RoodMicrotec « Terug naar discussie overzicht

RoodMicrotec - 2021

1.261 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 60 61 62 63 64 » | Laatste
ramptoerist
0
"'Inhoudelijk dragen de posts doorgaans weinig bij. Als je nieuw bent op fora, raad ik je aan door draadjes heen te scrollen en je vooral op feitelijkheden en inhoud te focussen. Daar leer je van en kan je meningen over bedrijven en beleggings besluiten mede op baseren. ""

zeker een heel goed advies. En dan ook even de aankoop momentjes van specifieke posters noteren, en dan ben je pas echt verbaasd over hoe het toch kan dat ze altijd winst maken op een forum :)

En vergeet niet dat feit en fictie vaak door elkaar lopen als iemand een positie heeft. En dat 80 % van de bijdrages als doel heeft om mensen te laten kopen, zodat hen met positie er beter van worden.
Dus, de info die men geeft heeft een doel. Wordt vaak ook gepresenteerd als feit, terwijl het gewoon verzonnen en zelfbedachte onzin is.

JE moet vooral ook naar de fundamentele waardes kijken. Hoeveel aandelen zijn er, wat is de intrinsieke waarde, wat is de marketcap, etc etc
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 30 januari 2021 10:17:

[...]
Die laatste zin klopt als een bus.

Het businessmodel van dit bedrijfje is waardeloos; er valt gewoon geen zak te verdienen met het testen van chips. De fabrikanten doen dat liever zelf.

ps: en dominee Tracker geeft gewoonlijk waardeloze info, verbloemd met heel veel mooie woorden.
Oke, maar wat zijn volgens jou dan mooie bedrijven met perspectief waar ik me ik kan verdiepen?

Ik denk btw dat rood wel degelijk wat verdient (of het veel is, is een ander verhaal) maar ze bestaan al vrij lang met dit bedrijfsmodel.
Daarnaast klopt de info van tracker wel, want het is zeker aan te raden om de cijfers/resultaten goed te bekijken voor je ergens instapt.
ramptoerist
0
"'Oke, maar wat zijn volgens jou dan mooie bedrijven met perspectief waar ik me ik kan verdiepen?"'

ASML, ASMI, Besi, adyen etc,
aextracker
2
quote:

MvV98 schreef op 30 januari 2021 10:14:

[...]

Bedankt!
Ik kijk voornamelijk naar de cijfers van de bedrijven waarin ik investeer.
vandaar dat ik ook perspectief zie in Rood.
Want wat jn het verleden is gebeurd (10 jaar rond dezelfde koerswaarde) zegt bar weinig over de toekomst toch?
Volgens mij is de vrijekastroom, ebita en de omzet van rood, vrij positief??
Het komt op mij over als een stabiel bedrijf waarbij het eene jaar beter uit pak
Om te leren i.r.t. "de breedte van thema's van belang bij beleggen" vind ik Rood een leuk\overzichtelijk bedrijfje om een AvA van bij te wonen. Voorts spreekt mij de turnaround aan, waar het bedrijf mee bezig is, zich in bevindt. Niet zonder risico , maar persoonlijk vind ik het grappig om te zien \ ermee te leren -> inmiddels een significant beperkter financieel risico dan 2-3 jaar geleden.
AvA bezoeken geeft je tevens een beter \ persoonlijke kijk en kijk op "de aard en stijl" van de bestuurders.
Geen garantie voor resultaat, wel een "soft tangible asset" voor het vertrouwen wat je moet bouwen \ hebben om ergens in belegd te willen zjn (althans mijn filosofie).
Heb de heren bestuurders bij dergelijke gelegenheden leren kennen als "met 2 benen op de grond", serieus werkend aan duurzaam profijtelijk businessmodel en herstel van een kwestbaar achter gelaten bedrijf door de voorgaande besturuders.

Wat lastig en koersniveau beperktend is, zijn de 70+ miljoen aandelen in omloop. Deze werden onder het regime van de vorige CEO verwaterd om majeure beleidsmatige misperen te corrigeren.
Met CEO Sallenhag en de nieuwe CFO, lijkt een ander tijdperk te zijn aangebroken. tevens zijn er enkele investeringen \ leniningen verstrekt door LT investeerders, die daar bij koersen euro 0.30 - 0.35 100% rendement op gaan maken.
Daar staan warranted leningen tegenover, met minder exposure i.r.t. de koersvorming en uiteraard tegen die tijd meer aandelen, maar niet in aantallen die mega verwatering toevoegen.

Persoonlijk verwacht ik dat de koers tzt zal tenderen richting de euro 0.32 -0.36.
Om die reden ben ik afgelopen jaar een aantal keren ingestapt om tussendoor interesante ritjes te maken met winst(jes) nemend.
.
De omvang van deze "mickey mouse" laat verder weinig ruimte voor heel veel fantasie. Bij 75 Mln aandelen in omloop tzt, moet de omzet al snel naar de Euro 30 Mln, wil het een "logische koers" van euro 0.38 kunnen dragen.
zal mij benieuwen, hoe Sallenhag daar de komende jaren mee omgaat. Hij is te jong om de tent al te willen verkopen aan de hoogste bieder.
Met een enkele fusie c.q. overname kan het ook weer heel snel gaan. Ik sluit niet uit, dat dit een onderdeel gaat vormen van de MLT strategie om de berg aandelen te benutten \ in te zetten voor het "versnellen van groei" door gerichte overnames van "sectore specialisten die synergie bieden, complementaire services hebben, danwel klantverticals bedienen, waar Rood (nog) niet komt.
De free float is er groot genoeg voor en vanuit het verleden liggen er (zelfs in de regio\periferie van Nl) goede aanknopingspunten :).

Leuke vraag voor op een AvA !
[verwijderd]
0
quote:

ramptoerist schreef op 30 januari 2021 10:29:

"'Oke, maar wat zijn volgens jou dan mooie bedrijven met perspectief waar ik me ik kan verdiepen?"'

ASML, ASMI, Besi, adyen etc,
Dat zijn voor mij als starter te dure aandelen :(
ik denk dat weinig zin heeft om 1 aandeel van Adyen te kopen bijv, aangezien ik graag wil spreiden zoals aangeraden wordt.
ramptoerist
1
Als je net begint zou ik bijkans alles op de lokale markt afraden. En zeker dit soort speelballetjes van een handvol handelaren. De interesse in dit soort kleine kwakkel fondsen is vaak minimaal, en kan een handvol dus de koers alle kanten op trappen. Hier loop je uiteindelijk stuk op als je zelf geen partij bent.
Want vergeet niet dat alle winsten die je op dit soort fora leest, over te algemeen met een enorme korrel zout genomen dient te worden.
ramptoerist
1
Kijk, wat je hierboven leest lijkt een soort van coherent verhaal, met een koersdoel van 0,38 bij een omzet van 30 mln.
Dat is niet eens een poging tot informeren, het is volstrekte onzin. En onzin met een doel.
Dezelfde poster wiens geposte aankoopmomenten nou net wel aangeven wat het doel is. namelijk verliezen beperken.

Als je de afgelopen 10 jaar bekijkt zie je keer op keer dit soort berichten. in 2015 , net na de emissie begon en men van 36 mln naar 72 mln ging, was de outlook van Rood zelf voor 2020 18 mln omzet. Dat is nooit gehaald, zelfs in het topjaar wereldwijd 2019 zag je al een stagnatie in de omzet van Rood.. De hele stijging tussen 2015 en 2019 is dus 100 % gefinancierd door aandelen uitgifte. Wat de koers dus per saldo zou moeten drukken, maar dat kunstmatig op hoogte werd gehouden.

Dus als je tegen deze koers koopt, koop je nu tegen een koers die hooguit over +/- 5 jaar. wel eens reëel zou kunnen zijn.
Als je dit wil kopen zet je imo een koop order in op 0,15, en wacht je tot het een keer opgepakt is
aextracker
0
Goed lezen blijft moeilijk zo blijkt maar weer.
Waas voor de ogen en vooringenomen gedachte in de hersenpan.
Komt niet meer goed met de man.

Take it this easy weekend !
Argus
0
Forumleden en beleggers blijf onderscheidt maken van degene die beleggen en degene die pokeren op het gedrag van de korte termijn winst !
DeZwarteRidder
0
quote:

Olie B Bommel schreef op 30 januari 2021 18:12:

Forumleden en beleggers blijf onderscheidt maken van degene die beleggen en degene die pokeren op het gedrag van de korte termijn winst !
Hoe gaat het met je aandelen Qurius......???
ramptoerist
0
Dus daarom, vooral terug lezen. En lezen wie waar ingestapt is ( op een forum, dat zegt dus niks ) , en wie er dan later enorme successen claimt.
leg dat naast de berichten met koersdoelen van 0,38, en dan weet je precies wie er uit is op je centen :)
DeZwarteRidder
0
quote:

Robb. schreef op 1 februari 2021 09:32:

Komt er een nieuw februari draadje of gaan we hier op door ?
Rood is veel te klein voor maanddraadjes.
aextracker
0
Cor S
0
quote:

Robb. schreef op 4 februari 2021 07:45:

Laten we het hopen Cor.
Pre Open is 0.219
Succes vandaag !
Hoi Robb, bedankt en jij ook succes! - het zou toch heerlijk zijn als RoodM met zeer positief nieuws komt.... dat zal de koers doen exploderen (lol).
1.261 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 60 61 62 63 64 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 dec 2023 17:35
Koers 0,336
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront