaakhond legt Deutsche Bank boete op

De Duitse beurswaakhong BaFin legt Deutsche Bank een boete van 8,66 miljoen euro op wegens ontoereikende controle op de Euribor, een veel gebruikte rentemaatstaf. ‘De bank had een tijdlang geen efficiënte preventiesystemen, controles en beleid ingesteld’, aldus BaFin.

Deutsche Bank liet weten dat het de boete aanvaardt en maatregelen heeft genomen om de controle rond Euribor te verbeteren. De instelling werd de voorbije jaren herhaaldelijk op de vingers getikt omdat ze het niet zo nauw nam met de regelgeving en met het toezicht op onder meer het witwassen van geld.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/wa...
476 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 18 19 20 21 22 23 24 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.737,30 -0,56%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.917,18 -0,39%
 US30^ 37.924,96 -0,23%
 Nasd100^ 17.243,34 -1,74%
 US500^ 4.995,45 -1,07%
 Japan225^ 37.415,98 -1,54%
 Gold spot 2.398,48 +0,80%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,79 +0,87%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront