Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Forum van Democratie: opkomst en ondergang van Baudet

3.660 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 ... 179 180 181 182 183 » | Laatste
DeZwarteRidder
2
quote:

rationeel schreef op 1 december 2020 12:57:

[...]
Ja, wat is dan die geheime agenda?

Noem meteen even je eigen geheime agenda.
Ondertussen weet iedereen wat de 'geheime agenda' van Bodet is, dus dat hoef ik niet meer te vertellen.
Chiddix
0
quote:

Huppeldepepup schreef op 1 december 2020 12:20:

[...]
Het zal, als het herpakken al lukt, een stuk moeilijker worden om nog samenwerking te krijgen met andere partijen. Zij die dat na de provinciale verkiezingen nog schoorvoetend deden, zullen zich nu nog eens achter het oor krabben. Zonder samenwerking kom je nergens in een democratie.
PVV maakt hetzelfde mee(cordon sanitaire). Het maakt niet zoveel uit als het FVD 4 zetels haalt in Maart. Men blijft een partij aan de zijlijn. Net als DENK, PvdD en 50Plus. Ze zitten wel in de TK maar hebben nauwelijks invloed op het beleid.
Huppeldepepup
4
quote:

DeZwarteRidder schreef op 1 december 2020 12:55:

Het is 100% zeker dat Ratio de 'geheime agenda' van Bodet ondersteunt.

Iedereen die zijn teksten goed leest kon dit allang weten.
Het lastige is, dat het helemaal niet zijn teksten zijn. In 95% van de gevallen is het knip- en plakwerk. Hij gaat op niets van anderen inhoudelijk in, behalve met de mededeling dat die schrijver dom, stom, onwetend, onbeleefd, of wat ook is. Als je het een beetje op je in laat werken, zie je een verzuurde 65+’er voor je. Verlangend naar een glorieus verleden dat nooit bestaan heeft. Bang voor verandering. Onmachtig om zelf scherp te formuleren, andermans betoog te analyseren en te fileren. Ontevreden met de wereld om zich heen, niet in staat met zijn overdosis aan vrije tijd zelf iets aan het verbeteren van die wereld te doen. Iedereen heeft het gedaan, maar hij heeft niet door dat hij het grootste deel van de tijd in de spiegel zit te kijken.
Huppeldepepup
0
quote:

Chiddix schreef op 1 december 2020 13:03:

[...]

PVV maakt hetzelfde mee(cordon sanitaire). Het maakt niet zoveel uit als het FVD 4 zetels haalt in Maart. Men blijft een partij aan de zijlijn. Net als DENK, PvdD en 50Plus. Ze zitten wel in de TK maar hebben nauwelijks invloed op het beleid.
Eens. Ik kan niet zeggen dat ik daar niet blij mee ben. Toch vind ik het jammer dat zijn ideeën over het disfunctioneren van de politiek daardoor ook minder kans meer maken.
DeZwarteRidder
0
Deze meiboom is zeer waarschijnlijk door Bodet gestolen voor de volgende vergadering:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Duitse ‘meiboom’ verdwijnt spoorloos van bergtop

Een twee meter hoge houten penis die ruim vier jaar geleden plotseling opdook op de top van een Zuid-Duitse bergtop is net zo plotseling weer verdwenen. De politie is een onderzoek begonnen maar staat voor een raadsel. ,,We weten niet of het gaat om een strafbaar feit’’, verklaarde een woordvoerder tegenover de Allgäuer Zeitung.
Caspar Naber 01-12-20, 11:08 Laatste update: 12:55

Het markante object verdween in de nacht van zaterdag op zondag van de top van de 1738 meter hoge Grünten bij Kranzegg. De penis werd hoogstwaarschijnlijk afgezaagd. Op de standplaats herinneren alleen houtspaanders en een stomp nog aan het ‘cultuurmonument’ zoals Google Maps de opmerkelijk sculptuur aanduidt.

Een benadeelde heeft zich tot nu toe niet gemeld. ,,We zijn een onderzoek gestart wegens theoretische diefstal of zaakbeschadiging’’, zegt woordvoerder Holger Stabik van de politie in de stad Kempten.

De houten sculptuur stond sinds 1 mei 2016 op de bergtop. Jongeren uit het nabijgelegen Rettenberg zouden de penis met een slee naar boven hebben getrokken. ,,We waren verrast, maar maakten er meteen reclame voor als onze meiboom”, verklaarde de voormalige exploitant van de Grüttenhütte, Norbert Zeberle, enkele weken geleden tegen de regionale krant. De horecagelegenheid ligt slechts een paar honderd meter van de uit één stuk hout gesneden penis. Die haalde ook al eens het nieuws nadat hij was omgevallen. ,,Vermoedelijk nadat koeien ertegenaan hadden geschuurd’’, aldus Zeberle. Het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje via sociale media. Vrijwilligers uit de wijde omgeving richtten de sculptuur vervolgens weer op door hem te stutten met een houten paal.

Voor de gemeente Rettenberg vormde de twee meter hoge houten penis nooit een probleem. De sculptuur stond op privéterrein en niet in de nabijheid van een wandelpad. ,,Ondanks de wankele stabiliteit liep niemand tot nu toe schade op’’, verklaarde burgemeester Nikolaus Weißinger tegenover de Süddeutsche Zeitung. Aanleiding om in te grijpen was er volgens hem dan ook niet.
Huppeldepepup
1
quote:

Chiddix schreef op 1 december 2020 09:20:

In de ogen van Israel nemen Stef Blok en zijn voorganger, Rutte, de EU een antisemitisch standpunt(politiek) in. Je moet niet te diep graven maar aan de oppervlakte blijven. Dan kom je genoeg antisemitisme tegen bij burgelijke, brave en nette partijen op het Binnenhof.
Zijn de socialisten niet anti-Israel? Natuurlijk zeggen hun leiders dat niet hardop maar kijk naar hun activistische achterban. Hoe zat dat met labourleider Corbyn?

Moeite hebben met Israël en haar politiek en antisemitisme zijn twee verschillende dingen. Israël is gesticht door de VN in 47-48, omdat dat goed uitkwam. Europa en US zaten in hun maag met het Jodenvraagstuk. Eerdere pogingen om dit op te lossen bij bijv. de conferentie van Evian in 1938 (lees er maar eens over, je schrikt ervan) waren mislukt en de tweede Wereldoorlog dwong een oplossing af. Dat Israël werd toegewezen aan de joden, was voor hen volkomen logisch. In de Hebreeuwse bijbel werd het al als het land van het uitverkoren volk genoemd. Gelijktijdig werd de Palestijnen in dezelfde omgeving een land toegewezen. Jerusalem kreeg een aparte status. Dat de Palestijnen moeite hadden met die gang van zaken, lijkt me niet onredelijk. De gebeurtenissen na de oprichting zijn allesbehalve fris. De Bijbelse claims van Israël zijn vergelijkbaar met de claims van islamieten om overal waar een islamiet woont, de islamitische wetgeving te laten prevaleren boven de seculiere. Israël is in die zin niet heel anders dan een kalifaat.
Dat zegt allemaal helemaal niets over joden in het algemeen. Heel veel joden hebben zelf ook moeite met de gang van zaken in Israël. De meeste joden zijn prima mensen, die het prima doen. En anderen weer minder. Allemaal net als alle andere mensen.
DeZwarteRidder
0
Baudet wil zonder ‘verraders’ door

Thierry Baudet wil door met Forum voor Democratie, maar dan ‘zonder verraders’ en zonder ‘mensen die buigen onder de absurde aantijgingen van de media’.
Tobias den Hartog 01-12-20, 13:48 Laatste update: 13:51

Dat heeft de (voormalig) leider van Forum laten weten, bij terugkeer in de Tweede Kamer. Daar hield hij fractieberaad met het nieuwbakken fractielid Wybren van Haga én Freek Jansen, het veelbesproken kandidaat-Tweede Kamerlid.

Baudet denkt en hoopt dat hij het aangekondigde referendum over zijn leiderschap wint en zegt zich ‘strijdlustig’ te voelen.

Hij zegt niet gehinderd te zijn door de exodus aan Eerste Kamerleden en kandidaten voor de verkiezingen van volgend jaar. Zo vertrokken partijprominenten Annabel Nanninga, eva Vlaardingerbroek, Theo Hiddema en Joost Eerdmans.

Zij vinden dat Baudet onvoldoende afstand neemt van racisme en antisemitisme.

Volgens de statuten van de partij is Baudet momenteel geen bestuurder mee, maar rehabilitatie lonkt. Zo moet ‘binnen nu en week’ een referendum onder FvD-leden worden gehouden met de vraag “Wilt u dat Thierry Baudet de partijleider blijft van FVD?”.

Volgens interim-voorzitter Lennart van der Linden wordt er hard gewerkt dit van de grond te tillen. Ingewijden zeggen dat de administratie van leden een ‘zooi’ is, maar Van der Linden wil daar niets over zeggen. ,,Je moet de broedende kip nu niet storen.”
Chiddix
0
quote:

Huppeldepepup schreef op 1 december 2020 13:51:

[...]
Moeite hebben met Israël en haar politiek en antisemitisme zijn twee verschillende dingen. Israël is gesticht door de VN in 47-48, omdat dat goed uitkwam. Europa en US zaten in hun maag met het Jodenvraagstuk. Eerdere pogingen om dit op te lossen bij bijv. de conferentie van Evian in 1938 (lees er maar eens over, je schrikt ervan) waren mislukt en de tweede Wereldoorlog dwong een oplossing af. Dat Israël werd toegewezen aan de joden, was voor hen volkomen logisch.
Iedereen die moeite heeft met Jeruzalem als hoofdstad van Israel is in mijn ogen een antisemiet. En dat zullen er velen zijn op het Binnenhof. Misschien wel 90%. Trek ik dat door zitten 80% a 90% van de kiezers te stemmen op antisemitische politici. De meesten hebben dat niet door.
De mond vol van antisemitisme bij JFVD en ondertussen zelf een antisemiet zijn.
Plein777
5
OPINIE Dennis de Witte, opgestapt FvD-lid
===================================

’Haat van mensen die uw buurman kunnen zijn’

Door DE REDACTIE uit de telegraaf
Vandaag, 10:00 in WAT U ZEGT

Dennis de Witte stapte vorige week uit FvD en uitte daarbij publiekelijk kritiek op de partij. Sindsdien ontvangt hij ’een helse stortvloed aan antisemitische haat, intimiderende berichtjes en verwijten’. „Velen binnen FvD laten zich op soms misselijkmakende wijze antisemitisch gaan.”

Dennis de Witte: ,,Ik zou een verrader zijn, ik moest mijn mond houden en ze zouden mij wel even komen opzoeken.”

Antisemitisme binnen en rondom Forum voor Democratie; het ging al wel vaker over dit onderwerp, met name in relatie tot al dan niet grappig bedoelde nazi-’memes’, maar concreet zag ik het nooit. Nou ja, nooit? Er waren incidenten waar ik bij betrokken was en waar ik genoemd werd als ’zionistische’ of ’Joodse’ lobbyist binnen FvD.

De kreten kwamen echter vooral uit de echt extreemrechtse ’Erkenbrandhoek’ en ik vond het altijd moeilijk die uitspraken één op één te relateren aan het FvD dat ik kende. Een partij met veel goedbedoelende werknemers en politici die streven naar een beter Nederland. Tot ik op 22 november als een van de eerste leden van FvD publiekelijk de zorgen van Annabel Nanninga over recente extreemrechtse uitingen deelde en dit koppelde aan mijn persoonlijke ervaring.

In plaats van die kritiek te weerleggen, bevestigen velen die juist door zich op soms misselijkmakende wijze antisemitisch te laten gaan. Mijn besluit om mijn geweten zuiver en ethisch te houden door aan de bel te trekken, zou volgens veel FvD-leden het probleem zijn. Een institutioneel in stand willen houden van een klimaat van antisemitisme en intimidatie om ieder weerwoord te doven.

Als historicus zag ik direct een verband met de brute wijze waarop ooit de bruinhemden van de SA hun Joodse doelwitten aanpakten. Ik vond dat ik met mijn netwerk binnen de partij en de mogelijkheid via sociale media mijn boodschap te laten horen het verplicht was aan mijn grootouders om mij te verzetten tegen uitingen van nazisme en antisemitisme.

Zij overleefden de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog en hebben ervoor gestreden om zich nooit meer te hoeven verzetten tegen nazihorror.

Haattrollen

Ik groef mij in en begon mij te richten op het toen nog kleine groepje extreemrechtse haattrollen. Wat bleek? Waar ik hoopte op een zelfreinigend en correctief vermogen onder partijgenoten en gemeenschappelijke afschuw, wachtten mij hoon, laster en bedreigingen.

Ik zou een verrader zijn, ik moest mijn mond houden en ’ze zouden mij wel even komen opzoeken’. De connectie met George Soros werd al gauw gemaakt en plots was ik een ’globalist’. Dit kwam niet van fascistische anonieme trollen, maar gewoon, van mensen die uw buurman kunnen zijn.

De wijze waarop Forum voor Democratie reageerde op de alarmerende kreten van kopstukken als Nanninga, Eerdmans en Pouw-Verweij was voor mij de doorslaggevende reden om na maanden, zo niet een jaar twijfelen mijn lidmaatschap van FvD op te zeggen. Steeds weer vond ik het of te veel moeite, of wilde ik ook de goede mensen niet afvallen.

Uitlatingen

Toen ook Thierry Baudet in directe opspraak kwam wegens bedenkelijke, ook antisemitische uitlatingen wist ik het zeker: bij deze donkerbruine club wil ik niet horen. Het bericht dat ik had besloten mijn lidmaatschap op te zeggen kwam mij op een helse stortvloed aan antisemitische haat, intimiderende berichtjes en verwijten te staan. Dat bewijst enkel maar mijn punt. Als u lid bent van Forum voor Democratie en u hebt uw lidmaatschap niet opgezegd na het vertoon van virulent antisemitisme door uw partijleider, de diverse nazistische ’incidenten’ in de jongerenorganisatie of het uitkotsen van zij die de partij willen reinigen: ga dan ernstig bij uzelf te rade.

Dennis de Witte
Huppeldepepup
5
quote:

Chiddix schreef op 1 december 2020 15:25:

[...]

Iedereen die moeite heeft met Jeruzalem als hoofdstad van Israel is in mijn ogen een antisemiet. En dat zullen er velen zijn op het Binnenhof. Misschien wel 90%. Trek ik dat door zitten 80% a 90% van de kiezers te stemmen op antisemitische politici. De meesten hebben dat niet door.
De mond vol van antisemitisme bij JFVD en ondertussen zelf een antisemiet zijn.
Jerusalem is van oorsprong Kanaänitische. Een volk gelieerd aan het Egyptische. Al eeuwen wordt het gezien als de meest heilige stad voor zowel christenen, joden, als islamieten. Al deze geloven hebben hun eigen boek, waarnaar ze wijzen om hun gelijk mee aan te tonen. Voorbijgaand aan het gegeven, dat dat boek alleen voor hen relevant en waar is. De claims van de drie geloven hebben evenveel (of even weinig) waarde of betekenis. De stad was de bakermat, maar daarmee nog geen eigendom van de drie geloven. In resolutie 273 hebben de VN daarom ook een aparte status aan de stad gegeven. Door oorlog heeft Israël het toegevoegd aan het eigen land en uitgeroepen tot haar hoofdstad. Waarom je een antisemiet bent als je dat een oneigenlijke gang van zaken vindt, ontgaat me.
Huppeldepepup
1
quote:

Plein777 schreef op 1 december 2020 15:31:

OPINIE Dennis de Witte, opgestapt FvD-lid
===================================

’Haat van mensen die uw buurman kunnen zijn’

Ik zou een verrader zijn, ik moest mijn mond houden en ’ze zouden mij wel even komen opzoeken’. De connectie met George Soros werd al gauw gemaakt en plots was ik een ’globalist’. Dit kwam niet van fascistische anonieme trollen, maar gewoon, van mensen die uw buurman kunnen zijn.
Blijkt alsnog dat Van Kooten en De Bie in 1972 helderziend moeten zijn geweest, met de oprichting van hun “Partij Tegen Enge Buren”.
DeZwarteRidder
2
Hongaarse Europarlementariër betrapt tijdens Brussels seksfeest

Een Hongaarse Europarlementariër en enkele diplomaten zijn afgelopen weekend aangehouden op een seksfeest in een Brusselse homobar. De politicus probeerde te ontsnappen via de dakgoot, maar kon toch in de kraag worden gevat.
Mark van Assen 01-12-20, 16:21

Het gaat om József Szájer van Fidesz, de partij van de Hongaarse premier Viktor Orbán. De man had zondag al onverwacht zijn ontslag ingediend. ,,De dagelijkse politiek is al enige tijd een emotionele last op mijn schouders”, zei hij toen. In een tweede verklaring van gistermiddag verontschuldigde hij zich bij familie, collega’s en kiezers.

Pikant is dat Fidesz bepaald geen homovriendelijke partij is. Szajer schreef zelfs mee aan een wijziging van de Grondwet: ,,Hongarije beschermt het huwelijk als een verbintenis tussen man en vrouw.”
‘Lockdowngangbang’

Het feest vond plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag, zo maakte de politie gisteren bekend. Op beelden van VTM Nieuws is te zien dat het gaat om Le Detour, een homobar in het centrum van Brussel. Agenten van het politiebureau om de hoek waren uitgerukt na klachten over geluidsoverlast. Op de eerste verdieping van het pand troffen ze 25 personen aan in een ‘lockdowngangbang’, zoals de zender het noemt. Het merendeel van hen was man, voornamelijk diplomaten en die ene Europarlementariër. Szájer probeerde nog weg te komen via de dakgoot, maar werd toch gepakt. Er werden ook drugs en alcohol aangetroffen in het pand.
Knuffelcontact

Alle aanwezigen krijgen een proces-verbaal. Ze krijgen in eerste instantie een boete, maar als ze die niet betalen moeten ze voor de rechter verschijnen. In België is het vanwege corona verboden om met meer dan vier mensen samen te scholen. Ook moet iedereen 1,5 meter afstand houden en zijn nauwe contacten zoveel mogelijk beperken. Een ‘nauw contact’ is een contact van meer dan 15 minuten, zonder de veiligheidsafstand te respecteren en zonder masker. Iedereen mag in deze fase van de epidemie slechts een zo’n ‘knuffelcontact’ hebben.
Huppeldepepup
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 1 december 2020 16:25:

Hongaarse Europarlementariër betrapt tijdens Brussels seksfeest

Een Hongaarse Europarlementariër en enkele diplomaten zijn afgelopen weekend aangehouden op een seksfeest in een Brusselse homobar. De politicus probeerde te ontsnappen via de dakgoot, maar kon toch in de kraag worden gevat.
Mark van Assen 01-12-20, 16:21

Het gaat om József Szájer van Fidesz, de partij van de Hongaarse premier Viktor Orbán. De man had zondag al onverwacht zijn ontslag ingediend. ,,De dagelijkse politiek is al enige tijd een emotionele last op mijn schouders”, zei hij toen. In een tweede verklaring van gistermiddag verontschuldigde hij zich bij familie, collega’s en kiezers.

Pikant is dat Fidesz bepaald geen homovriendelijke partij is. Szajer schreef zelfs mee aan een wijziging van de Grondwet: ,,Hongarije beschermt het huwelijk als een verbintenis tussen man en vrouw.”
‘Lockdowngangbang’

Het feest vond plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag, zo maakte de politie gisteren bekend. Op beelden van VTM Nieuws is te zien dat het gaat om Le Detour, een homobar in het centrum van Brussel. Agenten van het politiebureau om de hoek waren uitgerukt na klachten over geluidsoverlast. Op de eerste verdieping van het pand troffen ze 25 personen aan in een ‘lockdowngangbang’, zoals de zender het noemt. Het merendeel van hen was man, voornamelijk diplomaten en die ene Europarlementariër. Szájer probeerde nog weg te komen via de dakgoot, maar werd toch gepakt. Er werden ook drugs en alcohol aangetroffen in het pand.
Knuffelcontact

Alle aanwezigen krijgen een proces-verbaal. Ze krijgen in eerste instantie een boete, maar als ze die niet betalen moeten ze voor de rechter verschijnen. In België is het vanwege corona verboden om met meer dan vier mensen samen te scholen. Ook moet iedereen 1,5 meter afstand houden en zijn nauwe contacten zoveel mogelijk beperken. Een ‘nauw contact’ is een contact van meer dan 15 minuten, zonder de veiligheidsafstand te respecteren en zonder masker. Iedereen mag in deze fase van de epidemie slechts een zo’n ‘knuffelcontact’ hebben.

Tjah. Bekend katholiek verschijnsel.
Chiddix
0
quote:

Huppeldepepup schreef op 1 december 2020 15:56:

[...]
Jerusalem is van oorsprong Kanaänitische. Een volk gelieerd aan het Egyptische. Al eeuwen wordt het gezien als de meest heilige stad voor zowel christenen, joden, als islamieten.
Je gaat geen hoofdstad in tweeen delen. Doen we met Amsterdam ook niet.
rationeel
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 1 december 2020 12:59:

[...]

Ondertussen weet iedereen wat de 'geheime agenda' van Bodet is, dus dat hoef ik niet meer te vertellen.
Je bent wat mij betreft af:(
rationeel
0
Beste vriendinnen en vrienden van de Libertaire Partij

Déconfiture is een mooi Frans woord voor ontluistering, ondergang, verval en faillissement. Het Forum voor Democratie is zwaar beschadigd. Het "alternatief op rechts" is verscheurd onder de last van richtingenstrijd en ego's. Het lijkt op een wedstrijdje in fatsoen. Ja, op het politiek toneel zijn er heuse olympische wedstrijden gaande met de disciplines: integriteit, vliegen afvangen, welsprekendheid, wie is de slimste, knapste, nuchterste, sympathiekste? Journalisten struikelen over hun eigen toetsenbord, zo haastig wordt er gepend en getoetst.

We krijgen de vraag gesteld hoe de LP over de ontwikkelingen bij het Forum voor Democratie denkt. Moeten we hierover wel iets denken? Moet ons antwoord niet veel meer zijn "de LP denkt er helemaal niks over"?

We gaan gewoon in vrijheid en onafhankelijkheid onze eigen weg. En die luidt: individuele zelfbeschikking en non-agressie. Daar staan we voor. Onafhankelijk van wat mensen denken. In Nederland staat de LP "progressief rechts". Over de verschillen met "conservatief rechts" mag iedereen zelf nadenken.

Misschien is de LP wel de enige partij die geen overheid boven de mensen duldt. Die volhoudt dat ethische beginselen boven elke wet staan. Het is de partij die vindt dat je verantwoordelijk bent voor je eigen daden en niet voor die van een ander. Een partij die vindt dat je voor het gebruik van gezamenlijke diensten een eerlijke prijs moet kunnen betalen. Die vindt dat elk individu het recht heeft om uit collectieven te stappen, dat niemand een ander kan dwingen om overal aan "mee te doen". Die vindt dat de meerderheid de minderheid niet kan beroven van haar fundamentele rechten. Die niet voor het recht van de sterkste is maar die iedereen in hun recht laat. Die vindt dat verbintenissen op vrije keuze en op de vrije wil zijn gebaseerd.

Teleurgesteld in de politiek? In het Forum voor Democratie? Omdat de slimste, knapste, sterkste leiders ook wel eens dom, lelijk en zwak zijn? Tegen leden van het FvD zeggen we: ga en help dat ding weer op te krikken. Of geloof je dat één overbelaste koploper de richting moet geven? De kracht van de Libertaire Partij komt van haar beginselen en van de mensen die in samenwerking met elkaar die ideeën vormgeven. Mensen die niet geleid hoeven te worden, die met hun eigen kompas zichzelf best wel kunnen leiden.

De LP is realistisch in haar politieke ambities. Wij weten echt wel dat er in een top-down-parlementaire democratie, waarin de meerderheid financieel afhankelijk is van de overheid, grote weerstanden tegen libertaire veranderingen bestaan. Maar de wal keert langzaam het schip. We moeten op het politiek toneel een stem krijgen, want wetten mogen het mensen niet onmogelijk maken om voor zichzelf te zorgen. Er moeten vrije alternatieven worden gebouwd om wegbrekende onbetaalbare sociale vangnetten te vervangen, Alternatieven voor het geval dat het monetair beleid uit de hand loopt. Fijnschalige alternatieven voor het geval dat supply chains het begeven en er plotseling van alles in de vertrouwde winkels gaat ontbreken. Kapitaal en weerbaarheid voor het geval dat de overheid haar beloftes van welvaart en zekerheid niet kan houden. Onderkomens bouwen wanneer gereguleerde "woningen" onbetaalbaar zijn. Als de overheid haar soevereiniteit aan de EU weggeeft, gaan wij alvast aan onze eigen individuele soevereiniteit werken: activiteit, kapitaal en inkomen om voor jezelf te kunnen zorgen, voor je kinderen, je oudjes, je naasten. Om zelf de nodige welvaart te kunnen opbouwen via onderlinge samenwerking en handel, in vrijheid en zonder dat de helft verdwijnt. We moeten er zelf voor zorgen. En als je dat nog niet zelfstandig kunt: je kunt het van elkaar afkijken. De LP biedt een platform aan voor doeners om elkaar te leren kennen, van elkaar te leren en met elkaar te ondernemen. En om een citaat van J.R. Thorbecke te gebruiken: "er is meer dan voorheen in de wereld te doen". Denk niet dat je maar een klein deeltje bent in een groter "geheel". Doe je ogen maar open: de wereld draait écht om jou heen. Je staat er middenin. En dat is prachtig.
rationeel
0
quote:

Plein777 schreef op 1 december 2020 15:31:

OPINIE Dennis de Witte, opgestapt FvD-lid
===================================

’Haat van mensen die uw buurman kunnen zijn’

Door DE REDACTIE uit de telegraaf
Vandaag, 10:00 in WAT U ZEGT

Dennis de Witte stapte vorige week uit FvD en uitte daarbij publiekelijk kritiek op de partij. Sindsdien ontvangt hij ’een helse stortvloed aan antisemitische haat, intimiderende berichtjes en verwijten’. „Velen binnen FvD laten zich op soms misselijkmakende wijze antisemitisch gaan.”

Dennis de Witte: ,,Ik zou een verrader zijn, ik moest mijn mond houden en ze zouden mij wel even komen opzoeken.”

Antisemitisme binnen en rondom Forum voor Democratie; het ging al wel vaker over dit onderwerp, met name in relatie tot al dan niet grappig bedoelde nazi-’memes’, maar concreet zag ik het nooit. Nou ja, nooit? Er waren incidenten waar ik bij betrokken was en waar ik genoemd werd als ’zionistische’ of ’Joodse’ lobbyist binnen FvD.

De kreten kwamen echter vooral uit de echt extreemrechtse ’Erkenbrandhoek’ en ik vond het altijd moeilijk die uitspraken één op één te relateren aan het FvD dat ik kende. Een partij met veel goedbedoelende werknemers en politici die streven naar een beter Nederland. Tot ik op 22 november als een van de eerste leden van FvD publiekelijk de zorgen van Annabel Nanninga over recente extreemrechtse uitingen deelde en dit koppelde aan mijn persoonlijke ervaring.

In plaats van die kritiek te weerleggen, bevestigen velen die juist door zich op soms misselijkmakende wijze antisemitisch te laten gaan. Mijn besluit om mijn geweten zuiver en ethisch te houden door aan de bel te trekken, zou volgens veel FvD-leden het probleem zijn. Een institutioneel in stand willen houden van een klimaat van antisemitisme en intimidatie om ieder weerwoord te doven.

Als historicus zag ik direct een verband met de brute wijze waarop ooit de bruinhemden van de SA hun Joodse doelwitten aanpakten. Ik vond dat ik met mijn netwerk binnen de partij en de mogelijkheid via sociale media mijn boodschap te laten horen het verplicht was aan mijn grootouders om mij te verzetten tegen uitingen van nazisme en antisemitisme.

Zij overleefden de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog en hebben ervoor gestreden om zich nooit meer te hoeven verzetten tegen nazihorror.

Haattrollen

Ik groef mij in en begon mij te richten op het toen nog kleine groepje extreemrechtse haattrollen. Wat bleek? Waar ik hoopte op een zelfreinigend en correctief vermogen onder partijgenoten en gemeenschappelijke afschuw, wachtten mij hoon, laster en bedreigingen.

Ik zou een verrader zijn, ik moest mijn mond houden en ’ze zouden mij wel even komen opzoeken’. De connectie met George Soros werd al gauw gemaakt en plots was ik een ’globalist’. Dit kwam niet van fascistische anonieme trollen, maar gewoon, van mensen die uw buurman kunnen zijn.

De wijze waarop Forum voor Democratie reageerde op de alarmerende kreten van kopstukken als Nanninga, Eerdmans en Pouw-Verweij was voor mij de doorslaggevende reden om na maanden, zo niet een jaar twijfelen mijn lidmaatschap van FvD op te zeggen. Steeds weer vond ik het of te veel moeite, of wilde ik ook de goede mensen niet afvallen.

Uitlatingen

Toen ook Thierry Baudet in directe opspraak kwam wegens bedenkelijke, ook antisemitische uitlatingen wist ik het zeker: bij deze donkerbruine club wil ik niet horen. Het bericht dat ik had besloten mijn lidmaatschap op te zeggen kwam mij op een helse stortvloed aan antisemitische haat, intimiderende berichtjes en verwijten te staan. Dat bewijst enkel maar mijn punt. Als u lid bent van Forum voor Democratie en u hebt uw lidmaatschap niet opgezegd na het vertoon van virulent antisemitisme door uw partijleider, de diverse nazistische ’incidenten’ in de jongerenorganisatie of het uitkotsen van zij die de partij willen reinigen: ga dan ernstig bij uzelf te rade.

Dennis de Witte

Zolang je niet man en paard noemt, kun je alles uit je duim zuigen. En waarom je iets doet is niet relevant voor de bewijsvoering.
rationeel
0
quote:

Huppeldepepup schreef op 1 december 2020 13:51:

[...]
Moeite hebben met Israël en haar politiek en antisemitisme zijn twee verschillende dingen. Israël is gesticht door de VN in 47-48, omdat dat goed uitkwam. Europa en US zaten in hun maag met het Jodenvraagstuk. Eerdere pogingen om dit op te lossen bij bijv. de conferentie van Evian in 1938 (lees er maar eens over, je schrikt ervan) waren mislukt en de tweede Wereldoorlog dwong een oplossing af. Dat Israël werd toegewezen aan de joden, was voor hen volkomen logisch. In de Hebreeuwse bijbel werd het al als het land van het uitverkoren volk genoemd. Gelijktijdig werd de Palestijnen in dezelfde omgeving een land toegewezen. Jerusalem kreeg een aparte status. Dat de Palestijnen moeite hadden met die gang van zaken, lijkt me niet onredelijk. De gebeurtenissen na de oprichting zijn allesbehalve fris. De Bijbelse claims van Israël zijn vergelijkbaar met de claims van islamieten om overal waar een islamiet woont, de islamitische wetgeving te laten prevaleren boven de seculiere. Israël is in die zin niet heel anders dan een kalifaat.
Dat zegt allemaal helemaal niets over joden in het algemeen. Heel veel joden hebben zelf ook moeite met de gang van zaken in Israël. De meeste joden zijn prima mensen, die het prima doen. En anderen weer minder. Allemaal net als alle andere mensen.
Ik zou me maar eens echt verdiepen in Israel. Nu uit je je als een antisemiet:(
rationeel
0
quote:

Huppeldepepup schreef op 1 december 2020 16:29:

[...]
Tjah. Bekend katholiek verschijnsel.
Wat is daar katholiek aan?
3.660 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 ... 179 180 181 182 183 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  0,00  0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 0,00%
 Europe50^ 4.879,04 -1,17%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.382,08 +0,11%
 EUR/USD 1,0632 -0,11%
 WTI 83,69 +1,96%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront