Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Niet panieken om de dalende Euro.

2.460 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 ... 119 120 121 122 123 » | Laatste
voda
0
Valuta: euro en dollar stabiel

(ABM FN-Dow Jones) De euro en de dollar noteerden donderdag keurig in evenwicht, waarbij de markt ook geen aanleiding gaf tot beweging.

"Het enige dat de dollar parten speelt is de gedaalde rente voor de tweejaars Amerikaanse leningen die onder de 0,1 procent is gedaald, waarmee het verschil met die van de eurozone kleiner is geworden", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News.

Van der Meer omschreef de stemming op de valutamarkten donderdag als rustig, "waarbij gewoon gewacht wordt op nieuwe redenen om posities te overwegen", aldus de handelaar van Ebury.

Van der Meer verwacht dat de dollar de komende tijd aantrekt, maar ten opzichte van de Chinese yuan dit jaar juist daalt met als koersdoel 6,34 yuan voor eind 2021.

Voor vanmiddag staan in de Verenigde Staten alleen de steunaanvragen op het programma met een verwachting van 760.000 aanvragen.

Er is vandaag één spreker in de persoon van Luis de Guindos, vice-voorzitter van de Europese Centrale Bank.

De euro noteerde donderdag 0,1 procent hoger op 1,2126 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent hoger op 0,8769 Britse pond. Het Britse pond noteerde donderdag stabiel op 1,3827 dollar. De dollar noteerde met het Chinese nieuwjaar op 6,8582 Chinese yuan. De dollar steeg vandaag 0,1 procent en noteerde daarmee op 104,6765 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro en dollar speelballen in technisch veld

(ABM FN-Dow Jones) De daling van de dollar ten opzichte van de euro lijkt door de markt tot staan te zijn gebracht, waarmee de Amerikaanse munt voorlopig stabiel noteert.

"De drijvende factoren van de dollar zijn veranderd", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO vrijdag tegen ABM Financial News. "Beleggers hebben weer meer interesse in de dollar gekregen, omdat de vooruitzichten voor de Amerikaanse economie verbeterden. Daarnaast blijft de Fed mogelijk minder lang verruimingsgezind dan eerder werd aangenomen. Dit zorgde voor een oplopende dollar. De recente daling van de Amerikaanse munt lijkt daarmee tijdelijk", aldus Boele.

De euro en de dollar bevinden zich momenteel vooral in een technische gedreven markt waarbij 1,22 dollar minder realistisch lijkt dan een test voor de euro van de 1,1950 dollar. "Als die wordt doorbroken komt 1,1700 dollar in beeld", voorziet Boele.

Volgens ABN AMRO bestaat de kans dat het Britse pond door het psychologische niveau van 1,40 dollar gaat, maar dan wel weer terugvalt. Het Verenigd Koninkrijk heeft een ruime voorsprong in het vaccineren ten opzichte van de VS en de eurozone. Hierdoor denken beleggers dat de lockdownmaatregelen eerder teruggedraaid zullen worden en dat de economie sneller kan herstellen.

"Maar wij zijn niet zo optimistisch gestemd over de Britse economie. De centrale bank kan zijn monetair beleid nog verder verruimen. We denken dat de VS en de eurozone het tempo van vaccineren gaan opschroeven. Dus dan wordt de achterstand op het VK kleiner. Hierdoor kunnen beleggers minder optimistisch worden over de vooruitzichten van het pond. Het Britse pond is vooral duur ten opzichte van de dollar", aldus de valutaspecialist van ABN AMRO.

De Zweedse centrale bank liet woensdag haar beleidsrente ongewijzigd op 0 procent en gaf aan door te gaan met het opkoopprogramma en dat de beleidsrente de komende jaren niet gaat stijgen. In de vooruitzichten van de centrale bank staat de beleidsrente tot het eerste kwartaal van 2024 op 0 procent.

"We denken dat de centrale bank waarschijnlijk pas klaar is voor een renteverhoging op het moment dat de ECB hier klaar voor is en dat duurt nog even. De risico's voor de kroon liggen wat ons betreft aan de bovenkant. De Zweedse economie zal het hoogstwaarschijnlijk beter doen dan de economie van de eurozone. Daarnaast heeft Zweden een overschot op de betalingsbalans en een relatief klein begrotingstekort. Tot slot is de Zweedse kroon de meest ondergewaardeerde valuta van de belangrijkste valuta's", aldus Boele vrijdag.

De Britse economie liet in het vierde kwartaal een groei zien van 1,0 procent, aanzienlijk minder dan over het derde kwartaal, maar wel beter dan de verwachte groei van 0,6 procent.

Uit de Verenigde Staten komt vandaag alleen het voorlopige consumentenvertrouwen over februari zoals dat wordt gemeten door de universiteit van Michigan.

Dan is er ook vandaag maar één spreker, en dat is de voorzitter van de Federal Reserve van New York John Williams.

De euro noteerde vrijdag 0,2 procent lager op 1,2105 dollar. De Europese munt noteerde vlak op 0,8782 Britse pond. Het Britse pond daalde vrijdag 0,2 procent en noteerde op 1,3785 dollar. De dollar noteerde tijdens de viering van nieuwjaar in China 0,6482 Chinese yuan. De dollar steeg vandaag 0,3 procent en noteerde daarmee op 105,0435 yen. De euro noteerde onveranderd op 10,0873 Zweedse kroon.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro tendeert nu wel lager

(ABM FN-Dow Jones) De euro is een deel van zijn opgebouwde winst van de afgelopen dagen ten opzichte van de dollar kwijt, nadat de tienjaarsrente in de Verenigde Staten naar 1,29 procent steeg, het hoogste punt sinds maart 2020.

"Dat zorgde voor een dollarherstel", aldus marktanalist Stefan Koopman van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News. "Verder lijkt het erop dat het Amerikaanse steunplan van 1,9 biljoen dollar aan het eind van deze maand rond is, zij het waarschijnlijk in een uitgeklede vorm, en dat daarmee de eerste uitkeringen half maart kunnen beginnen", aldus Koopman.

De marktanalist van Rabobank kijkt woensdag uit naar de Amerikaanse detailhandelsverkopen over januari die op maandbasis naar verwachting met 1,2 procent zijn gestegen, en de notulen van de meeste recente beleidsvergadering van de Federal Reserve.

"Daarin gaat het om de details, maar voor de komende maanden is het van belang om het beleid van de Fed te zien in het licht van de prijsontwikkelingen. De Fed heeft zijn beleid inmiddels verbreed waarmee het nu rekening houdt met een inflatiegemiddelde en de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, maar de oplopende olieprijs kan op een moment reden zijn om zeer zorgvuldig te communiceren. Mocht de inflatie aanleiding zijn voor een renteverhoging en de economische groei blijft achter bij de inflatie, dan dreigt er een onwenselijk spanningsveld te ontstaan. Dat lijkt in dat geval dan ook zeker voor de eurozone op te gaan, omdat de kans bestaat dat de Amerikaanse en Europese economie uit de pas gaan lopen", aldus Koopman.

Vanochtend vroeg kwam de export van Japan in januari op jaarbasis onverwacht flink hoger uit, terwijl de machine-orders in december eveneens aanmerkelijk opveerden.

De Britse consumentenprijzen in januari van dit jaar kwamen op maandbasis licht lager uit

In de Verenigde Staten komen vanmiddag de detailhandelsverkopen, producentenprijzen en de industriële productie in januari, de bedrijfsvoorraden over december en het vertrouwen onder de huizenbouwers in februari naar buiten.

Er zijn vandaag 3 sprekers, met om te beginnen afgevaardigde David Ramsden van de Bank of England, gevolgd door de voorzitter van de Federal Reserve van Richmond Thomas Barkin en zijn collega van de Fed van Boston Eric Rosengren.

De euro noteerde woensdag 0,3 procent lager op 1,2064 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent lager op 0,8699 Britse pond. Het Britse pond daalde woensdag 0,3 procent en noteerde op 1,3868 dollar. De dollar noteerde 6,4582 Chinese yuan. De dollar daalde vandaag 0,1 procent en noteerde daarmee op 105,9675 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: markt wacht af

(ABM FN-Dow Jones) De valutamarkten bevinden zich momenteel in rustig vaarwater met voor de dollar een aanhoudende stijgende trend.

"Het begint er met de vacciniatieprogramma's dan ook eenb beetje op te lijken", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Dat zag je al terug in het Britse pond. Woensdag bleken de detailhandelsverkopen van de Verenigde Staten een stuk beter dan verwacht en zorgden daarmee voor een hogere dollar. Wij denken dat de dollar ten opzichte van de euro in een stijgende trend blijft", aldus Erdmann.

De handelaar verwees donderdag ook naar de notulen zoals opgemaakt tijdens de meest recente vergadering van de Federal Reserve. De functionarissen van de Federal Reserve waren het er tijdens hun laatste beleidsvergadering in grote lijnen over eens dat zeer lage rentes en aanhoudende obligatieaankopen in de nabije toekomst nodig zullen zijn om het herstel van de Amerikaanse arbeidsmarkt te ondersteunen. Erdmann zag in deze stelling aanleiding te veronderstellen dat de huidige inflatietrend in de Verenigde Staten, die her en der voor onrust lijkt te zorgen, geen reden is voor renteverhogingen op de kortere termijn.

De Europese Centrale Bank is vandaag ook aan de beurt met de publicatie van de notulen van de meeste recente beleidsvergadering.

Voor de valutamarkten relevante data komen vandaag alleen uit de Verenigde Staten met de wekelijkse steunaanvragen, de importprijzen over januari, de index van de Federal Reserve van Philadelphia over februari, de woningbouw en bouwvergunningen over januari het voorlopige consumentenvertrouwen over februari en de wekelijkse olievoorraden.

Voor de steunaanvragen wordt uitgegaan van een aantal van 773.000.

Sprekers zijn vandaag bestuurslid Michael Saunders van de Bank of England, bestuurslid van de ECB Bank Isabel Schnabel en voorzitter Raphael Bostic van de Atlanta Fed.

De euro noteerde donderdag 0,2 procent hoger op 1,2066 dollar. De Europese munt noteerde 0,3 procent lager op 0,8666 Britse pond. Het Britse pond steeg donderdag 0,5 procent en noteerde op 1,3924 dollar. De dollar noteerde 0,2 procent hoger op 6,4683 Chinese yuan. De dollar daalde vandaag 0,1 procent en noteerde daarmee op 105,7695 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: Powell praat dollar zijn hok in

(ABM FN-Dow Jones) De woorden van de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell dinsdag en woensdag tegenover de Senaat en het Huis van Afgevaardigden heeft de dollar geen goed gedaan.

"Powell heeft de inflatie zodanig genuanceerd dat een renteverhoging, waar de markt enigszins op speculeerde, voor dit jaar in elk geval verre van waarschijnlijk blijft", aldus handelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Powell liet woensdag doorschemeren dat inflatie niet alleen maar een stijgende olieprijs als oorzaak moet hebben, maar dat ook conjuctuur en werkgelegenheid factoren van betekenis zijn", aldus Van der Meer.

Dinsdag stelde voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve de markt gerust door te garanderen dat de Amerikaanse centrale bank de economie zal blijven steunen met zeer soepel monetair beleid. "De economie is nog ver verwijderd van onze werkgelegenheids- en inflatiedoelen", aldus Powell, die dinsdag voor de Senaat verscheen en woensdag sprak in het Huis van Afgevaardigden.

Daarmee heeft Powell volgens Ebury de toon voorlopige wel even gezet en lijkt een sterke dollar voorlopig niet waarschijnlijk. Daarmee is ook het Britse pond nog altijd hoog genoteerd, "beduidend hoger dan de economische perspectieven van het Verenigd Koninkrijk rechtvaardigen", vindt de valutahandelaar van Ebury donderdag.

Voor vandaag kijkt Van der Meer uit naar de Amerikaanse steunaanvragen en de toespraken van diverse monetair prominenten, voor vrijdag gaat zijn aandacht uit naar de inkomens en bestedingen van de Amerikanen over januari.

Het Duitse consumentenvertrouwen voor maart bleek donderdag iets minder negatief te zijn geworden. Het consumentenvertrouwen van de eurozone bleef net als de Duitse evenknie negatief, maar liet eveneens een lichte verbetering zien.

De geldhoeveelheid in de eurozone liet in januari een iets snellere groei zien dan in december.

Sprekers zijn vandaag Philip Lane van de Europese Centrale Bank, de vice-voorzitter van de bank Luis de Guindos, de voorzitter van de Federal Reserve Raphael Bostic en zijn collega van de Fed van New York John Williams.

De euro noteerde donderdag 0,5 procent hoger op 1,2230 dollar. De Europese munt noteerde 0,4 procent hoger op 0,8637 Britse pond. Het Britse pond won donderdag 0,1 procent en noteerde op 1,4160 dollar. De dollar noteerde 0,1 procent lager op 6,4493 Chinese yuan. De dollar steeg vandaag 0,3 procent en noteerde daarmee op 106,1460 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: dollar sterkt aan

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse lange rente is na de geruststellende woorden van de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve Jerome Powell over het rentebeleid toch verder opgelopen.

"Klaarblijkelijk hecht de markt niet zo veel geloof aan de woorden van de voorzitter", aldus marktanalist Stefan Koopman van Rabobank vrijdag tegen ABM Financial News. "Donderdag tikte de Amerikaanse tienjaarsrente even 1,6 procent aan, om daarna te corrigeren. Het zal bij de Fed in toenemende mate gaan om vertrouwen houden en daar waar nodig terugwinnen ervan. Daartoe kan het monetair orgaan een limiet voor de rente bepalen en deze als marktpartij afdwingen met een zogeheten 'whatever it takes'-stelling. Dat zou een zeer opmerkelijke stap zijn. De praktijk elders leerde dat dit voor voldoende vertrouwen zorgt, waarmee een centrale bank het bij deze woorden kon laten", aldus Koopman.

Voor vrijdag is het in de huidige markt voor valutapartijen dan ook van het grootste belang de inflatiecomponent bij de inkomens en bestedingen van de Amerikanen in januari te wegen. "Dat is de rente waar de Fed naar kijkt. Het zou zo maar zo kunnen zijn, dat in het denken van de Fed een inflatie van meer dan 2 procent gedoogd wordt, zolang de economie en de werkgelegenheid daar niet onder lijden", aldus de marktanalist van Rabobank vrijdag.

Koopman wees vrijdag met betrekking tot de rentestanden ook op Nieuw-Zeeland en Australië, waar dinsdag de centrale bank weer een rentebesluit neemt. "De regering van Nieuw-Zeeland heeft er bij de centrale bank van het land op aangedrongen bij zijn rentebeleid ook rekening te houden met de overspannen huizenmarkt en de lage financieringskosten bij de aanschaf van een woning", aldus Koopman.

Volgende week donderdag is Powell door de Wall Street Journal uitgenodigd zijn kijk op de economische ontwikkelingen te geven, gevolgd door een vragensessie. "Daarbij zal zeker stil worden gestaan bij de ontwikkelingen op de rentemarkt."

Japan meldde vrijdag een verdere afname in de detailhandelsverkopen, maar een herstel van de industriële productie op maandbasis.

De consumentenprijzen in Frankrijk vielen in een voorlopige meting licht terug.

In de Verenigde staan vrijdag, naast de inkomens en bestedingen over januari, de inkoopmanagersindex van Chicago over februari en het definitieve consumentenvertrouwen van de universiteit van Michigan op de agenda.

Spreker is vandaag econoom bij de Bank of England Andy Haldane, die het zal hebben over de inflatieverwachtingen.

De euro noteerde vrijdag 0,5 procent lager op 1,2122 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent hoger op 0,8710 Britse pond. Het Britse pond daalde vrijdag 0,6 procent en noteerde op 1,3922 dollar. De dollar noteerde 0,1 procent hoger op 6,4629 Chinese yuan. De dollar won vandaag 0,1 procent en noteerde daarmee op 106,3690 yen. De Australische dollar daalde 0,6 procent en kwam daarmee uit op 0,7822 Amerikaanse dollar. De dollar van Nieuw-Zeeland daalde vrijdag 0,4 procent en noteerde 0,7335 Amerikaanse dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Video: trage uitrol vaccins drukt euro

(ABM FN-Dow Jones) De nationale lockdowns hebben de dienstensector harder getroffen dan de maakindustrie, maar er is licht aan het eind van de tunnel. Dit meent strateeg Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management.

In Europa blijft het sentiment in de dienstensector, in tegenstelling tot het Verenigd Koninkrijk, matig, wat zich vooral uit op de valutamarkten, waar het Britse pond ten opzichte van de euro in waarde is gestegen.

"Wanneer het verschil [in Europa] met de Britse vaccinatiegraad begint te verdwijnen, zou de euro weer wat van zijn recente achterstand ten opzichte van het pond kunnen inlopen", denkt Juvyns.

www.youtube.com/watch?v=BRd0vlxVxZ8

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Video: trage uitrol vaccins drukt euro

(ABM FN-Dow Jones) De nationale lockdowns hebben de dienstensector harder getroffen dan de maakindustrie, maar er is licht aan het eind van de tunnel. Dit meent strateeg Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management.

In Europa blijft het sentiment in de dienstensector, in tegenstelling tot het Verenigd Koninkrijk, matig, wat zich vooral uit op de valutamarkten, waar het Britse pond ten opzichte van de euro in waarde is gestegen.

"Wanneer het verschil [in Europa] met de Britse vaccinatiegraad begint te verdwijnen, zou de euro weer wat van zijn recente achterstand ten opzichte van het pond kunnen inlopen", denkt Juvyns.

www.youtube.com/watch?v=BRd0vlxVxZ8

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
JBL_0123
0
de geldvoorraad is het afgelopen jaar ongekend gestegen door alle stimulus/steunuitkeringen/... Op welke manier(en) kan deze geldhoeveelheid teruggebracht worden naar het oude niveau? En zou dit zelfs eigenlijk een doelstelling zijn van de FED/ECB en consoorten?
voda
0
Video: herstel euro in verschiet

(ABM FN-Dow Jones) De EU blijft achter ten opzichte van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten met betrekking tot vaccineren. Dit is te zien aan de kracht van de euro ten opzichte van de dollar en het pond. Dit zei valutahandelaar Martijn Weller van Monex Europe. Weller verwacht dat de EU in het tweede kwartaal een inhaalslag zal maken, wat tevens ten goede zal komen aan de kracht van de euro.

www.youtube.com/watch?v=JL5CHKw8PuY

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijs daalt onder 60 dollar

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag weer onder 60 dollar gedaald, wat voor het eerst was sinds 19 februari.

De aprilfuture voor een vat ruwe olie sloot dinsdag 1,5 procent lager op 59,75 dollar per vat.

Handelaren wogen de vooruitzichten af voor ruwe olie. De Organisatie van olie-exporterende landen OPEC en zijn bondgenoten waaronder Rusland zullen donderdag een besluit nemen over de productieniveaus.

Dinsdag zei secretaris-generaal Mohammad Barkindo van OPEC dat producenten voorzichtig optimisme moeten benadrukken. De pandemie geeft nog steeds neerwaartse risico’s voor de economie, maar bemoedigende mondiale economische ontwikkelingen en veerkrachtige vraag in Azië zijn gunstige factoren”, zei Barkindo.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: markt oogt rustiger

(ABM FN-Dow Jones) De valuta- en rentemarkt zijn meer tot rust gekomen, waarmee de dollar iets in waarde heeft ingeleverd.

"Ondertussen zijn de berichten uit de Verenigde Staten nog altijd positief", aldus marktanalist Stefan Koopman van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News. "De Amerikaanse president Joe Biden verwacht een versnelling in de Amerikaanse vaccinatieprogramma's waarmee de verwachting groter wordt dat de economie eerder open kan en het lijkt er op dat ook de Amerikaanse Senaat akkoord gaat met het coronaplan van 1,9 biljoen dollar", aldus Koopman. Eerder keurde het Huis van Afgevaardigden dit plan al goed.

De belangrijkste beweging was woensdag zag Koopman in de Britse pond ten opzichte van de dollar. De greenback leverde tegenover de Britse munt rond een half procent in. "Je ziet de Amerikaanse rente meer tot rust komen en stabiliseren, ofschoon wel op een hoger niveau dan een aantal weken geleden", aldus de marktanalist van Rabobank woensdag.

Koopman kijkt vandaag naar de banengroei in de Amerikaanse private sector, maar afgaand op de prognose van een groei van circa 200.000 stelde de marktanalist vooraf al dat dat te weinig zal zijn om de arbeidsmarkt van de Verenigde Staten uit het dal te trekken.

Daarnaast gaat zijn aandacht woensdag uit naar het Beige Book van de Federal Reserve en het optreden van de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell van donderdag, in dit geval op uitnodiging van de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal.

China en Japan lieten in hun dienstensectoren nog altijd krimp zien en dat gold ook voor de eurozone en zijn lidstaten.

Het Verenigd Koninkrijk zag de index over februari zo stevig oplopen dat er van krimp in de sector bijna geen sprake meer was.

De producentenprijzen voor de eurozone liepen in januari met 1,4 procent meer op dan vooraf was verwacht. De prognose lag op een plus van 1,0 procent. Al enkele maanden op rij versnelt de stijging van het prijspeil.

In de Verenigde Staten staan voor vanmiddag de banendata uit de private sector in februari op de agenda en verder de twee inkoopmanagersindices voor de dienstensector van Markit en van ISM, net als de wekelijkse olievoorraden. Vanavond volgt dan het Beige Book van de Federal Reserve dat altijd twee weken voor het rentebesluit verschijnt en geldt als leidraad daarvoor.

Sprekers met relevantie zijn vandaag de voorzitter van de Deutsche Bundesbank Jens Weidmann, de vice-voorzitter van de Europese Centrale Bank Luis de Guindos, de voorzitter van de Fed van Philadelphia Patrick Harker, bestuurslid van de Bank of England Silvana Tenreyro, voorzitter van de Fed van Atlanta Raphael Bostic, de Britse minister van financiën Rishi Sunak, ECB-bestuurder Isabel Schnabel en Fed-voorzitter in Dallas Robert Kaplan.

De euro noteerde woensdag 0,1 procent hoger op 1,2094 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent lager op 0,8650 Britse pond. Het Britse pond steeg woensdag 0,2 procent en noteerde op 1,3979 dollar. De dollar noteerde 0,1 procent lager op 6,4640 Chinese yuan. De dollar steeg vandaag 0,2 procent en noteerde daarmee op 106,8975 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Dollar stijgt naar hoogste koers in vier maanden
Van onze redacteur 15:22

Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve Foto: Reuters

De Federal Reserve raakt niet in paniek over de recente rentestijging. Voorzitter Jerome Powell blijft maar herhalen dat de centrale bankiers niet van plan zijn hun steun aan de economie binnen afzienbare termijn in te trekken, maar dat lijkt markten dan weer niet te bekoren. Het laatste optreden van Powell, op een webinar van The Wall Street Journal, zorgde voor de hoogste dollarkoers in vier maanden.

'We zullen geduldig zijn', herhaalde Powell. 'We zijn nog steeds ver van onze doelstellingen verwijderd.' En de doelstellingen van de Fed zijn helder. De centrale bankiers willen dat de allerarmsten ook profiteren van het herstel en weer aan het werk komen. De Fed zal tot de economie volledig van de pandemie hersteld is, de rente tussen de huidige bandbreedte van 0% en 0,25% houden en voor $120 mrd per maand aan obligaties kopen. Ook zal de centrale bank enige tijd inflatie tolereren boven de doelstelling van 2%.

Biden
Maar in de Verenigde Staten is nu een discussie tussen economen gaande of het budgettaire stimuleringspakket van de regering van de Democratische president Joe Biden niet tot hoge inflatie zal leiden. En op de financiële markten leidt dat tot speculatie dat de Fed eerder dan gepland op de rem zal moeten trappen en de officiële beleidsrente zal verhogen om die inflatie dan te beteugelen.

Powell herhaalde gisteren eveneens dat hij ook wel hogere inflatie verwacht, maar dat die inflatie tijdelijk zal blijken te zijn. Han de Jong, tegenwoordig onafhankelijk economisch commentator en voorheen hoofdeconoom bij ABN Amro, ziet een probleem in deze redenatie, schrijft hij vrijdag op zijn blog.

Volgens De Jong kun je nooit zeker weten dat die inflatie ook echt tijdelijk is. 'Ik ben het met Powell eens dat een inflatiestijging waarschijnlijk tijdelijk zal zijn, maar we moeten ons realiseren dat we de huidige omstandigheden nog niet eerder hebben meegemaakt.' Hij wijst erop dat er risico bestaat dat te lang stimuleren 'de economie over de kling jaagt' en 'dat is nu precies waar veel marktparticipanten bevreesd voor zijn'.

Obligatiebeleggers
Aan de andere kant zouden obligatiebeleggers graag horen dat Powell de rentestijging in bedwang zal houden, anders loopt de waarde uit het vastrentende papier, zegt James Athey van Aberdeen Standard Investments in een vrijdag verschenen rapport.

Niemand was dus blij met de woorden van Powell en om die reden zal de volatiliteit op de markten, zowel bij aandelen als op de obligatiemarkten en de valutamarkten, wel even aanhouden. 'Al ben ik ervan overtuigd dat het uiteindelijk op zijn pootjes terecht zal komen', zegt De Jong in zijn blog.

Originele link van het artikel: fd.nl/beurs/1376030/dollar-stijgt-naa...
voda
0
Valuta: dollar sterk na banenrapport

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse dollar sterkte maandag aan tegenover de euro en andere valuta, na sterke banencijfers in de Verenigde Staten op vrijdag.

De euro/dollar stond maandag 0,4 procent lager op 1,1870.

Niet alleen het aantal nieuwe banen was vrijdag fors hoger dan verwacht, maar ook het cijfer voor de voorgaande maand januari werd opwaarts bijgesteld, zei valuta-analist Teeuwe Mevissen van Rabobank tegen ABM Financial News.

"Dit draagt bij aan het sentiment van de afgelopen weken, waarin de markt begint te twijfelen aan het Fed-verhaal en denkt dat de inflatie toch sneller zal oplopen. Daardoor stijgen de obligatierendementen en de koers van de dollar."

Rabobank gelooft zelf nog steeds dat de verwachte inflatiesprong tijdelijk zal zijn en dat de euro weer zal gaan stijgen.

Ook ten opzichte van het Britse pond werd de euro minder waard, op 0,8587 pond. Dit past in de trend die wordt gedreven doordat de Britten een beter uitzicht hebben op een einde aan de beperkende maatregelen rond het coronavirus, dankzij het beter gevorderde vaccinatieprogramma.

De Amerikaanse dollar werd ook sterker tegenover de Japanse yen en de Chinese yuan.

Een sterke daling van de Duitse industriële productie in januari, met 2,5 procent, was een verrassing voor de markt, die op 0,2 procent krimp rekende. Dit zou vooral het gevolg zijn van een dip in de bouwsector en wat problemen in de aanvoerlijnen, stelde Andrew Kenningham van Capital Economics, en is daarmee vermoedelijk van tijdelijke aard. Zorgen over een krimpend bruto binnenlands product in Duitsland in het eerste kwartaal nemen hierdoor wel toe.

De hogere olieprijs, na een Jemenitische aanval op een Saoedische oliehaven, zou normaal gesproken neerwaartse druk op de Amerikaanse dollar moeten geven.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
s.lin
0
voda
0
Valuta: euro toont veerkracht

(ABM FN-Dow Jones) De euro heeft deze week ten opzichte van de dollar veerkracht getoond, waarmee de munt niet is afgedaald naar 1,1800 dollar.

"Enerzijds lijkt dat te maken te hebben met de rustige inflatiebewegingen in de Verenigde Staten", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Anderzijds zou de markt vandaag van de Europese Centrale Bank een positief signaal mogen verwachten waar de euro op voorhand kracht aan ontleent", aldus de handelaar.

De consumentenprijzen van de Verenigde Staten in februari, die woensdag werden gepubliceerd, kenden geen opmerkelijke uitslagen. Daarmee verdween op de rentemarkt de nodige grilligheid. Vrijdag volgen de in de Verenigde Staten de producentenprijzen over februari.

De ECB maakt vandaag het rentebesluit bekend en Van der Meer denkt dat de bank meldt zeer kort op de bal te zitten en zich bereid verklaart waar nodig de steun uit te breiden. "Die betrokkenheid zou een positief signaal voor de euro zijn", aldus Van der Meer donderdag.

De Amerikanen publiceren vanmiddag de wekelijkse steunaanvragen waarvoor de verwachting op 725.000 ligt. Een week eerder was er sprake van 745.000 nieuwe aanvragen. In de tweede helft van de middag volgen dan nog de vacatures over januari.

De Britse minister van financiën Rishi Sunak verschijnt donderdag voor een speciaal comité om zijn begrotingsbeleid te bespreken. De Amerikaanse minister van financiën Janet Yellen geeft vandaag een interview aan NBC en informeert ook president Joe Biden over de economie.

De euro noteerde donderdag 0,3 procent hoger op 1,1962 dollar. De Europese munt noteerde 0,2 procent hoger op 0,8573 Britse pond. Het Britse pond steeg donderdag 0,2 procent en noteerde op 1,3954 dollar. De dollar noteerde 0,3 procent lager op 6,4870 Chinese yuan. De dollar noteerde vandaag vlak op 108,4410 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro weer richting 1,19 dollar

(ABM FN-Dow Jones) De dollar heeft van donderdag op vrijdag weer de kracht kunnen laten zien waarmee de euro zijn gang naar de 1,19 dollar hervond.

"Het is een afwachtende markt, waarin we voor vandaag geen verrassingen verwachten, ook niet met de producentenprijzen van de Verenigde Staten", aldus valutaspecialist Georgette Boele vrijdag tegen ABM Financial News.

Volgende week komt de Fed bijeen om te besluiten over het monetair beleid. Er wordt dan een grafiek gepubliceerd, de zogeheten dot plot, met verwachtingen ten aanzien van de toekomstige renteverhogingen. "Wij denken dat deze laat zien dat de rente waarschijnlijk niet in de eerste helft van 2023 verhoogd zal worden, zoals beleggers nu verwachten. Als onze verwachting inderdaad uitkomt, zullen beleggers hun verwachtingen bijstellen en daalt mogelijk de rente op Amerikaanse staatsobligaties weer", aldus Boele.

Mochten de rentes op Amerikaanse staatsobligaties dalen en de inflatieverwachtingen gaan daarin mee, dan zal de rente gecorrigeerd voor inflatie relatief stabiel zijn, verwacht ABN AMRO. "Hierdoor wordt het effect van lagere rentes op staatsobligaties deels of grotendeels tenietgedaan. Het is ook van belang wat de rentes op staatsobligaties in andere regio's doen, zoals de eurozone. Ook daar zijn de rentes hard gestegen. Beleggers houden nu rekening met een 50 procent kans dat de ECB de depositorente voor maart 2023 met 10 basispunten verhoogt. Ze verwachten zelfs nog een verhoging van de depositorente van 10 basispunten voor maart 2024. We denken dat dit te agressief is", aldus de valutaspecialist van ABN AMRO vrijdag.

De Duitse inflatie week in een definitieve versie niet af van de voorlopige met 1,3 procent op jaarbasis.

De Britse industriële productie daalde in januari met 1,5 procent meer dan verwacht. In de prognose werd rekening gehouden met een afname met 1,2 procent. De Britten zagen in januari dan weer wel hun handelstekort met 3,7 miljard pond teruglopen naar 1,9 miljard pond. De export daalde hard, vooral naar de EU, maar de import liep nog harder terug.

Naast de producentenprijzen over februari publiceren de Amerikanen ook het voorlopige consumentenvertrouwen over maart zoals deze wordt gemeten door de Universiteit van Michigan.

De euro noteerde vrijdag 0,6 procent lager op 1,1910 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent lager op 0,8560 Britse pond. Het Britse pond verloor vrijdag 0,5 procent en noteerde op 1,3916 dollar. De dollar noteerde 0,2 procent hoger op 6,5078 Chinese yuan. De dollar steeg vandaag 0,5 procent en noteerde daarmee op 109,1100 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: wachten op rentebesluit Fed

(ABM FN-Dow Jones) De dollar noteerde maandagochtend hoger ten opzichte van de euro en de Japanse yen, in afwachting van het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve later deze week.

Marktanalist David Madden van CMC Markets wees erop dat de greenback licht hoger staat, "omdat de Amerikaanse tienjaarsrente boven de 1,63 procent noteert."

Analisten van UniCredit stellen dat handelaren de dollar momenteel niet teveel omhoog of omlaag willen duwen. Volgens hen stabiliseert de euro onder de 1,1950, want beleggers hebben momenteel geen trek in een euro/dollarkoers die weer op 1,20 of daarboven noteert.

Woensdag komt de Fed met zijn rentebesluit. "Wijzigingen worden niet verwacht, maar beleggers zijn wel benieuwd naar commentaar over de relatief hoge obligatierentes", aldus Madden.

Volgens de marktanalist wil de centrale bank het monetaire beleid niet spoedig verkrappen maar dwingen de oplopende rentes hier mogelijk eerder dan later toe.

Volgens analisten van Commerzbank is de huidige kracht van de dollar ook gebaseerd op het stimuluspakket in de VS waarmee de Amerikaanse economie gekatapulteerd zal worden uit zijn huidige staat van lage groei.

Maar op de middellange termijn zal de inflatie in de VS onder de doelstelling van de Fed blijven en dit voorkomt dat de centrale bank het monetaire beleid aanscherpt. Daardoor kan de euro herstellen ten opzichte van de dollar, aldus Commerzbank.

De euro/dollar noteerde maandag aan het eind van de ochtend 0,3 procent lager op 1,1925. Ten opzichte van de yen won de dollar 0,1 procent op 109,08.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro weer gewoon op 1,1930 dollar

(ABM FN-Dow Jones) De euro houdt gedegen stand ten opzichte van de dollar, ook al lijkt de markt nog altijd van mening dat de rente in de Verenigde Staten eerder dan voorzien wordt aangepast en terwijl in het Europese vaccinatieprogramma de nodige tegenwind wordt ervaren.

"De bijeenkomst van de Federal Reserve van woensdag is cruciaal voor de markt", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "In de meest recente dot plot wordt er op gerekend dat de eerste renteverhoging mogelijk pas in 2024 plaats vindt. We zijn benieuwd naar de veranderingen in de economische prognoses van het FOMC en naar eventuele pogingen om de stijging van de obligatierendementen af te remmen. Eén ding zal tijdens de persconferentie zeker aan de orde komen: de discrepantie tussen de eigen prognoses van de Fed, die aangeven dat de rentes tot eind 2023 niet zullen stijgen, en een markt die begint in te prijzen dat er vroeg in 2023 een volledige renteverhoging komt.

Van der Meer sluit niet uit dat de euro donderdag na het optreden van de Fed na enige tussentijdse bewegingen per saldo nauwelijks afstand heeft genomen van zijn huidige notering.

De bijeenkomst van de Bank of England van deze week zou het pond kunnen steunen. "Tegelijkertijd blijft het Britse pond binnen een smalle bandbreedte en lijkt deze niet veel kracht te hebben ten opzichte van de gemeenschappelijke munt en de dollar. Verwacht wordt dat de toon van de Britse centrale bank optimistischer zal zijn, gezien het succes bij de uitrol van het vaccinatieprogramma en het vrij ambitieuze pakket steunmaatregelen dat de regering-Johnson heeft aangekondigd", aldus Van der Meer.

De Japanse industrie bleek dinsdag over februari in de definitieve meting nog iets meer te hebben geproduceerd dan eerder gemeld, namelijk 4,3 procent op maandbasis.

De Franse consumentenprijzen leken in februari op maandbasis aanvankelijk een plusje te hebben kunnen laten zien, maar na de definitieve meting bleken de prijzen zich te hebben gestabiliseerd.

De Duitse ZEW-index kwam over maart met 76,6 beter uit dan de verwachte 74,0. In februari van dit jaar noteerde de index 71,2.

De Amerikanen zijn al naar de zomertijd overgegaan en daarmee worden de macro-economische cijfers deze en volgende week een uur eerder Nederlandse tijd naar buiten gebracht. Voor dinsdag zijn dat naast de detailhandelsverkopen ook de importprijzen en de industriële productie in februari, het vertrouwen onder de huizenbouwer in maart en de bedrijfsvoorraden over januari.

De euro noteerde dinsdag 0,1 procent hoger op 1,1933 dollar. De Europese munt noteerde 0,5 procent hoger op 0,8626 Britse pond. Het Britse pond daalde dinsdag 0,5 procent en noteerde op 1,3833 dollar. De dollar noteerde vlak op 6,5003 Chinese yuan. De dollar noteerde vandaag onveranderd op 109,1945 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: dollar lijkt verlost van rentezenuwen

(ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve heeft woensdagavond met het rentebesluit en het begeleidende commentaar de markt weten te overtuigen van de redelijkheid om het monetaire beleid te handhaven.

"Per saldo is de euro niet door weerstandsniveaus gegaan", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Met 1,1993 dollar bereikte de euro het hoogste punt en viel de munt daarna terug naar het huidige punt. Wij denken dat de dollar nog altijd de beste papieren in handen heeft op basis van de economische perspectieven van de Verenigde Staten. Mochten de steunaanvragen beduidend lager uitvallen dan verwacht, dan is een stijging van de dollar niet uitgesloten", aldus Van der Meer.

Een volgende monetaire vergadering dient zich vandaag alweer aan met de Bank of England. "De bank ziet zich voor de uitdaging gesteld net zo duidelijk en overtuigend te zijn als de Fed woensdag", aldus de valutahandelaar van Ebury donderdag.

De export en de import van de eurozone zijn in januari flink gedaald, waarbij vooral de import moest het ontgelden, waardoor het overschot op de handelsbalans van de muntunie toch nog opliep.

In de Verenigde Staten gaat de aandacht donderdag uit naar steunaanvragen, ingeschat op 700.000 nieuwe tegen 712.000 een week eerder, de activiteitenindex van de Federal Reserve van Philadelphia voor maart en de leidende indicatoren over februari.

Voor de voorzitter van de Europese Centrale Bank Christine Lagarde is vandaag veel tijd ingeruimd gezien haar optreden bij het zogeheten Committee on Economic and Monetary Affairs en haar rede bij de Franse tweede kamer, de Assemblée Nationale.

Andere sprekers zijn vandaag Kristalina Georgieva, voorzitter van het Internationaal Monetair Fonds, en econoom van de Bank of England Andy Haldane.

De euro noteerde donderdag 0,3 procent lager op 1,1937 dollar. De Europese munt noteerde 0,3 procent lager op 0,8549 Britse pond. Het Britse pond noteerde donderdag onveranderd op 1,3965 dollar. De dollar noteerde vlak op 6,5028 Chinese yuan. De dollar steeg vandaag 0,2 procent en noteerde daarmee op 109,0810 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
2.460 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 ... 119 120 121 122 123 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,66%
 US30^ 37.851,00 -0,43%
 Nasd100^ 17.004,48 -3,10%
 US500^ 4.960,72 -1,75%
 Japan225^ 37.028,48 -2,56%
 Gold spot 2.388,83 +0,40%
 EUR/USD 1,0656 +0,12%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront