Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

TRUMP

gnocchi.
1
“Als het niet mijn werk was, zou ik het gratis doen. Het was absoluut mijn genoegen een blanke nationalistische opstand neer te slaan, ”zei hij. "En we zullen het zo vaak doen als nodig is."

twitter.com/liamstack/status/13502719...
luchtschip
1

Ik volgde alleen het bevel van mijn leider.

“I thought I was following my president. I thought I was following what we were called to do. He asked us to fly there. So I was doing what he asked us to do.”
That’s Texas realtor (makelaar) Jenna Ryan who was arrested today by FBI after being at the D.C. riot

video 0:15 minuut

twitter.com/ericgarland/status/135027...

Kruger
2
quote:

luchtschip schreef op 16 januari 2021 02:34:

De CEO van "My Pillow" company, Mike Lindell bracht vrijdag een bezoek aan Trump in het Witte Huis.

Had notities in zijn hand en de fotograaf kon met zijn tele lens een close up foto nemen.

“Martial law (Staat van beleg) if necessary”

MyPillowUSA CEO Michael Lindell shows off his notes before going into the West Wing at the White House on Friday, Jan 15, 2021 in Washington, DC.

pbs.twimg.com/media/ErzTGcxXUAIjQfb?f...

pbs.twimg.com/media/ErzTGcyXUAIdej7?f...

pbs.twimg.com/media/ErzTGcvWMAAo60z?f...

twitter.com/atrupar/status/1350194406...

WaPo photographer got a close-up of the My Pillow guy's notes.

Hard to read. Seems to push for using "martial law if necessary."

References Sidney Powell and, I think, an attorney at the NSA ("Fort Mead" sic). Advocates for Trump to "move Kash Patel to acting CIA"

“Martial law if necessary” — MyPillow guy Mike Lindell’s notes for his White House meeting with Trump suggest these guys are still plotting to overthrow the election

Wordt nu wel kort dag voor een Staat van Beleg.
Er moet wel aanleiding voor zijn, bijv onrust in het land.

Er kwamen, direct na de mislukte opstand in het Capitol op 6 januari, wel direct suggesties voor een actie van Trump's achterban op 17 januari, 19 januari en /of 20 januari.

De communicatie bij de MAGA aanhang is aan flarden, want Trump is van Twitter verwijderd, veel MAGA aanjagers waren al van Twitter verwijderd, en ook Parler is volledig van het internet verdwenen. Bovendien zij zo'n 300 leidende kopstukken van Trump's opstand in juridische problemen, na hun actie in het Capitol.

Geen communicatie betekent geen mogelijkheid acties te plannen.

Mike Lindell verklaarde later aan een journalist dat hij 5 a 10 minuten met de President gesproken had, waarna de president hem verwees naar zijn raadgevers.
Deze keurden volgens Lindell de plannen af.

Dit is echt wel heavy stuff!!!
Duizend vragen...
1. hoe/waarom komt Lindell in bezit van papieren over topics (Martial Law, Insurrection Act) die naar verluidt enkel besproken/gesuggereerd werden in the Oval Office tussen Trump, Michael Flynn en Sydney Powell ...VOOR (!!!!) the assault on the Capitool.
2. waarom vermelden deze papieren "...after the assault on [thé Capitool ?]"
3. ...

Dit is een BOM!
Plein777
0
Zakenimperium Trump brokkelt af: ‘Niemand wil nog met hem geassocieerd worden’
====================================================================

Als de Amerikaanse president Donald Trump over een week weer ambteloos burger is, wacht hem een andere wereld. Na de bestorming van het Capitool keert nu ook de ene na de andere zakenpartner zich van hem af. Wat resteert zijn de schulden die hij moet betalen.

Ton Voermans15 januari 2021, 11:16


Het was bij de presidentsverkiezingen zijn stokpaardje: Ik ben de succesvolle zakenman die de winnende deals kan maken. Politicus Trump gaat de geschiedenis in als ‘de slechtste president ooit’ zoals zijn tegenstanders zeggen. Hij verlaat via een achterdeur het Witte Huis.

En als hij weer bij de Trump Organization, een collectief van enkele honderden losstaande bedrijven - onder andere golfbanen, hotels, kantoren en appartementen - binnenloopt, ziet hij ook daar de puinhopen steeds groter worden. Of hij weer de leiding gaat nemen over zijn bedrijven, gedurende zijn presidentschap hadden zijn zoons Eric en Donald junior het voor het zeggen, is niet bekend.

New York
Bij ieder hotel, bij ieder kantoor en elke golfbaan liet Trump steevast in chocoladeletters Trump aanbrengen, maar dat is na de aanval op het Capitool en de democratie een brandmerk geworden; een synoniem voor het ondermijnen van het Amerikaanse politieke systeem.

“Niemand wil nog in het openbaar met hem geassocieerd worden,” zegt Kathryn Wylde, de leidster van Partnership for New York City, een groep zakenmensen die leiding geeft aan banken en bedrijven uit de Fortune 500.

Een voor een haken de zakenrelaties af. Het stadsbestuur van New York bijvoorbeeld. De Trump Organization exploiteert voor de stad onder andere twee schaatsbanen in Central Park en een golfbaan in de Bronx.

Het is een contract van 14 miljoen euro per jaar. Burgemeester Bill de Blasio zegt dat zijn stad geen zaken doet met mensen die zich bezighouden met criminele activiteiten. Het contract is opgezegd.

Cushman & Wakefield, een van de grootste vastgoedbedrijven in de Verenigde Staten, dat kantoorruimte in onder andere de Trump Tower in New York voor hem verhuurt, heeft gezegd dat Trump en zijn familie maar een andere makelaar moeten nemen.

Golfclubs
Trumps golfclubs, hij heeft er negentien, verliezen leden door het schandaal. Ook de hotels draaien slecht door de pandemie en nu nog slechter doordat mensen wegblijven bij alles waar de naam Trump op staat. Vier hotels moest Trump al sluiten omdat ze niet meer liepen.

De Professional Golf Association (PGA) deelde maandag een klap uit aan Trump door aan te kondigen dat het prestigieuze PGA-toernooi geen gebruik meer zal maken van de golfclub van de president in New Jersey. Dat zal Trump - fervent golfer - persoonlijk krenken. Ook de Britse golfbond liet weten dat de British Open niet op een Trump-golfbaan zal worden gespeeld.

Webwinkel Trumpstore.com, het bedrijf dat de winkels met merchandise beheert, werd offline gehaald door Shopify, omdat de president in strijd met de huisregels aanzette tot geweld. Wie de site bezoekt wordt gevraagd om een e-mail te sturen als je een Make America Great Again-petje wilt kopen.

Zelfs de banken vinden dat er een luchtje aan de naam Trump zit. Signature Bank schrapt twee persoonlijke bankrekeningen van de president waar hij 4,3 miljoen euro had gestald.

“We hebben gezien hoe de president van de Verenigde Staten de relschoppers aanmoedigde en vervolgens dat hij weigerde om de Nationale Garde in te zetten om het congres te beschermen,” aldus de bank in een verklaring. Deutsche Bank wil eveneens van de Trumps af.

Het gros van de 400 miljoen dollar schuld heeft Trump bij Deutsche Bank. Die leningen lopen de komende jaren af en de Duitsers willen niet herfinancieren. Volgens Amerikaanse experts gaat Trump het heel moeilijk krijgen om nieuwe geldschieters te vinden; vastgoed verkopen om de leningen af te betalen lijkt de enige oplossing.

‘Slechts’ 400 miljoen dollar schuld
Zoon Eric Trump zegt dat de terugtrekkende banken geen probleem zijn. De Trump Organization zou volgens hem ‘slechts’ 400 miljoen dollar schuld hebben waar voor miljarden aan vastgoed tegenover staat. Bovendien heeft hij een enorme schare fans die ook wel helpt als het nodig is.

“We hebben hier te maken met een man die door 100 miljoen Amerikaans burgers wordt gevolgd, waar hij ook gaat,” zei Eric Trump tegenover Amerikaanse media. “Hij heeft de grootste politieke beweging in de Amerikaanse geschiedenis gecreëerd en zijn mogelijkheden zijn eindeloos.”
closer
2
Even een quote, zou jammer zijn als dit verheugende bericht ondersneeuwt want de NRA houdt al jarenlang de Amerikaanse maatschappij in gijzeling.
quote:

gnocchi. schreef op 15 januari 2021 22:56:

Link Engels.
www.palmerreport.com/analysis/the-nra...

De NRA heeft zojuist het faillissement aangevraagd
Bill Palmer | 16.20 uur EST 15 januari 2021

In een persbericht heeft de NRA zojuist aangekondigd dat het het faillissement van Chapter 11 aanvraagt en zijn in New York gevestigde operatie stopzet, in de hoop opnieuw op te nemen in Texas. Gezien hoe blut de NRA naar verluidt is, is het niet duidelijk of ze in staat zullen zijn om te vertrekken of niet. Maar hier is het ding.

De NRA wordt momenteel onderzocht door de procureur-generaal van New York - en het opereert als een non-profitorganisatie. Toen Donald Trump probeerde de Trump Foundation te sluiten terwijl deze in onderzoek was door de staat New York, dwong de procureur-generaal haar in bedrijf te blijven totdat de staat klaar was met het onderzoek en de ontmanteling ervan.

Dus de NRA mag misschien niet zomaar doorsnijden en naar Texas rennen. We zullen zien wat er gebeurt. Maar het is een opluchting om te zien dat de NRA, een gewelddadige binnenlandse terroristische groepering, eindelijk in de problemen zit.
Zie ook luchtschip in: www.iex.nl/Forum/Post/13097751.aspx
en Wikipedia: nl.wikipedia.org/wiki/National_Rifle_...

www.telegraaf.nl/nieuws/1104763478/zo...
"NRA-leiders zouden miljoenen dollars hebben weggesluisd voor persoonlijk gebruik en om voormalige medewerkers te laten zwijgen of loyaal te laten zijn."

closer
1
'My neighbourhood is being destroyed to pacify his supporters': the race to complete Trump's wall

In his final months in office, Donald Trump has ramped up construction on his promised physical border between the US and Mexico – devastating wildlife habitats and increasing the migrant death toll

At Sierra Vista Ranch in Arizona near the Mexican border, Troy McDaniel is warming up his helicopter. McDaniel, tall and slim in a tan jumpsuit, began taking flying lessons in the 80s, and has since logged 2,000 miles in the air. The helicopter, a cosy, two-seater Robinson R22 Alpha is considered a work vehicle and used to monitor the 640-acre ranch, but it’s clear he relishes any opportunity to fly. “We will have no fun at all,” he deadpans.

[...]

Verlon Jose, former vice-chair of the Native American Tohono O’odham Nation, tells me he has seen the wall plough through his ancestral homeland. “We are caretakers of this land. We are responsible for these things. Has anyone ever asked for permission from the local folks to do the construction? This is about President Donald Trump. It’s not about protecting America. It’s about protecting his own interests.”

Verder lezen: www.theguardian.com/us-news/2021/jan/...
gnocchi.
1
twitter.com/KaraScannell/status/13501...

Nieuwe Tweets bekijken

Het kantoor van de Manhattan District Attorney heeft zijn strafrechtelijk onderzoek naar de financiën van de Trump Organization uitgebreid met het familiecomplex Seven Springs in Westchester County, aldus advocaten en mensen die bekend zijn met het onderzoek.

Roland Baroni, een advocaat voor de stad North Castle, NY bevestigde dat de stad een dagvaarding ontving "waarin hij vroeg om de planbordbestanden, alle correspondentie, elke e-mail" uitgewisseld tussen de stad en de Trump-organisatie.

Hij vertelde CNN dat de stad aan het verzoek had voldaan en dat officieren van justitie niet hebben geprobeerd functionarissen te interviewen.

De Trump-organisatie is volgens bronnen ook om documenten gevraagd door aanklagers van Manhattan DA.

De Trump-organisatie is volgens bronnen ook om documenten gevraagd door aanklagers van Manhattan DA.
Plein777
0
quote:

gnocchi. schreef op 16 januari 2021 14:59:

twitter.com/KaraScannell/status/13501...

Nieuwe Tweets bekijken

Het kantoor van de Manhattan District Attorney heeft zijn strafrechtelijk onderzoek naar de financiën van de Trump Organization uitgebreid met het familiecomplex Seven Springs in Westchester County, aldus advocaten en mensen die bekend zijn met het onderzoek.

Roland Baroni, een advocaat voor de stad North Castle, NY bevestigde dat de stad een dagvaarding ontving "waarin hij vroeg om de planbordbestanden, alle correspondentie, elke e-mail" uitgewisseld tussen de stad en de Trump-organisatie.

Hij vertelde CNN dat de stad aan het verzoek had voldaan en dat officieren van justitie niet hebben geprobeerd functionarissen te interviewen.

De Trump-organisatie is volgens bronnen ook om documenten gevraagd door aanklagers van Manhattan DA.

De Trump-organisatie is volgens bronnen ook om documenten gevraagd door aanklagers van Manhattan DA.
Het begin van het einde, de trump maffia organisatie wordt aan alle kanten onder vuur genomen.
Na 20 Januari is de bescherming weg, en gaan de D.A.s de boel afbreken en de bestuurders en hun handlangers strafrechtelijk aanpakken.
gnocchi.
1
quote:

Plein777 schreef op 16 januari 2021 15:19:

[...]

Het begin van het einde, de trump maffia organisatie wordt aan alle kanten onder vuur genomen.
Na 20 Januari is de bescherming weg, en gaan de D.A.s de boel afbreken en de bestuurders en hun handlangers strafrechtelijk aanpakken.
Het maakt ook geen reet uit of Donald een lading pardons geeft aan zijn criminelen vrienden.
Ze hebben zonder meer vuil over Donald, en ze worden verplicht opgeroepen, om onder eed te getuigen tegen die media clown.

www.palmerreport.com/analysis/this-ju...

Dit wordt steeds vreemder
Bill Palmer | 9:09 uur EST 16 januari 2021

Donald Trump heeft nog vier dagen in zijn presidentschap - misschien minder dan dat als hij probeert een van zijn nieuwste potentiële capriolen door te zetten. Trump heeft zich nu blijkbaar vastgemaakt aan een laatste wanhopige plan van de My Pillow-man, die de My Pillow-man dom genoeg was om binnen het cameralensbereik van een krantenfotograaf te plaatsen, omdat deze mensen echt zo dom zijn.

Maar dat is slechts de helft. Zelfs temidden van verontrustende berichten in de nieuwe reguliere media over hoe dichtbij Trump kwam om Mike Pence te vermoorden tijdens de Capitol-aanval, acht Pence het nog steeds gepast om Trump toe te staan ??de rest van zijn termijn af te maken. Het enige dat nog vreemder zou kunnen worden over dit alles, is als Trump's My Pillow-stunt uiteindelijk het ding is dat Pence ertoe aanzet om van gedachten te veranderen over het verwijderen van hem.

Trump verliest nog steeds kabinetsleden die ten onrechte denken dat op het laatste moment ontslag nemen uit protest op de een of andere manier hun reputatie en toekomstige inzetbaarheid zal redden. Trump gaat zeker nog wat meer mensen gratie verlenen voordat hij zijn ambt verlaat, en het enige dat we zeker weten, is dat het allemaal vreselijke mensen zullen zijn. Dit spul is gewoon normaal voor de cursus, in ieder geval voor nog eens vier dagen.

Ondertussen is er nog steeds een steeds erger wordende pandemie, en het plan van verkozen president Joe Biden om de uitrol van het vaccin op te lossen, is net zo solide als het voortdurende verkeerde gebruik van Trump. Natuurlijk hebben we al vier jaar geen president gehad, dus wat zijn nog vier dagen? We gaan erachter komen.
gnocchi.
0
Link Engels.

hillreporter.com/fbi-witness-says-pro...

FBI-getuige zegt dat trotse jongens Nancy Pelosi en Mike Pence wilden vermoorden
DOOR Brandon Gage 16 januari 2021

Een getuige van het Federal Bureau of Investigation heeft beweerd dat een lid van de Proud Boys, een extreemrechtse groepering, van plan was om huisspreker Nancy Pelosi (D-CA) en vice-president Mike Pence te vermoorden tijdens de belegering van het Capitool. op 6 januari.
Foto door Erin Schaff / Pool / Getty Images

Dominic Pezzola, die de bijnaam 'Spaz' draagt, sloeg een Capitoolraam kapot met een schild dat hij van een Capitoolpolitieagent had gestolen.

Volgens een beëdigde verklaring die woensdag werd ingediend, besprak Spaz het plegen van gewelddadige handelingen tegen de Spreker en vice-president met zijn mede-samenzweerders:

[De getuige] verklaarde dat andere leden van de groep spraken over dingen die ze gedurende de dag hadden gedaan, en ze zeiden dat iedereen die ze in handen kregen, ze zou hebben vermoord, inclusief Nancy Pelosi. [De getuige] verklaarde verder dat leden van deze groep, waaronder ‘Spaz’, zeiden dat ze [vice-president] Mike Pence zouden hebben vermoord als ze de kans hadden gekregen. De groep zei dat het zou terugkeren op de '20ste', wat volgens uw geliefde de presidentiële inauguratie betekent die gepland staat voor 20 januari 2021. En dat ze van plan zijn om elke ‘m-fer’ die ze kunnen doden. [De getuige] verklaarde dat de mannen zeiden dat ze allemaal vuurwapens of toegang tot vuurwapens hadden.

Het feit dat de Proud Boys tot de opstandelingen behoorden, hoeft helemaal niet te verbazen. Bij het eerste presidentiële debat in oktober droeg president Donald Trump de groep neonazi's en blanke nationalisten op om "achterover te blijven en toe te staan" wanneer moderator Chris Wallace onder druk zette om binnenlands terrorisme aan de kaak te stellen.

Vrijdag meldde The Washington Post dat de Pences zich binnen zeer korte afstand bevonden van potentiële huurmoordenaars die handelden naar wat zij zagen als bevelopdrachten die rechtstreeks van Trump kwamen:

Ongeveer een minuut nadat Pence de kamer uit was geduwd, stormde een groep de trap op naar een overloop op de tweede verdieping in de Senaat, op jacht naar een Capitol Police-officier die hen wegtrok van de Senaat. Pence en zijn gezin waren zojuist een schuilplaats binnengedoken op minder dan 30 meter van die overloop, volgens drie mensen die bekend waren met zijn verblijfplaats, die op voorwaarde van anonimiteit spraken vanwege de gevoeligheid van de situatie ”, schrijft de krant. 'Als de pro-Trump-menigte seconden eerder was gearriveerd, zouden de aanvallers in het zicht van de vice-president zijn geweest toen hij door een ontvangsthal naar het kantoor werd gehaast.

Om nog erger te maken, meldden The Washington Post en The New York Times vrijdagavond dat wetgevers niet op de hoogte waren van de dreiging, ondanks waarschuwingen die drie dagen van tevoren waren afgegeven dat 'het Congres zelf' een primair doelwit was en ondanks meerdere verzoeken van de Capitoolpolitie om de Nationale Garde in te zetten vóór de aanval.
gnocchi.
0

Link Engels.
hillreporter.com/watch-bill-maher-bla...

BEKIJK: Bill Maher ontploft Kellyanne Conway's lijst met 'Trump Accomplishments'
DOOR Todd Neikirk 16 januari 2021

Er zijn maar weinig mensen die langer bij de politieke versie van Donald Trump zijn gebleven dan Kellyanne Conway. Hoewel ze misschien het primaire seizoen van 2016 is begonnen in overeenstemming met Ted Cruz, draaide ze zich voor de verkiezingen naar Trump en is ze sindsdien bij hem gebleven.
Foto door Chip Somodevilla / Getty Images

Maar nu de president het einde van zijn ambtstermijn nadert, is Conway meer bereid om zich uit te spreken over zijn daden. Terwijl ze Trump bekritiseerde tijdens een optreden in de show van Bill Maher gisteravond, probeerde ze ook te wijzen op enkele van zijn prestaties. De gastheer had het echter niet en schoot elk argument neer.

Conway vertelde Maher eerst dat de opstand verschrikkelijk was. Maher vroeg haar om "toe te geven dat de reden waarom ze daar waren, is dat hij nooit heeft toegegeven". De adviseur zei dat ze heeft gezegd dat de verkiezingen begin december voorbij waren.

De voormalige Trump-vriend voerde vervolgens aan dat de, `` echte teleurstelling voor mensen zoals ik is dat de afgelopen twee maanden, laten we zeggen van 6 november tot 6 januari, niet voornamelijk zijn besteed aan het praten over de prestaties en het bekijken van de prestaties. Hij bouwde de beste economie die we hadden. "

Maher antwoordde dat de economie grotendeels was opgebouwd voordat Trump zelfs maar aantrad. Conway antwoordde: "Je kunt niet ontkennen dat veel mensen beter af zijn." De ontzet Maher wierp tegen: 'Nou, ze zijn nu niet beter af. Veel van hen zijn dood. "

Bekijk een clip van het onderstaande segment, met dank aan HBO:
closer
0
quote:

luchtschip schreef op 15 januari 2021 21:26:

Video verslag van de gebeurtenissen op 6 januari door 2 amateur video makers

Geeft een impressie van hoe de dag verliep en hoe de mensen Dieze dag en de gebeurtenissen ervaren

Video 39:56 minuut

www.youtube.com/watch?v=v6uCSMnHO7w&a...
Dank voor deze verontrustende, onthullende en soms hilarische reportage!
"They won't trust you unless there's something visual" (zoals een vlag om jezelf als Trumpsupporter te identificeren). We zien ook de rechtse versie van "ludiek".
Die Zuid-Afrikaan met zijn boosheid: griezelig. Waar gaan we naartoe?

"Americanism"... mooie term maar zorgwekkend verschijnsel.
gnocchi.
0
'Mevrouw de spreker, ik heb nu kiezers buiten dit gebouw ...' Afgevaardigde Boebert vlak voor de bestorming van het Capitool.

twitter.com/joshtpm/status/1350458779...
gnocchi.
0
Ik weet niet of er met gevangenis gebouwen wat te verdienen is met de makelarij?
twitter.com/DavidBegnaud/status/13502...

BREAKING: 'Ik dacht dat ik mijn president volgde. Ik dacht dat ik volgde waartoe we geroepen waren. Hij vroeg ons om daarheen te vliegen. Dus ik deed wat hij ons vroeg.

Dat is TX makelaar Jenna Ryan die vandaag is gearresteerd door de FBI nadat zij bij de DC-rel was
closer
0
quote:

gnocchi. schreef op 16 januari 2021 16:31:

BREAKING: 'Ik dacht dat ik mijn president volgde. Ik dacht dat ik volgde waartoe we geroepen waren. Hij vroeg ons om daarheen te vliegen. Dus ik deed wat hij ons vroeg.
In feite deed hij inderdaad wat de grote leider vroeg, maar hij ontkent wel zijn eigen verantwoordelijkheid. In de volgende fase valt ook verrader Trump in ongenade bij de meute. Van politiek weten ze niets, je mag alleen hun leider zijn zolang je ze bevestigt in hun woede.
gnocchi.
0
Hij is als een viool te bespelen door rijke corrupte binnen en buitenlandse zakenlieden en wereldleiders.

Link Engels.
hillreporter.com/cut-off-trump-access...

Snijd Trump de toegang tot intelligentie af, zegt voormalig topspion
DOOR Timothy Evans 16 januari 2021

Wanneer ze hun ambt verlaten, is het gebruikelijk dat voormalige presidenten kunnen worden ingelicht over nationale veiligheidskwesties, aangezien deze van invloed kunnen zijn op hun leven als privé-burger of officiële gezant van de Amerikaanse overheid. Jimmy Carter, Bill Clinton, George W. Bush en Barack Obama krijgen vertrouwelijke informatie ter ondersteuning van hun voortdurende betrokkenheid bij het behartigen van de belangen van Amerika.

Donald Trump zou dat niet moeten zijn. Dat is de mening van Susan M. Gordon, een 30-plus-jarige veteraan van de inlichtingengemeenschap die van 2017 tot 2019 de belangrijkste adjunct-directeur van de nationale inlichtingendienst was in de Trump-regering. In een opiniestuk van de Washington Post schrijft Gordon: " Deze briefings waren een kwestie van respectvol overleg en werden door de nieuwe president aan de oude verleend. Maar de conventie verliet het pand lang geleden samen met president Trump, en zijn bewezen benadering van nationale veiligheid en inlichtingen suggereert dat er een doelgerichtere beslissing moet worden genomen over het verstrekken van informatie aan deze toekomstige voormalige president. "

In het begin van zijn presidentschap toonde Trump een schokkend en gevaarlijk gebrek aan volwassenheid in zijn omgang met geheime informatie, waarbij hij Russische diplomaten in het Oval Office uitschreeuwde over Amerikaanse inlichtingenoperaties. En tijdens zijn ambtsperiode weigerde Trump vaker wel dan niet de Presidential Daily Briefing te ontvangen. Gordon schrijft dat zodra de verkozen president Joe Biden aantreedt, hij de toegang van Trump tot de inlichtingengemeenschap moet afsnijden om `` een aspect van het potentiële nationale veiligheidsrisico van Donald Trump, een particulier, te verzachten.

"Zijn post-Witte Huis‘ beveiligingsprofiel ’, zoals de professionals het graag noemen, is ontmoedigend. Elke voormalige president is per definitie een doelwit en brengt risico's met zich mee. Maar een voormalige president Trump, zelfs vóór de gebeurtenissen van vorige week, zou ongewoon kwetsbaar kunnen zijn voor slechte acteurs met slechte bedoelingen. Hij verlaat, in tegenstelling tot zijn voorgangers die de gedempte verantwoordelijkheden van een 'voormalig' zijn omarmd, met een uitgesproken agenda om betrokken te blijven bij politiek en beleid. Geen enkele vertrekkende president in de moderne tijd heeft gesuggereerd of gepland om onmiddellijk na zijn vertrek een politieke actor te worden.

Bovendien heeft Trump aanzienlijke zakelijke verwikkelingen waarbij buitenlandse entiteiten betrokken zijn. Veel van deze huidige zakelijke relaties bevinden zich in delen van de wereld die kwetsbaar zijn voor inlichtingendiensten uit andere natiestaten. En het is niet duidelijk of hij de handelwijze begrijpt waaraan hij is blootgesteld, de redenen waarom de kennis die hij heeft opgedaan moet worden beschermd tegen openbaarmaking, of de bedoelingen en capaciteiten van tegenstanders en concurrenten die elk middel zullen gebruiken om hun belangen te behartigen bij de kosten van ons.

Ze concludeerde: “Ik heb ook persoonlijke ervaring met de president: ik heb hem vele malen gebrieft, heb deelgenomen aan talloze bijeenkomsten met hem als zijn belangrijkste adjunct-directeur voor nationale inlichtingen. Hoewel ik in 2019 mijn functie neerlegde, is dit geen persoonlijke klacht. Als inlichtingenprofessional heb ik mijn best gedaan om zijn beleid of persoonlijke acties niet publiekelijk te beoordelen. Dit is een intelligentiebeoordeling die voortkomt uit mijn jarenlange ervaring. "
luchtschip
0


Emily Murphy stapt op.

De vrouw die vele weken lang weigerde de overwinning aan Joe Biden toe te wijzen.

cdn.govexec.com/media/img/upload/2021...

She's gone:
The woman heading USGSA
who single-handedly blocked all communication between the Trump and Biden teams, ruining transition in many areas -- most egregiously (flagrant), for the COVID19 response.

twitter.com/Laurie_Garrett/status/135...

GSA (General Services Administration) Administrator Resigns

Emily Murphy was widely criticized for delaying the presidential transition. The agency also came under fire Friday for impeding the IG’s pandemic response investigations.

www.govexec.com/management/2021/01/gs...
closer
0
Ha, ik was haar al compleet vergeten... Veel gebeurd in de tussentijd.
Misschien heeft ze inmiddels toch wat spijt.
luchtschip
0
quote:

closer schreef op 16 januari 2021 18:39:

Ha, ik was haar al compleet vergeten... Veel gebeurd in de tussentijd.
Misschien heeft ze inmiddels toch wat spijt.
Het begrip spijt kennen deze mensen niet.
luchtschip
0

Lucas Tomlinson, Covering the Pentagon for Fox News :

Iranian ballistic missiles splash down and explode dangerously close to a commercial ship in the Indian Ocean Saturday and 100 miles from the Nimitz aircraft carrier strike group, U.S. officials say

twitter.com/LucasFoxNews/status/13504...

70.697 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2604 2605 2606 2607 2608 2609 2610 2611 2612 2613 2614 ... 3531 3532 3533 3534 3535 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,00  +7,49  +0,86%  10:46
 Germany40^ 17.967,50 +0,60%
 BEL 20 3.883,57 +0,53%
 Europe50^ 4.969,20 +0,66%
 US30^ 38.285,52 +0,09%
 Nasd100^ 17.234,24 +0,14%
 US500^ 5.015,72 -0,02%
 Japan225^ 37.618,71 -0,28%
 Gold spot 2.304,31 -0,99%
 EUR/USD 1,0680 +0,26%
 WTI 82,60 +0,67%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +43,51%
ALLFUNDS GROUP +3,98%
PROSUS +3,87%
Accsys +3,26%
Philips Konin... +2,25%

Dalers

RANDSTAD NV -6,10%
Akzo Nobel -5,08%
NSI -3,45%
B&S Group SA -1,83%
ArcelorMittal -1,12%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront