Neways Electronics « Terug naar discussie overzicht

Neways Electronics 2021

450 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 19 20 21 22 23 » | Laatste
Joseph185
0
Nettowinst 2019 was dacht ik 70 cent. Dat zal waarschijnlijk alleen maar minder zijn. Wees voor bereid op teleurstellingen over 2020 bij deze toko.
Joseph185
0
26/2 jaarcijfers 2020. Ik ben erg benieuwd of Neways het vertrouwen bij de beleggers kan vergroten.
Felix07
1
quote:

Joseph185 schreef op 2 februari 2021 11:08:

26/2 jaarcijfers 2020. Ik ben erg benieuwd of Neways het vertrouwen bij de beleggers kan vergroten.
Ik heb er wel vertrouwen in. Kijk maar hoe goed het gaat met de rest van de industrie: Siemens heeft de markt ruim verslagen en staat op ruim 2.5x de laagste koers van maart, zelfs nog zonder het afgesplitste Siemens Energy mee te nemen. Daarnaast gaan de chippers ook als de brandweer, dus het zou toch goed moeten gaan met Neways.
Joseph185
0
quote:

Felix07 schreef op 5 februari 2021 09:23:

[...]

Ik heb er wel vertrouwen in. Kijk maar hoe goed het gaat met de rest van de industrie: Siemens heeft de markt ruim verslagen en staat op ruim 2.5x de laagste koers van maart, zelfs nog zonder het afgesplitste Siemens Energy mee te nemen. Daarnaast gaan de chippers ook als de brandweer, dus het zou toch goed moeten gaan met Neways.
Vertrouwen heb ik nog niet. Bij Neways moeten zaken strutueel anders. Mocht dit niet gebeuren dan vertrekken er nog meer aandeelhouders. Ook vind ik Neways niet te vergelijken met de chip bedrijven. Daar worden produkten van een ander kaliber geleverd. Ook de vergelijking met Siemens zie ik niet zitten. Neways is een EMS provider en ook in die sector een achterblijver. Veel omzet, weinig winst en weinig eigenaar van patenten die op het werk ontstaan. Ik zou de afwegingen van vertrokken grootaandeelhouder Teslin nog eens goed doorlezen. Neways zou wel een hogere koers kunnen hebben maar dan moeten ze toch echt met betere cijfers komen en hun organisatiestructuur en te grote zeggenschap van de klanten veranderen. Ik ben erg benieuwd of er echt nieuws komt.
Nuchtere Kijk Op
2
26-02-2021
Publicatie jaarcijfers 2020
Nog 10 dagen ;-)

Het lijkt me toch dat er vraagherstel in Automotive en groei in Semiconductor en de Medische sector moet zijn als ik het nieuws goed volg.

www.i-medtech.nl/post/i-med-to-produc...

www.newayselectronics.com/nl/nieuws/i...

www.newayselectronics.com/nl/nieuws/c...

Felix07
1
quote:

Nuchtere Kijk Op schreef op 16 februari 2021 17:52:

26-02-2021
Publicatie jaarcijfers 2020
Nog 10 dagen ;-)

Het lijkt me toch dat er vraagherstel in Automotive en groei in Semiconductor en de Medische sector moet zijn als ik het nieuws goed volg.

www.i-medtech.nl/post/i-med-to-produc...

www.newayselectronics.com/nl/nieuws/i...

www.newayselectronics.com/nl/nieuws/c...

Zeker, de chips zijn op t moment niet aan te slepen, dus het moet wel goed komen met neways!
Freakertje
1
www.newayselectronics.com/app/uploads...

Omzet -10,3% (478,6)
Netto resultaat -61,5% (3,5)
Netto Cashflow +129,3% (37,6)

Geen dividend
Intentie om in 2022 het dividend van 2019 uit te keren.
voda
1
Lagere jaaromzet Neways

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Neways Electronics International
9,16 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Neways heeft de omzet afgelopen boekjaar met meer dan 10 procent zien dalen en de orderinstroom met meer dan 20 procent. Dit bleek vrijdag uit de jaarresultaten van Neways.

De omzet daalde met 10,3 procent naar 478,6 miljoen euro. De orderinstroom nam met 22,8 procent af tot 225,0 miljoen euro.

Neways weet de omzetdaling aan de stevige daling bij Automotive. Dat gold ook voor de orderinstroom. De orders bij Medical en Semiconductor waren daarentegen stabiel tot hoger.

Het operationeel resultaat (EBITDA) daalde met 28,4 procent naar 21,7 miljoen euro, het genormaliseerde bedrijfsresultaat halveerde naar 7,9 miljoen euro. Deze is zonder een eenmalige reorganisatielast van 9,6 miljoen euro en een eenmalige post van 7 ton.

2020 werd met een verlies afgesloten van 3,9 miljoen euro. Over 2019 stond er nog een nettowinst op de verlies- en winstrekening van 8,5 miljoen euro.

De netto kasstroom verdubbelde ruim van 16,4 naar 37,6 miljoen euro.

Dividend

Het voorstel is om vanwege de rode cijfers het dividend over 2020 te passeren.

Reorganisatie

De reorganisatie in Nederland en Duitsland is eind 2020 gestart. Naast de reductie van 200 fte's in 2020, wordt het aantal medewerkers verder met 150 fte's verlaagd. De structurele kostenbesparingen bedragen circa 8 miljoen euro op jaarbasis en zullen vanaf 2022 volledig zichtbaar zijn in de resultaten.

Met deze ingreep wil de onderneming onder meer de productiebezetting structureel afstemmen op de verwachte vraag uit Automotive.

Neways verwacht de ingrepen in de eerste helft van dit jaar af te ronden.

Outlook

In 2021 startte Neways met een lagere orderportefeuille dan begin 2020, maar vervolgens trok de orderinstroom in de eerste maanden van 2021 over de hele linie aan.

Semiconductor blijft volgens het bedrijf onverminderd sterk. Medical en Industrial klanten zijn positiever in hun planningen en projecties. Automotive laat een voorzichtig herstel zien, aldus Neways.

De prioriteit ligt bij Neways dit jaar op het herinrichten van de organisatie en manier van werken om deze beter te laten aansluiten op zijn rol als System Innovator en Product Life Cycle Partner, waar klanten steeds meer om vragen.

Het bedrijf uit Son ziet dit als de belangrijkste voorwaarde om de winstgevendheid naar een hoger niveau te tillen en wil daarbij ook investeren in die kennisgebieden waar het kansen ziet.

Het aandeel Neways sloot donderdag op een rood Damrak vlak op 9,16 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Nuchtere Kijk Op
1
www.newayselectronics.com/app/uploads...

Kopie:
"VOORUITZICHTEN
Neways start 2021 met een lagere orderportefeuille dan begin 2020. De orderintake wel
over de hele linie opgepikt in de eerste maanden van 2021, en we zien ook een toename van de belangstelling
in en vraag naar System Innovator-oplossingen. Kijkend naar de sectoren, is Semiconductor nog steeds even sterk
zoals altijd, terwijl medische en industriële klanten positiever zijn in hun planning en projecties.
De automobielsector vertoont een voorzichtig herstel, maar vooral de markt voor e-mobiliteit blijft grillig
omdat het nog moet settelen. Dit in combinatie met het recente tekort aan auto-onderdelen
leidt tot beperkte zichtbaarheid voor dit deel van onze activiteiten. We volgen de Covid-19-ontwikkelingen nauwlettend en blijven alert op ons kostenniveau en onze cashflow.

We verwachten de reorganisatie in de eerste helft van 2021 af te ronden. Parallel hieraan richten we ons op
versterking van de orderportefeuille en versnelde implementatie van het ONE Neways-programma.
Verder vooruitkijkend zien we dat Neways uitstekend gepositioneerd is in strategische groeisectoren, met
groeiende vraag naar steeds complexere systemen. Als System Innovator anticiperen we op deze trends
en de winstgevendheid van Neways de komende jaren structureel naar een hoger niveau te tillen. "
Joseph185
1
De grote vraag is hier : Hoe lang geven beleggers nog vertrouwen aan Neways. We zien vandaag toch dat Neways weer 4-5% goedkoper in de aanbieding ligt. Met ongeveer 2700 werknemers realiseren ze een genormaliseerd nettoresultaat van 3,5 miljoen (-61,5%). Dat is per werknemer ongeveer1300 euro. Ook al verdubbel je dat dan ben je noch een zwakke speler. Ik heb hier al eerder aangegeven dat ik nog geen vertrouwen heb in het bestuur van dit bedrijf. Ik realiseer me dat het starten als CEO gelijktijdig met een coronajaar niet prettig is maar als technologiebedrijf blinkt Neways negatief uit. Ook als je naar de afgelopen 10 jaar kijkt. Neways maakt geen chips en ook geen machines die chips maken. Ze bedienen bedrijven met EMS produkten. In het verslag over 2020 lees ik bovenaan blz 4 : Als we kijken naar de sectoren dan blijft Semiconductor onverminderd sterk (Stodel) . Ik heb daar moeite mee als ik dat vergelijk met de cijfers. Praatjes vullen geen gaatjes denk ik dan maar. Neways zit in mijn portefeuille maar vandaag of morgen kan het zomaar gebeuren dat ik de handel afstoot omdat het op geen enkele manier voldoening geeft in tegenstelling tot andere aandelen. Sterkte allemaal.
24150
1
Heb Neways al meer dan 30 jaar in portefeuille ( januari 1990) en gekocht voor, omgerekend, € 4,50.
Een verdubbeling in zoveel jaar is niet iets om trots op te zijn, hoewel er in al die tijd ook genoeg fondsen failliet zijn gegaan. Heb wel mogelijkheden gehad om te verkopen ( € 14) maar je hoopt toch altijd dat het nu eens echt goed met Neways gaat maar vaak was er wel weer een tegenvaller te melden.
Kortom, nu maar weer wachten op de Q1 cijfers.....
effegenoeg
0
quote:

Joseph185 schreef op 26 februari 2021 10:22:

De grote vraag is hier : Hoe lang geven beleggers nog vertrouwen aan Neways. We zien vandaag toch dat Neways weer 4-5% goedkoper in de aanbieding ligt. Met ongeveer 2700 werknemers realiseren ze een genormaliseerd nettoresultaat van 3,5 miljoen (-61,5%). Dat is per werknemer ongeveer1300 euro. Ook al verdubbel je dat dan ben je noch een zwakke speler. Ik heb hier al eerder aangegeven dat ik nog geen vertrouwen heb in het bestuur van dit bedrijf. Ik realiseer me dat het starten als CEO gelijktijdig met een coronajaar niet prettig is maar als technologiebedrijf blinkt Neways negatief uit. Ook als je naar de afgelopen 10 jaar kijkt. Neways maakt geen chips en ook geen machines die chips maken. Ze bedienen bedrijven met EMS produkten. In het verslag over 2020 lees ik bovenaan blz 4 : Als we kijken naar de sectoren dan blijft Semiconductor onverminderd sterk (Stodel) . Ik heb daar moeite mee als ik dat vergelijk met de cijfers. Praatjes vullen geen gaatjes denk ik dan maar. Neways zit in mijn portefeuille maar vandaag of morgen kan het zomaar gebeuren dat ik de handel afstoot omdat het op geen enkele manier voldoening geeft in tegenstelling tot andere aandelen. Sterkte allemaal.

Tot nader order de helft van mijn positie afgestoten.
Joseph185
0
quote:

effegenoeg schreef op 26 februari 2021 11:43:

[...]

Tot nader order de helft van mijn positie afgestoten.
Begrijp ik helemaal. Beter even pijn dan jaren langzaam leeglopen.
Joseph185
1
FY NET RESULT LOSS EUR 3.9 MILLION VERSUS PROFIT EUR 8.5 MILLION YEAR AGO. Toeleverancier van Asml en dan nog verlies maken. Dan doe je echt iets fout.
effegenoeg
0
quote:

Joseph185 schreef op 26 februari 2021 12:10:

[...] Begrijp ik helemaal. Beter even pijn dan jaren langzaam leeglopen.
Geen pijn gehad.
Kon op dit gedeelte winst maken.
Twee winstgevende trade's gemaakt en sta op het andere gedeelte twee jaar geleden op 10,10€ gekocht, nu quiet.
Indien het opklaart ben ik hier zeker weg.
Joseph185
1
Van dat jaarverslag word ik ook niet vrolijk. Hoog blabla gehalte maar uiteindelijk komt het er op neer dat Neways de lat steeds lager legt. Het lijken wel de cijfers van een restaurantketen in een coronajaar. Terwijl juist de technologie nu steeds meer kan profiteren van de veranderingen. Helaas lukt dat bij Neways niet. Gigantische kosten, indrukwekkende klanten en dan onder de lat: verlies. Jammer. Leergeld denk ik dan maar. Ziet er gelikt uit dat jaarverslag maar cijfers liegen niet. Diepe onvoldoende.
effegenoeg
0
quote:

Joseph185 schreef op 26 februari 2021 13:08:

Van dat jaarverslag word ik ook niet vrolijk. Hoog blabla gehalte maar uiteindelijk komt het eop neer dat Neways de lat steeds lager legt. Het lijken wel de cijfes van een restaurantketen in een coronajaar. Terwijl juist de technologie nu steeds meer kan profiteren van de veranderingen. Helaas lukt dat bij Neways niet. Gigantische kosten, indrukwekkende klanten en dan onder de lat: verlies. Jammer. Leergeld denk ik dan maar. Ziet er gelikt uit dat jaarverslag maar cijfers liegen niet. Diepe onvoldoende.
De verhouding met ASML zal sterk lijken op een plaatslijk caféhouder die een contractuele overeenkomst heeft met een bierproducent.
Joseph185
0
quote:

effegenoeg schreef op 26 februari 2021 13:16:

[...]

De verhouding met ASML zal sterk lijken op een plaatslijk caféhouder die een contractuele overeenkomst heeft met een bierproducent.
Daar zal het wel op neer komen. Net zoiets als met VDL. Nog steeds -6% Neways terwijl Besi alweer in de plus staat. Die hadden dan ook een betere orderinstroom en rekenen voor het komende kwartaal op 30-40% omzetgroei en kunnen goed de kosten beheersen. Ik ben blij dat ik daar ook in zit. Als je ze over langere periodes vergelijkt wordt je helemaal stil en heeft Neways alleen maar achteruit geboerd. Zou Huub van der Vrande trouwens ook nog steeds een maandelijkse paycheck van Neways krijgen naast de aandelen. Adviseur noemen ze dat dan toch? Ik wil ze ook wel adviseren en kosten beheersen lukt mij ook heel goed. Gewoon vaker nee zeggen tegen de klant als het niet interessant is voor mij en vertrekkend Ceo van de loonlijst afvoeren lijkt mij ook al winst vergrotend te werken.
awater
0
Opmerking persbericht "waarmee we tegel;ijkertijd voorzien in de groeiende vraag naar compexere systemen(box build)". Verderop in het bericht "De lagere vraag in automotive heeft daarbij een positieve invloed op de mix in de relatieve marge. Dit wordt echter gecompenseerd door de stijging van de vraag naar box build systemen". Neways zal zijn oren wel weer laten hangen naar de vraag en dit zal de marge dus negatief beinvloeden.
In 2020 zijn alleen de noodzakelijke vervangingsinvesteringen gedaan. Ik heb nog niet gelezen of dat ook kan in 2021 of dat er dan meer geld nodig is.
Ga het jaarverslag wel lezen maar ben op voorhand niet positiever geworden. Weinig aanknopingspunten om de marge nu dit jaar skyhigh te gaan zien. Wellicht wat beter maar dat is het dan.
450 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 19 20 21 22 23 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.700,10 -0,77%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.902,62 -0,69%
 US30^ 37.851,00 -0,43%
 Nasd100^ 17.004,48 -3,10%
 US500^ 4.960,72 -1,75%
 Japan225^ 37.028,48 -2,56%
 Gold spot 2.392,04 +0,53%
 EUR/USD 1,0652 +0,08%
 WTI 82,21 +0,16%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront