Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

rationeel
1
quote:

DurianCS schreef op 1 april 2021 22:56:

[...]
Ok, vrijheid voor jezelf dus.
Persoonljke vrijheid. Dat houdt ook in de vrijheid van anderen respecteren.

Dus geen dwingelandij als bestuurssysteem.
DurianCS
0
quote:

rationeel schreef op 2 april 2021 09:44:

[...]

Persoonljke vrijheid. Dat houdt ook in de vrijheid van anderen respecteren.

Dus geen dwingelandij als bestuurssysteem.
Lastig, als je gedwongen wordt de vrijheid van anderen te respecteren.
[verwijderd]
0
Deze zomer !!!
MEER dan 40°C in Antwerpen
!!!
Waar ga je kruipen ???
in de kelder slapen ???
Grondwater is weg en de huizen dalen en breken omdat de humuslagen onder de "vaste" uitdrogen.
Zoutgehalte in de bodem stijgt doordat het brakwater de zoet waterplaats inneemt.
:(
Tegengestelde waterstromen in de ondergrond !!!
:(
Vroeger naar de zee, nu van de zee naar het binnenland !!!
en Nederland ligt al zo laag.
luchtschip
1
quote:

Pommeke schreef op 2 april 2021 23:31:

Deze zomer !!!
MEER dan 40°C in Antwerpen
!!!
Waar ga je kruipen ???
in de kelder slapen ???
Grondwater is weg en de huizen dalen en breken omdat de humuslagen onder de "vaste" uitdrogen.
Zoutgehalte in de bodem stijgt doordat het brakwater de zoet waterplaats inneemt.
:(
Tegengestelde waterstromen in de ondergrond !!!
:(
Vroeger naar de zee, nu van de zee naar het binnenland !!!
en Nederland ligt al zo laag.
Antwerpen ligt toch niet in Nederland ?
NewKidInTown
1
quote:

luchtschip schreef op 2 april 2021 23:37:

[...]

Antwerpen ligt toch niet in Nederland ?
Geduld, het jaar is nog niet om.
rationeel
0
quote:

DurianCS schreef op 2 april 2021 10:29:

[...]
Lastig, als je gedwongen wordt de vrijheid van anderen te respecteren.
Waarom is dat moeilijk?

In een normaal Nederlands gezin leer je toch vanaf jong, dat je mag spelen met je eigen speelgoed, en dat je met dat van anderen eerst moet vragen?

Dat je onder woorden mag brengen wat je wilt en wat je vindt, en dat anderen daar misschien iets anders van vinden?

Als je zo graag een bepaald autootje wilt, je dat misschien in je schoen krijgt van Sinterklaas, of anders met je verjaardag?
Maar dat je het NIET afpakt van een ander kindje?

Dat het ene kind zich amuseert met lezen en het andere met sporten. Het ene graag in een groep verkeert en het andere zich in zijn eentje vermaakt.

Wij hebben toch afgeleerd???, allemaal het zelfde te moeten denken en doen?

Er is toch een natuurlijke harmonie in ONZE cultuur, in het respecteren van de grenzen van de ander? En het verwerkelijken van wat ONS PERSOONLIJK boeit?
rationeel
0
quote:

NewKidInTown schreef op 3 april 2021 00:48:

[...]
Geduld, het jaar is nog niet om.
BBB:(
rationeel
0

Een beetje afgespiegeld parlement heeft minstens 504 Kamerleden

Arnout JASPERS

www.wyniasweek.nl/een-beetje-afgespie...

De afgelopen week beëdigde Tweede Kamer is diverser en inclusiever dan de vorige, zo heet het: het aantal vrouwen stijgt van 47 naar 59, het aantal ‘zwarte’ Kamerleden van 0 naar 5. Maar alleen Absurdistan heeft een parlement dat een afspiegeling van de bevolking is.
rationeel
0
Aangezien er ongeveer evenveel mannen als vrouwen in Nederland zijn, zou je een demografisch correcte afspiegeling van de bevolking kunnen maken met een parlement van twee leden: één man en één vrouw. Maar we willen ook een eerlijke afspiegeling van hoog- en laagopgeleiden in de Kamer.
rationeel
0
Tegenwoordig is ongeveer een derde van de volwassen Nederlanders hoogopgeleid. Dat levert vier categorieën Kamerleden op, en omdat je een Kamerlid niet kunt opsplitsen heb je er minimaal zes nodig voor een correcte afspiegeling: 1 hoogopgeleide vrouw, 2 laagopgeleide vrouwen, en net zo voor de mannen.
rationeel
0
Iedereen eerlijk afspiegelen

Maar we willen ook een eerlijke afspiegeling van autochtonen (5/6 van de bevolking) en Nederlanders met een migratie-achtergrond (1/6). Zo komen we op acht categorieën, met in totaal 36 zetels, want ook in de twee kleinste categorieën (hoogopgeleide man of vrouw met migratie-achtergrond) moet één heel Kamerlid zitten.
rationeel
0
Wat moet er nog meer worden afgespiegeld? De verdeling gay-hetero, ongeveer 1 tegen 13, dient natuurlijk ook te kloppen. Dan hebben we al 36 x 14 = 504 Kamerleden nodig om ook de meest exclusieve categorieën – een hoogopgeleide gay man en vrouw met migratieachtergrond – elk hun welverdiende zetel in de Kamer te geven. In Italië, met zijn parlement van 630 leden, zou dat nog net kunnen.
rationeel
0
Het moge duidelijk zijn: zulke afspiegeling is geen beginnen aan. Er blijven altijd heel alledaagse combinaties van tweedelingen over die nog niet gerepresenteerd zijn. Veel belangrijker dan deze checklijstjes, is dat een gezonde diversiteit aan politieke overtuigingen, stijlen en levensvisies een eerlijke kans krijgt om in de Tweede Kamer te komen. Dan ontstaat vanzelf een parlement met ook een behoorlijke demografische diversiteit als bijzaak.
rationeel
0
Charisma of talent speelt meestal geen rol

Maar de manier waarop de rekrutering voor de Tweede Kamer plaats vindt is juist heel ongunstig voor zulke diversiteit. Immers, voor de meeste Tweede Kamerleden van gevestigde partijen bestaat de prestatie die hen een zetel oplevert, uit het bemachtigen van een verkiesbare plaats op de lijst van hun partij.
rationeel
0
Dat heeft meer te maken met jarenlang braaf meedraaien in de partijmachinerie dan met charisma of talent voor parlementair werk. Hoe dan ook, laten we de subtiele combinatie van intelligentie, doorzettingsvermogen, conformisme, zitvlees en ellebogenwerk die nodig is om in de Tweede Kamer te komen, ‘talent’ noemen.
rationeel
0
Iedereen even streberig?

Dan is het best denkbaar dat dit talent niet helemaal gelijk verdeeld is tussen mannen en vrouwen, of een andere tweedeling van de bevolking (zie de afbeelding hieronder). In sociaalwetenschappelijk onderzoek vind je vaak zulke verschillen, bijvoorbeeld dat vrouwen gemiddeld iets minder ambitieus zijn dan mannen, of een iets andere afweging maken tussen gezin en carrière.
rationeel
0
Het politiek correcte argument om zulke man-vrouwverschillen te ontmantelen is dan altijd, dat de variatie op die eigenschappen binnen elke groep (de blauwe pijl in de afbeelding), veel groter is dan het verschil in de gemiddeldes per groep (de paarse pijl). Met andere woorden: er zijn best vrouwen te vinden die streberiger zijn dan de meeste mannen, en ook mannen die hun gezin belangrijker vinden dan de meeste vrouwen. Statistisch is er vaak sprake van tachtig of negentig procent overlap tussen de verdelingen voor mannen, respectievelijk vrouwen.
rationeel
0
De groepsgemiddeldedwaling

Als dan blijkt, dat maar vijftien procent van de topmanagers of hoogleraren in de bètawetenschappen vrouw is, moet dit ‘dus’ het gevolg zijn van discriminatie. De denkfout die daarbij altijd gemaakt wordt, is dat zo’n beroepsgroep een random steekproef uit de populaties mannen en vrouwen zou zijn. Echter, in feite wordt zo’n beroepsgroep gerekruteerd uit de meest getalenteerden, dus uit de verre rechterkant van de statistische verdeling.
rationeel
0
Als je daar kijkt hoe de man-vrouw verhouding ligt (helder geel/helder groen in de grafiek) dan is die veel extremer dan het relatief kleine verschil in de gemiddeldes doet vermoeden. Afhankelijk van hoever je de grens naar rechts schuift, kan de verhouding tussen het aantal extreem getalenteerde mannen en vrouwen makkelijk een factor tien of twintig zijn.
rationeel
0
Vissen in kleine vijvers

Het doet er weinig toe wat de precieze vorm van de verdeling is; het is een algemeen verschijnsel. Mannen en vrouwen variëren meer in lengte dan het verschil in hun gemiddelde lengtes, maar als je honderd mensen van meer dan twee meter zoekt, vind je bijna alleen maar mannen.
38.985 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1388 1389 1390 1391 1392 1393 1394 1395 1396 1397 1398 ... 1946 1947 1948 1949 1950 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,79  +8,28  +0,96%  23 apr
 Germany40^ 18.161,70 +0,13%
 BEL 20 3.890,71 +0,71%
 Europe50^ 5.015,49 +0,15%
 US30^ 38.504,96 0,00%
 Nasd100^ 17.481,67 0,00%
 US500^ 5.069,70 0,00%
 Japan225^ 37.938,71 0,00%
 Gold spot 2.323,84 +0,08%
 EUR/USD 1,0703 +0,48%
 WTI 83,30 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +26,32%
BAM +4,73%
PROSUS +3,52%
ASMI +3,14%
JUST EAT TAKE... +3,10%

Dalers

RANDSTAD NV -7,22%
Akzo Nobel -6,93%
FASTNED -4,65%
NSI -3,89%
ArcelorMittal -2,65%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront