Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: Techrally

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Goldfish1080 9 maart 2021 19:07
    quote:

    kuddedier schreef op 9 maart 2021 18:55:

    "Tesla sold 18,318 Shanghai-made Model 3s and Model Ys in February, up 8% increase from the 15,484 sold in January"

    Dus dan is het logisch dat de market cap van Tesla vandaag met 80 miljard stijgt...

    Dat is een waardestijging van 26 miljoen per extra verkochte auto in China

    Iedereen weet dat de koers van Tesla nergens op slaat. Het is pure fantasie. Zelfs de grootste optimist kan na enige research concluderen dat een koers winst van 900x en voorheen zelfs 1200x gebakken lucht is. Vroeg of laat barst de bubbel, de hoge volatiliteit getuigt hier ook van. Zelfde geld voor cryptocurrencies. Ze zijn totaal niet interessant als belegging, enkel als speculatief product om te gokken op de dagkoers en daarmee het sentiment. Ik zie steeds meer cowboys beleggen die ook niet goed lijken te begrijpen dat de beurs ook wel eens omlaag kan gaan en het geen gratis geldmachine is.

    Ik verwacht juist dat als straks weer meer mag zich realiseert dat het eigenlijk echt niet zo goed gaat met de reële economie en veel beursbedrijven, dan is het risico op een instorting van de beurs tot onder de pre corona standen zeer realistisch.

    Om de markt te outperformen zul je vooruit moeten denken. Ik doe dat door a la Bill Ackman te belegen in bedrijven die ook bij grote beursschommelingen en economische malaise nog relevant zijn, zei het door hun unieke positie als absoluut marktleider, lage conjuctuurgevoeligheid, goed lange termijn toekomstperspectief en stabiliteit. Als ik naar de AEX, SP500 en Nasdaq kijk zitten er heel veel bedrijven tussen die niet aan deze eisen voldoen, daar beleg ik dus ook niet in.
  2. Goldfish1080 9 maart 2021 19:11
    quote:

    wgumcd schreef op 9 maart 2021 18:01:

    Het antwoord op het raadsel van de koersstijging van Basic-Fit is waarschijnlijk de koersdoelverhoging van Morgan Stanley van 30 naar 37. Het raadsel is dan vooral waar Morgan Stanley dit op baseert
    De koers van Basic Fit en Just Eat Takeway zal ik nooit begrijpen. Blijkbaar is geld verliezen als marktleider compleet acceptabel en zal het in de toekomst om wat voor reden hard stijgen. Potjandorie in 2019 21 miljoen winst gemaakt en nu 2 miljard waard op de beurs. We hebben het hier over een fitnesscentrum he, niet over een markleider in de al jaren groeiende markt van semiconductors. Het kan best dat er iets meer mensen gaan sporten maar om nou 100 keer de winst te betalen voor een keten met grote schulden? Ik verklaar ze voor gek. Enige bedrijven op de nederlandse beurs met een enigszins normale koers vind ik op dit moment Unilever, ING en Ahold. De rest is gewoon duur en gebaseerd op ongefundeerde adviezen zoals jij hierboven een voorbeeld van geeft.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links