Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Het rommelt in Frankrijk

2.164 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 ... 105 106 107 108 109 » | Laatste
voda
0
Franse industrie groeit toch iets harder

(ABM FN-Dow Jones) De activiteit in de Franse industrie is in oktober toch iets harder gegroeid. Dit bleek maandag uit cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex steeg van 51,2 in september naar 51,3 afgelopen maand. Een voorlopige raming wees voor oktober op een daling naar 51,0.

Een indexstand van meer dan 50 wijst op groei, minder dan 50 betekent krimp.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
BNP overtreft verwachtingen

(ABM FN-Dow Jones) BNP Paribas heeft in het derde kwartaal van dit jaar de handelsdivisie opnieuw sterk zien presteren, waardoor de winst minder terugliep dan verwacht, ondanks hogere provisies om mogelijke verliezen op oninbare leningen op te vangen. Dit maakte de Franse bank dinsdagochtend bekend.

De totale opbrengsten bleven op peil op 10,9 miljard euro.

In combinatie met lagere operationele kosten, daalde de nettowinst met slechts 2,3 procent tot 1,9 miljard euro. Daarmee overtrof de bank de verwachtingen van analisten.

BNP zette krap 1,3 miljard euro opzij voor mogelijke oninbare leningen in het afgelopen kwartaal. Het bedrag ligt 47 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder, maar lager dan het bedrag dat in het tweede kwartaal van dit jaar werd gereserveerd.

De bank komt de coronacrisis beter door dan verwacht, waarbij de winst over de afgelopen negen maanden de eigen verwachtingen voor heel dit jaar nu al overtreft. BNP mikte op een daling van de nettowinst van 15 tot 20 procent.

De Tier 1 kapitaalratio bedroeg tegen het einde van het kwartaal 12,6 procent tegen 12,4 procent ultimo juni.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Obligatiehandel en lage voorzieningen helpen Crédit Agricole

Gepubliceerd op 4 november 2020 07:51 | Views: 78

Crédit Agricole 03 nov
7,29 0,00 (0,00%)

PARIJS (AFN) - Crédit Agricole heeft in het derde kwartaal geprofiteerd van goede prestaties bij zijn handelstak, voornamelijk met de handel in obligaties. Ook zette het financiële concern minder geld opzij voor mogelijke slechte leningen vanwege de coronacrisis.

In de meetperiode werd een onderliggende winst in de boeken gezet van 1,1 miljard euro. Dat is ruim 9 procent minder dan een jaar eerder, maar veel beter dan kenners in doorsnee hadden gezien. De baten kwamen uit op 5,1 miljard euro. Zoals veel branchegenoten zette de bank minder geld in zijn stroppenpot, na enorme voorzieningen aan de beginfase van de coronapandemie.

Momenteel lijkt Crédit Agricole op overnamepad. De bank bekijkt naar verluidt de strategische opties met zijn Italiaanse branchegenoot Banco BPM, waaronder een samenvoeging van de activiteiten in dat land. Dat zou een aanpassing van de reguliere strategie zijn, waarbij Crédit Agricole groeit door samenwerkingen. Topman Philippe Brassac wilde niet reageren.
voda
0
Richemont klimt uit pandemiedal door sterke groei in China

Gepubliceerd op 6 november 2020 08:06 | Views: 130

GENÈVE (AFN) - Richemont, het moederbedrijf van onder meer juwelenmaker Cartier, ziet de markt voor luxeproducten weer aantrekken en klimt door sterke verkopen in China uit het pandemiedal. Dat meldt het bedrijf in een handelsbericht over de halfjaarcijfers.

Topman Johann Rupert zegt dat de coronapandemie "ongeëvenaard" heeft huisgehouden in het bedrijf. Wel zegt hij dat "de sterke aanwezigheid in China en een versnelling van digitale initiatieven" de consequenties van de pandemie hebben verzacht. Winkels moesten namelijk tijdelijk sluiten en het bedrijf had last van een halvering van het wereldwijde toerisme.

Daarnaast verbeterde het bedrijf de kwaliteit van de distributie en voorraden. Om de financiële situatie van het bedrijf op niveau te houden om de coronapandemie door te komen, gaf Richemont een obligatielening uit ter waarde van 2 miljard euro.

Omzet

In de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar daalde de omzet met ruim een kwart ten opzichte van een jaar geleden naar bijna 5,5 miljard euro. Dat was een jaar geleden in dezelfde periode nog bijna 7,4 miljard euro. De winst kwam uit op 159 miljoen euro, tegenover 869 miljoen euro in dezelfde periode een jaar geleden.

Het bedrijf zag weer een lichte stijging van de verkopen in het tweede kwartaal, nadat deze in het eerste kwartaal nog met bijna de helft daalden. Met name de verkopen in China trokken aan, daar werd ruim driekwart meer verkocht.
voda
0
Franse industriële productie stijgt door

(ABM FN-Dow Jones) De Franse industriële productie is in september gestegen en in een hoger tempo dan gedacht. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Franse statistiekbureau Insee.

De productie steeg in september met 1,4 procent op maandbasis. Een maand eerder steeg de productie nog met 1,1 procent, neerwaarts bijgesteld van een stijging met 1,3 procent

Er werd voor september door economen een stijging voorzien van 0,6 procent.

Op jaarbasis lag de productie in september nog wel altijd 6,9 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Franse consumentenprijzen in oktober onveranderd

(ABM FN-Dow Jones) De Franse consumentenprijzen zijn in oktober stabiel gebleven, terwijl eerder een daling met 0,1 procent op maandbasis was gemeld. Dit bleek vrijdag uit definitieve cijfers van het Franse bureau voor de statistiek.

De prijzen bleven afgelopen maand stabiel, na een daling van 0,5 procent in september.

Op jaarbasis bleven de prijzen in oktober ook stabiel, net als in september.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amundi en BNP Paribas azen op Lyxor - media

(ABM FN-Dow Jones) Amundi en BNP Paribas overwegen om een bod uit te brengen op Lyxor, eigendom van de Franse bank Société Générale. Dit schreef persbureau Reuters woensdag op basis van drie bronnen.

Lyxor is een aanbieder van enkele honderden ETF's en heeft 150 miljard euro onder beheer.

Lyxor zou tussen de 500 en 700 miljoen euro moeten opbrengen, aldus Reuters.

Het persbureau noemde ook J.P. Morgan, State Street Corporation en DWS van Deutsche Bank als potentiële kopers.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Danone herbevestigt outlook 2020

(ABM FN-Dow Jones) Danone heeft maandag de outlook voor het hele boekjaar herhaald en verwacht in de tweede helft van 2021 terug te keren naar een winstgevende groei. Dit zei de Franse voedingsreus maandag voorbeurs in een update.

Danone zei op de middellange termijn te mikken op een terugkerende operationele marge van 15 tot 20 procent. In 2022 wil Danone de onderkant van deze bandbreedte halen.

Daarnaast is de voedingsreus van plan om in 2023 voor 1 miljard euro aan kosten te besparen, waarvan een deel zal worden geherinvesteerd in de groeiplannen en de verdere verbetering van de winstmarge.

Danone verwacht in de tweede helft van 2021 terug te keren naar een winstgevende groei.

In het kader van de eerder aangekondigde herstructurering van het bedrijf zullen circa 1.500 tot 2.000 banen komen te vervallen. De kosten die daarmee gepaard gaan schat Danone tussen 2021 en 2023 op 1,4 miljard euro.

Outlook

Het Franse voedingsbedrijf herhaalde ook de outlook voor dit boekjaar en zei te streven naar een terugkerende operationele marge van 14 procent en een vrije kasstroom van 1,8 miljard euro, "ondanks de uitdagende marktomstandigheden" in het lopende vierde kwartaal.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Franse industriele productie stijgt door

(ABM FN-Dow Jones) De Franse industriële productie is in oktober in een stabiel tempo doorgestegen. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Franse statistiekbureau Insee.

De productie steeg in oktober met 1,6 procent op maandbasis. Een maand eerder steeg de productie ook al met 1,6 procent.

Er werd voor oktober door economen een stijging voorzien van 0,5 procent.

Op jaarbasis lag de productie in oktober nog wel altijd 3,6 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Franse consumentenprijzen stijgen licht

(ABM FN-Dow Jones) De Franse consumentenprijzen zijn in november op maandbasis conform verwachting gestegen. Dit bleek dinsdag uit definitieve cijfers van het Franse bureau voor de statistiek.

De prijzen stegen afgelopen maand met 0,2 procent, zoals uit een voorlopige raming ook al bleek.

Op jaarbasis stegen de prijzen in november ook met 0,2 procent, na een stabiel prijspeil in oktober en september. Voor november werd aanvankelijk ook op een stabiele inflatie gemikt.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Franse inkopers stuk positiever gestemd

(ABM FN) De bedrijvigheid in de Franse economie is in december duidelijk aangetrokken ten opzichte van november, hoewel er nog wel altijd sprake is van een minieme krimp. Dit bleek woensdag uit de voorlopige inkoopmanagersindex van Markit Economics.

De samengestelde inkoopmanagersindex van de industrie en de dienstensector steeg van 40,6 in november naar 49,6 in december. Daarmee noteerde de index op het hoogste niveau in vier maanden.

De voorlopige inkoopmanagersindex voor de industrie steeg van 49,6 in november naar 51,1 in december. De index voor de dienstensector steeg van 38,8 naar 49,2.

Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Frans onderzoek naar belastingontduiking door Kering - media

(ABM FN-Dow Jones) De openbare aanklager van Frankrijk voor financiële zaken is in februari 2019 een onderzoek gestart naar de fabrikant van luxe-artikelen Kering, over mogelijk witwassen van opbrengsten van belastingfraude. Dat meldde persbureau Bloomberg woensdag.

Een woordvoerder van de Parquet National Financier zou dit hebben bevestigd tegen het persbureau, nadat onderzoeksjournalisten van Mediapart begin vorig jaar schreven over de belastingontwijking door Kering, die de overheden van Italië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk ongeveer 2,5 miljard euro aan belastinginkomsten zou hebben gekost.

Kering verklaarde woensdag dat de aantijgingen in de Franse pers "totaal ongefundeerd" zijn, en voegde eraan toe dat het bedrijf niet op de hoogte is van enig onderzoek, maar dat het zo nodig zal meewerken met de autoriteiten van dienst, aldus Bloomberg.

Kering betaalde vorig jaar 1,25 miljard euro in een schikking, in een parallel Italiaanse onderzoek naar belastingpraktijken van het bedrijf.

Kering is het bedrijf achter merken zoals Gucci, Yves Saint Laurent en Balenciaga. De holding van de familie van de Franse miljardair Francois-Henri Pinault is voor 41 procent eigenaar van Kering, dat eerder bekend was onder de naam Pinault-Printemps-Redoute.

Het aandeel Kering daalde woensdag 2 procent in Parijs.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Franse ondernemersvertrouwen sterk hersteld

(ABM FN) Het vertrouwen van Franse ondernemers in de economie is in december sterk hersteld. Dit bleek donderdag uit data van statistiekbureau Insee.

De index voor het ondernemersklimaat steeg van 79 in november naar 91 in december. In oktober stond de index nog op 90.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Kering bevestigt belastingonderzoek Franse aanklager

(ABM FN-Dow Jones) De Franse fabrikant van luxe-artikelen Kering heeft donderdag bevestigd dat de Franse openbare aanklager voor financiële zaken sinds februari 2019 onderzoek doet naar Kering, zoals woensdag werd gemeld door persbureau Bloomberg.

Kering stelt niet eerder te zijn geïnformeerd over dit onderzoek, dat lijkt samen te hangen met een rechtszaak uit 2017 die leidde tot een schikking tussen Gucci en de Italiaanse belastingautoriteiten in mei 2019. Het onderzoek zou zijn ingesteld naar de mogelijke gevolgen van deze rechtszaak voor de Franse onderdelen van Kering.

De belastingontwijking door de Franse eigenaar van de merken Gucci en Yves Saint Laurent werd aan het licht gebracht door onderzoeksjournalisten van Mediapart. De belastingpraktijken zouden de Italiaanse, Franse en Britse overheden zo'n 2,5 miljard euro aan belastinginkomsten hebben gekost.

Kering verwerpt ten stelligste de aantijgingen in het artikel van Bloomberg en belooft volledig mee te werken aan het onderzoek "in complete transparantie en sereniteit". Tegelijk zal het bedrijf open blijven communiceren over juridische procedures op belastinggebied.

De holding van de familie van de Franse miljardair Francois-Henri Pinault is voor 41 procent eigenaar van Kering, dat eerder bekend was onder de naam Pinault-Printemps-Redoute.

Het aandeel Kering steeg donderdag 1,3 procent in Parijs.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Franse overheid schiet Smullers-eigenaar Lagardère te hulp

Gepubliceerd op 3 januari 2021 11:53 | Views: 2.152

PARIJS (ANP/AFP) - Het Franse winkel- en uitgeversconglomeraat Lagardère heeft bijna een half miljard euro aan staatssteun gekregen. De Franse overheid heeft een garantie gegeven op een lening van 465 miljoen euro aan het concern, dat onder andere Smullers-snackbars op Nederlandse treinstations en kledingwinkels op Schiphol uitbaat.

De coronapandemie was desastreus voor de inkomsten van Lagardère. De omzet van de winkeldivisie van het bedrijf, die vooral is gericht op reizigers op luchthavens en treinstations, kelderde door alle reisbeperkingen met 66 procent in het derde kwartaal van vorig jaar. In de eerste helft van 2020 vielen de verkopen al 55 procent lager uit dan een jaar eerder.

De waarborg, die zondag in het Franse staatsblad is aangekondigd, geldt voor een lening die twaalf banken verstrekken aan Lagardère. Onder andere de BNP Paribas, Société Générale en het Duitse Commerzbank nemen een deel van de financiële injectie voor hun rekening.

Lagardère is naast zijn winkelactiviteiten ook bekend als uitgevers- en mediabedrijf. Het is onder andere de eigenaar van Hachette, de grootste uitgeverij van Frankrijk, en woordenboekenmaker Larousse. Daarnaast vallen het tijdschrift Paris Match, de krant Le Journal du Dimanche en radiozender Europe 1 onder het concern.
voda
0
Franse industrie groeit weer

(ABM FN-Dow Jones) De activiteit in de Franse industrie is in december iets toegenomen. Dit bleek maandag uit cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex steeg van 49,6 in november naar 51,1 afgelopen maand. Een voorlopige raming wees voor december ook al op een stijging naar 51,1.

Een indexstand van meer dan 50 wijst op groei, minder dan 50 betekent krimp.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Franse dienstensector krimpt een stuk minder

(ABM FN-Dow Jones) De dienstensector in Frankrijk is in december aanzienlijk minder hard gekrompen dan in november, zoals ook was verwacht. Dit meldde Markit woensdag.

De index steeg van 38,8 in november naar 49,1 afgelopen maand. Er was gerekend op een stand van 49,2.

Maandag bleek al dat de activiteit in de Franse industrie harder aantrok. In december steeg deze index van 49,6 naar 51,1.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Bandenmaker Michelin schrapt 2300 banen in de komende drie jaar

Gepubliceerd op 6 januari 2021 09:51 | Views: 209

CLERMONT-FERRAND (ANP/BLOOMBERG) - De Franse bandenmaker Michelin schrapt de komende drie jaar 2300 banen in Frankrijk. De banenreductie is onderdeel van een herstructureringsplan waarmee het bedrijf simpeler en competitiever hoopt te worden.

Volgens Michelin worden er geen fabrieken gesloten. Verder verdwijnen de banen door natuurlijk verloop en via vrijwillige vertrekregelingen. De bandenmaker kampte de laatste jaren met "diepgaande structurele verschuivingen" in de bandenmarkt. Deze werden gekenmerkt door de massale komst van goedkope producten, aldus het bedrijf.

Michelin wil met name zijn positie bij het hogere segment van de markt verstevigen.
voda
0
VS zien af van importheffingen op Franse producten

(ABM FN-Dow Jones) De Verenigde Staten zien af van importheffingen op bepaalde Franse producten. Dit maakte het Office of the US Trade Representative donderdag bekend.

In juli vorig jaar kondigden de VS aan bepaalde Franse producten per 6 januari 2021 te onderwerpen aan importheffingen van 25 procent.

Dit gebeurde als reactie op de Franse digitale belastingen, die vooral grote Amerikaanse techbedrijven raken.

Met dit uitstel zal de kwestie op het bordje van de nieuwe president Joe Biden komen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Sodexo blijft in lastig vaarwater

(ABM FN-Dow Jones) Sodexo heeft ook in het afgelopen kwartaal de omzet flink zien dalen. Dit meldde het Franse catering- en schoonmaakbedrijf vrijdagochtend.

In het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar zag Sodexo de omzet autonoom met 22,7 procent teruglopen tot 4.432 miljoen euro. Dit ziet er op het eerste gezicht grimmig uit, maar ten opzicht van het verval in het voorgaande kwartaal is er goed nieuws, daar toen de omzet met 24,9 procent daalde.

Het afgelopen kwartaal verliep in de beleving van het bedrijf beter dan verwacht als het gaat om kostenbeheersing en de onderhandelingen van contracten.

Outlook

De verwachting voor de onderliggende operationele marge is dan ook verhoogd naar ten minste 2,5 procent. Dat was eerder 2 tot 2,5 procent.

Sodexo verwacht voor het nieuwe kwartaal nog altijd veel onzekerheid door de coronacrisis, met name door de verdere lockdowns.

De outlook voor de eerste helft van het lopende gebroken boekjaar 2021 blijft een autonome omzetdaling van 20 tot 25 procent.

Daarmee zou de omzetdaling wel kleiner zijn dan in de laatste 6 maanden van het vorige boekjaar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
2.164 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 ... 105 106 107 108 109 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.694,90 -0,80%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.902,27 -0,69%
 US30^ 37.851,00 -0,43%
 Nasd100^ 17.004,48 -3,10%
 US500^ 4.960,72 -1,75%
 Japan225^ 37.028,48 -2,56%
 Gold spot 2.395,53 +0,68%
 EUR/USD 1,0650 +0,06%
 WTI 82,33 +0,30%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront