UCB « Terug naar discussie overzicht

Beurskoers UCB

2.241 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 ... 109 110 111 112 113 » | Laatste
ff_relativeren
2
Mooi @ Stefzele1. Zojuist 2 pogingen gedaan om het linkje te plaatsen van het persbericht, maar dat werkt helaas niet. Positief nieuws dat UCB die vervroegde aflossing doet !
JdeFL
1
Minieme volumes de laatste dagen. Marketmaker met vakantie? Gisteren kwam zelfs zowat de helft van het ucb-volume uit de slotveiling...
Stefzele1
0
@JdeFL, aandeel is aan het stijgen want bijna niemand wil ze nog zomaar weggeven én slotveiling was hoger in stukken dan ganse dagveiling...
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 16 april 2021 09:39:

Marketmaker met vakantie?
Per dinsdag, in dat symbolische geval. Over jongstleden maandag weinig klachten: nl.investing.com/equities/ucb-histori...
JdeFL
1
quote:

Leefloon schreef op 16 april 2021 11:24:

[...]
Per dinsdag, in dat symbolische geval. Over jongstleden maandag weinig klachten: nl.investing.com/equities/ucb-histori...
Enig idee waarom de opgegeven volumes daar zo laag zijn? Tenminste vergeleken met wat Binck en ook Bd zelf als gemiddelde geven. Ook de dagcijfers zijn niet wat ik gewoon ben, als ik het cijfer in de loop van de dag soms zie.
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 16 april 2021 12:34:

Enig idee waarom de opgegeven volumes daar zo laag zijn? Tenminste vergeleken met wat Binck en ook Bd zelf als gemiddelde geven. Ook de dagcijfers zijn niet wat ik gewoon ben, als ik het cijfer in de loop van de dag soms zie.
In feite is ook deze grote concurrent van hoofdmarkt Euronext Brussel een parasiterende, minder liquide Aldi-beurs (of een computerruimte) met weinig voorzieningen, die vooral aantrekkelijk is voor brokers en ongunstig is voor klanten. Net zoiets als bij Equiduct gaan kijken naar UCB, maar dan op de schaal van financieel centrum Londen.

De grillige uitslagen in de omzet hebben te maken met de grilligheid of variabele frequentie van interprofessionele handel. Denk aan de inkoop van aandelen door UCB, of aan briljante fondsbeheerders die willen inspelen op de achterstand op Achlaatookmaar. Voor wholesale is een kale, saaie Londense computer reeds decennia lang de grootste concurrent van continentale beurzen.

Op maandag dus een piek door (extreem waarschijnlijke) interprofessionele handel, buiten Brussel om. Euronext is als hoofdmarkt leidend en gebruikelijk, mede door de belabberde gratis gegevensverstrekking door de parasiterende Aldi-beurze. Algemeen advies: koop aandelen altijd op de hoofdmarkt van dat aandeel. Je wilt immers dat alle verkopers gaan vechten om jouw order, in plaats van dat je door je broker met Euronext-tarireven in het donkere steegje van een bevriende relatie met market makers wordt geduwd. Alleen voor zeer kleine transacties kan zo'n Aldi-beurs zonder directe kosten goedkoper zijn. Koop Merck liever in de Verenigde Staten, Volkswagen in Duitsland, en UCB te Brussel.

Zou je omzetten willen samenvoegen, dan zou ik vooral Euronext en secundair Londen meenemen. Laatstgenoemde voor de wholesale handel, en minder voor de paar sukkelaars die ervoor betalen om zich te laten benadelen met overal slechtere prijzen.

Dus: illiquide, want een poging om Londen aan meer marktaandeel te helpen. Gedeeltelijk verhuld doordat interprofessionele handel minder behoefte kan hebben aan de faciliteiten van beursuitbater Euronext.

Ik gebruik zelf de 200-daagse omzet (de BEL 20 bepaalt wat een handelsdag is, dus Hamon scoort nu dagenlang nullen) of minder dagen als er nog geen gegevens van 200 dagen beschikbaar zijn. Maar dat komt mede doordat de Nederlandse versie van De Tijd een gereproduceerde tabel had met de 5:200-daagse relatieve omzet. Er is geen standaard, die 200 is een zeldzame vaste definitie, en de periode maakt nogal wat uit voor het gemiddelde. Bij cijfers uitgaan van Euronext, zonder parasiterende beurzen. Londen noemde ik voor een bevestiging of nuancering van het beeld, of bijvoorbeeld wanneer iemand denkt dat UCB op maandag geen aandelen ingekocht zou kunnen hebben door de lage Brusselse omzet. Kijk in zo'n geval ook even naar het Brexit-land, primair voor de interprofessionele handel.

De 5:200-daagse relatieve omzet is 1 wanneer de omzet in stuks de afgelopen 5 handelsdagen gelijk is aan het 200-daagse gemiddelde. Een indicator om snel en eenvoudig te kunnen zien waar het plotseling druk is (of was). Dus het verschil tussen 200 dagen, een maand, of een halfjaar is voor zo'n toepassing niet heel erg spannend.
ff_relativeren
2
UCB laat vorderingen op neurologie-gebied en toekomstige portfolio zien tijdens jaarlijkse bijeenkomst van de Amerikaanse Academie voor Neurologie : www.ucb.com/stories-media/Press-Relea... .
Stefzele1
0
@ff_relativeren, het aandeel blijft bullish met vandaag méér kopers in de markt...enjoy your weekend!
JdeFL
0
quote:

Stefzele1 schreef op 19 april 2021 10:25:

Oeie, de koers van UCB staat terug hoger dan die van Tubize...?
Waarom 'oei'? Wat een geleuter.....
Stefzele1
0
@JdeFL, met alle respect maar je zat er volledig naast met jouw negatieve opmerkingen ivm UCB...laagste koers €77,32 dit jaar en vandaag voorlopig hoogste koers €83,60 is één verschil van €6,28 in de plus...
JdeFL
1
Wil je nu ook een beetje zelfkritisch zijn? Alles onder de 82.5 is goedkoop schreef je.... Maar je verkoopt ze zelf wel.....
Trouwens tubize kan niet echt hoger als ucb niet stijgt... dus ik heb daar echt geen probleem mee. enne, om het prentje te vervolledigen, de Bel-20 stijgt ook sinds begin februari.
Oeijejoei, zeggen ze hier....
Stefzele1
0
@JdeFL, logisch dat de Bel-20 stapvoets blijft stijgen want de economie zal binnenkort volledig opengaan en ik ben één trader...winst is winst én komt de koers terug naar beneden dan kopen we terug aan onder de €80...
Krustie101
1
Bimekizumab staat deze maand op de agenda van de CHMP onder rubriek 3.2. Niet geheel onverwacht natuurlijk.
JdeFL
2
• UCB meldde een kleine tegenvaller voor C5-remmende peptide zilucoplan. Dat middel bleek niet
doeltreffend in een fase II-studie in immuungemedieerde necrotiserende myopathie (IMNM) Dat is
“jammer”, volgens KBCS, al was dit onderzoek van bij de start meer riskant en had het een kleinere
opportuniteit dan andere potentieel complement-gemedieerde ziekten. Net daarom werd het nog niet
opgenomen in het som-der-delen model van KBCS, zodat het koersdoel daarom ongewijzigd blijft op
119 euro, met ongewijzigd “Kopen”-advies
2.241 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 ... 109 110 111 112 113 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 10:25
Koers 119,000
Verschil -1,000 (-0,83%)
Hoog 119,150
Laag 118,400
Volume 14.995
Volume gemiddeld 309.723
Volume gisteren 265.450

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront