ABN AMRO « Terug naar discussie overzicht

ABN-Amro - 2021

3.558 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 ... 174 175 176 177 178 » | Laatste
ChrisOfWallstreet
0
quote:

Machiavelli schreef op 12 april 2021 21:34:

[...]

Mijn ouders wonen op het vaste land tegen Orihuela aan, als ik met de boot ga kom ik in Bacelona aan via Balearia. Denia ligt wat uit de richting. Maar goed, Calpe staat nog wel op de planning maar waarom nog een jaar wachten?;)
Elke dag feesten voor jou op Ibiza met mooie vrouwen :-p.
alexnr75
0
Zonet ontvangen bericht van AbnAmro:

Op dinsdag 13 april kondigt ABN AMRO aan dat de grenswaarde, waarboven we negatieve rente rekenen, verlaagd gaat worden. Per 1 juli verlagen we deze grenswaarde naar EUR 150.000. Dat is een belangrijke wijziging ten opzichte van nu. Daarnaast wijzigen een aantal tarieven voor betaaldiensten en productvoorwaarden.
voda
0
Ook ABN Amro verlaagt lat voor negatieve rente
Marcel de Boer 15:00

Foto: Harold Versteeg/ANP

Opnieuw verlaagt een Nederlandse bank de drempel voor het doorberekenen van de negatieve ECB-rente aan zijn klanten. Nadat afgelopen vrijdag ING bekend had gemaakt de lat vanaf 1 juli op een ton per rekening te leggen, is het dinsdag ABN Amro dat stelt vanaf diezelfde datum een tarief van 0,5% te gaan rekenen voor saldi boven de €150.000 per klant, zowel de zakelijke als de particuliere.

ABN Amro, dat nu nog de lat op een half miljoen heeft staan, verhoogt ook de tarieven voor zijn betaalpakket en zal het bovenmatig gebruik van contant geld ontmoedigen.

Volgens ABN Amro is één van de aanleidingen voor negatieve rente dat particulieren en bedrijven de laatste jaren steeds meer zijn gaan sparen. Lang niet al dit geld kan weggezet worden in leningen en beleggingen. Wat overblijft moet bij de centrale bank in Frankfurt worden geparkeerd, tegen een tarief van 0,5%.

'Dit leidt tot stijgende kosten die we voor een deel in rekening brengen via negatieve rente', aldus ABN Amro, die benadrukt dat 97% van de klanten gevrijwaard blijft van de heffing. Voor beleggingsklanten van ABN Amro geldt een overgangsregeling.

Grote sprongen
Banken verlagen in grote sprongen de drempel waarboven klanten geld moeten betalen voor sparen. Toen banken de impopulaire maatregel een jaar geleden introduceerden, lag de grens bij ING en Rabobank nog op €1 mln, bij ABN Amro zelfs op €2,5 mln. Inmiddels betalen klanten van Rabobank 0,5% boven de €250.000. De Volksbank kondigde in februari al aan de grens per 1 april naar €100.000 te verlagen. Het kleinere Triodos zette deze stap al vorig jaar zomer.

In een persgesprek dat de Nederlandse Vereniging van Banken dinsdag organiseerde stelden de bestuursvoorzitters van Rabobank en de Volksbank dat ze worstelen met het rentebeleid van de ECB. Ze vinden dat sparen moet lonen en geloven niet in de theorie dat een negatieve rente mensen doet besluiten om meer geld uit te geven. Sterker nog, ze zien eerder dat er meer geld opzijgelegd wordt.

Martijn Gribnau van de Volksbank zei te verwachten dat het probleem van de negatieve rente voorlopig niet weggaat. 'Ik ga ervan uit dat een bank met hele kleine marges moet gaan werken naar de toekomst toe', aldus Gribnau.

Wiebe Draijer van Rabobank stelde dat het 'structureel verlieslatend is om heel veel spaargeld binnen te krijgen'. Om die reden adviseert ING zijn spaarklanten inmiddels op zijn website om te gaan shoppen voor een betere spaarvergoeding bij concurrenten.

Prijs basispakket omhoog
Behalve met de aankondiging van de lagere lat voor negatieve tarieven komt ABN Amro ook met de mededeling dat het aanhouden van een rekening duurder wordt. De prijs van het basispakket gaat met een kwartje per maand omhoog naar €1,95, wat volgens de bank marktconformer is.

Volgens een zegsman maakt de bank kosten om klanten veilig en gemakkelijk te kunnen laten bankieren en worden er nieuwe diensten ontwikkeld. Daarnaast is er sprake van toenemende kosten voor klant- en transactiecontroles. 'Die worden grotendeels door de bank zelf gedragen maar deels ook doorberekend.'

De hogere controlekosten gelden met name ook voor klanten die buiten Nederland verblijven. Die gaan dan ook vanaf 1 juli een opslag van €2 per maand betalen bovenop de kosten van een betaalrekening of betaalpakket. Voor 15% van die klanten geldt vanwege de specifieke regio waarin ze zich bevinden een hogere toeslag van €8 of €15 per maand.

Ondertussen wil de bank ook weer vanwege hogere controlekosten het bovenmatig gebruik van cash geld ontmoedigen. Dat geldt met name voor klanten die contanten storten. Opnemen van cash geld blijft voor vrijwel iedereen kosteloos, maar voor wie meer dan €10.000 per jaar opneemt, krijgt te maken met extra kosten. In 2020 kwam 1,8% van de klanten boven de drempel.

Originele link van het artikel: fd.nl/ondernemen/1380278/ook-abn-amro...
Machiavelli
0
quote:

ChrisOfWallstreet schreef op 13 april 2021 09:28:

[...]

Elke dag feesten voor jou op Ibiza met mooie vrouwen :-p.
Die tijden zijn voorbij, af en toe nog een feestje maar niet zoals vroeger. Ik mag alleen nog kijken naar andere vrouwen daar ik al een bloedmooie Spaanse vriendin heb. ;)
voda
1
Kepler Cheuvreux handhaaft koopadvies op ABN AMRO
08:07
*Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel ABN AMRO van 15,40 naar 15,90 euro

Bron Binck
voda
1
Beursblik: Kepler verhoogt koersdoel ABN AMRO

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ABN AMRO Bank Cert.
10,616 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft woensdag het koersdoel voor ABN AMRO verhoogd van 15,40 naar 15,90 euro met een onveranderde koopaanbeveling.

Analist Benoit Petrarque wees erop dat ABN AMRO dinsdag aangaf vanaf 1 juli een negatieve rente te gaan toepassen op klanten met meer dan 150.000 euro spaargeld.

"We geloven nu dat de nettorentebaten dichtbij de 1,4 miljard euro per kwartaal blijven tot het einde van 2022." Daarmee is de analist iets positiever dan de consensus.

Petrarque verhoogde de taxaties voor de kernactiviteiten van ABN AMRO met 4,5 procent voor 2021 en met 4,8 procent voor 2022. Voor 2023 was de verhoging met 2,3 procent gematigder.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Lepre Chaun
0
Kepler Cheuvreux heeft woensdag het koersdoel voor ABN AMRO verhoogd van 15,40 naar 15,90 euro met een onveranderde koopaanbeveling.

Op naar de introductie koers
Rowi62
0
quote:

Machiavelli schreef op 13 april 2021 16:35:

[...]

Die tijden zijn voorbij, af en toe nog een feestje maar niet zoals vroeger. Ik mag alleen nog kijken naar andere vrouwen daar ik al een bloedmooie Spaanse vriendin heb. ;)
Ik neem mijn Hollandse vrouw mee. Ze werkt nog een jaar en dan proberen we het met een (half) jaar huren in Denia alvorens we beslissen te kopen Hopelijk is de markt dan nog zo goed als nu. Veel te koop vanaf 280.000.
voda
0
ABN AMRO verkoopt portefeuille met TCF-leningen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ABN AMRO Bank Cert.
10,62 0,004 0,04 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO gaat een leningenportefeuille van Trade & Commodity Finance (TCF) verkopen. Dit maakte de bank woensdagochtend bekend.

Met de verkoop, waarmee een volume van circa 0,9 miljard euro is gemoeid, komt de bank een stap dichterbij de volledige afbouw van de activiteiten van TCF wereldwijd, zoals in augustus 2020 is aangekondigd. Na deze transactie zal de bank circa 70 procent van de blootstelling hebben afgebouwd.

De impact van de transactie op de resultaten van de bank is beperkt, aldus ABN AMRO. Op de kapitaalratio's zal de verkoop per saldo een positieve invloed hebben.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Plein777
0


Het hoofdkantoor ABN Amro verkoopt groot deel activiteiten in handels- en grondstoffenleveringen.

ABN Amro verkoopt voor bijna €1 mrd aan handels- en grondstoffenleningen.

De bank wil deze activiteiten terugschalen tot de Noordwest-Europese markt.

De vermoedelijke koper is het Japanse Sumitomo Mitsui.

ABN Amro verkoopt een flink deel van de leningenportefeuille van Trade & Commodity Finance (TCF), een onderdeel van de zakenbanktak van de bank. Het gaat om €900 mln aan leningen.

'Met de verkoop komt de bank een stap dichterbij de volledige afbouw van de activiteiten van TCF wereldwijd, zoals in augustus 2020 aangekondigd', schrijft ABN Amro woensdag in een persbericht. Inclusief deze desinvestering is de blootstelling van de bank aan de grondstoffenmarkt nu met 70% verminderd.

Wie de koper is wil de bank niet zeggen. Eerder gingen er geruchten dat de Japanse Sumitomo Mitsui Banking Corporation op het vinkentouw zat voor het bedrijfsonderdeel.

Volgens ABN Amro heeft de verkoop een beperkte impact op de winst. Wel zorgt de desinvestering voor een verbetering van de kapitaalratio's. Of de portefeuille onder of boven de boekwaarde is verkocht is onduidelijk. 'We maken geen details bekend over de verkoopprijs', laat een zegsman van de bank weten. 'We kunnen wel aangeven dat we het een goede deal vinden.'

Volgens de woordvoerder heeft de grondstoffenhandel de wind weer in de zeilen. Het is derhalve een gunstig moment is om de leningenportefeuille van de hand te doen. Verder geeft de woordvoerder aan dat de transactie geen personele consequenties heeft.

Afbouw zakenbank

De handels- en grondstoffenfinanciering vormde een belangrijk deel van de grootzakelijke tak van ABN Amro, het onderdeel dat nauwelijks winst maakte maar vanwege het risicovolle karakter wel een groot beslag legde op het kapitaal van de bank. Aan het weinig sexy hypotheekbedrijf verdiende ABN Amro veel meer.

Begin vorig jaar stapelden de ongelukken zich op en moest de bank maar liefst €460 mln aan voorzieningen treffen voor een frauderende oliehandelaar uit Singapore en een klant van de afdeling clearing. Daarop besloot bestuursvoorzitter Robert Swaak in de zomer het mes te zetten in de grootzakelijke tak en de activiteiten terug te brengen tot de Noordwest-Europese markt.

In drie tot vier jaar moet de hele portefeuille van TCF worden afgewikkeld, liet Swaak vorig jaar weten. Voor de niet-Europese activiteiten van de takken 'Natural resources' en 'Global transportation' geldt hetzelfde. Alleen de divisie clearing zal straks nog een mondiale karakter hebben.

Europese terugtocht

ABN is overigens niet de enige die uit de handel- en grondstoffenfinanciering stapt. Voordat de Nederlandse bank aangaf alle kantoren in de VS, Brazilië, Australië, China, Hongkong en Singapore te sluiten, maakte BNP Paribas al bekend dat het voorlopig alle grondstoffenhandelsdeals opschortte.

Ook Société Générale volgde, als gevolg van het miljardenschandaal rond de frauderende oliehandelaar Hin Leong op de Singaporese grondstoffenmarkt. Daarnaast heeft ook Rabobank aangegeven de grondstoffenhandel in Londen, Sjanghai en Sydney te stoppen.

Originele link van het artikel: fd.nl/beurs/1380271/abn-amro-maakt-va...
Rowi62
0
Buffers en stroppenpotten hier ook te hoog ? Kan dividend dan svp hervat worden!

Bank of America:
Waar de bank in het eerste kwartaal van vorig jaar nog 4,8 miljard dollar in de stroppenpot voor oninbare leningen stopte, kon daar na de eerste drie maanden van dit jaar juist 1,9 miljard dollar uit worden teruggeboekt.
voda
0
VEB stelt ABN AMRO aansprakelijk voor geleden schade beleggers

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ABN AMRO Bank Cert.
10,74 -0,064 -0,59 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De Vereniging van Effectenbezitters stelt ABN AMRO aansprakelijk voor de door beleggers geleden schade rond het witwasschandaal. Dit meldde de beleggersvereniging op zijn website.

De VEB beschuldigt de bank van voorwetenschap, omdat de bank de markt te laat informeerde over de ontwikkelingen rond het witwasschandaal, waardoor beleggers onvoldoende geïnformeerd ABN AMRO aandelen kochten tegen een te hoge prijs.

"ABN AMRO had de verdenking bekend moeten maken op het moment dat het OM hen informeerde over de verdenking", zei de VEB.

Nadat het nieuws rond het witwasschandeel op 15 maart 2021 bekend werd. zakte de koers van het aandeel significant.

Daarnaast stelt de beleggersvereniging dat de bank de informatie uiteindelijk naar buiten bracht op een plek die niet passend is voor dergelijke essentiële informatie; op pagina 282 achterin het jaarverslag.

Beursgenoteerde ondernemingen moeten relevante informatie snel en toegankelijk beschikbaar maken voor beleggers, aldus de VEB.

De VEB zei ABN AMRO maandag met een brief geïnformeerd te hebben over zijn grieven. De brief is voor de belangenbehartiger de opmaat naar een collectieve schadevergoedingsactie.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Tomark
0
Vraag van mijn kant. Zijn dat Amerikaanse aandeelhouders van ING en ABN AMRO die, bijna iedere dag, deze aandelen bij opening van Wall Street dumpen?
voda
0
PERSBERICHT: ABN AMRO heeft een transactieaanbod aanvaard in het onderzoek naar anti- witwasprocessen in Nederland

ABN AMRO heeft een transactieaanbod aanvaard in het onderzoek naar anti-
witwasprocessen in Nederland

ABN AMRO Bank N.V. (ABN AMRO) maakt vandaag bekend dat het een
transactieaanbod van het Openbaar Ministerie (OM) heeft aanvaard in
verband met het eerder bekendgemaakte onderzoek van het OM naar de
naleving door ABN AMRO van haar verplichtingen onder de Wet ter
voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (Wwft) tussen
2014 -- 2020. In het kader van deze transactie betaalt ABN AMRO EUR 480
miljoen.

ABN AMRO heeft gedurende het onderzoek volledige medewerking verleend
aan het OM. Op basis van het onderzoek heeft het OM ernstige
tekortkomingen geconstateerd in ABN AMRO's processen ter bestrijding van
witwassen in Nederland, zoals het klantacceptatieproces,
transactiemonitoringsproces en exit-proces (zogenoemde 'Client Life
Cycle'-processen) in de periode 2014 -- 2020, waardoor in bepaalde
gevallen cliënten misbruik hebben kunnen maken van rekeningen van
ABN AMRO.

ABN AMRO betreurt de ontstane situatie in hoge mate en onderkent de
ernst van de zaak, en dat zij tekortgeschoten is in de uitvoering van
haar rol van poortwachter met het oog op het bestrijden van witwassen.
ABN AMRO zal al het mogelijke blijven doen om haar rol van poortwachter
uit te oefenen.

ABN AMRO CEO Robert Swaak: 'Als bank hebben we niet alleen een
wettelijke, maar ook morele taak om ons uiterste best te doen het
financiële stelsel te behoeden voor misbruik door criminelen. Met
het uitvoeren van deze taak beogen wij substantieel bij te dragen aan
een veiligere samenleving. Tot mijn spijt moet ik erkennen dat ABN AMRO
er in het verleden onvoldoende in is geslaagd om de belangrijke rol van
poortwachter goed uit te voeren. Dat is onacceptabel en daar nemen wij
de volledige verantwoordelijkheid voor.'

In de afgelopen jaren heeft ABN AMRO zelf al tekortkomingen
geconstateerd in de wijze waarop zij haar 'Client Life Cycle'-processen
uitvoerde. Om die tekortkomingen te adresseren, heeft de bank over de
jaren hoge prioriteit gegeven aan herstel- en verbeterprogramma's in
alle afzonderlijke onderdelen van de bank en ook bankbreed op het gebied
van transactiemonitoring. ABN AMRO heeft meerjarig fors
geïnvesteerd in deze herstel- en verbeterprogramma's, waaronder in
haar systemen en de uitbreiding van het aantal medewerkers. Helaas
moeten wij echter tegelijkertijd vaststellen dat ondanks alle
inspanningen en intenties is gebleken dat onze verbeterprogramma's niet
altijd het gewenste effect hebben gesorteerd, en dat er verschillende
tekortkomingen, waarvan sommige ernstig, in onze Client Life Cycle
processen zijn geconstateerd.

ABN AMRO heeft in verband met geconstateerde tekortkomingen in haar
'Client Life Cycle'-processen en om striktere regelgeving en steeds
nieuwe vormen van financiële criminaliteit te adresseren in oktober
2018 besloten om de uitvoering van de 'Client Life Cycle'-processen te
centraliseren. Om dit te bereiken heeft ABN AMRO het programma Detecting
Financial Crime (DFC) opgezet en substantieel extra (financiële)
middelen beschikbaar gemaakt voor personeel, systemen en processen. De
voortgang van het DFC programma verloopt volgens het met DNB afgestemde
schema en zal naar verwachting eind 2022 zijn afgerond. Aan het eind van
2020 was het totaal aantal voltijdbanen betrokken bij de uitvoering van
ABN AMRO's 'Client Life Cycle'-processen toegenomen tot 3.800 (een op de
vijf banen bij ABN AMRO). De bank is ervan overtuigd met de huidige
aanpak op de goede weg te zijn richting een bankbreed structureel
herstel van de tekortkomingen en borging daarvan in haar dagelijkse
bedrijfsvoering. ABN AMRO is verder intensief betrokken bij diverse
publiek/private samenwerkingen met als doel de samenleving veiliger te
maken.

Als onderdeel van de schikking die vandaag is bekendgemaakt, stemt ABN
AMRO in met het betalen van een boete van EUR 300 miljoen en EUR 180
miljoen ter ontneming. Het boetebedrag doet recht aan de ernst, omvang
en duur van de geconstateerde tekortkomingen. Het bedrag ter ontneming
geeft het bedrag aan kosten weer dat ABN AMRO volgens het OM heeft
bespaard. Het totaalbedrag van EUR 480 miljoen komt ten laste van de
eerste kwartaalresultaten van de bank in 2021.

Robert Swaak: 'Hiermee sluiten we een pijnlijk en teleurstellend
hoofdstuk af in de geschiedenis van ABN AMRO. De lessen die we hieruit
trekken motiveren ons des te meer om in onze rol van poortwachter iedere
dag opnieuw de strijd aan te gaan voor een veiligere samenleving en een
financieel stelsel dat beantwoordt aan de hoogste integriteitseisen.'

ABN AMRO Press Relations ABN AMRO
Investor Relations

Jarco de Swart
Ferdinand Vaandrager

Media Relations & Public Affairs Investor
Relations

pressrelations@nl.abnamro.comhttps://www.globenewswire.com/Tracker?data=rq_Y3Mo-jF8Oi-z6bMB9m2pUqjmKMMSDaqAR635czsSK1acNcZsopV5vo-VnW0eZ1-jz-bBiAkDQBlFDKhAsj6k0hPI2V-BOdTkDkQYrjpz5UkuiMa3_8gJb4u1bVOwMinvestorrelations@nl.abnamro.comhttps://www.globenewswire.com/Tracker?data=EYryXEXItvM7-cwQ-0PcyAdql7QHdp3VNgSLLJGFDYvHRE-VboOPQSAUUIM95Xqm82TC3LOYL0h0NBm13yuN37y5cJ5QC_CtUufnPlFI8PWwxsQzV0bztojfXB9-Be_6

+31 20 6288900

Dit persbericht is gepubliceerd door ABN AMRO Bank N.V. en bevat
voorwetenschap in de zin van artikel 7, leden 1 tot en met 4, van de
Verordening (EU) nr. 596/2014 (Verordening Marktmisbruik)
KCNIB
0
480 mio uiteindelijk, valt dus mee...

quote:

Machiavelli schreef op 10 april 2021 11:10:

Even een mooi scenario voor de beeldvorming als van de week de boete bekend wordt gemaakt zoals in meerdere media vermeld wordt.
De boete valt hoger dan 550 miljoen uit aangezien analisten de boete schatten rond de 400 miljoen terwijl bij een vorige raming men rekening hield met minimaal 550 miljoen, gevolg een forse correctie van een 10/15% en shorters die er weer massaal opduiken, geen dividend dit jaar en aangezien er geen reservering is gemaakt voor de boete wederom een jaar afsluiten met dik verlies. En als klap op de vuurpijl de ECB beslist dat er dit jaar sowieso geen dividend uitgekeerd mag worden aangezien overheden zijn doorgegaan met het ondersteunen van bedrijven waardoor het zicht op een tsunami van faillissementen pas zichtbaar wordt als men stopt met stimuleren. En de kans op een totale correctie steeds groter wordt, oftewel een 'perfect storm' ;)

businessinsider24325.lt.acemlna.com/P...

voda
0
Dow Jones Nieuws real time
19-apr-2021 07:54

ABN AMRO moet bijna half miljard betalen in anti-witwaszaak
Bank boekt kwartaalverlies.

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO moet 480 miljoen euro betalen in een schikking met het Openbaar Ministerie voor het onvoldoende naleven van regels tegen witwassen en financiële criminaliteit. Dat maakte de bank maandag bekend.

De schikking betreft een boete van 300 miljoen euro en een ontneming van winsten van 180 miljoen euro.

De verliespost van 480 miljoen euro wordt genomen in het eerste kwartaal en zal leiden tot een negatief nettoresultaat over dat kwartaal. Door de vrijval van eerder genomen voorzieningen blijft het verlies beperkt, merkte de bank op.

Tegelijk meldde Danse Bank maandag dat CEO Chris Vogelzang, oud-medewerker van ABN AMRO, de Deense bank verlaat vanwege het witwasschandaal ABN AMRO. Ook Gerrit Zalm vertrekt bij de Board van Danske Bank.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 19, 202101:54 ET (05:54 GMT)

(c) 2021 ABM Financial News. All rights reserved.
[verwijderd]
0
Koers lijkt boven de 10,90 te openen.

Verlies over 1e kwartaal blijft beperkt. Hoe moet ik "beperkt" kwantificeren.
3.558 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 ... 174 175 176 177 178 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:35
Koers 15,520
Verschil -0,260 (-1,65%)
Hoog 15,655
Laag 15,455
Volume 3.116.356
Volume gemiddeld 3.454.055
Volume gisteren 2.376.194

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront