AMG « Terug naar discussie overzicht

AMG - eerste kwartaal 2021

2.161 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 105 106 107 108 109 » | Laatste
Just lucky
0
quote:

geldmaker schreef op 22 januari 2021 17:40:

Bizar eerste post 8.17.
Hele dag hier totale stilte.
Slot GROEN hele dag geen enkele post.
Resumerend we weten dat we hier goed zitten,iedereen blijft rustig. Prima
Alemaal een prettig weekend.
Lekker toch? Of wil je figuren zoals Diegy terug?
lanciared
2
Weekend post :

____Zet u schrap voor een nieuwe haussemarkt bij de grondstoffen ______

- Geplaatst afgelopen donderdag om 13:30 in de categorie Magazine Januari 2021 - Beursgenoten - 21 januari 2021

Goldman Sachs ziet supercyclus bij commodities mogelijk :

Tijdens het grootste deel van het afgelopen decennium waren grondstof-gerelateerde aandelen op de beurs uit de mode en beleggers lieten ze dan ook gewoon links liggen. De reden lag voor de hand: er viel veel meer geld te verdienen met technologieaandelen. In dit scenario lijkt sinds kort verandering te zijn gekomen. Volgens heel wat analisten staat de grondstoffensector aan de vooravond van een nieuwe haussemarkt en dat betekent dat de beurskoersen van bedrijven die actief zijn in deze sector, de komende maanden fors kunnen stijgen.

Goldman Sachs is positief :

De analisten van Goldman Sachs voorspellen een nieuwe, grote bullmarkt voor grondstoffen, die kan wedijveren met de door China aangedreven hausse van de jaren 2000 en met de pieken die de olieprijs optekende tijdens de jaren zeventig. De fundamenten lijken aanwezig voor de start van een nieuwe structurele bullmarkt die de prijzen voor commodity’s fors hoger kan duwen. Volgens Goldman Sachs zullen veel beleggers de komende jaren met spijt terugkijken op 2021 en zich afvragen waarom ze de signalen van een nieuwe hausse op de grondstoffenmarkten hebben genegeerd. Gemeten vanaf het dieptepunt in de lente van 2020 zijn de prijzen van heel wat commodity’s al aan het stijgen. Zo bevinden de prijzen van koper, ijzererts en sojabonen zich op de hoogste niveaus in meer dan zes jaar en het einde van de prijsstijgingen lijkt nog niet in zicht te zijn.

Chinese kopers waren eerst

De eerste aanzet tot de stijging werd gegeven door Chinese kopers, wat gezien het feit dat de Chinese economie zich als eerste van de coronacrisis herstelde ook niet meer dan logisch is. Nu krijgen die Chinese kopers echter gezelschap van steeds meer beleggers die zich aangetrokken voelen tot grondstoffen als een voorschot op het herstel van de wereldeconomie en grondstoffen tevens zien als bescherming tegen mogelijke inflatie. De rotatie richting grondstoffen staat nog in de kinderschoenen, zeker wanneer er rekening wordt gehouden met het feit dat de afgelopen jaren ongeveer $130 miljard aan kapitaal de sector heeft verlaten. Wanneer dat geld (gedeeltelijk) terugvloeit kunnen de prijzen nog fors stijgen.

Ook Saxo Bank is bullish :

Ook Steen Jakobsen, hoofdeconoom en CIO bij Saxo Bank, is ronduit optimistisch voor de sector van de grondstoffen en voorspelt een forse stijging van de prijzen voor de belangrijkste grondstoffen. Voor beleggers liggen er dan ook kansen weggelegd in deze sector. Vreemd genoeg houdt zijn voorspelling verband met de onstuitbare opmars van de technologie om ons heen. Die opmars zal de sector van de grondstoffen op sleeptouw nemen, zo stelt Jacobsen. Het succes van de digitalisering heeft dus ook gevolgen voor de commodity’s. De technologiesector is zo sterk gegroeid dat er een tekort dreigt aan de grondstoffen die noodzakelijk zijn om de verwachte verdere groei te ondersteunen. Voor het aanleggen van technologische infrastructuur zijn nu eenmaal grondstoffen nodig. Volgens Jacobsen kan de digitale wereld niet onafhankelijk van de fysieke wereld bestaan en zijn beiden dus onlosmakelijk met elkaar verbonden. De fysieke wereld moet in de toekomst steeds meer grondstoffen leveren om de groei van de digitale wereld te ondersteunen.

Vraag staat op het punt om te ontploffen :

De vraag naar grondstoffen en andere materiële activa staat volgens Jacobsen dus op het punt om te ontploffen. Dat zal uiteraard gevolgen hebben voor de beurskoersen van de grondstoffenbedrijven zelf, maar eveneens voor de bedrijven die zich bezighouden met het transport van grondstoffen. Er is echter nog een belangrijke factor die de sector kan doen ‘boomen’. De regeringen maken zich namelijk steeds meer zorgen over sociale rechtvaardigheid en stabiliteit, zodat nieuwe maatregelen zich opdringen. Steen voorspelt een aanzienlijke toename van de federale uitgaven voor ‘groene’ infrastructuur. De komende jaren zal er op grote schaal worden geïnvesteerd in milieuvriendelijke projecten. Ook deze factor zal de grondstoffenprijzen omhoogduwen en dat is een gegeven waar de beurs nog altijd niet of te weinig rekening mee houdt.
--------------------------------

Artikel dus niet van mij, maar geplaatst en verschenen in " Beursgenoten " van afgelopen donderdag 21januari.

LR

lanciared
0
Weekend post 2 :

____Zet u schrap voor een nieuwe haussemarkt bij de grondstoffen ______

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Vergeten te vermelden, maar wil het hier nogmaals aanhalen ; deze titel komt niet van mij , maar is de hoofding van artikel bij Beursgenoten, en was de hoofdtitel van het artikel , overgenomen van Goldman Sachs

(En dan mijn bemerking erbij (van mij, deze keer) : Wie gaat hier met zijn shortposities blijven inzitten ?
Dan zijn er beslist betere kandidaten om short tegaan elders te vinden.
Onwetendheid, Veronachtzaamheid, of tegen beter weten in, blijven trachten te manipuleren, om toch gelijk te halen ?

LR
geldmaker
0
quote:

Haegen schreef op 15 januari 2021 14:13:

[...]

Het is het Chineze Suzhou TA&A Ultra Clean Technology Co Ltd

bronbericht visao.sapo.pt/atualidade/mundo/2021-0...
LR
geldmaker
0
@LR
Volgens mij heb jij goede kontakten met AMG pr afdeling . Misschien wil je vragen of ze dat artikel van de nieuwe openstelling ook hier plaatsen.
geldmaker
0
quote:

geldmaker schreef op 24 januari 2021 14:03:

@LR
Volgens mij heb jij goede kontakten met AMG pr afdeling . Misschien wil je vragen of ze dat artikel van de nieuwe openstelling ook hier plaatsen.
Ik word eigenlijk steeds bozer. In Brazilie opent AMG een nieuwe mijn en heeft een betalende Chinese klant en hier lezen we in de Hollandse media NIETS van.
Hebben we nou geen PR afdeling of snapt men niet dat dit toch big business is..
@LR maak ze eens wakker....
lanciared
0
@ Niet druk maken geldmaker.
Mij heeft de PR afdeling verteld, dat ze alles nogmaals dubbel gecheckt hebben, en me verzekert dat bij hun alles goed verlopen is, bij verzending van persbericht.
....Dat dit big business is , dat is juist, Ik heb hun ook verteld dat bij ons (Belgie & Nederland - en ze staan toch genoteerd in Amsterdam) hun bericht nergens verschenen was. Niet toegekomen ? - Maar er is me verzekerd dat bij hun alles goed verzonden is geweest.
Waarom hun persbericht hier niet verschenen was, konden ze ook geen antwoord op weten.
LR
LR
moneypocket
0
quote:

geldmaker schreef op 25 januari 2021 10:47:

@LR, toch bedankt..
Lijkt wel de wet van Murphy.
Toch wel bijzonder dat de PR afdeling van AMG nog steeds niet weet waarom de info niet wordt gedeeld ondanks dat zij dit verspreiden.
K-123
2
Maakt allemaal weinig uit hoor , oké het is jammer , maar zie dit als een pareltje .
Eens de investeringen tot betere resultaten leiden zijn we echt van de grond.
BlueRock
2
Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Nederlandse metallurgische groep AMG Advanced Metallurgical Group N.V. gaat lithiumconcentraatfabriek in Volta Grande, in de deelstaat Minas Gerais, ten zuidwesten van Brazilië, uitbreiden

De uitbreiding zal worden gefinancierd met een voorschot van de Chinese industriële groep Suzhou TA&A Ultra Clean Technology Co Ltd, die in ruil daarvoor ten minste 200.000 ton lithiumconcentraat zal ontvangen in de komende vijf jaar.

In een verklaring die woensdag aan de Shenzhen-beurs in Zuid-China werd toegezonden, zei TA&A dat het contract erin voorziet dat de fabriek in Minas Gerais haar produktie met 30 à 45 % zal verhogen.

De verhoging zal naar verwachting overeenkomen met 40.000 ton extra lithiumconcentraat per jaar, aldus AMG N.V. in een verklaring.

De uitbreiding weerspiegelt "de voortdurende inzet" van AMG Brasil S.A. "om te investeren en haar aanwezigheid te vergroten" in Minas Gerais, aldus Fabiano Costa, president van de Braziliaanse dochteronderneming van de Nederlandse groep, in een verklaring.

Yibin Tianyi Lithium Industry Co Ltd, een dochteronderneming van TA&A, heeft tot eind maart de tijd om het voorschot te betalen.

Yibin Tianyi opende in december jongstleden een lithiumhydroxidefabriek in de provincie Sichuan in Zuidwest-China.

Lithiumconcentraat kan worden omgezet in lithiumhydroxide, een essentieel element bij de productie van lithiumbatterijen voor elektronische apparatuur en elektrische voertuigen.

moneypocket
1
Zo... de koers wordt vandaag even lager gezet met lage volumes. Chapeau! Hoop dat de hedgefunds volledig scheef zitten en straks moeten coveren....
geldmaker
0
Er zijn vandaag wel 150.000 aandelen weer terug ingeleverd, denk dat we de grootste shortaanval hebben gehad.( info I Borrow).
lanciared
0
@ Ik meen dat de hedge funds al een hele tijd scheef zitten, maar versterkt blijven manipuleren, om zo hun gelijk te halen.
Vraag blijft : Hoe lang nog ? Hoe lang kunnen ze, of gaan ze het volhouden ?
moneypocket
0
quote:

lanciared schreef op 25 januari 2021 16:16:

@ Ik meen dat de hedge funds al een hele tijd scheef zitten, maar versterkt blijven manipuleren, om zo hun gelijk te halen.
Vraag blijft : Hoe lang nog ? Hoe lang kunnen ze, of gaan ze het volhouden ?
Ja LR, dat vraag ik mij ook af...zag vanmorgen in het orderboek al hoe deze gasten met minimale stukjes de koers naar beneden wilden dirigeren. Op het moment dat er een koper langskwam werd gauw de laatstukjes weggehaald en direct na uitvoering order op lagere prijs weer neergezet. Zo doorzichtig... maar ja, het gaat om het resultaat. Naar beneden met de koers!

De vanadiumprijs is nog steeds stijgende en verwacht ik ook niet op korte termijn dalende. Waarom ze dan toch gaan shorten? Tja...misschien op lagere prijs de stukjes en nog wat extra stukjes op te pakken? Wie het weet mag het zeggen..

Nu weer iets stijgende koers; tja...indien je net onder de meldingsgrens zit (en de meeste gasten zitten op rond de 0,48-0,49% short) willen ze tegen sluiting beurs weer net eronder zitten.
moneypocket
0
quote:

geldmaker schreef op 25 januari 2021 16:14:

Er zijn vandaag wel 150.000 aandelen weer terug ingeleverd, denk dat we de grootste shortaanval hebben gehad.( info I Borrow).
Ja, geldmaker en de fee is licht verhoogd naar 1.6%. Bijzonder...winstnemingen? Gezien het dagvolume denk ik dit niet. We moeten de stukken maar stevig vasthouden, maar ja; er zullen nu paniekerige beleggers zijn die hun stukken aanbieden. En...dat is nu juist hun doel.
Just lucky
0
quote:

moneypocket schreef op 25 januari 2021 16:24:

[...]

Ja LR, dat vraag ik mij ook af...zag vanmorgen in het orderboek al hoe deze gasten met minimale stukjes de koers naar beneden wilden dirigeren. Op het moment dat er een koper langskwam werd gauw de laatstukjes weggehaald en direct na uitvoering order op lagere prijs weer neergezet. Zo doorzichtig... maar ja, het gaat om het resultaat. Naar beneden met de koers!

De vanadiumprijs is nog steeds stijgende en verwacht ik ook niet op korte termijn dalende. Waarom ze dan toch gaan shorten? Tja...misschien op lagere prijs de stukjes en nog wat extra stukjes op te pakken? Wie het weet mag het zeggen..

Nu weer iets stijgende koers; tja...indien je net onder de meldingsgrens zit (en de meeste gasten zitten op rond de 0,48-0,49% short) willen ze tegen sluiting beurs weer net eronder zitten.
Hier is in het verleden al veel over gespeculeerd. Met minimale stukjes de koers kostenneutraal (ze kopen ook weer van verkopers) terugzetten in de hoop dat de massa gaat denken "de grote correctie is begonnen" en ook op grote schaal gaan verkopen en de koers vanzelf verder daalt. De shorters hebben dan weer de kans om goedkoper terug te kopen. Een van de vele strategieën..
moneypocket
0
quote:

Just lucky schreef op 25 januari 2021 17:44:

[...]Hier is in het verleden al veel over gespeculeerd. Met minimale stukjes de koers kostenneutraal (ze kopen ook weer van verkopers) terugzetten in de hoop dat de massa gaat denken "de grote correctie is begonnen" en ook op grote schaal gaan verkopen en de koers vanzelf verder daalt. De shorters hebben dan weer de kans om goedkoper terug te kopen. Een van de vele strategieën..
Jawel, een strategie om beleggers uit de tent te lokken! Heb vandaag wederom een pluk aandelen aan mijn porto toegevoegd. Normaliter zouden shorters juist een fonds uitkiezen, waarbij de omzet en winst onder druk zouden staan. Gezien de corona zijn er wel andere fondsen, die hier flink door geraakt zijn. Gezien het dagvolume krijg ik de indruk dat er niet veel paniekerige beleggers afstand gedaan hebben van hun stukken.
ff_relativeren
0
Ik denk dat de koersdaling vandaag niet aan de shorters ligt, maar aan de estafette staking in de metaal :

quote:

ff_relativeren schreef op 19 januari 2021 21:30:

Estafette-staking in de metaal-elektro op komst die weken gaat duren : Donderdag start het.
www.metaalmagazine.nl/nieuws/landelij... .
2.161 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 105 106 107 108 109 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 24,500
Verschil +0,340 (+1,41%)
Hoog 24,500
Laag 23,840
Volume 211.210
Volume gemiddeld 244.611
Volume gisteren 140.716

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront