Cibox Interactive « Terug naar discussie overzicht

Forum Cibox geopend

34 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
IEX - Forummoderator
0
Cibox Inter@ctive specializes in the design and marketing of IT peripheral devices (DVD burners for the PC, wireless products, USB keys, external hard drives, LCD monitors, etc.). The company also sells digital leisure products (plasma televisions, DVD recorders and readers, MP3 players, etc.).Products are manufactured by subcontractors.

Groet Henk
[verwijderd]
0
Henk, bedankt voor het openen van dit forum.
Laten we het hier plezant en beleefd houden, alle verantwoorde tips (beurs) zijn welkom.
Laat ons luisteren en hun mening, breek niets af.
Dit is een aandeeltje waar we veel plezier gaan aan beleven, zeker LT.
Veel succes aan iedereen!!
Van een fan van Franse aandelen.
BP
0
Klopt helemaal en riep dit al rond de. 18
Momenteel lekker stijgende met flinke omzetten.
Als de deal met China er komt (deadline eind maart) dan kan het enorm hard gaan.
Koers momenteel op , 296

Lees je in en zie hoe mooi dit kan gaan worden.

Moderator bedankt voor openen forum
[verwijderd]
0
Even een update van onze Franse vrienden (dus niet de mijne);
Cibox is en blijft een penny-aandeel (centjesaandeel), dat verblijft in het C-compartiment van de Franse beurs.
Er zijn volop onderhandelingen voor een samenwerking met voornamelijk China, maar ook enkele andere Aziatische landen. Normaal eind maart, maar kan ook véél vroeger).
De verwachtingen zijn hoogstaand, en de trend is algemeen HAUSSIERE !!
Koersdoelen schommelen van realistische 0.49 tot droomkoersen van 1.5.
Aan ons om daar uit te distilleren en het hoofd koel te houden, LT zeker een aanrader.
Tot zover een samenvatting van onze Franse forumvrienden (04/02/18)
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
quote:

IEX - Forummoderator schreef op 3 februari 2018 09:16:

Cibox Inter@ctive specializes in the design and marketing of IT peripheral devices (DVD burners for the PC, wireless products, USB keys, external hard drives, LCD monitors, etc.). The company also sells digital leisure products (plasma televisions, DVD recorders and readers, MP3 players, etc.).Products are manufactured by subcontractors.

Groet Henk
Waarom in hemelsnaam dit forum geopend?
Is gewoon terug te vinden in 'Franse aandelen'
IEX - Forummoderator
0
Allen.

Zal ik de andere draadjes hier naar toe verplaatsen. Dus bij de koers van het aandeel?

Groet Henk
Ferdinand 62
0
Cibox heeft grootse plannen en heeft nu al de omzet van 2020 geëvenaard.
Over 5 jaar willen ze 100 miljoen Euro omzet halen.
Hierbij het hele verhaal in een paar delen.. Bron Boursorama

CIBOX: Cibox zet zijn verovering van de sterk groeiende markt voor elektrische micromobiliteit voort en toont zijn ambities
ACTUSNEWS • 18/03/2021 om 08:00 uur
18 maart 2021. Cibox, een Frans bedrijf in consumentenelektronica met expertise in elektrische micromobiliteit, presenteert vandaag zijn strategische ontwikkelingsgebieden en zijn ambities in deze bloeiende markt.

Een strategische oriëntatie gestart sinds 2017

Al in 2017 besliste Cibox om zijn ontwikkeling te concentreren op de markt voor elektrische micromobiliteit, in de verwachting dat deze markt, die destijds bestond uit vrijetijdsproducten (scooters, hoverboards, monowheels, enz.), Zou evolueren en zijn volle gang gaan krijgen. wat betekent door een nieuwe manier van dagelijks reizen te worden. Deze verandering houdt verband met het vermogen van nieuwe elektrische micromobiliteitsproducten om te voldoen aan de wensen van de consument op het gebied van:

Het economisch belang , geconfronteerd met de permanente inflatie van de kosten van professionele en persoonlijke reizen, of het nu met de auto is (gemiddeld 6.000 € / jaar [1]) of met het openbaar vervoer (650 € / jaar [2]);
Het organisatorische probleem , met transporttijden die steeds langer worden door files (50 uur / jaar [3]) en de groeiende afstand die verband houdt met de vastgoedinflatie;
De ecologische kwestie , met een besef, versterkt door de actie van de overheid, van de noodzaak om de overgang naar meer milieuvriendelijke reizen te versnellen;
Het gezondheidsprobleem , dat is toegevoegd met de Covid-19-pandemie en de groeiende wens om het openbaar vervoer te vermijden ten gunste van autonome oplossingen.
Met deze drivers neemt de markt voor elektrische micromobiliteit een vlucht met de ontwikkeling van elektrische scooters en fietsen (VAE). Deze twee producten hebben alle veiligheids-, comfort- en rijeigenschappen die consumenten verwachten en kunnen worden gebruikt voor multimodaal gebruik (trein + VAE, metro + scooter, enz.).

In 2020 had Frankrijk de mijlpaal van 500.000 verkochte elektrische scooters moeten overschrijden [4], tegen slechts een paar duizend stuks in 2016, oftewel een markt van meer dan € 200 miljoen. Dit is slechts een eerste stap op weg naar de adresseerbare markt, aangezien vandaag 50% van de Fransen die in stedelijke centra werken, op minder dan 5,8 km van hun werkplek woont [5]; afstand perfect geschikt voor het gebruik van elektrische scooters en VAE.
Ferdinand 62
0
En het vervolg.

Eén ambitie: een referentie worden in elektrische micromobiliteit

In deze bloeiende markt positioneert Cibox zich als een facilitator van het dagelijkse reizen, met producten en diensten die zijn aangepast aan elk moment van het leven, waardoor ze steeds praktischer, zuiniger, duurzamer worden en door hun impact op het milieu te beperken. Cibox heeft de verwachtingen van consumenten en distributeurs kunnen identificeren en daarop kunnen inspelen door technologische producten te ontwerpen die voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk zijn. Dit is hoe het Scooty-productassortiment werd geboren, toegewijd aan grootschalige retailers en e-merchants, en vervolgens het merk yeep.me dat rechtstreeks online op zijn site of via partnernetwerken werd verkocht. Het aanbod bestaat uit een regelmatig uitgebreid assortiment scooters, elektrisch ondersteunde fietsen en accessoires.

Cibox heeft ervoor gekozen om te investeren in de belangrijkste ontwikkelingsfasen (ontwerp, technische en softwareontwikkeling, eigendom van modellen, kwalificatie van leveranciers van componenten, marketing, after-sales services, enz.). Het bedrijf heeft nu meer dan 80% van de productwaardeketen in handen. De montage wordt uitbesteed aan partnerfabrieken in China en Europa. Cibox kan profiteren van zijn erkende industriële knowhow om een ??grotere differentiatie van zijn producten voor gebruikers en een betere winstgevendheid te verzekeren.

Dankzij zijn krachtig netwerk van partnermerken dat al meer dan 25 jaar is opgebouwd, kan Cibox ook vertrouwen op zijn referenties in de belangrijkste merken van gespecialiseerde massadistributie (waaronder Fnac, Darty, Boulanger, Cdiscount, Auchan), dat een groeiend aandeel neemt in de verkoop. van elektrische micro-mobiliteitsproducten. Sinds 18 maanden breidt het bedrijf zijn digitale distributiekanalen uit, zowel op zijn eigen site (yeep.me) als op de belangrijkste marktplaatsen.

Vandaag de dag is het de ambitie van Cibox om de specialist en een van de leiders in zachte mobiliteit te worden met een sterk yeep.me- merk en een benchmark op het gebied van gebruikerservaring.

Eén strategie: drie ontwikkelingshefbomen

Deze ambitie vereist een versnelling van de ontwikkelingen rond 3 complementaire hefbomen:

Het assortiment producten wordt geleidelijk verrijkt rond keuze (om zo goed mogelijk aan de verwachtingen van elk gebruikersprofiel te voldoen en de afgelegde afstanden te verlengen), kwaliteit (om de beste duurzaamheid te garanderen) en personalisatie (om de gehechtheid te versterken);
De industrialisatie met toegenomen volumes die schaalvoordelen genereert, zowel bij het ontwerp van de belangrijkste componenten (motor, batterij, chassis) op de assemblage, als versterkte relaties met belangrijke leveranciers om hen te betrekken bij specifieke ontwikkelingen;
De herhaling met toenemende positioneringsdiensten, zowel voor particulieren (reparatie, onderhoudscontracten, etc.) als bedrijven (producten voor werknemers, zakenreizen, leveringen, etc.), en uitbreiding van het distributienetwerk naar netwerken van wederverkopers en winkels dicht bij klanten die minder gevoelig zijn voor de verkoopcycli van grootschalige distributie in Frankrijk en internationaal.
Dit ontwikkelingsplan zal worden ondersteund door de versterking van de teams van het bedrijf, voornamelijk in sleutelfuncties (O&O en verkoop), dat van 12 in 2019 naar 24 in 2020 ging en tegen eind 2021 35 tot 40 talenten zou moeten bereiken op basis van de huidige plan.

Een bron van groei: de markt voor zakelijke dienstverlening

Naast de ontwikkeling van de productverkoop, zal Cibox zich vanaf 2021 ook richten op de zeer grote markt van mobiliteitsdiensten ( Mobility as a Service of MaaS) met zijn aanbod van elektrische micromobiliteit in bedrijven. De dienst yeep.me SHARE (in ontwikkeling sinds 2019 onder het concept me 2 projectnaam ) stelt bedrijven in staat elektrische scooters en fietsen te huren om deze beschikbaar te stellen aan hun teams of hun klanten die een speciale mobiele applicatie zullen gebruiken. Boeken, lenen en gebruik scooters of VAE.

Dit marktsegment wordt met name gedreven door de groeiende wens van bedrijven om de betrokkenheid van hun medewerkers en klanten bij hun merk te versterken door diensten met toegevoegde waarde te leveren. In Frankrijk wordt deze dynamiek versterkt door de Mobility Orientation Law (LOM), gepubliceerd eind 2019, die bedrijven met meer dan 100 werknemers verplicht om een ??werkgeversmobiliteitsplan op te stellen dat bedoeld is om de efficiëntie van reizen te optimaliseren en te verhogen, om vervuilende emissies en vermindering van het wegverkeer.

Na een jaar 2020 volledig gewijd aan technologische ontwikkelingen (product, toepassing) en de industrialisatie van producten, is Cibox van plan om in 2021 de commercialisatiefase in te gaan met de eerste pilootimplementaties bij geselecteerde bedrijven om de verschillende gevallen te dekken. Gebruik en klantprofielen .

Yeep.me SHARE zal de Europese markt betreden voor gedeelde elektrische scooterdiensten (inclusief zelfbedieningsscooters), die volgens een studie van de Boston Consulting Group [6] in 2025 € 12 tot 15 miljard zou kunnen bedragen .

Een doelstelling: € 100 miljoen omzet in 2025

Dankzij deze strategie kon Cibox zijn omzet in 2020 al verdubbelen tot € 14,5 miljoen, dankzij een 3,5-voudige stijging van de facturering voor elektrische micro-mobiliteitsproducten. Dit segment genereerde meer dan 80% van de omzet van het bedrijf dat ook actief blijft op het gebied van consumentenelektronica (opslag: SSD, USB-sticks, geheugenkaarten, recorders) op vraag van zijn distributiepartners. De jaarresultaten, gepubliceerd op 22 april, zullen aantonen dat Cibox in staat is om groei en winstgevendheid te combineren.
Ferdinand 62
0
En het slot van het verhaal. Naar mijn bescheiden mening een fantastische update en volop groeikansen voor Cibox.

Cibox wil dit momentum vasthouden door in 2021 te blijven investeren in:

Het assortiment met de ambitie om de posities in elektrische scooters te consolideren door de gemiddelde verkoopprijs te verhogen, een commercieel offensief in de VAE te initiëren dat een aanzienlijk deel van de volumes zal vertegenwoordigen en om de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsmiddelen te lanceren die zullen worden vrijgegeven . tegen 2022;
De industrialisatie met de wens om de levering van componenten en productiecapaciteit veilig te stellen in een markt op en partnerschappen op te bouwen rond meer lokale ontwerp-, fabricage- en onderhoudsoplossingen om meer premiumproducten, persoonlijker, duurzamer en milieuverantwoordelijker aan te bieden;
De herhaling met de lancering van uitgebreide reparatietarieven, onderhoud en verhuur met yeep.me SHARE.
De commerciële activiteit aan het begin van het jaar, gedreven door de ontwikkeling van de vraag naar elektrische micro-mobiliteitsproducten, is zeer goed georiënteerd. De commerciële portefeuille (het samenvoegen van gevalideerde aanvragen en vaste bestellingen) midden maart 2021 ligt al dicht bij de omzet voor heel 2020. Cibox rekent dan ook op een nieuw jaar van groei met twee cijfers in 2021.

Op basis van het huidige ontwikkelingsplan heeft Cibox zich ten doel gesteld om tegen 2025 een jaaromzet van € 100 miljoen te bereiken, oftewel een stijging van meer dan 6 in 5 jaar.

Georges Lebre, plaatsvervangend CEO van Cibox, verklaart: “ De strategische oriëntatie op nieuwe zachte mobiliteit die in 2017 werd geïnitieerd, heeft onze groei in 2020 gestimuleerd en stelt ons in staat ambitieus te zijn. Het jaar 2020 bevestigde de verandering in vervoerswijzen, ondersteund door economische en ecologische uitdagingen. We behoren nu tot de benchmarkspelers op het gebied van elektrische micromobiliteit in Frankrijk en ik wil onze teams, onze distributeursklanten en gebruikers bedanken die ons vertrouwen hebben gesteld omdat ze allemaal hebben bijgedragen aan dit collectieve succes.

We hebben nu alle troeven in handen om onze weg voort te zetten en onszelf op te leggen, zowel aan producten met yeep.me als aan diensten met yeep.me SHARE, als een duurzame leider in een bloeiende markt en dat naast investeerders ook meer aantrekt. Ons plan is ambitieus, maar we hebben er vertrouwen in.

Daarnaast willen we ook onze sociale en ecologische betrokkenheid versterken door te werken aan de toenemende integratie van onze producten in Frankrijk en Europa om de koolstofvoetafdruk van onze ontwikkeling te verkleinen en lokale werkgelegenheid te bevorderen.

Gezien het potentieel van onze markt en de aanvankelijke successen die we hebben ondervonden, streven we naar € 100 miljoen omzet en werken we aan de beste opties om dit te bereiken en zo waarde te creëren voor onze aandeelhouders. ?

Volgende bijeenkomst: jaarresultaten 2020, 22 april 2021, na sluiting van de markt

Vind alle informatie op: www.ciboxcorp.com

Over Cibox

Cibox, opgericht in 1995, is een Frans technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in consumentenelektronica. Cibox heeft in de loop der jaren veel ervaring opgedaan in het ontwerpen van technologische producten die voldoen aan de verwachtingen van consumenten en distributeurs.

Vandaag is het aanbod voornamelijk gestructureerd rond een reeks innovatieve producten gewijd aan elektrische micromobiliteit (scooters, elektrische fietsen, accessoires). Het is onze taak om zachte mobiliteitsproducten en -diensten te ontwerpen, produceren en onderhouden voor reizen van 3 tot 30 km, zowel persoonlijk als professioneel. Om zijn innovatieve oplossingen te promoten, heeft Cibox zijn eigen merken producten ontwikkeld (Scooty en yeep.me) en een verhuurdienst gewijd aan bedrijven (yeep.me SHARE).

Cibox biedt ook elektronische opslag- en mobiele-telefoonproducten en op maat gemaakte projectondersteuningsoplossingen voor grote winkelketens.

In 2020 behaalde CIBOX een omzet van € 14,5 miljoen, een stijging van 106%.

Ferdinand 62
0
Zijn hier nog mensen die in Cibox beleggen. En zo ja wat is jullie mening over bovenstaand verhaal. Ik hoor het graag.
BP
0
Ferdinand 62
0
quote:

BP schreef op 18 maart 2021 16:42:

Klinkt mij erg goed allemaal, lijkt dat we in begin staan van mooie stijging
Dat denk ik ook BP. Vorig jaar is de omzet met 106 % gestegen naar 14,6 miljoen Euro. In 5 jaar tijd willen ze naar 100 miljoen Euro groeien. Dat ze daarbij aangeven dat het eerste kwartaal al bijna de omzet van heel 2020 gaan halen geeft ook veel vertrouwen. 22 april komen de cijfers. Ik denk dat we voor die tijd richting 30 tot 35 cent zullen gaan. Hopelijk nog iets hoger.
BP
0
Ferdinand 62
0
quote:

BP schreef op 19 maart 2021 11:04:

Altijd lastig te zeggen bij cibox maar zijn ZEER goed bezig
Vasthouden ljjkt me
Lijkt mij ook BP, de plannen zijn goed en de omzet groeit hard. Vandaag gaat de koers in ieder geval met hoog volume al weer 8 procent omhoog. Ik hou ze zelf voorlopig vast.
34 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 16:29
Koers 0,015
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,015
Laag 0,015
Volume 411.471
Volume gemiddeld 713.951
Volume gisteren 404.550

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront