Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Valse beloftes en claims Robinhood

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Krentenmenten 4 maart 2021 15:24
    He Arend,....

    Weet je wat het mooie is, is dat deze MIJNHEER (en dat is hij echt) de tijd neemt om iets zinnigs te zeggen over zo'n platform. Met zijn 97-jarige leeftijd had hij het ook wel achterwege mogen laten, maar het siert hem om nieuwe beleggers te waarschuwen voor de 'gevaren'.

    Echter zoals bekend is, de geschiedenis schrijft de relazen van de mensen en hun do and don't , maar nieuwe generaties zijn onverbeterlijk!
  2. R-KNOW 4 maart 2021 16:07
    De kick van Robinhood-beleggers kan mij goed voorstellen op de eerste plaats. Toen ik 17 jaar was (rond het jaar 1998) begon ik met beleggen en begon toen met gehypede internetbeleggingsfondsen. Het ging per dag met 4% omhoog en wereldwijde aandelenfondsen fonds ik te saai om in te zitten (te weinig rendement). Maar korte tijd later barstte de bubbel en was het leergeld betaald. Maar toch altijd ben ik stug door blijven beleggen omdat ik geloof in innovatie, economische ontwikkeling en samengestelde interest.
    De Robinhood-beleggers waarschuwen zal weinig effect hebben denk ik, daarvoor moeten ze vooral eerst een flinke schuiver maken. Ik hoop alleen wel dat ze vervolgens wel in de markt blijven.
  3. Dagobertus Duckus 4 maart 2021 16:08
    quote:

    schreef:

    Ja, maar onze gebruikers - klanten zijn het niet, dat zijn de market makers van de broker - hebben $35 miljard opgebouwd!

    vraag die hierbij gesteld kan worden is natuurlijk wel met hoeveel kapitaal begonnen was, als er met 70 miljard begonnen was; is dit een rendement van -50%.

    Als het een winst van 35 miljard betreft is dit natuurlijk mooi, maar op wat voor totale inleg? Als dit slechts een rendement is van 1% sinds 2016, zijn de beleggers alsnog flink in de zeik genomen tijdens de beste jaren in een van de langste bullmarkets ooit.
  4. Katsjinggg 4 maart 2021 17:26
    De realiteit is dat wie niet horen/leren wil moet voelen, en dat de enige manier om iets te leren, voor de meerderheid van het volkje, is zich eens goed te verbranden.

    Je vroeg "Er komt misschien weer een gedecimeerde generatie die niets van beurs en beleggen moet hebben, omdat ze zelf alleen maar met casino en gokken bezig waren, zonder dat ze het zelf wisten. Of het beter wisten. En blijven weten." Wel mijn stelling is dat het misschien (vast) beter voor hen, de markt en de economie is dat ze niet terugkeren
  5. ASteH 5 maart 2021 00:20
    Pseudo-wetenschappelijke mening, want de grote Munger roept iets.

    Leg het probleem bij Robinhood en zoals altijd het beschermen van shorters, naked shorten met niet aanwezige / bestaande 'oneindige' aandelen ..
    Echt geweldig voor de mensheid en volgens IEX niets mis mee natuurlijk.

    Leuk (quote:} De dotcom generatie werd van 2000-2003 ook tot op het bod uitgekleed. Promoot dat maar als verantwoord ondernemen.

    W w a a t g o o o e e d d ..
    Fijn hé, die domme mensjes en ze dan nog even achteraf wijzen op hun veronderstelde gokverslaving. Laat ze nog wat stukken FastNed kopen !
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links