Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Stemmen en de Fed

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Jelle Trader 17 maart 2021 09:47
    Goedemorgen,...

    Vrijwel iedereen die ik 'spreek' heeft het over de 'melt -up' van de verschillende internationale beurzen, inclusief de AEX. De consensus is dat men kennelijk wonderen verwacht van Jerome Powel door het verbaal neerwaarts praten van yields in Amerika. Dan heb ik slecht nieuws want Inflatie, rente en valuta laten zich nooit leiden, het is er of het gaat gewoon komen. Mogelijk dat een speech van een centrale bankier de gradatie van de beweging kan dempen, of wellicht tijdelijk kan keren, maar de ervaring leert dat dit over het algemeen een tijdelijk verschijnsel is. Dat is op zich niet zo'n punt, bijvoorbeeld als beurzen aantrekkelijk geprijsd zijn of we lage indexstanden kennen. Dit keer is het anders, we staan op record highs, dus is de markt meer kwetsbaar voor 'hobbels'.

    Nog iets, Kim Jong-Un heeft nog geen contact gehad met de nieuwe president van Amerika en zou mogelijk willen ervaren 'waar grenzen liggen' tussen de twee grootmachten. Het hoeft niet, maar enige wrijving zou zomaar weer op kunnen treden wat de markt snel uit evenwicht zou kunnen brengen. Beperkte dijkbewaking in combinatie met aanhouden van kleine overzichtelijke posities is niet onverstandig de aankomende periode.

    Bron: www.reuters.com/article/us-usa-northk...

  2. forum rang 5 theo1 17 maart 2021 10:33
    Beste Jelle,

    allemaal mooi en aardig, maar het probleem is dat er altijd iets is. Eerder hadden we twin deficits, deflatie, ineenstorting van fiat geld in het algemeen door "de schuldenberg", ineenstorting van de euro/EU, ineenstorting van de dollar/VS, ineenstorting van de hele wereld door corona, het Midden Oosten (een evergreen die je altijd kan gebruiken) en nog zo het één en ander. Als je gaat wachten tot er niks speelt, dan kom je nooit ergens aan toe en dan had je heel erg veel gemist. Als je iets wil verdienen (vooral als je na inflatie nog steeds iets wil verdienen), dan ben je toch wel gedwongen om het risico op te zoeken. Je kan dat natuurlijk te gek maken, ik heb het hier niet over wilde speculatie, maar mijn beste resultaten heb ik met het veel te dure ASML en BESI, en in het verleden ook wel met bedrijven die ofwel duur waren ofwel waar iets mee was. Het is heel gemakkelijk en verleidelijk om te riskant te beleggen, maar even gemakkelijk en verleidelijk om te risicomijdend te beleggen.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links