Duitse aandelen « Terug naar discussie overzicht

Wirecard liefhebbers

1.954 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 90 91 92 93 94 95 96 97 98 » | Laatste
Regio045
0
Bergonzi_deleted
0
Voor die 2 tientjes die ze nu nog waard zijn wil ik nog wel meemaken wat er gaat gebeuren ,,
[verwijderd]
0
quote:

moneymaker_BX schreef op 11 januari 2021 09:23:

Op ING kan ik Wirecard niet meer aankopen wie nog meer dit ontdekt?
Ik kan wirecard bij ing nog gewoon kopen?
0,53 ct per stuk...
BeursWolff
1
Alleen wat ik vreemd vind is dat ik hier meerdere namen telkens tegen kom die steeds zeggen dat het bijna klaar is en dat het de laatste stuiptrekkingen zijn van dit aandeel. Alleen die mensen blijven wel heel geïnteresseerd in dit aandeel en dit forum. Hebben die mensen er misschien belang bij dat dit aandeel verkocht word? Ook zie ik nieuw aangemaakte accounts die alleen op dit forum reageren met dat ze het aandeel maar verkocht hebben net voor het einde en zulk soort dingen in ieder geval negatief hebben mensen er belang bij dat mensen het aandeel nog snel verkopen? voor mij lijkt dat wel zo misschien zie ik het verkeert
Staples
0
Voorlopig lijkt het aandeel verhandelbaar te blijven, ook al zijn er geruchten dat het bedrijf uiteindelijk van de beurs geschrapt zal worden. Heeft er iemand hier meer informatie over? Waarom koos men ervoor om het aandeel van beurs de laten veranderen?
DeZwarteRidder
0
quote:

Shockerdj schreef op 12 januari 2021 12:51:

Voorlopig lijkt het aandeel verhandelbaar te blijven, ook al zijn er geruchten dat het bedrijf uiteindelijk van de beurs geschrapt zal worden. Heeft er iemand hier meer informatie over? Waarom koos men ervoor om het aandeel van beurs de laten veranderen?
Het aandeel is niet van beurs veranderd, maar sommige beurzen zijn er mee gestopt en anderen niet.

Waarom is onduidelijk, maar het is zeer logisch dat de notering binnenkort helemaal stopgezet wordt, want het aandeel is 100% zeker volkomen waardeloos.
DeZwarteRidder
0
Ik wijs er nog even op dat het bedrijf niet meer bestaat; het is een sterfhuis geworden en wordt bestuurd door een curator, die bezig om alle onderdelen te verkopen voor zover daar belangstelling voor is.

De curator heeft geen echte interesse in de beurskoers, dus ik denk dat de diverse beurzen geheel zelf moeten beslissen of de handel doorgaat of niet.
DeZwarteRidder
0
FD
Financiële sector
14 jan
Commerzbank voelt zich door Wirecard ‘onvoorstelbaar’ belazerd

Onderzoekscommissieleden: banken hadden veel kritischer moeten met leningen aan Wirecard.

Originele link van het artikel: fd.nl/net-binnen
BeursWolff
0
gelukkig dat alle schulden zijn afbetaald.
De rest van de verkochte onderdelen naar de aandeel houders.
[verwijderd]
1
quote:

BeursWolff schreef op 15 januari 2021 12:09:

gelukkig dat alle schulden zijn afbetaald.
De rest van de verkochte onderdelen naar de aandeel houders.
Van deze reactie moet ik lachen en huilen tegelijk...
BeursWolff
0
Zoals bassie zegt altijd blijven lachen.
Weer wat wirecard bij gekocht is nu spot goedkoop echt een aanrader.
DeZwarteRidder
0
quote:

BeursWolff schreef op 19 januari 2021 15:00:

Zoals bassie zegt altijd blijven lachen.
Weer wat wirecard bij gekocht is nu spot goedkoop echt een aanrader.
Het kan niet lang meer duren.
BeursWolff
0
laatste press release was in november.
Het duurt al zolang, kan bijna niet anders ze maken zich op voor een doorstart.
DeZwarteRidder
0
quote:

BeursWolff schreef op 25 januari 2021 14:01:

laatste press release was in november.
Het duurt al zolang, kan bijna niet anders ze maken zich op voor een doorstart.
Nog even wachten op de guillotine en het is voorbij...............
BeursWolff
0
Jan 25 (Reuters) - Payments firm Network International on Monday again tried to allay investor concerns over its move to buy rival DPO by publishing responses to questions in its website on the deal and the African company's links to collapsed firm Wirecard.

"The Board is satisfied there is no evidence of wrongdoing by the DPO Group," said NI Chairman Ron Kalifa, while admitting that there were "limited associations" between DPO and some individuals that are "regrettable".

The doubts relate to DPO's unit AconaOnline (AO), which was bought from a former Wirecard executive Dietmar Knoechelmann. In response, Dubai-based NI clarified that Knoechelmann was a director of AO before it was purchased by DPO in 2013.

Shares in NI were 4% lower at 352 pence by 0839 GMT, after scaling a record level of 658 pence last February in their two-year history on the London Stock Exchange.

Investors concern over the proposed deal and a wider COVID-19 selloff wiped out half of NI's market value last year. Short-seller ShadowFall published a report last month questioning AO's connections to Wirecard.

Wirecard collapsed last year after disclosing a gaping hole in its books that its auditor said was due to a global fraud.
DeZwarteRidder
0
FD
Buitenland
13:10
Geloofwaardigheid Duits toezicht op Wirecard brokkelt verder af

Het slappe optreden Duits toezicht heeft beleggers en banken als ING en ABN kapitalen gekost.

Originele link van het artikel: fd.nl/net-binnen
voda
0
Medewerker toezichthouder verdacht van handel met voorkennis Wirecard
Gerben van der Marel 12:05

Voorzitter Felix Hufeld van Bafin, de toezichthouder op de Duitse financiële markten. Foto: Kay Nietfeld/DPA

De Duitse financiële toezichthouder Bafin heeft aangifte gedaan tegen een eigen medewerker wegens vermoedelijke handel met voorkennis in effecten van Wirecard. Dat heeft Bafin donderdag bekendgemaakt.

De geloofwaardigheid van de Duitse toezichthouder en directeur Felix Hufeld komt daarmee verder druk. De Wirecard-affaire is het grootste Europese boekhoudschandaal sinds jaren. Jarenlang nalatig toezicht lijkt bijgedragen te hebben aan de ernst van de zaak.

Verdachte privébeleggingen
Eerder werd al bekend dat tientallen medewerkers van de beurswaakhond zelf met Wirecard-effecten speculeerden terwijl er alle reden was om het beursgenoteerde Beierse betaalbedrijf onder verscherpt toezicht te plaatsen.

Bafin en de verantwoordelijke minister van financiën Olaf Scholz zeiden aanvankelijk dat er met de opvallend effectenhandel geen complianceregels waren overtreden. Dat blijkt toch zo te zijn.

Gisteren heeft Bafin bij het openbaar ministerie in Stuttgart aangifte gedaan tegen de werknemer, die niet bij naam wordt genoemd. De financiële toezichthouder zegt het vermoeden van handel met voorkennis ontdekt te hebben na een ‘speciale evaluatie’.

Dumpen effecten
De werknemer had op 17 juni 2020 gestructureerde producten verkocht met als onderliggende waarde Wirecard. Het betaalbedrijf maakte een dag later bekend dat een banksaldo van €1,9 mrd niet bleek te bestaan. De beurskoers stortte compleet in en het bedrijf was kort erna failliet.

Bafin lijkt ervan uit te gaan dat de werknemer beroepshalve wist dat het slechte nieuws eraan zat te komen. De persoon is onmiddellijk ontslagen, een tuchtprocedure loopt, meldt Bafin. Hoeveel geld gemoeid was met de belegging is niet bekend.

Dat het überhaupt toegestaan was voor medewerkers om te beleggen wekte internationaal verbazing, omdat een toezichthouder daarmee snel de schijn van belangenverstrengeling tegen zich heeft.

Smet voor Duitse regering
De zaak ligt politiek gevoelig in een verkiezingsjaar. Eindverantwoordelijk voor Bafin is minister Scholz (SPD). Hij ziet zichzelf als kanselierskandidaat.

Wirecard werd jarenlang in verband gebracht met mogelijke onregelmatigheden na meldingen van klokkenluiders en berichtgeving in de Financial Times. Bestuurders van Wirecard wisten de aandacht van zich af te leiden door te doen alsof ze slachtoffer waren van buitenlandse speculanten. Bafin geloofde dat verhaal meer dan de berichten over mogelijke fraude.

In plaats van diepgaand onderzoek in te stellen naar de boekhouding en gedane witwasmeldingen kozen de Duitse autoriteiten in 2019 voor aangifte tegen journalisten van de Financial Times en een tijdelijk verbod op shortselling.

Banken en beleggers de sigaar
Op de financiële markten werden de twijfels daarmee deels weggenomen. Verschillende banken, waaronder Commerzbank en het Nederlandse ING en ABN Amro, verleenden miljarden euro’s aan kredieten, die ze later konden afschrijven. Beleggers verloren een vermogen met het DAX-fonds.

Justitie verdenkt een aantal bestuurders en managers van gerommel met de boekhouding. Ook worden verduistering en witwassen onderzocht. Sinds het najaar loopt daarnaast een parlementaire enquête in de Bondsdag.

Hufeld blijft zitten
Bafin en voorzitter Felix Hufeld staan al maanden zwaar onder druk, hoewel Hufeld en zijn bazen geen reden zien voor een directiewisseling.

In november concludeerde de Europese financiële toezichthouder Esma dat Bafin zich te weinig onafhankelijk had opgesteld tegenover Wirecard. Ook had Esma forse kritiek op de soepele regels rond privébeleggingen.

De Wirecard-affaire was voor Bafin vorig najaar reden om de regels voor de particuliere effectentransacties van werknemers aan te scherpen.

Originele link van het artikel: fd.nl/beurs/1372049/toezichthouder-ve...
[verwijderd]
0
Als je op een wonder hoopt dan zou ik eerder dat geintje van r wallstreetbets proberen..
Heb in december nog wel een visa debitcard van crypto.com gekregen waarop wirecard payment solutions staat.. is dat een ander bedrijf? zou iemand onder die naam verser willen?
1.954 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 90 91 92 93 94 95 96 97 98 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18:05
 Germany40^ 17.741,50 -0,16%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.917,32 +0,06%
 US30^ 38.013,46 +0,76%
 Nasd100^ 17.548,80 +0,25%
 US500^ 5.049,25 +0,59%
 Japan225^ 38.001,71 +0,68%
 Gold spot 2.384,17 +0,98%
 EUR/USD 1,0647 -0,22%
 WTI 82,22 +0,01%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront