Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

voda
1
Update: FDA adviseert pauze toediening coronavaccin Johnson & Johnson

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse Food & Drug Administration en de Centers for Disease Control and Prevention hebben dinsdag bevestigd dat bij zes mensen twee weken na toediening van het coronavaccin van Johnson & Johnson ontwikkeling van bloedstolsels is vastgesteld. Dit bleek dinsdag uit een persbericht van de FDA.

Daarbij gaven zij aan dat toepassing van het gebruikelijke middel tegen de stolsels, namelijk heparin, in deze gevallen mogelijk gevaarlijk is en er omgezien moet worden naar alternatieve middelen.

De CDC heeft voor woensdag een vergadering met de Advisory Committee on Immunization Practices belegd om de zes gevallen verder te bestuderen, waarna de FDA deze analyse verder zal beoordelen. Totdat dit proces achter de rug is adviseert de FDA een pauze in de toediening van het vaccin van Johnson & Johnson.

Later vandaag komen beide organisatie met nadere mededelingen naar buiten.

Volgens de New York Times zullen de Federale gezondheidsorganisaties van de Verenigde Staten dinsdag oproepen tot een onmiddellijke stop voor het coronavaccin van Johnson & Johnson afkondigen, nu bij zes mensen twee weken na toediening van het vaccin de ontwikkeling van bloedstolsels zijn vastgesteld. Dit schreef de New York Times naar aanleiding van een briefing over dit besluit door officials.

De zes gevaccineerden zijn vrouwen in de leeftijd van 18 tot en met 48 jaar, waarvan er inmiddels één is overleden en een tweede in kritieke toestand moest worden opgenomen in een ziekenhuis, aldus deze officials in de krant.

Volgens de New York Times hebben tot dusverre bijna 7 miljoen Amerikanen het vaccin van Johnson & Johnson ontvangen, terwijl er zo'n 9 miljoen naar het buitenland zijn verscheept. Deze data zijn afkomstig van de zogeheten Centers for Disease Control and Prevention.

Volgens de krant zouden de wetenschappers van FDA en CDC nu het verband met de opgetreden verschijnselen en het vaccin onderzoeken en tevens beoordelen of goedkeuring voor toediening van het vaccin voor volwassenen van kracht kan blijven.

Het vaccin is ontwikkeld door dochterbedrijf Janssen Vaccines en werd eind februari van dit jaar door de Amerikaanse FDA goedgekeurd.

De FDA heeft voor woensdag een spoedvergadering belegd met de CDC, aldus de Amerikaanse krant.

Daar de oproep een aanbeveling voor alle gezondheidsorganisaties betreft, is de verwachting dat de federale overheid en de organisaties deze volgt.

Het aandeel Johnson & Johnson noteerde dinsdag in de elektronische handel voorbeurs in New York 2,3 procent lager.

Update: om mededeling van FDA en CDC te vermelden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
1
quote:

Fred Flinstone schreef op 13 april 2021 14:56:

[...]

Wat is precies het probleem met alleen het vaccineren van de risico groepen?

Waarom niet gewoon hetzelfde doen als met de jaarlijkse griepprik.
Die worden toch ook gewoon alleen bij de risico groep toegediend?

Waarom zou iedereen gevaccineerd moeten worden?

Er is ook een middenweg. Maar momenteel is het dus blijkbaar alles of niets.
Vind ik toch een vreemde aanpak.

Gewoon het risico van de bijwerkingen afwegen tegen het risico van de niet vaccinatie.

daar is het ook Fout gegaan, er was paniek nadat zo'n Wannabee Minister eerst nog zei, dit Virus komt niet naar Europa....en de Pharma indu rook hier zijn kans op $$$$ maak ze bang en zaai Angst en wij brengen u het Middel...
rationeel
1
Raar het vaccineren van groepen waarvan helemaal nog geen gegevens bekend zijn.

Wat jonge vrouwen betreft wordt bijvoorbeel gesuggereerd dat het de pil gebruikers zijn die de ernstige bijverschijnselen vertonen.
whammy
1
In diverse media dat de Braziliaanse variant in opmars is. De RIVM waarschuwt dat deze variant besmettelijker is maar ook meer resistent tegen vaccins .
[verwijderd]
1
quote:

whammy schreef op 13 april 2021 15:10:

In diverse media dat de Braziliaanse variant in opmars is. De RIVM waarschuwt dat deze variant besmettelijker is maar ook meer resistent tegen vaccins .
heb ook gehoord dat je er Dikke Billen van krijgt, zullen sommige niet erg vinden ..
whammy
0
quote:

rationeel schreef op 13 april 2021 15:10:

Raar het vaccineren van groepen waarvan helemaal nog geen gegevens bekend zijn.

Wat jonge vrouwen betreft wordt bijvoorbeel gesuggereerd dat het de pil gebruikers zijn die de ernstige bijverschijnselen vertonen.
Bij het vaccin van Janssen blijkt dat bij vrouwen onder de 60 hersenbloedingen optreden . Hoe kan dit? die leeftijdsgroep? Iemand?
voda
1
quote:

josti5 schreef op 13 april 2021 09:29:

[...]

...

En wat te zeggen van 'gewone' medicijnen?
Zou iedereen die trouw een 'bloedverdunner' slikt weten, dat-ie daarmee tot de 3 van de 1000 slikkers kan behoren, die daardoor met zekerheid een hersenbloeding oplopen?
Bloedverdunner slikken tegen mogelijke bloedklonter, en daardoor juist een bloeding oplopen...
Toevallig "moet" ik bloedverdunners slikken. (naast nog diverse andere medicijnen)
Door mijn te late behandeling van diabeet zijn, heb ik nu diabetische voeten. Neuropathie. Ik voel mijn voetzolen dus bijna niet, maar ervaar wel pijn bij het lopen. Die pijn werd de laatste tijd erger. Ben naar de huisarts gegaan, en ik kreeg een pijnstiller mee. Dit middel had werkelijk een averechts effect. Naast nog meer pijn in de voeten (ook zonder lopen) kreeg ik er ook enorme pijnen in mijn benen erbij. Na dag 5 was de pijn niet meer uit te houden en ben subiet gestopt ermee (ik kon bijna niet eens meer lopen). Contact met de huisarts erover gehad.
Hij vertelde dat één van de bijwerkingen, een verhoging van het pijnniveau zou kunnen geven.

Waarom wordt dan die rotzooi voorgeschreven?

Na een dag of 2-3 was alles gelukkig weer "normaal" zo als voor het slikken van die z.g. pijnstillers.
het zwaard
1
pacman: heb ook gehoord dat je er Dikke Billen van krijgt, zullen sommige niet erg vinden ..

Ik heb gehoord dat sommige vrouwen er dikke borsten van krijgen. Maar ja, van horen zeggen liegt men het meest, niet !
het zwaard
0
Geen versoepelingen verwacht bij persconferentie
Demissionair premier Mark Rutte (VVD) en demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge (CDA) geven dinsdag 19.00 uur weer een persconferentie waarin naar verwachting vrijwel geen versoepelingen worden aangekondigd. Alleen het hoger onderwijs mag waarschijnlijk op 26 april de deuren openen.
Voorafgaand aan de persconferentie wordt bekend of het kabinet de vaccinatiestrategie gaat aanpassen. Mogelijk besluit De Jonge om prikken met AstraZeneca onder de 60 jaar toch toe te staan voor wie dat vaccin zelf wil.
voda
1
Politie schrijft in jaar tijd minstens €10 mln aan coronaboetes uit
Van onze redacteur 13:34

De politie heeft tussen begin maart vorig jaar en 1 april dit jaar in totaal 112.975 coronabekeuringen uitgeschreven en 40.555 waarschuwingen uitgedeeld. Twee op de drie bekeuringen waren voor het overtreden van de avondklok, blijkt uit jaarcijfers die de politie dinsdag publiceerde. Andere redenen voor een boete waren het niet dragen van een mondkapje of het niet houden van anderhalve meter afstand.

De boete voor het overtreden van de coronaregels bedroeg tot half oktober vorig jaar €330. Daarna werd deze verlaagd naar €95. Omdat de politie de cijfers niet heeft opgedeeld in deze periodes, is het exacte bedrag dat aan boetes is uitgeschreven niet te bepalen. Wel is duidelijk dat dit minimaal €10,7 mln is.

Grote steden
Uit de cijfers blijkt onder meer dat in grote steden relatief meer is bekeurd en gewaarschuwd dan in landelijke gebieden. 'Dit ligt voor de hand: in grote steden wonen meer mensen dicht bij elkaar dan op het platteland. Ook is er daarom in steden meer politie op straat', aldus de politie.

In absolute aantallen werden in de gemeente Amsterdam de meeste boetes uitgeschreven, namelijk 10.461. Daarvan waren er 7615 voor het overtreden van de avondklok. De hoofdstad wordt gevolgd door Rotterdam (9180), Den Haag (6458) en Utrecht (4596).

Originele link van het artikel: fd.nl/economie-politiek/1380170/polit...
voda
1
'Gebrekkig coronabeleid Brazilië gevaar voor rest van de wereld'
Arthur Debruyne 13:25

Brazilië is inmiddels het wereldwijde epicentrum van de coronapandemie. Foto: Felipe Dana/AP

Epidemiologen en beleidsmakers zijn het erover eens: landen kunnen nog zo uitblinken in efficiënte vaccinatiecampagnes, maar nieuwe, besmettelijkere en dodelijkere varianten van het coronavirus die elders vrij spel krijgen, kunnen het fragiele herstel in de rest van de wereld in gevaar brengen.

In Brazilië blijven de besmettings- en sterftecijfers scherp stijgen, voortgestuwd door een gebrek aan maatregelen door de regering van president Jair Bolsonaro, een ontoereikende vaccinatiecampagne en coronavariant P1. Als Brazilië, inmiddels het wereldwijde epicentrum van de pandemie, de verspreiding van P1 niet onder controle krijgt, dreigen nieuwe besmettingspieken elders in de wereld, waarschuwen experts.

De Braziliaanse variant, die anderhalf tot twee keer zo besmettelijk is als eerdere varianten, begint ook in Nederland op te rukken, blijkt uit cijfers van het RIVM. In Gelderland zijn onlangs negentien gevallen vastgesteld, die vaak niet tot het buitenland zijn terug te brengen.

Zieke twintigers
In Brazilië veroorzaakt de variant zelfs bij twintigers zware ziekteverschijnselen. In maart bezweken 67.000 Brazilianen aan covid-19, het hoogste cijfer sinds het begin van de pandemie. Waar in januari nog gemiddeld duizend doden per dag opgetekend werden, zag maart een opvallende stroomversnelling met gemiddeld 2129 doden per dag. Inmiddels zijn dat er al 3100.

Inmiddels vallen er in Brazilië ruim 3000 coronadoden per dag. Foto: Felipe Dana/AP
Bolsonaro, die de coronapandemie sinds het begin bagatelliseert hoewel hij zelf ook besmet raakte, blijft zijn landgenoten voorhouden dat de economie voorrang moet krijgen op volksgezondheid. De uiterst rechtse president wil geen mondmaskerplicht en lockdowns, en botst met gouverneurs en burgemeesters die een strengere respons voorstaan.

Die passieve houding kan wereldwijd gevolgen hebben, zegt de Braziliaanse politiek analist Thomas Traumann, verbonden aan onderzoeksinstituut FGV in Rio de Janeiro. 'Bolsonaro's coronabeleid, of eerder het gebrek eraan, is een gevaar voor Nederland en de wereld. Zijn onverschilligheid is een vruchtbare voedingsbodem voor mogelijk nog gevaarlijkere varianten.'

‘Bolsonaro's onverschilligheid is een vruchtbare voedingsbodem voor mogelijk nog gevaarlijkere varianten.’Thomas Traumann, onderzoeksinstituut FGV
Onder toenemende druk van het bedrijfsleven en de oppositie ontsloeg Bolsonaro recent zes ministers, onder wie de anti-Chinese buitenlandminister. Zijn vervanger moet nu de brokken lijmen met bondgenoten en cruciale vaccinleveranciers, China voorop. Brazilië kampt met een tekort aan vaccins. Volgens Traumann is het veel te weinig en veel te laat. 'We hollen constant achter de feiten aan.'

3% volledig ingeënt
Bijna 3% van de 212 miljoen Brazilianen is volledig ingeënt, blijkt uit data van Oxford. Brazilië werkt vooral met vaccins van de Chinese farmaceut Sinovac, een belangrijke leverancier voor opkomende landen die van westerse farmabedrijven minder hebben kunnen aankopen. De prik van Sinovac is echter minder bestand tegen de P1-variant, zegt het Braziliaanse Butantan Instituut, dat het vaccin testte en produceert.

Het Sinovac-vaccin biedt een bescherming van 50,7% tegen variant P1. Tussen de 84% en 100% heeft geen medische hulp nodig als ze besmet raken. De cijfers zijn 'goed nieuws', aldus hoofdonderzoeker Julio Croda in tijdschrift Science. De doeltreffendheid ligt dan wel lager dan de 90% van Pfizer of AstraZeneca, maar is volgens Wereldgezondheidsorganisatie WHO voldoende voor noodgebruik.

Ondertussen heeft het Braziliaanse hooggerechtshof de senaat bevolen een parlementaire onderzoekscommissie te starten naar het coronabeleid van Bolsonaro. Die moet vaststellen of zijn regering tekortschiet. Maar in het erg gepolariseerde Brazilië wordt niet verwacht dat de uitkomst de meningen drastisch gaat omgooien. De president blijft de steun genieten van een stabiele 30% van de kiezers.

Originele link van het artikel: fd.nl/economie-politiek/1380161/gebre...
Kees1
0
quote:

voda schreef op 13 april 2021 15:47:

Politie schrijft in jaar tijd minstens €10 mln aan coronaboetes uit
Van onze redacteur 13:34

De politie heeft tussen begin maart vorig jaar en 1 april dit jaar in totaal 112.975 coronabekeuringen uitgeschreven en 40.555 waarschuwingen uitgedeeld. Twee op de drie bekeuringen waren voor het overtreden van de avondklok, blijkt uit jaarcijfers die de politie dinsdag publiceerde. Andere redenen voor een boete waren het niet dragen van een mondkapje of het niet houden van anderhalve meter afstand.

De boete voor het overtreden van de coronaregels bedroeg tot half oktober vorig jaar €330. Daarna werd deze verlaagd naar €95. Omdat de politie de cijfers niet heeft opgedeeld in deze periodes, is het exacte bedrag dat aan boetes is uitgeschreven niet te bepalen. Wel is duidelijk dat dit minimaal €10,7 mln is.

Grote steden
Uit de cijfers blijkt onder meer dat in grote steden relatief meer is bekeurd en gewaarschuwd dan in landelijke gebieden. 'Dit ligt voor de hand: in grote steden wonen meer mensen dicht bij elkaar dan op het platteland. Ook is er daarom in steden meer politie op straat', aldus de politie.

In absolute aantallen werden in de gemeente Amsterdam de meeste boetes uitgeschreven, namelijk 10.461. Daarvan waren er 7615 voor het overtreden van de avondklok. De hoofdstad wordt gevolgd door Rotterdam (9180), Den Haag (6458) en Utrecht (4596).

Originele link van het artikel: fd.nl/economie-politiek/1380170/polit...
Wanneer dit de oogst is over een heel jaar dan is het weinig. Op weg naar het nieuwe normaal zouden burgemeesters van bepaalde gemeenten kunnen zeggen dat handhaving geen prioriteit meer heeft.
Opbouw van terrassen etc gaat dan geleidelijk per gemeente weer starten. Je krijgt dan meer maatwerk.
josti5
1
'Twee op de drie bekeuringen waren voor het overtreden van de avondklok, blijkt uit jaarcijfers die de politie dinsdag publiceerde.'

Beetje dom van die overtreders: neem een hond, en kunt gaan en staan, waar je wilt, 24/7 :-)
En als de Sperrzeit weer voorbij is, bind je Fikkie gewoon vast aan een boom - die wordt wel weer in een asiel opgevangen...
Natuurlijk wel in een andere wijk, dan waar je het beest normaliter uit liet.
Bij ons op de loopbrug is het sinds het instellen van de Sperrzeit welhaast een file van sjokkende mannen met hondjes.
[verwijderd]
1
quote:

josti5 schreef op 13 april 2021 15:57:

'Twee op de drie bekeuringen waren voor het overtreden van de avondklok, blijkt uit jaarcijfers die de politie dinsdag publiceerde.'

Beetje dom van die overtreders: neem een hond, en kunt gaan en staan, waar je wilt, 24/7 :-)
En als de Sperrzeit weer voorbij is, bind je Fikkie gewoon vast aan een boom - die wordt wel weer in een asiel opgevangen...
Natuurlijk wel in een andere wijk, dan waar je het beest normaliter uit liet.
Bij ons op de loopbrug is het sinds het instellen van de Sperrzeit welhaast een file van sjokkende mannen met hondjes.
ik loop al 4 wkn met alleen ketting van Hond rond, zoeken he... ben hem kwijt, sommige hielpen met zoeken elk dag weer opnieuw.
alles is mogelijk je moet crea en innovatief zijn .
[verwijderd]
1
quote:

pacman schreef op 13 april 2021 16:02:

[...]

ik loop al 4 wkn met alleen ketting van Hond rond, zoeken he... ben hem kwijt, sommige hielpen met zoeken elk dag weer opnieuw.
alles is mogelijk je moet crea en innovatief zijn .
Ik heb een riempje uit het raam van mijn auto hangen als ik 's avonds weg moet.

Ik " had" een hazewind hond, en die houden wel van een stukje rennen. ;)
[verwijderd]
1
quote:

Fred Flinstone schreef op 13 april 2021 16:04:

[...]

Ik heb een riempje uit het raam van mijn auto hangen als ik 's avonds weg moet.

Ik " had" een hazewind hond, en die houden wel van een stukje rennen. ;)
jazeker, kijk dat zijn de oplossingen die we zoeken houd vol mannen hahahaha
voda
1
Update2: FDA adviseert pauze toediening coronavaccin Johnson & Johnson

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse Food & Drug Administration en de Centers for Disease Control and Prevention hebben dinsdag bevestigd dat bij zes mensen twee weken na toediening van het coronavaccin van Johnson & Johnson ontwikkeling van bloedstolsels is vastgesteld. Dit bleek dinsdag uit een persbericht van de FDA.

Daarbij gaven zij aan dat toepassing van het gebruikelijke middel tegen de stolsels, namelijk heparin, in deze gevallen mogelijk gevaarlijk is en er omgezien moet worden naar alternatieve middelen.

De CDC heeft voor woensdag een vergadering met de Advisory Committee on Immunization Practices belegd om de zes gevallen verder te bestuderen, waarna de FDA deze analyse verder zal beoordelen. Totdat dit proces achter de rug is adviseert de FDA een pauze in de toediening van het vaccin van Johnson & Johnson.

Later vandaag komen beide organisatie met nadere mededelingen naar buiten.

Volgens de New York Times zullen de Federale gezondheidsorganisaties van de Verenigde Staten dinsdag oproepen tot een onmiddellijke stop voor het coronavaccin van Johnson & Johnson afkondigen, nu bij zes mensen twee weken na toediening van het vaccin de ontwikkeling van bloedstolsels zijn vastgesteld. Dit schreef de New York Times naar aanleiding van een briefing over dit besluit door officials.

De zes gevaccineerden zijn vrouwen in de leeftijd van 18 tot en met 48 jaar, waarvan er inmiddels één is overleden en een tweede in kritieke toestand moest worden opgenomen in een ziekenhuis, aldus deze officials in de krant.

Volgens de New York Times hebben tot dusverre bijna 7 miljoen Amerikanen het vaccin van Johnson & Johnson ontvangen, terwijl er zo'n 9 miljoen naar het buitenland zijn verscheept. Deze data zijn afkomstig van de zogeheten Centers for Disease Control and Prevention.

Volgens de krant zouden de wetenschappers van FDA en CDC nu het verband met de opgetreden verschijnselen en het vaccin onderzoeken en tevens beoordelen of goedkeuring voor toediening van het vaccin voor volwassenen van kracht kan blijven.

Het vaccin is ontwikkeld door dochterbedrijf Janssen Vaccines en werd eind februari van dit jaar door de Amerikaanse FDA goedgekeurd.

Daar de oproep een aanbeveling voor alle gezondheidsorganisaties betreft, is de verwachting dat de federale overheid en de organisaties deze volgt.

Johnson & Johnson zei dinsdag in een reactie dat het op de hoogte is van een uiterst zeldzame aandoening van bloedstolsels in combinatie met lage bloedplaatjes bij mensen die het vaccin hebben gekregen. Het farmaconcern gaf aan samen te werken met de gezondheidsautoriteiten en medische experts.

Johnson & Johnson zei ook dat het heeft besloten om de uitrol van zijn vaccin in Europa, die gepland was voor later deze maand, uit te stellen.

Het Witte Huis zei dinsdag in een reactie dat de aanbevolen pauze in het toedienen van het Johnson & Johnson-vaccin een "aanzienlijke impact" heeft op het Amerikaanse vaccinatieplan.

Het aandeel Johnson & Johnson noteerde dinsdag kort na de openingsbel in New York 2 procent lager.

Update2: om uitstel Europa te vermelden en actuele aandelenkoers

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
1
zou weleens hiermee te maken kunnen hebben

62 million doses of Johnson & Johnson's vaccine need to be checked for contamination and may need to be thrown out, the New York Times reports

zijn blijkbaar besmet geraakt in de Fabriek waar ook Antrax word gemakt....

www.businessinsider.in/science/news/6...
59.685 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1434 1435 1436 1437 1438 1439 1440 1441 1442 1443 1444 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
873,82  -0,20  -0,02%  10:06
 Germany40^ 18.004,80 -0,46%
 BEL 20 3.861,03 -0,59%
 Europe50^ 4.972,08 -0,36%
 US30^ 38.358,99 +0,01%
 Nasd100^ 17.337,98 -1,06%
 US500^ 5.041,19 -0,62%
 Japan225^ 37.617,64 -1,00%
 Gold spot 2.328,50 +0,54%
 EUR/USD 1,0724 +0,25%
 WTI 83,10 +0,24%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +4,76%
Flow Traders +4,36%
NX FILTRATION +2,93%
Fugro +2,18%
ForFarmers +0,63%

Dalers

ADYEN NV -13,78%
VIVORYON THER... -6,59%
WDP -4,77%
IMCD -2,74%
BESI -2,70%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront