PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL maart 2021 | Q4 cijfers en strategische belangstelling?

4.137 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... 203 204 205 206 207 » | Laatste
analyse_A3CD
0
Het Economisch Bureau van ABN Amro meldt dat de Nederlandse retailsector zware tijden tegemoet gaat en pas in 2022 kan herstellen van de coronacrisis.
paul66
0
Gebruik de deelknoppen op FD.nl om dit artikel te delen via Whatsapp, Twitter, Facebook, LinkedIn of e-mail. Het kopiëren van artikelen om met anderen te delen of te gebruiken voor geautomatiseerde verwerking is een inbreuk op onze Algemene Voorwaarden en ons auteursrecht en dus niet toegestaan. Wilt u artikelen delen met anderen en/of gebruiken voor geautomatiseerde verwerking, dan kunt u onder voorwaarden rechtstreeks een licentie bij FD verkrijgen. Neem voor meer informatie contact op met klanten@fdmediagroep.nl. U kunt de link naar dit artikel wél delen met anderen. Gebruik daarvoor:

Het lijkt PostNL PNL€3,65-- allemaal weer mee te zitten na een reeks moeilijke jaren. Het sentiment rond de post- en pakketbezorger is veel positiever, mede dankzij een explosieve groei van bestellingen bij webwinkels. Voor PostNL pakken de gedwongen winkelsluitingen en het massale thuiswerken goed uit.
Herna Verhagen is tevreden met de koersstijging van maandag. 'Het blijft altijd moeilijk in te schatten wat een bekendmaking doet met de aandelenkoers', zegt de ceo in een vraaggesprek. De onderneming maakte maandag de jaarresultaten over 2020 bekend. De meeste cijfers waren al bekend. Nieuw waren de hoogte van het dividend, de voorgenomen investeringen en de voorlopige winstraming voor 2024.
De sterke groei van de pakketbezorging houdt voorlopig aan maar brengt ook veel extra kosten met zich mee. Waar zitten die extra kosten in?
‘Je maakt als bedrijf veel extra kosten in coronatijd. We hebben 1000 extra mensen in dienst genomen om de pakketbezorging goed te laten verlopen. We hebben processen nieuw ingericht, andere werktijden ingevoerd en beschermende maatregelen genomen. Gelukkig is de waardering voor ons werk ook omhoog geschoten. En financieel pakte het goed uit. Het bedrijfsresultaat van de pakkettendivisie steeg met €90 mln.’
Webgigant Amazon opent deze zomer een eerste bezorgcentrum in Nederland, nabij Schiphol. Er zullen meer centra komen en het bedrijf zegt ook dat ze andere pakketbezorgers gaan inschakelen. Is de komst van Amazon een bedreiging voor PostNL?
‘Een pakketcentrum openen doet Amazon in alle landen waar ze een tijdje actief zijn. Dan gaan ze ook eigen bestellingen bezorgen. Ach, de pakkettenmarkt groeit zo snel. Er is nooit sprake van een status quo. Ik weet nog niet wat het voor ons gaat betekenen. Amazon is al lang een klant van ons. Weet wel dat DHL van oudsher veel meer pakketten distribueert voor Amazon dan wij.’
In 2020 daalde het postvolume met bijna 10% ondanks een uitzonderlijk goede decembermaand. Wat gaat er met de volumes de komende jaren gebeuren?
‘Voor dit jaar zien we een vergelijkbaar beeld. Het postvolume zal naar verwachting 7 tot 9% afnemen. De digitalisering zet door en dat heeft vooral effect op het aanbod van zakelijke post. Maar ook het versturen van een kaartje naar familie en bekenden zal afnemen. We verwachten in het komende jaar niet nogmaals dezelfde hoeveelheden kaartjes terug te zien.'
Er wordt fors geïnvesteerd in digitalisering. Wat zijn de plannen?
We gaan veel meer investeren in digitalisering van het klantcontact, in de sorteer- en distributiecenta en in onze apps. Straks kan de consument beter kiezen hoe en wanneer hij het pakje wil ontvangen. En in de sorteer- en distributiebedrijven gaan we bijvoorbeeld rolcontainers voorzien van trackers om de goederen beter te kunnen volgen. Ook gaan we in een nog te openen pakjescentrum pilots houden met robotsorteerders. We praten over een totale investering van €80 mln waarvan de helft in digitalisering van programma's.'
PostNL heeft alle postactiviteiten in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Italië afgestoten en trekt zich volledig terug op de Benelux. Was de ambitie om als PostNL in Europa leidende posities in te gaan nemen, niet een te grote?
‘De oorsprong van die buitenlandse expansie dateert van twintig jaar geleden, de tijd van TNT Express. De Europese postmarkt zou volledig worden geliberaliseerd. Dat is allemaal anders uitgepakt. Wij zijn er als bestuur mee aan de slag gegaan, hebben bedrijven verkocht en hebben de activiteiten nu geconcentreerd op de Benelux. Wat we ervan hebben geleerd? Je volgt de ontwikkeling van de postmarkt in de verschillende landen op de voet. Zo leerden we van nieuwe sorteertechnieken bij onze buitenlandse dochterbedrijven.’
Er loopt nog een juridische procedure over de vergunning van de postfusie. De rechtbank in Rotterdam vernietigde in 2020 de vergunning die staatssecretaris Mona Keijzer heeft afgegeven voor het samengaan van PostNL en Sandd. Wat betekent dit voor PostNL?
‘De fusie en de integratie van Sandd ligt al ruim een jaar achter ons. Er is geen weg terug. Het netwerk van Sandd is opgehouden te bestaan, een deel van hun mensen werkt bij ons. Het volgende kabinet zal met een besluit over deze kwestie moeten komen. Het ministerie van Economische Zaken en wij zijn in ieder geval in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak van de rechtbank Rotterdam.’
PostNL wil verhuizen naar een nieuw hoofdkantoor nabij station Hollands Spoor in Den Haag. Wanneer gaat het gebeuren en hoeveel mensen komen daar te werken?
‘Er wordt nog hard gewerkt aan het pand. De planning is dat we in de zomer over gaan. Op de nieuwe plek, een heritage, komen 1600 tot 1700 mensen te werken. Het wordt ingericht om flexibel te werken, want ook na de coronacrisis zal niet iedereen elke dag op kantoor willen werken.’

pietje-2005
0
Nou moe ! "Ze" zullen toch niet naar het gappie willen ? :-(
Succes
De 2e trap stottert ;-)
Jestbread
0
Hier was het op wachten natuurlijk. Het blijft altijd een aandeel wat makkelijk teruggezet kan worden. Het zal wel weer voorsorteren zijn op grotere hoogten, maar het lijkt vooralsnog vooral in de breedte 3,50-3,70 bewegen worden. En dat met zulke cijfers. Waanzinnig weer.

Alle winst van gisteren vakkundig weggewerkt. Blijft er nog een procentje over. Geweldig!
Rodestier
0
Mr_Market
0
quote:

paul66 schreef op 2 maart 2021 08:46:

Ook gaan we in een nog te openen pakjescentrum pilots houden met robotsorteerders.

Voor alle "ruudjes' :-))
Whoopaaaatje
0
Dit is echt het aller trieste wat ik ooit heb meegemaakt op de beurs.. Veel aandelen gaan super goed terwijl ze het hards geraakt zijn. PostNL doet het waanzinnig en wordt naar beneden gedrukt. Dat dit allemaal op een legale manier kan en mag is te gek voor woorden. Dit heeft 0,000 met beleggen te maken. Trieste bende.
manuss
0
quote:

I-trader schreef op 2 maart 2021 09:05:

Het staat in de sterren , slot €3,70 :)
Zeker vallende sterren!
manuss
0
quote:

josje52 schreef op 2 maart 2021 09:13:

Kan iemand uitleggen waarom Basic-fit en AF-KLM wel stijgen?
Gokkers
[verwijderd]
2
Dan kom ik toch weer op een punt dat ik vaker heb aangestipt. Het is aantrekkelijk om van een relatief laag gewaardeerd aandeel dat ook stockdividend keuze heeft, de koers laag te zetten tot de datum van de omwisselverhouding!
4.137 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... 203 204 205 206 207 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 17:35
Koers 1,233
Verschil -0,008 (-0,64%)
Hoog 1,245
Laag 1,228
Volume 1.157.272
Volume gemiddeld 2.175.390
Volume gisteren 949.579

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront