Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

Mojo
0
ramp 2017
0
MSCHUT
0
Ik heb er maar weer een paar opgepikt, op naar de 20 euro volgend jaar en lekker dikke winst pakken.
ramp 2017
0
quote:

Fireblade900RR schreef op 21 december 2020 12:42:

[...]

Je verkoopt onzin! Overzicht van searchdata 20-12-2020 geeft aan dat van de 60-minners die positief getest zijn slechts circa 2 procent in het ziekenhuis wordt opgenomen. Bij 60-plussers is dat circa 10% ofwel 5 keer zo hoog. Dat laatste cijfer valt nog relatief laag uit omdat veel 80-plussers niet meer in het ziekenhuis worden opgenomen omdat ze dermate verzwakt zijn dat dat geen zin meer heeft. Vandaar dat de gemiddelde leeftijd van de coronadoden nog steeds rondom de 80 jaar circuleert.

Bovendien is het risico op slecht verloop van corona verhoogd voor mensen met ernstig overgewicht, BMI van circa 30+. Dit betreft slechts 15% van de Nederlanders.

searchdata.com/percentage-ziekenhuiso...
wnl.tv/2019/03/19/helft-van-de-nederl...

Daarom hebben die Amerikanen ook zoon groot probleem , met alle cola en big macht ligt daar het overgewicht veel en veel hoger ....
corbuis
1
quote:

FireFox schreef op 21 december 2020 12:49:

Als Amerika opengaat zal de koers wel wat stijgen denk ik
Waarom denk je dat?
Ernie1966 zonder Bert
1
quote:

ramp 2017 schreef op 21 december 2020 12:44:

Zo en toen was mijn jaar winst weer weg , kan allemaal snel gaan dit jaar ....
Het jaar is nog niet om
[verwijderd]
0
Volgens mij is er goed Brexit nieuws in de maak (wat wij nog niet kennen): Mijn Engelse aandelen (RR) ineens sterk omhoog.

[Conspiracy theory mode aan]: Het nieuwe virus en de grenssluitingen zijn onderdeel van de onderhandeling en geven (politiek) draagvlak voor het sleutel van een deal, "want dit is wat er anders gebeurt"
[Conspiracy modus uit]
[verwijderd]
0
Nuchtere Kijk Op
0
quote:

andre68 schreef op 21 december 2020 12:03:

[...]Bedankt voor je uiteenzetting. Ja, ik hoop niet op lagere koersen. Ik snap alleen niet dat je hier het vaccinverhaal hier bij betrekt. Los van wel/niet geloven in een vaccin, complotdenken etc......Shell is gedaald van 27 naar 10 en weer gestegen naar 16. Die glijbaan naar 10 werd vooral veroorzaakt door -roomser dan de paus- NL pensioenfondsen (ABP, Zorg&Welzijn) die Shell loosden, ingefluisterd door hun zogenaamd groene geweten. Daarmee hebben ze een hoop pensioenkapitaal vernietigd voor hun deelnemers tenzij ze in Tesla en/of Adyen gestapt zijn.

De stijging van 10 naar 16 (minder dan 4 weken!!) was natuurlijk ook onrealistisch snel.
En dan vandaag bijna 10% eraf door meerdere soorten negatief nieuws. Niet leuk nee.

Maar kom niet aan met lul-praatjes als dat "de winter tot nu toe vrij zacht is". Dan wil je extra negatief sentiment maken (en als je cash zit.....goedkoper in kunnen kopen.....).

Uiteindelijk lullen de meesten naar hun portefeuille.

Ik kom juist NIET aan met lul-praatjes van een zachtere winter. Shell is een old-school aandeel die i.d.d. niet te vergelijken is Met Tesla Adyen enz. En ook ik ga jou niet overtuigen van een beter GROEN geweten. Maar Shell ook te langzaam hihi. Er is geen PLANET B. Bespaar me de discussie, er speelt nu iets anders dan alleen GROEN of WINTER. Die giga stijging van 60% was overdreven euforie van angstige mensen die ineens dachten alles komt weer goed met die vaccinaties. We verschillen van mening en dat mag. Ik heb me verlies al eerder genomen in Shell. En niet gering op koersen van eerst 12 en toen zelfs 11 euro. Meteen herbelegd en nog steeds blij mee. Ondanks dat het hier ook veel hoger staat, ben ik er beter mee af naar ik denk voor de toekomst. Ik heb dus GEEN belang hier in Shell en ook niet voornemens in wat ik old school noem te gaan beleggen.

Ik wens je wel al het beste met je belegging maar voel dat over veel zaken het geen zijn heeft uitleg te geven. En over groen valt zo veel te zeggen. Ook over die vaccinatie SOAP en de daling van nu, ligt dus juist niet aan zachte winter, dat schreef ik ook. Kopie: zie onder >

Groet NKO

Goed bedoeld hoor, maar zo te lezen ben jij niet onafhankelijk en wil je graag hogere koersen. Echter dit heeft niets met de winter te maken natuurlijk. Er spelen hele andere zaken. Kijk bv. naar de olie prijzen die ook weer onder de 50 zijn gedoken. En ook dat heeft niets met de winter te maken. Kun je wel mensen als doemdenker wegzetten als de koers daalt, maar eind november (nog geen maand geleden) stond het aandeel onder een tientje. Daarna die krankzinnige euforie op het vaccin nieuws waarop Shell zo'n 60% steeg pffff. Zie dat bepaalde wetenschappers, die amper geloofd werden, toch gelijk hadden. Nml. dat het virus muteert en het net als influenza niet te vaccineren is. Ja per jaar zoals het met de griepprik gaat en dan nog is het niet 100% zeker. Erger nog, volgens sommige onafhankelijke wetenschappers van Big Pharma haalt het dan nog niet eens 50%. Dus winter of geen winter, lees je in met eerlijker nieuws dan waar veel te veel mensen te geloofwaardig zijn richting de overheden en diezelfde Big Pharma. Als je niet gelooft in de huidige vaccins, wordt je bijna als complotdenker weg gezet. Prima ze denken maar. Alleen ik denk dat het eerder andersom is, ik geloof niet in deze vaccins en blijf baas in eigen ader en wil die chemische experimenten niet in mijn bloed.
[verwijderd]
0
quote:

Fireblade900RR schreef op 21 december 2020 12:42:

[...]

Je verkoopt onzin! Overzicht van searchdata 20-12-2020 geeft aan dat van de 60-minners die positief getest zijn slechts circa 2 procent in het ziekenhuis wordt opgenomen. Bij 60-plussers is dat circa 10% ofwel 5 keer zo hoog. Dat laatste cijfer valt nog relatief laag uit omdat veel 80-plussers niet meer in het ziekenhuis worden opgenomen omdat ze dermate verzwakt zijn dat dat geen zin meer heeft. Vandaar dat de gemiddelde leeftijd van de coronadoden nog steeds rondom de 80 jaar circuleert.

Bovendien is het risico op slecht verloop van corona verhoogd voor mensen met ernstig overgewicht, BMI van circa 30+. Dit betreft slechts 15% van de Nederlanders.

searchdata.com/percentage-ziekenhuiso...
wnl.tv/2019/03/19/helft-van-de-nederl...
Dit zijn de cijfers vanaf februari. Die zijn irrelevant voor de toekomst. De grotere groep ouderen kan niet opnieuw opgenomen worden. omdat ze niet opnieuw besmet worden. In de huidige cijfers (en de toekomstige) komen er veel minder besmettingen voor onder ouderen, maar juist alle leeftijdscategorieën tussen 18 - 55. En tussen 45 - 64 zijn er ook relatief veel ziekenhuisopnames. Wat dus zorgt voor... ziekenhuisopnames.

In verhouding minder opnames per case, maar wel meer cases.Vergeet het maar dat de kroegen opengaan als de ouderen zijn ingeënt.
[verwijderd]
1
Zwaar overtrokken allemaal, Shell is een solide bedrijf en nog ondergewaardeerd.
Mensen schrikken van de mutatie, terwijl een mutatie vaak betekent dat een virus zich aanpast om zich sneller te verspreiden. Dus ja het verspreid sneller maar dit gaat (bijna) altijd samen met het feit dat het virus minder schadelijk is.

Want het virus zelf heeft geen belang zijn host te doden, het enige belang van het virus is overleven en verspreiden. Dit gaat tenslotte niet als de host dood is.

Al met al denk ik dat dit een mooi inkoopmoment was/is en dat misschien zelfs morgen al Shell in het groen gaat t.o.v. sluitlkoers vandaag
[verwijderd]
0
quote:

Nuchtere Kijk Op schreef op 21 december 2020 13:08:

[...]

maar eind november (nog geen maand geleden) stond het aandeel onder een tientje. Daarna die krankzinnige euforie op het vaccin nieuws waarop Shell zo'n 60% steeg pffff.

ten eerste : eind november stond shell op 14.
ten tweede : die daling van 27 euro naar 10 euro was niet nog krankzinniger?
Yes we can
0
quote:

Namy schreef op 21 december 2020 11:00:

[...]
Wat maakt ons dat uit? Altijd achteraf je winst melden terwijl je waarschijnlijk een GAK van 18 euro hebt.. Voegt niets toe.
Oei kort lontje. Hahahaha
leesmee
0
Ik was net even te vroeg met bodembel bij 14,086, werd 14,078. In elk geval goede ounce nu. Verwacht rest van de markt ook voorlopig dieptepunt. Alleen als ontwikkelingen qua virus en vaccin nog veel slechter worden gaan we opnieuw naar beneden. Dit was echt het moment voor een aantal handelaren om even flink winst te nemen. Boeken sluiten voor 2021 en vanaf het nieuwe jaar weer opnieuw kijken wat er in het verschiet ligt.
Yes we can
2
quote:

GVteD schreef op 21 december 2020 11:33:

Gaat de koers onder de 14 gooi ik alles eruit
Best raad vragen aan Patrick22. Die heeft ook zo een kwakkel gmaakt :) heeft hem 30k€ gekost.
DeLa(s)Vega(s)
0
quote:

FireFox schreef op 21 december 2020 12:49:

Ik heb nog wat ingekocht op 14,20...
Koers is paar weken terug ook na een vrije val net boven de € 14 (€ 14,09 om precies te zijn) hard opgeveerd. Nu ook weer. Typisch. Toen had ik TL met SL € 14.01 en die overleefden dus ternauwernood. Dit keer geen positie in RD. Succes , hopelijk is de angst nu weet wat geluwd in de markt.
oilexpert
4
Niet panieken jongens, in deze tijd zijn uitslagen altijd hoger door lager volume dan normaal.

Moet je nu instappen? Even analyseren wat er echt aan de hand is in de markt.:

1. gemuteerd virus. Dus lockdowns versterkt, minder vliegen, minder vraag tijdelijk naar benzine, diesel, kerosine.
2. afschrijving RD 4,5 miljard (zat eraan te komen, wel onplezierig)
3. Korte termijn vooruitzicht herstel aandelen en olie onzeker

Fundamenteel moet je je niet af laten leiden door korte termijn effecten. Eigenwijs zijn is wel onverstandig. Daarom hanteer ik altijd het 1-2-4-8 principe en houdt je een deel van je winst veilig (in dit geval met gekochte putopties.

De vraag naar olie en gas verandert NIET voor 2021. Ik ga ervan uit dat we midden 2021 weer rijden, beetje vliegen en alle boten varen weer. Behalve de cruiseschepen. CO-2 probleem wordt onvoldoende opgelost, economie herstelt, vraag naar met name LNG gaat toenemen (minder CO-2 uitstoot) en Iran komt in 2021 niet tot een akkoord met de VS.

Alle beurzen gaan het goed doen, omdat er geen alternatief is voor al het geld aan de zijlijn. Wind- en zonne-energie; de subsidies gaan ervan af. De netten kunnen het niet meer aan bij verdere groei. Waterstof is 2030-2040. Nieuwe olievelden Guinea en Suriname pas productie 2024/2025, dus voor 2021 niet relevant. Schalieolie VS groei blijft beperkt.

Op basis van bovenstaande is er dus geen reden om pessimistisch te zijn over de olie- en gasprijs. Uiteraard kan een dubbel gemuteerd virus dat niet aangepakt kan worden met huidige vaccin roet in het een gooien, maar dan valt alles naar beneden.

Samengevat: laat vandaag en morgen RD nieuwe bodem opzoeken. Koop dan calls 2023/2024 waarvan jij de uitoefenwaarde aantrekkelijk vindt. Ik zit zelf 90 calls rd 18 2024 long, dus ben me bewust van "enige hoop" op hogere koers RD. Technische analyse kun je gebruiken voor het juiste instapmoment.

Oilexpert.nl olie-aardgas-waterstof

200.031 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 3954 3955 3956 3957 3958 3959 3960 3961 3962 3963 3964 ... 9998 9999 10000 10001 10002 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 11:16
Koers 33,995
Verschil +0,080 (+0,24%)
Hoog 34,090
Laag 33,890
Volume 1.275.251
Volume gemiddeld 7.617.915
Volume gisteren 7.480.978

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront