KPN « Terug naar discussie overzicht

KPN 2020

1.648 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 ... 79 80 81 82 83 » | Laatste
[verwijderd]
1
quote:

aandeeltje! schreef op 2 december 2020 13:31:

Ze hebben zeker 5 jaar nodig om een goede coverage glasvezel te hebben.
Ondertussen is Ziggo aan het hunten, want wat er nu is, is volstrekt onder de maat kwa snelheid van vaste verbinding.
Er gaan nog veel klanten weg bij KPN, mogelijk komen ze weer terug.
M.i. heeft KPN veel tijd laten verstrijken om de knoop door te hakken op glasvezel door te gaan, zo 3 jaar verspeeld.
Dat adsl en vdsl etc dat was 5 jaar geleden al krap.
Zakelijk zijn ze al leeggelopen, de hele AEX heeft de NL operator verlaten, dat ging niet eens om het netwerk of de service, het ging om de mogelijkheden over de grens, zeker binnen Europa.

Dat een multinational met 12 operators binnen binnen Europa aan de slag moet is geen prettig vooruitzicht, Vodafone kon/kan het totaalpakket aanbieden.

KPN heeft een werkgebied van 150 bij 200 km, bijzonder beperkt terwijl je met alles de volle mep moet betalen.

Een Zeeland Fiber of Twente Digital(er zijn tientallen lokale aanbieders die hun eigen greppels graven) doet het dan waarschijnlijk beter....
Dicky
1
Kpn is helemaal niet leeggelopen. De jaaromzet is nog altijd ruim 5 miljard. De kosten zijn veel beter onder controle, waarbij er nog verder bespaard gaat worden. Inmiddels groeit Kpn ook weer. Ze willen meer gaan inzetten op het mkb. Dat is een veel interessantere markt dan die multinationals uit de aex. Maar vooral interessant wordt de versnelde groei van het glasvezelnetwerk. Op termijn gaat Kpn daarmee veel marktaandeel terugwinnen op Ziggo/ Vodafone. Die ontwikkeling heeft reeds ingezet. Kpn gaat nog veel rendement creëren voor de aandeelhouder, zonder dat dit ten koste gaat van winst en groeivermogen. Dat heeft Kpn in het verleden fout gedaan. Maar van die fouten is geleerd. Dat blijkt wel uit de update.
Thorgall
0
Eén ding weet ik uit het verleden en dat is dat KPN zelden tot nooit zijn beloften is nagekomen. Ik ga er dan ook vanuit dat dat nu ook niet gaat gebeuren. De markt lijkt hetzelfde te denken.

In de nog steeds bestaande trend van globalisering is KPN te klein. Dat blijkt ook uit het feit dat juist de grote concerns vertrekken. Dat zijn in principe trouwe klanten. MKB is veel flexibeler en stapt over naar de concurrent voor een paar dubbeltjes goedkoper. Dat wordt dus prijsvechten.
havik of duif
0
Het valt mij al een paar dagen op dat de aantallen in de na veiling hoger zijn dan de handel over de hele dag. Na veiling zomaar 6 tot 10 miljoen stuks, heel apart dat dat zomaar kan.
TraderStef
0
Dat is geen toeval. Grote pakketten wisselen gecontroleerd van eigenaar. De volgende dag andersom met dezelfde partijen. Pair-twisting brengt de koers waar deze partijen baat bij hebben.
ToniPantaloni
1
Concurrentie op NL markt is niet meer dan de uitwisseling van klanten tussen de providers (consumenten markt). Verlaten KPN voor VodafoneZiggo omdat ze bv verhuizen dan denken: ook maar eens bij een ander kijken want als nieuwe klant vaak leuke kortingen etc.

Het aantal klanten dat afhaakt op het product an zich en dus de algehele markt verlaat is nagenoeg 0. Het aantal nieuwe klanten dat betreedt is ook beperkt. KPN wilt niet internationaal de markt op, dus het zal dus altijd alleen de verdeling tussen de providers zijn die er onderling is die bepaalt hoe KPN presteert. De producten tussen providers hebben. geen onderscheidende kenmerken. Hooguit prijs, maar dat is ook marginaal.

Ik denk dat daarom de focus op kostenreductie eentje is die ik goed kan volgen. Alleen op die manier kan structureel meer marge behaald worden op een gelijkblijvende afname base.En de kostenbesparingsprogramma's van KPN vind ik tot op heden vrij succesvol. Dus wat mij betreft nog steeds koopwaardig.
[verwijderd]
0
"Glasvezeladviesbedrijf NKM krijgt alweer een nieuwe eigenaar. Na amper drie jaar in handen geweest te zijn van de Amsterdamse investeerder Standard Investment wordt het bedrijf nu overgenomen door de Belgische telecomconsultant ESAS. Financiële details rond de verkoop zijn niet bekendgemaakt.

Het in 1970 opgerichte NKM uit Veenendaal coördineert de aanleg en het onderhoud van kabelnetwerken. In de jaren zeventig ging dat vooral om coax voor kabeltelevisie, nu gaat het om de aanleg van glasvezel voor sneller internet.

NKM kijkt in opdracht van netwerkbedrijven als Eurofiber en DeltaFiber waar kabels het beste kunnen liggen om bijvoorbeeld graafschade te voorkomen. Daarnaast onderhoudt het bureau contact met aannemers en ondersteunt in het onderhoudswerkzaamheden"(hele artikel op FD.nl)

KPN is geen bouwbedrijf, sleuvengraver of reparatie/installatie bedrijf bedrijf, zodra de fiber ligt mag er elke maand automatisch geeincasseerd worden, maand in maand uit, jaar in jaar uit, alles wordt dus uitbesteed tot de installatie in de huiskamer aan toe.

"10.000 nieuwe aansluitingen per week", zeg 2.000 nieuwe huisdeuren per werkdag vanaf begin 2021.

Een X-percentage zal ook daadwerkelijk van KPN klant worden, de Q1-2021 cijfers moeten dus significante groei glasfiber klanten laten zien, hier moet op gefocused worden.
[verwijderd]
0
Anders dan de huidige koers(2,500 euro) doet vermoeden is het geen turbo of optie met zware hefboom waar de tijdwaarde er strak uit blijft lopen, het is gewoon de koers van het aandeel vandaag de dag.

Geen stoploss of aanstaande expiratie, nog steeds niet corona gevoelig(aanstaande wanbetalingen?), je kunt er dus lekker veel van kopen, je kunt kiezen uit 4 miljard aandelen.

De meerwaarde van 5G is mij nog steeds een raadsel, misschien dat de beltoon 0.000745 seconde sneller overgaat nadat je iemand gaat bellen.
[verwijderd]
0
Hele magere omzet vandaag(3 miljoen stukjes), de hele AEX is trouwens extreem rustig, gaan de boeken al gesloten worden in aanloop naar laatste handelsdag?

"Rutte en Frau Merkel zijn eruit, Deutsche telekom mag KPN overnemen"...alleen maar win-win in mijn ogen, en nog steeds alles in veilige handen.
15 miljard euro, 50% exit premie is geen kattepis natuurlijk! maar de synergie voordelen gaan zich jaar voor jaar terugbetalen, precies zoals waarvoor een overname bedoeld is.

Alle commissarissen en toezichthouders(The old men network) zijn overrulled door onze premier, natuurlijk moet hij vooruit kijken, "Europa heeft geen grenzen meer" zou onze Eurofiel moeten uitdragen, en hij doet dat!
[verwijderd]
0
Vele jaren geleden liep ik eens langs de Sloterplas(de oostoever) in Amsterdam, de stoep lag open en ik zag de bundels liggen.
Misschien wel 15-20 gekleurde tuinslangen, een hele bundel dik, een vrolijke bedoeling.
Ik kon de namen lezen, met zwarte stippen opgespoten las ik namen als: Colt telecom, KPN, Telfort(!?), Versatel en nog heel veel meer namen, toen was het een hype eerste klasse.

Alles werd op verwachting en groei meegenomen, baat het niet dan schaad het niet.
Vandaag de dag zal 80% van de hulzen leeg zijn schat ik zo in, er is dus geen vislijntje doorheen geblazen, dat kon en kan op termijn altijd nog.
Te hoge verwachtingen, te veel loze investeringen, het was een compleet andere tijd, vandaag de dag is anders, of toch niet?
[verwijderd]
1
quote:

TraderStef schreef op 3 december 2020 13:18:

@Drooglegging. Vergeet je je medicatie vandaag niet ..........
Zonder medicatie ben ik op mijn best, zonder filter dus.

Die hierboven beschreven(lege) tuinslangen kunnen ze nu gebruiken voor transport van melk, cola, Jack Daniels, 7-up, chocomel ed. ik kan er niets anders van bakken.

Er is geen enkel landje op deze aardkloot waar ze het doen zoals hier: het voortuinpad weer open omdat er een KPN kabel boven de T Mobile kabel gelegd moet worden(zie posting ergens hierboven)

In China noemen ze dit "robuuste, economische groei van 7% op jaarbasis"....in mijn ogen kapitaal vernietigging.

Uiteindelijk zal de eindgebruiker/consument al dit acteerwerk moeten betalen...
mamaloe
2
Elke dag in de eindveiling byna meer dan het dag volume. Afgelopen dinsdag 13 miljoen stukken in de naveiling. En gister 8 miljoen in de naveiling 17.35 uur. Hier is duidelijk goedkoop aan het inslaan. Let maar eens op bij de eindveiling hoeveel erbij komt.
Blub
0
mamaloe
1
17.29 uur volume 7.430.364 miljoen . Let op zie dit 12.432 miljoen bijna 5 miljoen in de naveiling weer gigantisch veel.
Blub
1
Klopt, ik denk ook dat er iets in de lucht hangt en wacht geduldig af....
Wellicht morgen nog wat stukjes erbij kopen.
Dicky
0
In de sector van glasvezel zal steeds meer consolidatie plaatsvinden, door fusies, samenwerkingen en overnames. Je ziet het reeds gebeuren. Vroeg of laat zal ook Kpn hierin betrokken worden als grootste glasvezelexploitant van Nederland. Misschien komt EQT toch nog met een overnamebod in een consortium van investeerders. Wellicht is Blackrock geïnteresseerd. Die heeft al een belang van rond 4% in Kpn en is zakenpartner van EQT.
TraderStef
0
Mee eens Dicky. Een groot, bij voorkeur Nederlands, pensioenfonds zou ook goed in zo'n consortium passen.
Blub
1
havik of duif
0
Vandaag misschien weer 10 miljoen stuks verhandelen met een koersverschil van 1 duizendste cent, Wat dit wel niet aan orderkosten kost?
1.648 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 ... 79 80 81 82 83 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 10:32
Koers 3,306
Verschil -0,073 (-2,16%)
Hoog 3,309
Laag 3,270
Volume 2.237.916
Volume gemiddeld 13.711.851
Volume gisteren 10.555.239

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront