TomTom « Terug naar discussie overzicht

off-topic

23.302 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 ... 1162 1163 1164 1165 1166 » | Laatste
JP Samosa
0
quote:

sniklaas schreef op 22 maart 2021 18:30:

[...]in het tumult van gisteren en vandaag is bovenstaande vraag ondergesneeuwd, wie o wie heeft een idee?
Spoetnik?

Maar ff wat anders.
Heb vandaag van Beyond meta, de Beyond burger gegeten.
Echt de lekkerste totnutoe. Hij ruikt wat naar barbecue, en vooral, hij is niet zo zout.
Wel wat duurder,maar hij is het waard!

N.b. Vandaag @greenyard. Plus 18%
sniklaas
0
quote:

JP Samosa schreef op 22 maart 2021 18:52:

[...]

Spoetnik?

Maar ff wat anders.
Heb vandaag van Beyond meta, de Beyond burger gegeten.
Echt de lekkerste totnutoe. Hij ruikt wat naar barbecue, en vooral, hij is niet zo zout.
Wel wat duurder,maar hij is het waard!
te zout vinden wij bij veel vegetarische kant en klaar vleesvervangers, jammer want dat maakt het product beslist niet smakelijk en vooral ongezond.

Uiteindelijk is het ongezonde voedsel dat wij mensen consumeren een veel groter gevaar en financiële kostenpost dan de huidige corona crises, al dat eten uit pakjes, potjes, zakjes bevatten zoveel ongezonde ingrediënten waar ons lichaam geen raad mee weet en enkel het obese aspect vergroot met alle gevolgen van dien..

Dat is een belangrijk aspect voor de vleesvervangers, met mate dierlijke eiwitten consumeren zijn prima voor de mens en we moeten ervoor waken dat de ‘vervangers’ ons niet van de regen in de drup helpen..
Vlinder
0
# Soms gaat het niet zoals gehoopt...

Vandaag afscheid moeten nemen van Odonate Therapeutics met ruim 80% verlies in totaal. Het lijkt erop dat de stekker er helemaal uitgaat. Gelukkig had ik een niet al te grote positie.
Vlinder
0
quote:

sniklaas schreef op 22 maart 2021 18:30:

[...]in het tumult van gisteren en vandaag is bovenstaande vraag ondergesneeuwd, wie o wie heeft een idee?
Te weinig kopers... ;-)

Geen idee waarom anderen niet kopen, kan alleen voor mezelf spreken. Hoewel niet wars van een beetje risico, durf ik het hier gewoon niet aan.

De huidige vaccinatieronde gaat, als ik goed ben geïnformeerd, weinig opleveren. Verder komt het hele gebeuren op mijn over als een extreem groot medisch experiment. Lange termijneffecten van dit totaal nieuwe type vaccin zijn helemaal nog niet bekend. Het risico op schadeclaims lijkt afgedicht, maar als stront aan de knikker komt/zou komen, dan gaat dat sowieso zijn weerslag hebben op de koers van Pfizer. En het is nog maar de vraag of er jaarlijks een vaccinatieronde nodig zal zijn. Aan de ene kant is het nog niet bekend hoe lang mensen na vaccinatie dan wel besmetting immuun blijven, aan de andere kant kan het ook zomaar zijn dat het virus op enig moment gewoon verdwijnt of helemaal niet meer zo ernstig ziekmakend zal zijn. Ik zeg niet dat dat gebeurt, maar ik sluit het ook zeker niet uit.

Het gaat hier bovendien om een vaccin wat ik zelf niet durf te nemen, laat staan dat ik de producent ervan ga kopen...
Vlinder
0
quote:

Vlinder schreef op 20 maart 2021 18:57:

...Verder heb ik nog een vraag over die U.S. 10 Year Treasury Note waar de laatste tijd zoveel om te doen is. Ik weet daar eigenlijk heel weinig vanaf en het komt af en toe op mij over alsof iemand daarmee aan het spelen is, aan de knoppen zit te draaien om te kijken wat het teweeg brengt. Dat kan natuurlijk niet waar zijn, maar hoe gaat het dan wel? Wat bepaalt de rente en hoe kan het dat ie de laatste tijd zo heftig beweegt?

Is hier iemand die daar meer van weet?

Zelf had ik ook nog een vraag die in de diarree van berichten afgelopen weekend waarschijnlijk niet opgevallen is. Iemand?
Saibee
0
Over de treasury notes; de FED was het afgelopen jaar een grote opkoper.
www.pgpf.org/blog/2021/01/the-federal...
Koersen van de treasury notes komen op een evenwicht niveau tussen vraag en aanbod tot stand.
De rente van een treasury note is al bij de introductie vastgesteld; de effectieve rente van zo'n note is een kwestie van een koers en looptijd.

Als de corona-epidemie over een paar maanden naar de achtergrond verdwijnt en iedereen weer geld wil en kan uitgeven wordt de vraag naar producten/diensten groter en daarmee ook de prijs die hiervoor gevraagd kan worden. Als het prijsniveau te snel/te sterk omhoog ging verhoogde de centrale bank in het verleden de rentetarieven; het is de vraag of dat nu ook gebeurt.
Daarnaast geldt: als de economie en de investeringen weer echt op gang komen dan betekent het ook dat de vraag naar geld groter wordt en dat betekent ook dat geld lenen duurder wordt.
Saibee
0
Over Pfizer:
Vrijwel direct na het bekend maken van de zeer gunstige testresultaten van het vaccin verkocht de CEO een heel pakket aandelen tegen een topkoers (41.94).
markets.businessinsider.com/news/stoc...
De markt pikte deze grote verkoop van de belangrijkste insider op als een sterk verkoopsignaal; of dat nu wel of niet terecht was maakt niet uit, het kwaad was geschied.

Vervolgens ging het aandeel in de periode eind januari/begin maart verder onderuit; dat was sectorbreed (kijk maar de koersgrafieken van Bristol Myer, Sanofi, Merck, JNJ,...)

Pfizer zal dit jaar goed aan het vaccin verdienen.
Het is de vraag in hoeverre dat blijvend is; moet men straks elk jaar gevaccineerd worden?
Daarnaast zijn er nog altijd veel coronavaccins in ontwikkeling; daar kan er eentje met dezelfde werkzaamheid tussen zitten die veel goedkoper/gemakkelijker houdbaar is.
leonardus65
0
Astra Zenica vaccin doet het ook goed, Het AstraZeneca-vaccin beschermt zelfs 100 procent tegen klachten ernstig genoeg voor ziekenhuisopname en overlijden. ,Stollingsprobleem is heel zeldzaam. Ook is dit zeldzame probleem waarschijnlijk te behandelen. Prijs AZ vaccin is nu laag maar volgens AZ is dit tijdelijk (volgens AZ tot juni, EU/UK is het daar nog niet mee eens). Dus uiteindelijk gaat men er heus wel aan verdienen. Ik twijfel niet, in mei waarschijnlijk mijn eerste vaccin AZ of pfizer mij maakt het niet uit
ketchup
2
Pharma als sector is thans minder gevraagd , er heeft veel rotatie plaats gevonden en de winnaars de afgelopen 6 maand zijn duidelijk te vinden oa bij Financials, Energie, Auto Industrie, Commodities en delivery services die zijn thans in focus en natuurlijk nog wel wat anderen
de verliezers Big Tech en out of focus thans toch wel food, Pharma

maar dat zijn allemaal tijd opnames, uiteindelijk draait dat ook wel weer
aangezien Tech zo'n enorme outperformer is geweest de laatste jaren en nu wat op zijn retour, geeft dat overall een wat minder bullish outlook en neigen we naar wat meer bearish, ook niet zo onbegrijpelijk , we hebben een fenomenale run aan de beurzen gehad en al dat helikopter geld en versoepelingen heeft de speculatieve beurzen verder ondersteund , want die gelden zoeken rendement
het doel van deze acties de werkende economie te ondersteunen tijdens deze lockdown's heeft dan ook maar ten dele gewerkt, de echte winnaar waren de beurzen , niet de middenstand.

thans zijn de markten dan ook wat angstig en in de ban van stijgende rente op de lange termijn
de FED doet haar best de markten gerust te stellen, maar ze heeft geen vat op de langetermijnrentes

toch zien we alweer de eerste tekenen van een herpakking van gezondheidszorg, Telecom, voeding en vastgoed

- de Amerikaanse 10 jaarsrente is bijna aan 2% en looking North, de beweging gaat best snel en is moeilijk te begrijpen in de context van de massale inkoop van obligaties door de Fed en andere centrale banken
In de US spendeert de FED nog steeds 120 miljard USD per maand aan opkopen van obligaties

de FED probeert lange termijn rente te remmen door aan te kondigen dat ze de beleidsrente niet zullen verhogen tot 2023 , ondanks een fors hoge groeiverwachting van 6.5% voor dit jaar, een verwachting van de werkloosheidsgraad naar 4.5% en ze nemen een oplopende inflatie van 2.5% voor lief
Normaal ,zou het vooruitzicht op laag blijvende kortetermijnrente de opwaartse druk op langetermijnrente een halt toeroepen en moeten afkoelen, deze laatste worden immers bepaald door vraag en aanbod op de obligatiemarkten in functie van de inflatie- en korte termijn renteverwachtingen / beleid

dit is een serieuze alarmbel die afgaat, want het werkt thans niet voor de FED en ze hebben/krijgen de langetermijnrente niet onder controle, neem daarbij de bergen schuld die centrale Banken ( regeringen opstapelen) dit gaat uiteindelijk taxes op ondernemingen doen stijgen en dat gaat de aandeelhouder betalen
de Burger neemt men thans meer in bescherming dan Big Inc en dit gaat straks wereldwijd op, dat zal zich dan ook vertalen naar de indexen, dus de spread tussen wallstreet en mainstreet die nu compleet in spagaat ligt ten faveure van wallstreet gaat vernauwen/krimpen

dit voor Vlinder in hopelijk een antwoord op zijn vraag.
boem!
1
quote:

sniklaas schreef op 22 maart 2021 18:14:

[...]Martin, waar haal jij die wijsheid vandaan dat ik een SHORT positie op de Turkse Lira heb?

Eens te meer laat jij blijken niets te begrijpen van deze beurs instrumenten laat staan de verschillen tussen LONG en SHORT posities en het beschermen van deze posities tegen koers schommelingen in de route naar de stip op de horizon.

Op een simpele aanvulling van mij op jouw suggestie in het nemen van obligaties in Turkse Lira's waar jij de impact op het uiteindelijke RENDEMENT van INFLATIE en de KOERS op het moment van verkoop niet VERMELD en kom jij voor de honderd-duizendste keer weer aanzeiken met jouw interpretatie van CFD's waarvan iedereen op dit forum inmiddels doordrongen is dat jij daar geen snars van begrijpt.

Ik hou ermee op, heb het tig keer geprobeerd zelfs in jip en janneke taal dringt niet tot jouw door.

Gezien jouw reactie over de relatie van rentevergoeding en inflatie zet ik vraagtekens over jouw kennis en kunde aangaande obligaties.

EDIT, je staat er niet alleen voor, iemand op ijs gaat met je mee.
Jij ontkent nu een Short-positie te hebben terwijl je al een half jaar roept dat jouw stip aan de horizon 6 lira's is tegen 1 euro?

Je verwijt mensen zoals mij, dat wij dit beleggersforum verzieken.

Om in jouw termen te blijven dit forum is bedoeld om anderen te voorzien van info waarop zij hun beleggingsbeslissingen beter kunnen toepassen.

Ik merk op , dat ik in ieder geval 1 man zo ver heb gekregen dat hij mijn waarschuwing tov CFD's naar waarde weet te schatten.

Het is daarom des te vervelender dat die man (i.e @Sniklaas) zich nu weer met Bokito-gedrag een weg naar voren wenst te banen.

Ik ben de discussie over cfd's met jou begonnen met een waarschuwing over het verhoogde risico.
Na talloze ontkenningen door jou verklaar jij nu ook ruiterlijk dat handelen in CFD's voor de modale belegger niets anders betekent dan een casino.

Ook ik ben op de hoogte van de formidabele winsten die met CFD's behaald kunnen worden en daar heb ik je geregeld mee gefeliciteerd.

Dat jij het nodig vindt om bij iedere opmerking,vraag mbt JOUW beleggingsbeslissing onbehouwen uit de hoek komt en daarbij die personen aanvalt met oneigenlijke argumenten getuigt van een ongehoord BOKITO-gedrag.

Dat jij geen heil meer ziet in een inhoudelijke discussie is je goed recht maar om dat besluit te combineren met een persoonlijke aanval op die persoon geeft mij het gevoel dat jij ervan overtuigd bent dat jij het alleenvertoningsrecht hebt op dit forum.
tomtom100
7
tuurlijk heeft hij GEEN shortpositie. Niet in jouw natte dromen. Hij koopt hoog Turkse Lira in en verkoopt lager....
Zelfs ik weet dat en u bent nogthans veel slimmer dan mij.
Niet opnieuw de ganse dag zeuren a.u.b. over Sniklaas zijn posities......
Bedankt op voorhand
sniklaas
0
sniklaas
0
Allen bedankt voor hun inzichten in pharma en met name de COVID-19 producenten..

Pfizer, was niet op de hoogte van de verkoop van aandelen en dat geeft inderdaad voor langere tijd druk voordat de koers weer normaliseert.

Ik hoor informatie dat Pfizer in een call met Barclays haar nieuwe speerpunt ‘from pandemic to endemic' heeft aangegeven en daarnaast rekenen ze erop dat prijzen weer vrij zullen zijn en vaccinatie paspoorten periodieke nieuwe boosters zullen bevorderen.

En datzelfde gaat op termijn ook op voor de huidige en natuurlijk nieuwe producenten die een graantje mee zullen pikken, volop moat te verdelen in de toekomst...
sniklaas
1
@KPN gaat samenwerken met pensioenfonds ABP, stappen ieder voor 50% in een jv van 1 miljard euro voor de aanleg van glasvezel in kleine dorpen en kernen die daardoor eerder de beschikking krijgen over een vele maler sneller netwerk.

Goed nieuws voor de mensen die het betreft maar ook @KPN die haar risico spreid en meer klanten met langdurige contracten weet te binden.

www.telegraaf.nl/e/1054465566
ketchup
0
minder geld beschikbaar voor dividend , want meer schuld opnemen is geen goed idee
koop wel bij op deze aderlating
sniklaas
0
quote:

ketchup schreef op 23 maart 2021 09:06:

minder geld beschikbaar voor dividend , want meer schuld opnemen is geen goed idee
koop wel bij op deze aderlating
ook hier Wies, deze daling zag ik niet aankomen en zie ook geen probleem in de toename van schulden. In de kleine kernen is de marge op glasvezel natuurlijk veel minder maar levert geen verliezen op en geen concurrentie, uiteindelijk komt deze omzet erbij en dat is voor KPN een prettige bijkomstigheid na jaren van 'krimp'..

Loopt nu de overname euforie weg bij @KPN, dit is normale bedrijsvoering die volledig los staat van mogelijke consolidaties in deze tak van sport, buitenkansje en neem fors stukken bij op deze onverwachte overshoot, maar eerst moet deze freeze vrijkomen..
ketchup
0
chaos bij de uitvoering ging na de freeze @2.60 van 2.68 naar 2.74, daarna gelijk de volgende aan 2.80

geen idee, hoor het later wel, had wel een limiet ingezet van 2.75
chaotisch en het ging met mio aandelen tegelijk

voelt een beetje aan als een hold-up om ergens iemand uit het aandeel te zetten, maar geen idee voor hetzelfde geld heeft de particulier nop gekregen onder de 2.75
sniklaas
0
quote:

JP Samosa schreef op 23 maart 2021 09:19:

Freeze voorbij
Aan welke prijs hebben jullie nog kunnen kopen?
niks gekregen, door de daling verrast en was te laat met orderen..

EDIT nu aan 2,773 krijg ik de eerste stukjes..
23.302 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 ... 1162 1163 1164 1165 1166 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:35
Koers 5,520
Verschil +0,060 (+1,10%)
Hoog 5,585
Laag 5,450
Volume 546.527
Volume gemiddeld 317.474
Volume gisteren 957.240

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront