Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Groene waterstof in 2030 nog niet concurrerend met aardgas'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. kerel66 20 januari 2021 08:35
    quote:

    huseman1 schreef op 20 januari 2021 07:44:

    Daarom moet je voor de lange termijn Nel asa in portefeuille hebben
    Heb je het artikel wel gelezen? Men is hier juist kritisch over (het te verwachte rendement van) waterstof. Vele bedrijven actief in waterstof zoals Nel Asa, maken nog steeds geen winst en beleggen daarin is dus speculatief, waarvan acte.
  2. forum rang 4 Jopie1962 20 januari 2021 09:00
    "Dankzij elektrolysetechnologie, waarbij onder stroom gezet water gesplitst wordt in zuurstof en waterstofgas, kan groene waterstof in de toekomst efficiënter worden geproduceerd, denkt de bank."

    Ik vraag me af in hoeverre dit proces een concurrent wordt voor de mens aangaande schoon drinkwater. Of kan dit proces ook met bijvoorbeeld zeewater?
  3. FlashHenk 20 januari 2021 13:23
    Het probleem met dit soort rapporten is altijd dat de conclusies gebaseerd worden op een model, dat op zijn beurt weer gebaseerd is op aannames. De waarde van een dergelijke lange termijnconclusie is natuurlijk zeer dubieus. Neem nu de volgende uitspraak: "groene waterstof (..) kost in 2030 een kilo 2,19 euro". Het is volstrekt absurd om te veronderstellen dat iemand de exacte prijs van een kilo waterstof kan voorspellen in 2030. Men is niet eens in staat om de olieprijs van volgende week te voorspellen.
  4. chogogo 21 januari 2021 16:09
    Waarschijnlijk heeft verdachte Zalm opdracht gegeven dat rapport op te zetten namens ABN AMRO. Wat een onzin conclusies van die binnenzitters van ABN. De UNI Leuven heeft al aangetoond dat H2 goedkoper is als gas. Huishoudens kunnen zelf H2 opwekken met zonnepanelen. www.installatiejournaal.nl/energie/ar... Een ding kan het verpesten en dat is belasting heffen over het H2 met daar nog eens BTW overheen. De duurzame overheid die de energiemaatschappijen overeind wil houden en de ABN die financiert in energiemaatschappijen.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links