Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ralph Hamers, de man van twee keer 775 miljoen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 27 april 2021 12:37
    Archegos, de family-office die jarenlang waanzinnige winsten maakte en waarin de grootbanken....... dus......... ook wel een participatie in wilden nemen.

    Ik heb er altijd moeite mee, dat wanneer een positie innemen in een ( aandelen) ( obligatie) ( olie) ( grondstoffen) - markt waanzinnig veel geld oplevert, dat dan de beheerders als genieën worden geportretteerd en wanneer deze genieën eventjes de markt verkeerd ingeschat en beoordeeld hebben, dan zijn het onverantwoorde gokkers en op zijn minst grote nullen/ oenen.

    ACHTERAF gepraat is altijd zo gemakkelijk. Zie de SPAC's en de Botcoins: Je kunt er miljardair mee worden als je in de grootst mogelijke gedachtenwaan gelooft.

    Het verlies door die grootbanken, waaronder de Zwitsers is in mijn ogen gewoon een stukje vermogensbeheer, dat jammer genoeg verkeerd is uitgepakt. Wat een nonsens om Hamers daarvoor te blameren. Dan moet je als grootbank afspreken op een andere wijze te gaan beleggen en zeg je héél veel risicovolle beleggingen definitief af.

    Tenslotte; Het verlies van de ene partij is de winst van een andere partij. Je kunt ook redeneren dat er eenvoudigweg een aardige herverdeling van vermogens heeft plaatsgevonden.....

    Peter
  2. [verwijderd] 27 april 2021 12:53
    $5,5 miljard schade voor Credit Suisse, door een enkele klant is bizar.
    Zonder margin, zonder onderpand, maar wel met mooie praatjes en blauwe ogen.

    USB zat er gelukkig kleiner in.

    Natuurlijk is het vervelend voor de pas aangetreden, Nederlandse CEO, hij krijgt immers de klappen die voor zijn voorganger bedoeld waren.

    Nu moeten wij denken dat dit een uitzondering was, maar natuurlijk niet!
    De bulk van de winst komt namelijk van dit soort klanten, als het goed gaat, gaat het echt goed, gratis geld, zo van de ECB in de zakken van de spelers.

    De ECB vroeg laatst "informatie op bij EU banken" om te kijken of die Zwitserse toestanden ook hier kunnen gebeuren, het verzoek van de ECB is alarmerend: ze zijn dus niet in control concludeer ik!
  3. Da Freeze 28 april 2021 09:57
    Als de ECB zoveel geld laat opkopen door banken om in de economie te pompen, waarom stort de ECB dit dan niet op de rekeningen van Europese overheden en laten ze dit rechtstreeks aan de burgers uitbetalen? Dat zal de economie pas een boost geven.

    Dan worden er ook niet van die onzinnige risico`s genomen door banken die spelen met andermans geld en daar niet of nauwelijks verantwoording voor nemen als ze het verliezen.

    Of ga ik te ver off-topic?
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links