Renewi « Terug naar discussie overzicht

Forum Renewi geopend

4.720 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 ... 232 233 234 235 236 » | Laatste
aextracker
0
quote:

Louis Pasciuto schreef op 12 januari 2021 11:37:

Als we het dan toch over fundamenten hebben: vanaf het dieptepunt is Renewi procentueel harder gestegen. Kortom, succes met koerswinst hangt vooral van je timing af want de introprijs van Accsys was ooit 20 euro.
Maar laten we gewoon appels met appels vergelijken amsgier;

Accsys laatste jaar ATL a euro 0.75, noteert nu euro 1.74.
Dat is volgens mij 132%% rendement a euro 0.99\aandeel.

RENEWI noteert laatste jaar ATL a euro 0.22 en noteert nu euro 0.47.
Dat is volgens dezelfde methodiek 113% rendement a euro 0.25\aandeel.

Kijk dan svp ook even naar ;
- Omzetgroei
- Ebitda
- Aantal aandelen in omloop en\of
- KW\ aandeel.

Als je dat snapt, snap je ook waarom je van een dubbeltje inderdaad een kwartje kan maken, maar de slag om de euro mist :).

Anyway sterkte alhier gewenst met de van origine vuilnisophalers.

Louis Pasciuto
0
Volgens Binck was de low van Renewi 0,1766 cent met als valuta euro, daar baseerde ik me op. Maar ik zie dat die koers ook onder het pond als low staat, dus zullen de cijfers van Binck wel niet kloppen.
Bracar
1
Dan gaan we toch in de drugs, zie onderaan...

Calamiteiten en crises als core business
11 januari 2021

Verkeersongevallen op de openbare weg, storingen in procesinstallaties, brand- en bluswaterschade… Ga er maar aan staan! De mannen van ADJ Milieutechniek draaien hun hand er niet voor om. Specialisten in milieu-incidenten zijn het. Vanaf Werkendam rukken ze ruim 3.000 keer per jaar met hun rode wagens uit. Ze zijn de helpende hand bij (acute) industriële reiniging, transport, incident- en afvalmanagement. Menig milieuprobleem bij Rijkswaterstaat, Waterschappen, het Ministerie van Defensie en het bedrijfsleven nemen zij vlekkeloos uit handen.

Dat ADJ Milieutechniek de grootste milieu-incident bestrijdingsorganisaties van Nederland is, veegt Chris de Jong bescheiden van tafel. “We hebben elkaar allemaal nodig. Wie de klus klaart, maakt niet uit. We vinden het belangrijker om samen te werken. Hierin hebben we allemaal hetzelfde belang: milieuschade beperken.” Chris is samen met zijn broer Henri groot gebracht in de familiezaak. Beiden is het ondernemen ze met de paplepel ingegoten en zijn ze opgegroeid in de industriële dienstverleningstak. Vader De Jong heeft het stokje inmiddels overdragen, maar met pensioen is hij nog niet. Op 70-jarige leeftijd draait hij nog dagelijks aan de knoppen van de waterzuivering. Ook moeder De Jong stuurt nog dagelijks de financiële- en personeelsorganisatie aan.

Maatwerk
Henri is nu General Manager en Chris Manager Operations. “Ik zorg simpelweg voor de juiste specialisten op het juiste equipment”, vertelt hij over zijn spilfunctie. “Ons team telt 35 collega’s. Daaromheen zit een flexibele schil van ongeveer 20 medewerkers. En die is heel waardevol! Qua planning is er namelijk geen peil op te trekken. Ons werk is per definitie onvoorspelbaar. Daarbij is geen situatie hetzelfde. We kunnen goed, maar bovenal veilig improviseren. Dat hoort bij ons vak. Onze mensen hebben passie voor dat vak en zijn allround opgeleid. Ze kunnen de kleinste kraan bedienen maar ook de meest geavanceerde calamiteitentrailers die we hebben. En het is de kunst om ondanks alle kwaliteits-, arbo- en milieueisen toch flexibel te blijven.” Niet voor niets werkt het bedrijf onder de ISO 9001, VCA** en procescertificeringen voor tankreiniging en -sanering.

Nood aan de man
De gebroeders De Jong steken in de praktijk ook nog geregeld de handen uit de mouwen en draaien mee in de storingsdienst. “We zijn 24/7 bereikbaar op ons calamiteitennummer. Meldingen van milieu-incidenten komen binnen bij onze meldkamer. Vanuit daar kunnen we snel handelen. Wat dat betreft zijn we net de brandweer: onze wagens staan achteruit ingeparkeerd en het equipment kant en klaar. Het klantencontact kent trouwens wel een bijzondere dynamiek. Wat voor de klant een calamiteit is en als een crisis voelt, is voor ons business as usual.”

Het wagenpark van ADJ Milieutechniek telt 100 eenheden: van olieskimboten tot wegdekreinigers. “We hebben speciale calamiteitenunits waarin we van vuil naar schoon kunnen werken en verschillende mobiele opslagfaciliteiten. Op ons eigen terrein hebben we een opslagcapaciteit van 700 kub. Bij dit werk komt immers afval vrij. Afvalstromen als olie-, water- en slibmengsels verwerken we zelf in onze afvalbewerkingsinstallatie. Wat we zelf niet kunnen, gaat naar ATM. Dat zijn veelal de bulk-waterstromen. Ook de acceptatie, transport en verwerking van afval gaat 24/7 door.”

Het zal aan het bouwjaar liggen: zowel ATM als ADJ zijn opgericht in 1982. Chris weet niet beter dan dat er altijd al werd samengewerkt met ATM. “Dat was als kind al zo. ATM kan qua verwerking veel aan. Ze zijn snel, flexibel en Moerdijk is voor ons om de hoek. Het onderlinge contact is goed en we weten wat we aan elkaar hebben.”

Illegale dumps en drugslabs

Bijna dagelijks wordt ADJ Milieutechniek ingeschakeld voor het opruimen van drugsafval. En ook daar weten de milieuprofessionals raadt mee. “We merken dat het aantal illegale dumpingen elk jaar verder oploopt”, vertelt Chris. “Ook de hoeveelheden gevaarlijke stoffen nemen toe. En die zijn dus onverteerbaar.” Het milieuprobleem is overigens niet van gisteren. In Nederland groeide de synthetische drugsindustrie afgelopen decennia uit tot een mega-industrie met een jaaromzet van bijna 20 miljard. Gelukkig heeft het kabinet extra geld en mankracht beloofd om dit probleem bij de bron aan te pakken en de productie, handel en bijbehorende criminaliteit een halt toe te roepen. ADJ Milieutechniek voert dergelijk drugsafval af naar de Renewi CCD-vestiging in Moerdijk en de bijbehorende spoelwaterstromen gaan naar ATM.

BullsEye
2
Redacteur bij kwaliteitskrant The Times in het VK geeft een koopadvies voor RENEWI:

www.thetimes.co.uk/article/investment...

Tekst:

Renewi

For investors concerned with issues of sustainability, there is something inherently attractive about the business model at Renewi. The company takes waste — including household and garden refuse, wood, glass, plastic and soil — and reprocesses it, making products from compost and bottles to parts for consumer goods and energy.

It was created three years ago when Shanks, a British company, took over Van Gansewinkel, of the Netherlands. While it retains municipal waste management contracts in the UK, about 90 per cent of its earnings are generated at the Dutch unit and in Belgium.

Renewi has played a useful role for the Dutch healthcare sector during the coronavirus outbreak, cleaning and sterilising used personal protective equipment, such as face masks. Yet the group has been plagued with problems for a little more than two years, most notably in the Netherlands, where Dutch regulators suspected contamination at its treated soil plant in Moerdijk in 2018 and banned the facility from this form of processing. The watchdogs that oversee ATM, the Dutch operation, have gradually allowed shipments in and out of the site to resume, but even now it is not running at full capacity.

Taken with falls in volumes as a result of Covid-related restrictions, particularly in Belgium, profits have taken a hit. In the six months to the end of September, underlying earnings before tax were down by 24 per cent to €15.3 million, although this was better than expected.

When full capacity resumes in Moerdijk, Renewi will regain €20 million in annual profits and reckons that it can generate a further €20 million from improvements to its processes. It also estimates that initiatives, including reprocessing additional materials, will generate another €20 million of profits over the coming five years.

Renewi is well placed to capitalise on the world’s appetite sustainability. The shares, which closed down 1p, or 2.5 per cent, at 42p yesterday, have the added attraction of being cheap, trading at 9.4 times Investec’s forecast earnings for a prospective dividend yield of 2.4 per cent. Those with an appetite for risk might see an opportunity.

Advice:

Buy

Why

Attractive recovery prospect and keenly priced
aextracker
0
Op reguliere financiele ratio's en waarderings grondslagen is RENEWI volstrekt overgewaardeerdte noemen op euro 0.48\aandeel.
RENEWI kent amper groe (2-3% i in haar topline, leeft van grote volumes en flinterdunne marges, heeft honderden miljoenen aandelen in omloop, maakt al jaren amper of geen winst en staat qua K\W \ Multiple * Ebitda qua koers in geen verhouding tot de hoogte van de aandelenkoers.
Daar komt bij dat het veel \ fors moet investeren om waardevolle innovaties i.r.t. de waardering en omzet compositie te laten wegen op de 1,7 Mrd omzet van 2020 als vertrekpunt.
Succes alhier, Ik verkies accentverschuivingen in de portfolio i.r.t. higher tech. Daar zijn de fundamenten groeizamer, die waarderingen voorzien van een kwalitatiever draagvlak en meer perspectief. Bovendien haal je geen vieze fingers in de cleanrooms van de high teh vs. gaan lopen wroeten in de bergen restafval van de RENEWI lokaties. Not my cup of tea :).

Sentiment, sentiment, sentiment gebaseerd op de waardering van oorporate social responsabillity, daar betaal je euro 0.48\aandeel voor.
JVDP
3
Toch mooi dat je op een forum je frustraties mag uiten omdat je zelf misschien in “verkeerde aandelen” zit......
Louis Pasciuto
0
Was bij Shell ook toen die richting de 10 en eronder dook, zou naar de 5 gaan, nooit meer herstellen. Kan me een zekere tjongejonge herinneren, nooit meer teruggezien ;)
DeZwarteRidder
1

Jswift:

13 januari 2021 13:20
www.linkedin.com/posts/renewi-nl_same...

Renewi start met recyceling van operatiekamer afval, ze hebben traditioneel al een hele forse voetafdruk in de zorgmarkt dus dit is een goede en logische ontwikkeling.
DeZwarteRidder
2

TRIPLESEVEN zegt:

14 januari 2021 09:22
Was dit al bekend? Value8 is ingestapt, of heb ik dat gemist hier in het draadje.

Tegelijk meldde Value8 ook een nieuwe investering. Value8 nam een belang in Renewi, een smallcap genoteerd in Londen en Amsterdam. Renewi is een recyclingbedrijf dat is ontstaan uit de fusie van Van Gansewinkel en Shanks.

Ook voor 2021 is De Vries positief gestemd. "Onze private bedrijven hebben volop groeimogelijkheden en de beursgenoteerde ondernemingen waarin we investeren, ontwikkelen zich goed."
Louis Pasciuto
3
ABM FN-Dow Jones - donderdag, 14 januari 2021 08:53
Topman tevreden over prestaties Value8
Value8 heeft een goed 2020 achter de rug. Dit zei CEO Peter Paul de Vries in zijn nieuwjaarstoespraak.

Per saldo werden de bedrijven van Value8 winstgevender. De beursgenoteerde belangen zijn in waarde gestegen.

"We verwachten daarom dat de intrinsieke waarde per aandeel eind 2020 hoger ligt dan een jaar eerder. Het elfde jaar van een groeiende intrinsieke waarde per aandeel in de twaalf jaar van ons bestaan", aldus de topman.

Tegelijk meldde Value8 ook een nieuwe investering. Value8 nam een belang in Renewi, een smallcap genoteerd in Londen en Amsterdam. Renewi is een recyclingbedrijf dat is ontstaan uit de fusie van Van Gansewinkel en Shanks.

Ook voor 2021 is De Vries positief gestemd. "Onze private bedrijven hebben volop groeimogelijkheden en de beursgenoteerde ondernemingen waarin we investeren, ontwikkelen zich goed."

biglion
1
quote:

Louis Pasciuto schreef op 14 januari 2021 10:38:

FM trends 2021: afvalinzameling niet langer ‘bijproduct’ van schoonmaak

www.facto.nl/duurzaamheid/nieuws/2021...
>>>>>>>>>>>
Het blijft een goede investering waar op termijn een leuk vermogen mee wordt opgebouwd.
Interesse is nog vrij matig maar eenmaal pennystock af zie ik dit nog wel een ``publiekslievelingetje ``worden.
Vanmorgen Rob gemist, toch niet ziek of zo?

LK

Hilly
0
quote:

Jvdpee schreef op 13 januari 2021 09:34:

Toch mooi dat je op een forum je frustraties mag uiten omdat je zelf misschien in “verkeerde aandelen” zit......
Haha, hier heb ik even hardop om moeten lachen. Overigens waardeer ik een kritische noot zeker wel. Voordat we alleen nog maar door een roze bril kijken.
JVDP
5
Ik heb bovenstaande niet als aanval op aex tracker geplaatst, maar meer in het algemeen. Wat “bezielt” iemand die geen aandelen bezit in een bepaald fonds, om toch telkens op een forum te posten terwijl hij geen aandelen bezit. Ik heb alleen aandelen BAM, BeterBed en Renewi; dan ga ik toch ook niet op alle andere fora waarschuwen en kritiek spuien. Ik kan mijn tijd wel beter besteden!
DeZwarteRidder
1
Een nieuwe loot aan de stam is de investering in Renewi, een aan de Londense beurs genoteerde smallcap. Dit recyclingconcern, ontstaan uit het samengaan van Van Gansewinkel en Shanks, behaalde vorig boekjaar een omzet van 1,8 miljard euro. De resultaten werden de afgelopen jaren ontsierd door bijzondere lasten en Renewi doet zijn best dat verleden van zich af te schudden. De recyclingactiviteiten zitten in de ‘sweet spot’ van de nieuwe economie: minder afval verbranden of storten en zoveel mogelijk hergebruiken. Door de matige winstcijfers van de afgelopen jaren was Renewi gemeten naar marktkapitalisatie een smallcap geworden. Daardoor hebben we de aandelen tegen een gunstige koers kunnen kopen.

Als investeringsmaatschappij heeft Value8 dus een goed 2020 achter de rug. Onze bedrijven zijn –gemiddeld gesproken –winstgevender geworden. Dat betekent ook dat ze meer waard zijn geworden. En de beursgenoteerde belangen zijn in waarde gestegen. We verwachten daarom dat de intrinsieke waarde per aandeel eind 2020 hoger ligt dan een jaar eerder. Het elfde jaar vaneen groeiende intrinsieke waarde per aandeel in de twaalf jaar van ons bestaan. De Coronacrisis heeft veel bedrijven doen besluiten geen dividend uit te keren. Vanwege de goede gang van zaken en de ijzersterke balans konden wij dat wel. Het dividend van15 eurocent betekent een dividendrendement van 3 procent. Daarnaast is nog een uitkering van 30 eurocent gedaan in aandelen IEX Group en MKB Nedsense, mede om de verhandelbaarheid van deze aandelen te vergroten. Vooruitkijkend naar 2021 zijn we positief gestemd. Onze private bedrijven hebben volop groeimogelijkheden en de beursgenoteerde ondernemingen waarin we investeren, ontwikkelen zich goed. De waarschuwing dat de waardeontwikkeling van Value8 afhankelijk is van de –fluctuerende –beurskoersen blijft evenwel van kracht. We doen ons best om de opgaande lijn van de afgelopen jaren in 2021 voort te zetten.Tot slot nog een woord van dank. Dank aan ons gefocuste team van professionals dat succesvol heeft gewerkt aan uitbreiding en versterking van onze portefeuille. Aan de medewerkers van de bedrijven waarin we investeren, aan de managers, aan onze commissarissen en aan onze zakenpartners. Het is aan die combinatie van talenten, kennis, ervaring en positieve energie te danken dat Value8 zich zo goed ontwikkelt. Graag hef ik, in deze digitale meeting, het glas. We wensen u allen een gezond, vrij en gelukkig 2021 toe!Peter Paul de Vries
TheWolfofIEX
0
Louis Pasciuto
1
quote:

TheWolfofIEX schreef op 14 januari 2021 16:53:

Renewi in Londen +1,75% en hier Nederland -0,40%. Toch opmerkelijk dit.
nee hoor, omgerekend ontlopen de koersen elkaar nauwelijks
Amsgier
1
In de bijlage een plaatje van de koersen in Amsterdam en Londen. Ze liggen dicht bij elkaar, met wat verschillen, misschien ook door verschillende volumes per beurs.

maak ik met finance.yahoo.com: finance.yahoo.com/quote/RWI.AS/chart?...

edit: ik zie dat de bijlage niet wrkt
4.720 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 ... 232 233 234 235 236 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 10:18
Koers 6,670
Verschil -0,030 (-0,45%)
Hoog 6,760
Laag 6,650
Volume 5.636
Volume gemiddeld 75.494
Volume gisteren 19.943

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront