Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Forum van Democratie: opkomst en ondergang van Baudet

3.660 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 ... 179 180 181 182 183 » | Laatste
rationeel
1
quote:

luchtschip schreef op 21 februari 2021 15:51:

[...]

Online is Forum voor Democratie acht keer zo groot als andere partijen.

Dat was met Donald Trump ook het geval. Hij had vele tien duizenden volgers op twitter.
Totdat Twitter besloot om accounts van volgers, waarvan duidelijk bleek dat het trollen en bots betrof, te gaan schrappen.

Trump was des duivels dat hij ineens op slag tienduizenden volgers verloor.

Online is het niet zo moeilijk om 8 keer zo groot te zijn als andere partijen.
Een totale fantasie wereld waarbij je gesteund wordt door nep-accounts.
En de verbeelding dat er zoveel nep accounts zijn trekt weer meelopers.

Wanneer je een kopje koffie gaat drinken in Vlissingen, en je kondigt dit met veel toeters en bellen aan dan is het maar een schrale opkomst wanneer blijkt dat slechts 300 man erop af komen.

De wereld van de schijn, de show en de illusie spreekt tot de verbeelding.
Een leuke vertoning voor het sprookjesbos.
Smaken de druiven weer zuur?
[verwijderd]
0
quote:

Rowi62 schreef op 21 februari 2021 18:21:

Voor elk van die 300 waren er 100 die ook wilden komen. Van Haga ik zei het al eerder gaat veel stemmen krijgen. En terecht.

Het is een kanjer eerste klas .
Waarom moest hij ook al weer weg bij de VVD?
Plein777
4
quote:

Kleintje66 schreef op 21 februari 2021 18:55:

[...]
Waarom moest hij ook al weer weg bij de VVD?
Fraude en bedrog, what else ?

Ze moeten Jeroen Pols / Micha Kat / Willem Engel / Lange Frans / Constant Custers / Robert Jensen/ Ton Hooijmaijers en Pegida topman Edwin Wagensveld op de kieslijst zetten bij de FvD.

Allemaal hele fijne kandidaten voor dat duistere clubje .
[verwijderd]
0
quote:

Plein777 schreef op 21 februari 2021 18:57:

[...]

Fraude en bedrog, what else ?
De 2e Ton Hooijmaaijer :-)
Ik kwam dit net tegen toen ik het nakeek:
www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/arti...

'Niet welkom bij Forum'

De weggestuurde Van Haga is in ieder geval niet welkom bij de fractie van Forum voor Democratie. Thierry Baudet laat in een eerste reactie weten: "We moeten niets hebben van zetelrovers."

Het is allemaal te komisch voor woorden. Erg betrouwbare partij.
luchtschip
0
quote:

Rowi62 schreef op 21 februari 2021 18:21:

Voor elk van die 300 waren er 100 die ook wilden komen.
Dus we moeten meegaan in jouw fantasie beeld en ons inbouwen dat we 30.000 mensen hebben zien staan op dit plein in Vlissingen?
Geldt deze regel ook bij de verkiezingen. Bij iedere uitgebrachte stem moeten we het aantal vermenigvuldigen met 100 voor deze specifieke partij ?
Plein777
0

Het beste van De Telegraaf
Provincie: Gideon Everduim naar Landal op kosten fractie

’Spookstatenlid’ van DENK declareerde voor bijna 12.000 euro aan etentjes, uitjes en snoep
author avatar
Door MIKE MULLER
Updated 1 uur geleden
3 uur geleden in BINNENLAND

HAARLEM - Het voormalige Noord-Hollandse ’spookstatenlid’ Gideon Everduim van Denk heeft, ondanks zijn vrijwel structurele afwezigheid bij debatten, wel ruimhartig gebruikgemaakt van de rekening die gevuld is met door de provincie overgemaakt belastinggeld.

Het voormalige Noord-Hollandse Statenlid Gideon Everduim was vrijwel nooit aanwezig, maar declareerde er desondanks lustig op los.
Het voormalige Noord-Hollandse Statenlid Gideon Everduim was vrijwel nooit aanwezig, maar declareerde er desondanks lustig op los.? ANP/HH
In een jaar tijd werd bijna 12.000 euro uitgegeven, onder andere aan etentjes, een Surinaams buffet voor vijftig personen en schepsnoep. Ook werden voor honderden euro’s aan overnachtingen bij Landal met fractiegelden gefinancierd, blijkt uit een overzicht dat de provincie heeft verstrekt.

Eerder bleek uit navraag van De Telegraaf dat de Amsterdammer Everduim, ook rapper, nagenoeg nooit aanwezig was bij vergaderingen. Hij bleek tevens lange tijd onbereikbaar voor zijn partijgenoten. Uit het overzicht kwam toen naar voren dat Everduim van de twintig presidiumbijeenkomsten maar liefst zestien keer afwezig was geweest. Van de zestien Provinciale Statenvergaderingen was hij slechts zeven keer volledig aanwezig en twee keer woonde hij een deel van de vergadering bij.

BEKIJK OOK:
Amsterdamse rapper Everduim (Denk) blijkt ’spookstatenlid’
Bij de commissie Ruimte, Wonen en Klimaat kwam Everduim nooit opdagen en ook de vergaderingen over Mobiliteit en Bereikbaarheid liet hij steevast schieten. Ook bij andere vergaderingen drukte hij zijn snor.

Onder anderen commissaris van de koning Arthur van Dijk sprak Everduim aan op diens absentie. Bij overige Statenleden was bovendien ergernis gerezen over het feit dat hij wel een maandelijkse vergoeding van ruim 1200 euro opstreek, terwijl hij bijna steevast afwezig was. Hij liet zich daar ook niet vervangen, maar huurde wel een fractiemedewerker in.

Pinpas

In een jaar tijd (van 15 maart 2019 tot 14 maart 2020) wist de inmiddels vertrokken volksvertegenwoordiger, zo blijkt uit stukken die de griffie heeft verzameld, gretig gebruik te maken van de pinpas van de stichting waarop geld wordt overgemaakt ter ondersteuning van de fractie. Er werd regelmatig geshopt bij de Ikea; snoepwinkel Jamin werd aangedaan, evenals de McDonalds. Voor bijna 700 euro werden bovendien drie overnachtingen bij Landal geboekt.

Ook prijkt er een Surinaams buffet voor vijftig personen (kosten: 1025 euro) op de lijst. Of er na maart 2020 ook nog uitgaven zijn gedaan, is vooralsnog niet bekend. Daarover wordt later dit jaar pas verantwoording afgelegd.

Everduim meldde zich in november 2020 ziek. Sinds 14 december is Süleyman Koyuncu de vertegenwoordiger van Denk in de Provinciale Staten van Noord-Holland. Everduim had aangegeven dat hij wegens ’tijdgebrek’ zijn functie heeft neergelegd, blijkt uit verslagen van het dagelijks bestuur van de provincie. Hij gaf aan dat maandagen, de dag waarop al sinds jaar en dag in Haarlem wordt vergaderd, hem niet uitkomen vanwege zijn werk in het onderwijs. Everduim was toen al anderhalf jaar Statenlid.

’Stroeve overdracht’

Na zijn vertrek verliep de overdracht erg stroef, zegt zijn opvolger Süleyman Koyuncu: „De overdracht is niet lekker gegaan. Ik heb contact gehad met de griffie. Aan de hand daarvan is bepaald dat ik een nieuwe stichting opricht, dat is nu ook gebeurd. De administratie moest naar de griffie gaan, dat is inmiddels gelukt. Ik zou de bankpassen krijgen, maar die heb ik niet ontvangen.” Het is de bedoeling dat op de nieuwe stichtingsrekening, op naam van Koyuncu, een nieuw fractiebudget wordt gestort.

Everduim dook ook regelmatig op rond Black Lives Matter-evenementen. Zo sprak hij tijdens demonstraties, mocht hij bij talkshows aanschuiven om te spreken over racisme en werd hij uitgenodigd door premier Rutte, die hem eind juni ontving op het Catshuis. Het vertrokken Statenlid pleitte tevens voor een aparte politieke partij voor zwarte Nederlanders. „Er is wel een partij voor dieren in de Tweede Kamer”, zei hij, „maar nul vertegenwoordiging voor ons.”

Everduim was ondanks meerdere pogingen gedurende meerdere dagen onbereikbaar voor commentaar.
rationeel
2
quote:

luchtschip schreef op 21 februari 2021 19:12:

[...]

Dus we moeten meegaan in jouw fantasie beeld en ons inbouwen dat we 30.000 mensen hebben zien staan op dit plein in Vlissingen?
Geldt deze regel ook bij de verkiezingen. Bij iedere uitgebrachte stem moeten we het aantal vermenigvuldigen met 100 voor deze specifieke partij ?
Ga de filmpjes bekijken, dan weet je waarover je spreekt.

Wie weet werkt hun enthousiasme wel aanstekelijk.

Dat zou je humeur geen kwaad doen.
Chiddix
0
quote:

Plein777 schreef op 21 februari 2021 18:57:

[...]

Ze moeten Jeroen Pols / Micha Kat / Willem Engel / Lange Frans / Constant Custers / Robert Jensen/ Ton Hooijmaijers en Pegida topman Edwin Wagensveld op de kieslijst zetten bij de FvD.

Zag net Joost Eerdmans bij WNL en die gebruikt zijn verstand als hij over de coronacrisis spreekt. Joost heeft in de gaten, dat Baudet niet goed bezig is met zijn visie op de coronamaatregelen m.n de lockdown opheffen. Hij profiteert daarvan, denk ik , met zijn JA21.
Overige partijen staan op 6 zetels bij de Hond. Kijk er niet vanop als JA21 met 3 zetels in de TK komt.
De genoemde namen hierboven kunnen voor 1 a 2 zetels zorgen maar dan is de koek op. Is wat anders dan Baudet voor ogen had. Een brede volkspartij(beweging) worden. FvD mag in zijn handen knijpen als men 3 zetels haalt op 17 Maart. Staan bij de Hond op 4 zetels(peilingen).
Genoemde namen staan , dacht ik, niet op de kieslijst FvD. Jensen had ik wel op de lijst gezet op nr 3 of 4. Saai zou het niet worden als hij het woord voert.
Rowi62
0
quote:

rationeel schreef op 21 februari 2021 20:52:

[...]Ga de filmpjes bekijken, dan weet je waarover je spreekt.

Wie weet werkt hun enthousiasme wel aanstekelijk.

Dat zou je humeur geen kwaad doen.
Goed gezegd.

Zei Fortuin ook over Melkert destijds. Altijd overal iets tegen en zelf niets doen.
hirshi
0
Als FvD met vier zetels in de Kamer komt zijn dat naast Baudet:

Wiybren van Haga: moest in 2019 voor straf 5 dagen vrijwilligerswerk doen en werd door de VVD geroyeerd omdat hij zich herhaaldelijk niet aan afspraken hield, maar de belangen van mijn bedrijf Sjopperdepop BV liet prevaleren.

Olaf Ephraim: bezorgde FvD een ton korting op subsidie wegens een gebrekkige financiële boekhouding. Dankt zijn vermogen aan frauduleuze transacties volgens Follow the money.

Hans Smolders: voormalig gelegenheidschauffeur van Pim Fortuyn. Smolders werd op 31 maart 2008 door het Gerechtshof in Den Bosch tot een geldboete van 750 euro veroordeeld wegens het als raadslid openbaar maken van vertrouwelijke informatie. Stond kandidaat op de lijst Eén NL Maar die partij wist geen enkele zetel te behalen.

Marty.mcFly
1
Een heel belangrijk punt, want zwaar is onderbelicht in de media, is de bevolkingspolitiek. Hoeveel mensen kunnen in Nederland wonen? Het raakt alles: het milieu, sociale cohesie, woningnood, etcetera.

Wat dat betreft is JA21 een betere partij om dat aan te kaarten, dan Forum.
Chiddix
0
quote:

hirshi schreef op 22 februari 2021 10:10:

Olaf Ephraim: bezorgde FvD een ton korting op subsidie wegens een gebrekkige financiële boekhouding. Dankt zijn vermogen aan frauduleuze transacties volgens Follow the money.

Over het jaar 2019 kreeg FvD 460000 euro subsidie en had nog 160000 euro tegoed. Vastgestelde bedragen zijn door aantal zetels en hoeveelheid leden.
Sinds de oprichting is er ongeveer 3 ton uitgekeerd aan 9 leden waarvan Rob Rooken 130000 euro kreeg. Rooken was bedrijfsmatig bij de partij betrokken. Baudet kreeg 60000 en Annabel 25000 volgens Otten. Citeer een Volkskrant artikel uit 2020.
Ollongren was niet tevreden met de kwaliteit van FvD zijn ledenopgave en wil een boete opleggen van 25000 euro. Ook wat andere politieke partijen voldoen niet aan de kwaliteitseisen van Ollongren.
Otten is na de Provinciale Verkiezingen 2019 vertrokken. Was de penningmeester.
Olof Ephraim volgde hem op als penningmeester. Neem aan dat over het jaar 2020 de zaakjes op orde zijn met de opgave van het aantal leden aan mevr Ollongren door FvD.
Plein777
0
Marcel van Roosmalen
22 februari 2021 om 1:00
Leestijd 1 minuut

Opslaan in leeslijst

Thierry Baudet gaat naar de plaatsen waar je niet graag woont of vandaan komt
==================================================================

Marcel van Roosmalen uit de NRC

Tussen zijn mediarelletjes door reist Thierry Baudet met een uitklapbare vrachtwagen door de periferie. Naar de plaatsen waar je niet graag woont of vandaan komt. Guerrilla-campagne noemt hij dat zelf, want hij mag de komst van zijn ‘vrijheidskaravaan’ niet tevoren aankondigen. Thierry heeft standaard een petje op zijn hoofd wat hem iets mallotigs geeft. Voor de oudere lezers: Edwin Rutten in de Film van ome Willem. Hij geeft fans en partijgenoten op de plaats van bestemming structureel een hand, waarmee hij laat zien hoe hij over alle coronabeperkingen denkt.

Huisjesmelker Wybren van Haga is ook mee. Op troosteloze parkeerplaatsen voeren ze, soms ingeleid door C-artiesten, zoals in Tholen waar de rapper Duncan iets actueels de microfoon inblies, steeds dezelfde act – ‘iedereen is gek behalve wij’ – op.

Het heeft iets ironisch, de onderkant die de handen stuk klapt voor een door Thierry ingesproken filmpje vol met hoogtepunten uit de vaderlandse geschiedenis.

‘Spinoza schrijft filosofie, onder Boerhaave wordt Leiden het centrum van de medische wetenschap, Antonie van Leeuwenhoek maakt de kleinste dingen zichtbaar met zijn baanbrekende microscoop en Christiaan Huygens verkent reusachtige hemellichamen…’

Dan Nederland vanuit de lucht gefilmd: gras, koeien, tulpenvelden, Deltawerken en daarna Thierry die juist alleen nog maar gelooft in wetenschappers die hetzelfde vinden als hij en nu zelfs de peilingen van geestverwant Maurice de Hond wantrouwt omdat FVD daar nog steeds niet groot, of de grootste is.

Dieptepunt tot nu toe: Roosendaal, waar een huilende kapster haar laatste geld aan Thierry wilde doneren. Hij speelde haar door naar Wybren van Haga, die haar werd voorgehouden als de reddingsboei in deze moeilijke tijd. Klamp je vast aan Wybren van Haga en je verzuipt zeker, maar dat weten ze in Roosendaal niet.

Laat staan in Tholen, Spijkenisse, en Vlissingen, Nieuw Vennep allemaal plaatsen waar corona niet overheen hoefde om je somber te voelen.

Grote vraag die de vriendin en ik elkaar stelden: wanneer komt die vrijheidskaravaan naar ons? Forum was in de gemeente Wormerland bij de Provinciale Staten tenslotte met afstand de grootste. De komst van die vrachtwagen voelt als een stempel, als zij hebben aangelegd ben je officieel een kutgebied. Dan hoeven we niets meer uit te leggen.

Ruimte genoeg op de parkeerplaats voor de Vomar.

Eerst klappen voor de vaderlandse geschiedenis, dan Thierry die misschien wel refereert aan de nederlaag die de Spanjaarden hier leden in de Tachtigjarige Oorlog en als klapstuk Wybren van Haga die ons het leven van voor corona belooft, niet wetend dat er toen ook al niets gebeurde.
DeZwarteRidder
0
quote:

hirshi schreef op 22 februari 2021 10:10:

Als FvD met vier zetels in de Kamer komt zijn dat naast Baudet:

Wiybren van Haga: moest in 2019 voor straf 5 dagen vrijwilligerswerk doen en werd door de VVD geroyeerd omdat hij zich herhaaldelijk niet aan afspraken hield, maar de belangen van mijn bedrijf Sjopperdepop BV liet prevaleren.

Olaf Ephraim: bezorgde FvD een ton korting op subsidie wegens een gebrekkige financiële boekhouding. Dankt zijn vermogen aan frauduleuze transacties volgens Follow the money.

Hans Smolders: voormalig gelegenheidschauffeur van Pim Fortuyn. Smolders werd op 31 maart 2008 door het Gerechtshof in Den Bosch tot een geldboete van 750 euro veroordeeld wegens het als raadslid openbaar maken van vertrouwelijke informatie. Stond kandidaat op de lijst Eén NL Maar die partij wist geen enkele zetel te behalen.
Het is dus wachten op een flink aantal nieuwe corruptieschandalen.
hirshi
0
quote:

Chiddix schreef op 22 februari 2021 15:19:

[...]

Over het jaar 2019 kreeg FvD 460000 euro subsidie en had nog 160000 euro tegoed. Vastgestelde bedragen zijn door aantal zetels en hoeveelheid leden.

Het Forum voor Democratie kreeg een korting op haar subsidie van ruim een ton omdat de partij minder leden had dan aanvankelijk gemeld.

Het duistere verleden van Olaf Efraim, de huidige penningmeester van FvD werd aan het licht gebracht door Follow The Money. De ex-bankier dankt zijn vermogen aan frauduleuze beurstransacties.

Chiddix
0
quote:

hirshi schreef op 22 februari 2021 16:46:

[...]

Het Forum voor Democratie kreeg een korting op haar subsidie van ruim een ton omdat de partij minder leden had dan aanvankelijk gemeld.

Het duistere verleden van Olaf Efraim, de huidige penningmeester van FvD werd aan het licht gebracht door Follow The Money. De ex-bankier dankt zijn vermogen aan frauduleuze beurstransacties.

Was mij niet bekend. Alleen FTM zegt er iets over(17-12-2020). Er schijnen wat slordigheden zijn geweest over de jaren 2018 en 2019 met de ledenopgave. Januari 2020 heeft FvD bij Ollongren 42794 leden aangemeld. PvdA 41000 en CDA 39000. Lees een kop, FvD de grootste ledenpartij van Nederland. Een prestatie van formaat? Benieuwd wat de aantallen zijn over 2020. Naar waarheid ingevuld?
rationeel
0
Blijkbaar begrijpen jullie nog steeds niet in welke toestand deze regering ons gebracht heeft.

Zinloze beschouwingen die helemaal niets oplossen.

Ga naar Hulleman luisteren dan heb je in ieder geval een handvat om de onlustgevoelens te duiden.

viruswaarheid.nl/belangrijk/pleitnota...
[verwijderd]
1
Baudet: veroordeling Holocaustdaders ‘illegitiem’

Bart Schut 22 februari 2021, 21:58

Er lijkt geen ondergrens te zijn in hoe diep FvD-lijsttrekker Thierry Baudet kan zakken. Op campagne in Gouda hield het Tweede Kamerlid een warrige toespraak met allerlei aan de extreemrechtse kiezer appellerende complottheorieën over corona, fraude bij peilingen, pedofiliedoofpotten en nog meer fraais. Maar de meest bizarre uitspraak was toch wel deze: “Ik ben geen voorstander van strafrecht met terugwerkende kracht. Ik beschouw het Neurenberg-tribunaal dan ook als illegitiem. Je moet niet met terugwerkende kracht mensen berechten.”

niw.nl/baudet-veroordeling-holocaustd...
[verwijderd]
2
U hoort het goed, volgens de Forum voor Democratie-leider zouden Adolf Hitler, Jozef Goebbels en Reinhard Heydrich, als zij aan het einde van de Tweede Wereldoorlog nog geleefd hadden, niet berecht mogen worden, en beulen als Hermann Göring, Julius Streicher, Alfred Rosenberg en al die anderen veroordeeld. Na alle onthullingen over antisemitisme binnen het Forum voor Democratie maar ook van Baudet persoonlijk, en zijn recent aan het licht gekomen plat-racistische uitingen over ‘negers’ en het IQ van rassen, mag dit misschien niet meer als een verrassing komen, maar Baudet staat nog steeds op drie à vier zetels in de peilingen.
3.660 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 ... 179 180 181 182 183 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,79  +8,28  +0,96%  18:05
 Germany40^ 18.161,70 +1,68%
 BEL 20 3.890,71 +0,71%
 Europe50^ 5.015,49 +1,59%
 US30^ 38.504,96 +0,67%
 Nasd100^ 17.481,67 +1,58%
 US500^ 5.069,70 +1,05%
 Japan225^ 37.938,71 +0,57%
 Gold spot 2.322,02 -0,22%
 EUR/USD 1,0703 +0,48%
 WTI 83,30 +1,52%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +26,32%
BAM +4,73%
PROSUS +3,52%
ASMI +3,14%
JUST EAT TAKE... +3,10%

Dalers

RANDSTAD NV -7,22%
Akzo Nobel -6,93%
FASTNED -4,65%
NSI -3,89%
ArcelorMittal -2,65%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront