Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

nieuws uit Japan!

4.679 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 ... 230 231 232 233 234 » | Laatste
voda
0
Nikkei zet opmars voort

Gepubliceerd op 11 november 2020 07:21 | Views: 481

TOKYO-Nikkei 225 07:20
25.349,60 +444,01 (+1,78%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag hoger gesloten en zette daarmee de opmars voort. Beleggers hopen op een snel herstel van de wereldwijde economie nu het einde van de coronapandemie in zicht lijkt door de positieve ontwikkelingen rond het coronavaccin van farmaceut Pfizer. De andere belangrijke beursgraadmeters in de Aziatische regio wonnen eveneens overwegend terrein.

De toonaangevende Nikkei in Tokio eindigde met een winst van 1,8 procent op 25.349,60 punten. De Japanse hoofdindex bereikte een dag eerder al de hoogste stand sinds juni 1991. De Japanse luchtvaartmaatschappijen ANA Holdings en Japan Airlines deden een stapje terug na de forse koerswinsten een dag eerder, en daalden tot 2,5 procent. Internetaanbieder DeNA beleefde een koerssprong van 12,5 procent na beter dan verwachte halfjaarcijfers.

In Shanghai noteerde de hoofdindex tussentijds 0,3 procent in de min. De Chinese internetbedrijven stonden onder druk nadat China heeft voor het eerst uitgebreide regels heeft opgesteld om monopolistische praktijken in de sector tegen te gaan. Peking wil daarmee de groeiende dominantie van webwinkelconcerns Alibaba en Tencent een halt toe roepen. Alibaba zakte 8 procent ondanks sterke verkopen van de webwinkel tijdens het Chinese koopjesfestijn Singles Day. Tencent verloor 5,6 procent.

De Hang Seng-index in Hongkong won 0,1 procent. De Kospi in Seoul klom 1,3 procent en de Australische All Ordinaries in Sydney kreeg er 1,7 procent bij.
voda
0
Japanse machine-orders in september gedaald

(ABM FN-Dow Jones) De machine-orders in Japan zijn in september gedaald, nadat augustus nog een flinke stijging toonde. Dit bleek donderdag uit overheidscijfers.

De totale waarde van de machine-orders daalde op maandbasis met 4,4 procent, na een plus van 19,8 procent in augustus op maandbasis. Deze data zijn gecorrigeerd voor seizoenseffecten.

In de private sector kenden de orders in september, exclusief volatiele orders, ook een min van 4,4 procent, na een plus van 0,2 procent in augustus.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Techbedrijven helpen Nikkei vooruit

Gepubliceerd op 12 november 2020 07:14 | Views: 52

TOKYO-Nikkei 225 06:59
25.479,51 +129,91 (+0,51%)

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is donderdag hoger geëindigd. Vooral de technologiebedrijven werden weer opgepikt na de afstraffing in de afgelopen dagen. Beleggers deden het verder rustig aan na de sterke opmars door het optimisme over het coronavaccin van Pfizer. De andere beurzen in de Aziatische regio lieten overwegend een kleine verliezen zien.

De Nikkei in Tokio sloot uiteindelijk 0,7 procent in de plus op 25.520,88 punten. De Japanse hoofdindex won deze week al 4,9 procent en bereikte het hoogste niveau in meer dan 29 jaar. Techinvesteerder SoftBank profiteerde van de sterke koerswinsten in de Amerikaanse techsector en dikte 1,5 procent aan. Computerspelletjesmaker Nintendo, die in de afgelopen periode profiteerde van het vele thuisblijven door de coronapandemie, won 4,3 procent. Het aandeel doorbraak daarmee een meerdaagse verliesreeks die werd veroorzaakt door het nieuws over het coronavaccin.

De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 0,4 procent in de min en de Hang Seng-index in Hongkong daalde 0,4 procent. Alibaba steeg bijna 3 procent. De Chinese webwinkelreus heeft op het populaire jaarlijkse Chinese koopjesfestijn Singles Day voor een recordbedrag van omgerekend zo'n 65 miljard euro aan spulletjes verkocht. In Seoul verloor de Kospi 0,3 procent en de Australische All Ordinaries in Sydney zakte 0,5 procent.
voda
0
Nikkei sluit lager door coronazorgen

Gepubliceerd op 13 november 2020 07:20 | Views: 130

TOKYO-Nikkei 225 06:59
25.317,57 -203,31 (-0,80%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag met verlies gesloten. Beleggers namen gas terug na de recente sterke opmars. De aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen wereldwijd zorgde daarbij voor terughoudendheid op de markten. Ook waarschuwde de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell dat de grootste economie ter wereld een paar uitdagende maanden voor de boeg heeft door de sterke opleving van het coronavirus in de Verenigde Staten en elders in de wereld.

De Nikkei in Tokio ging 0,5 procent lager het weekeinde in op 25.385,87 punten. De Japanse hoofdindex won deze week ruim 4 procent dankzij het positieve nieuws over het coronavaccin van Pfizer. De Japanse luchtvaartmaatschappijen stonden onder druk door de vrees voor meer reisbeperkingen om het virus in te dammen. ANA Holdings zakte 4,8 procent en Japan Airlines verloor bijna 2 procent. Ook de spoorwegbedrijven moesten het ontgelden. Nissan was een positieve uitschieter met een winst van 8,8 procent. De Japanse automaker verwacht dit jaar minder verlies te lijden dan eerder werd gevreesd.

Ook de andere belangrijke beursgraadmeters in de Aziatische regio gingen overwegend omlaag. In Shanghai stond de beurs tussentijds 1,3 procent in de min en de Hang Seng-index in Hongkong zakte 0,4 procent. De Chinese techreus Tencent, waarin de in Amsterdam genoteerde techinvesteerder Prosus een groot belang heeft, dikte 3 procent aan dankzij sterke kwartaalresultaten. De Australische All Ordinaries in Sydney daalde 0,2 procent. De Kospi in Seoul hield het hoofd boven water en klom 0,6 procent.
voda
0
Nissan eist ruim $80 mln van gevallen topman Ghosn

Nissan heeft in een civiele procedure in de Japanse stad Yokohama een schadevergoeding van ¥10 mrd (circa €80,5 mln, oftewel $95 mln) geëist van zijn voormalig topman Carlos Ghosn, die vorig jaar via een spectaculaire ontsnapping aan de autoriteiten wist te ontkomen.

'De juridische acties die vandaag zijn gestart, maken deel uit van het beleid van Nissan om Ghosn aansprakelijk te stellen voor de schade en financiële verliezen die het bedrijf heeft geleden als gevolg van zijn wangedrag', zo maakte de Japanse autofabrikant vrijdag bekend in een verklaring.
Ghosn, die zelf niet aanwezig was tijdens het proces en zich liet vertegenwoordigen door zijn advocaten, ontkent elk wangedrag. Volgens de voortvluchtige automanager, die ook de Franse autofabrikant Renault leidde, is de rechtszaak tegen hem 'een uitbreiding van het uiterst onredelijke interne onderzoek met sinistere bedoelingen door een deel van het topmanagement van Nissan', aldus Ghosn in een verklaring.

In Tokio loopt ook nog een strafzaak tegen Ghosn. Hij werd op 19 november 2018 op Haneda, de internationale luchthaven van Tokio, gearresteerd, maar wist eind vorig jaar Japan uit te vluchten omdat hij niet geloofde een eerlijk proces te zullen krijgen. Sindsdien verblijft Ghosn in Libanon. Tegen de Frans-Braziliaanse Libanees is een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd. Libanon heeft geen uitleveringsverdrag met Japan.

De civiele procedure tegen Ghosn volgt op een strafzaak tegen diens voormalig rechterhand Greg Kelly die in Tokio dient. Kelly wordt ervan beschuldigd miljoenen te hebben verduisterd en belasting te hebben ontdoken ten gunste van Ghosn. Volgens de Japanse justitie heeft Kelly in een periode van acht jaar circa ¥9,3 mrd (€75 mln) onrechtmatig aan de onderneming onttrokken.

Kelly, die in september moest voorkomen, heeft die beschuldigingen steeds ontkend. Als Kelly schuldig wordt bevonden, kan hij tot tien jaar gevangenisstraf krijgen en een boete van ¥10 mln (€80.000). Japan staat erom bekend dat voorgeleiden in strafzaken in 99% van de gevallen ook daadwerkelijk worden veroordeeld.

Amsterdamse dochter-bv
Nissan heeft een rapport opgesteld over de vermeende fraude van Ghosn. Een overzicht daarvan werd donderdag gepresenteerd in een document bij de presentatie van de kwartaalcijfers. Daarin is onder meer te lezen dat Ghosn via een in Amsterdam gevestigde dochter-bv van Nissan, Zi-A Capital, $27 mln zou hebben uitgegeven aan appartementen in Beiroet en Rio de Janeiro. Ook zou hij in de periode 2008-2009 ¥1,85 mrd (bijna €15 mln) hebben verduisterd, onder het mom van wisselkoersverliezen.

Verder verdenkt Nissan Ghosn van 'oneigenlijke betalingen' van in totaal €7,8 mln bij de vorming van een joint venture met Mitsubishi. daarnaast is er nog een bedrag van $14,7 mln (circa €12,5 mln) dat werd overgemaakt op een buitenlandse rekening, onder het voorwendsel dat het was bestemd om 'speciale zakelijke projecten' te financieren.

Verder zou Ghosn $2 mln hebben geschonken aan universiteiten in Libanon, zonder dat het bedrijfsbelang van Nissan daarmee gediend was. Ook zou hij zijn zus in 2003 een gefingeerde adviesopdracht voor tien jaar hebben gegeven ter waarde van ruim $750.000, zonder dat daar tegenprestaties tegenover stonden. Nissan heeft Ghosn ook voor de rechter gedaagd op de Britse Maagdeneilanden vanwege een luxe jacht die hij daar bezit.

Het in het Amsterdam havengebied gevestigde ZiA Capital bv heeft deelnemingen op de Britse Maagdeneilanden en de Verenigde Arabische Emiraten, in Dubai. In 2015 had deze bv een eigen vermogen van een kleine €71 mln.

fd.nl/ondernemen/1364394/nissan-eist-...
voda
0
Japanse economie groeit harder dan verwacht

(ABM FN-Dow Jones) De Japanse economie is in het derde kwartaal harder gegroeid dan verwacht. Dit bleek maandag uit cijfers van de Japanse regering.

Het bruto binnenland product steeg in het derde kwartaal met 5,0 procent op kwartaalbasis, de eerste groei in vier kwartalen en de sterkste groei sinds 1980.

Het resultaat kwam na een recorddaling in het tweede kwartaal en was beter dan voorspeld door economen. Vooraf geraadpleegde economen rekenden op een groei van 4,4 procent. In het tweede kwartaal daalde het bbp op kwartaalbasis met 8,2 procent.

Geannualiseerd groeide de economie in het derde kwartaal met 21,4 procent.

Particuliere bestedingen stegen in het derde kwartaal op kwartaalbasis met 4,7 procent, terwijl de buitenlandse vraag 2,9 procent bijdroeg aan de groei.

Economen verwachten dat een verder herstel de komende kwartalen traag zal verlopen. De dienstensector blijft zwak door de vrees voor de coronacrisis.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Aziatische beurzen stijgen na groot vrijhandelspact

Gepubliceerd op 16 november 2020 07:17 | Views: 1.456

TOKIO (AFN) - De Aziatische aandelenbeurzen lieten maandag stevige winsten zien. Beleggers reageerden positief op de handelsdeal die China en veertien andere landen in Azië en de Stille Oceaan zondag hebben gesloten. Het pact heeft als doel om geleidelijk de handelstarieven in de regio te verlagen en een vrijhandelszone te creëren tussen onder meer China, Japan, Zuid-Korea, Australië en Nieuw-Zeeland.

De hoofdindex in Tokio, de Nikkei 225, eindigde 2,1 procent hoger op 25.906,93 punten. Vooral de grote Japanse exportbedrijven waren in trek na de handelsovereenkomst in de regio, waarmee volgens analisten het grootste handelsblok ter wereld wordt gevormd. Daarnaast bleek dat de Japanse economie in het derde kwartaal met 5 procent is gegroeid ten opzichte van een kwartaal eerder. Het was de eerste groei in vier kwartalen.

In Shanghai noteerde de beursgraadmeters tussentijds 1 procent in de plus en de Hang Seng-index in Hongkong klom 0,6 procent. Op macro-economisch vlak bleek dat de Chinese industriële productie in oktober sterker dan verwacht is toegenomen. Ook de winkelverkopen in het land namen vorige maand opnieuw toe. De Australische All Ordinaries in Sydney kampte met een technische storing en klom 1,2 procent. De Kospi in Seoul steeg 1,9 procent.
voda
0
Fugro en NYK Group willen samen aan de slag met Japanse windmolenparken

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Fugro
4,106 0,152 3,84 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Fugro en NYK Group hebben een intentieverklaring getekend om geotechnische diensten op zee te gaan aanbieden in Japan. Dit meldde de Nederlandse bodemonderzoeker maandag.

De financiële details werden niet vermeld.

Volgens Fugro is offshore windenergie in Japan snel aan populariteit aan het winnen.

De twee bedrijven zullen ook samenwerken aan een haalbaarheidsstudie voor de exploitatie van een onderzoeksschip voor duurzame energieprojecten.

Fugro denkt in deze strategische samenwerking te kunnen profiteren van de kennis die NYK heeft van de Japanse markt.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Nikkei sluit hoger in gemengde regio

Gepubliceerd op 17 november 2020 07:17 | Views: 416

TOKYO-Nikkei 225 03:17
25.899,75 -7,18 (-0,03%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is dinsdag licht hoger gesloten. De andere belangrijke beursgraadmeters in de Aziatische regio lieten een gemengd beeld zien. Beleggers namen wat gas terug na de sterke koerswinsten een dag eerder, die volgden op de grote handelsovereenkomst tussen China, Japan, Zuid-Korea en dertien andere landen in de regio. Het positieve nieuws over de werkzaamheid van het coronavaccin van de Amerikaanse farmaceut Moderna bood daarnaast enige steun aan de handel.

De toonaangevende Nikkei in Tokio ging met een plus van 0,4 procent de dag uit op 26.014,62 punten. De Japanse hoofdindex wist deze maand al ruim 12 procent te winnen en tikte tussentijds het hoogste niveau aan sinds mei 1991. Vooral de Japanse luchtvaartmaatschappijen profiteerden van het nieuws dat het vaccin van Moderna volgens voorlopige onderzoeksresultaten voor 94,5 procent effectief lijkt te zijn bij het voorkomen van een besmetting. ANA Holdings dikte ruim 4 procent aan en Japan Airlines steeg bijna 4 procent.

In Shanghai noteerde de beurs tussentijds 0,3 procent lager en de Hang Seng-index in Hongkong bleef vrijwel vlak. Luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific klom ruim 6 procent in Hongkong. In Seoul daalde de Kospi 0,2 procent. In Sydney, waar de handel werd hervat na de technische storing een dag eerder, won de All Ordinaries 0,2 procent onder aanvoering van de Australische oliebedrijven.
voda
0
Japanse import fors gedaald

(ABM FN-Dow Jones) De Japanse import is in oktober flink gedaald, terwijl de export slechts een lichte daling doormaakte. Dit bleek woensdag uit data van het Japanse douane-apparaat.

De import daalde in oktober met 13,3 procent, ten opzichte van een jaar eerder. In september daalde de import ook al met een fors percentage, toen met 17,2 procent op jaarbasis.

De export nam in oktober op jaarbasis met slechts 0,2 procent af. In september bedroeg de daling nog 4,9 procent.

Het was voor Japan de drieëntwintigste maand op rij dat de export op jaarbasis daalde.

De export naar China steeg niettemin met 10,2 procent, dankzij sterke vraag naar machines.

Ook naar de VS steeg de export door meer verkochte transportmiddelen en elektrische apparatuur. De plus was in dit geval met 2,5 procent wel een stuk bescheidener dan naar China.

Op de handelsbalans steeg het overschot enorm, in dit geval van ruim 11 miljard yen in oktober 2019 naar bijna 873 miljard yen in oktober dit jaar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Nikkei staakt opmars door viruszorgen

Gepubliceerd op 18 november 2020 07:11 | Views: 904

TOKYO-Nikkei 225 07:20
25.728,14 -286,48 (-1,10%)

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is woensdag lager geëindigd. Beleggers namen wat winst na de recente sterke opmars door het optimisme over coronavaccins van farmaceuten Pfizer en Moderna. De aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen wereldwijd en de strengere maatregelen om het virus in te dammen zorgden echter voor terughoudendheid. Ook in de Japanse hoofdstad Tokio laait het virus weer op en wordt het alarmniveau waarschijnlijk opgeschroefd naar het hoogste niveau.

De toonaangevende Nikkei in Tokio sloot uiteindelijk met een verlies van 1,1 procent op 25.728,14 punten. De Japanse hoofdindex is in november al meer dan 12 procent gestegen en sloot dinsdag op het hoogste niveau sinds 14 mei 1991.

De Japanse exportbedrijven stonden onder druk ondanks meevallende Japanse exportcijfers. De uitvoer van het land daalde in oktober met slechts 0,2 procent, na een daling van 4,9 procent een maand eerder. Economen hadden gerekend op een afname van 4,5 procent. Sterke autoverkopen aan China en de VS ondersteunden de export. Automakers als Toyota en Honda verloren echter tot bijna 4 procent door een waardestijging van de Japanse yen.

De andere belangrijke beurzen in de Aziatische regio gingen overwegend licht vooruit. De hoofdindex in Shanghai noteerde tussentijds 0,3 procent in de plus en de Hang Seng-index in Hongkong klom 0,2 procent. De Kospi in Seoul won 0,3 procent en in Sydney de Australische All Ordinaries steeg 0,5 procent.
voda
0
Nikkei lager door viruszorgen en dure yen

Gepubliceerd op 19 november 2020 07:16 | Views: 183

TOKYO-Nikkei 225 06:59
25.603,63 -124,51 (-0,48%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag opnieuw met verlies gesloten. De viruszorgen hielden de markt in de greep. In Tokio werd het virusalarm opgeschroefd naar het hoogste niveau, na een recordstijging van het aantal coronabesmettingen in de Japanse hoofdstad. Een duurdere Japanse yen drukte daarnaast op de aandelenkoersen van de grote exportbedrijven van het land.

De Nikkei in Tokio ging 0,4 procent lager de dag uit op 25.634,34 punten. Het was de tweede verliesbeurt op rij. De Japanse hoofdindex tikte eerder deze week nog het hoogste niveau in ruim 29 jaar aan door het optimisme over de coronavaccins. Farmaceut Astellas Pharma en bank Mitsubishi UFJ Financial Group behoorden tot de staartgroep met minnen van 2,2 en 1,5 procent. Medicijnenmaker Daiichi Sankyo en handelshuis Itochu stonden bovenaan met winsten van 2,7 en 2,3 procent.

De andere belangrijke beursgraadmeters in de Aziatische regio lieten een gemengd beeld zien. In Shanghai noteerde de beursgraadmeter tussentijds 0,4 procent in de plus. De Chinese staatszender CCTV meldde dat Peking maatregelen gaat nemen om de binnenlandse consumptie aan te jagen om de economie te ondersteunen tijdens de coronacrisis.

De Hang Seng-index in Hongkong daalde 0,5 procent en in Seoul verloor de Kospi 0,1 procent. De All Ordinaries in Sydney klom 0,3 procent onder aanvoering van de vier grote Australische banken. Een sterker dan verwachte banengroei in Australië in oktober bood daarbij steun aan de handel.
voda
0
Japanse industrie ziet krimp weer oplopen

(ABM FN-Dow Jones) De krimp in de Japanse industrie is in november weer toegenomen Dit bleek vrijdagochtend uit voorlopige cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex voor de industrie daalde van 48,7 in oktober naar 47,6 in november.

De index voor de Japanse dienstensector van 47,7 in oktober daalde naar 46,7 in november.

Met deze twee indices kwam de voorlopige samengestelde index uit op 47,0, exact een punt minder dan in oktober.

Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Japanse consumentenprijspeil in oktober gedaald

(ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in Japan zijn in oktober opnieuw gedaald. Dit bleek vrijdag uit overheidscijfers.

Op jaarbasis daalden de prijzen met 0,3 procent en op maandbasis was er sprake van een daling van deze prijzen met 0,4 procent.

De kernprijzen zonder de prijzen voor vers voedsel en energie daalden op jaarbasis 0,2, terwijl het prijspeil gerekend zonder vers voedsel met 0,5 procent op jaarbasis afnam.

De Japanse centrale bank mikt nog altijd op een inflatie van twee procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Nikkei sluit week lager af

Gepubliceerd op 20 november 2020 07:17 | Views: 208

TOKYO-Nikkei 225 06:59
25.521,68 -112,66 (-0,44%)

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is vrijdag opnieuw met een kleine min geëindigd. Het was de derde verliesbeurt op rij. Beleggers namen weinig risico voorafgaand aan het lange weekeinde in Japan. Een recordstijging van het aantal binnenlandse coronabesmettingen wakkerde daarbij de vrees aan voor strengere maatregelen in het land om de verspreiding van het virus af te remmen.

De toonaangevende Nikkei in Tokio sloot uiteindelijk 0,4 procent lager op 25.527,37 punten. De Japanse hoofdindex boekte desondanks deze week een kleine winst. Maandag zijn de financiële markten in Tokio gesloten vanwege de Dag van de Arbeid. Bij de bedrijven maakte Hitachi Metals een koerssprong van bijna 10 procent. Volgens zakenkrant Nikkei is moederbedrijf Hitachi begonnen met het accepteren van biedingen op zijn belang in de fabrikant van metalen.

Op macro-economische terrein bleek dat de Japanse consumentenprijzen in oktober op jaarbasis in het snelste tempo zijn gedaald in bijna tien jaar. Ook de bedrijvigheid in de Japanse industrie liet in november voor de negentiende maand op rij een krimp zien. De cijfers onderstrepen volgens economen de fragiele aard van het economische herstel in Japan van de coronacrisis.

De andere beursgraadmeters in de Aziatische regio lieten een gemengd beeld zien. De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,2 procent in de plus. De Chinese centrale bank hield zijn belangrijkste rentetarieven voor de zevende maand op rij onveranderd. De Hang Seng-index in Hongkong klom 0,3 procent en in Seoul bleef de Kospi vrijwel vlak. De Australische All Ordinaries in Sydney verloor 0,1 procent.
voda
0
Vaccinhoop stuwt Aziatische beurzen

Gepubliceerd op 23 november 2020 07:14 | Views: 260

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurzen in de Aziatische regio zijn maandag overwegend met winst begonnen aan de nieuwe handelsweek. De hoop dat het coronavaccin van Pfizer en BioNTech spoedig zal worden goedgekeurd door de autoriteiten en in december kan worden uitgerold zorgde voor optimisme bij beleggers. De handel verliep verder relatief rustig aangezien de belangrijke financiële markten in Tokio gesloten bleven vanwege de Dag van de Arbeid in Japan.

De beursgraadmeter in Shanghai boekte een tussentijdse winst van 1,5 procent. De Kospi in Seoul kreeg er 1,8 procent bij. Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung, een zwaargewicht in de index, dikte 4 procent aan. De Australische All Ordinaries in Sydney klom 0,3 procent.

De Hang Seng-index in Hongkong bleef achter en stond een fractie lager. Luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific zakte bijna 4 procent in Hongkong. Beleggers reageerden teleurgesteld op het nieuws dat de geplande luchtbrug tussen Hongkong en Singapore wordt uitgesteld vanwege het stijgende aantal coronabesmettingen in Hongkong.
voda
0
Nikkei lager gezet door winstnemingen

Gepubliceerd op 7 december 2020 07:15 | Views: 182

TOKYO-Nikkei 225 04 dec
26.751,24 -58,13 (-0,22%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is maandag met verlies begonnen aan de nieuwe handelsweek. Beleggers namen wat winst na de forse opmars in de afgelopen vijf weken. De nieuwe recordstanden op Wall Street en een sterke groei van de Chinese export hielden de verliezen beperkt. De andere beursgraadmeters in de Aziatische regio lieten een gemengd beeld zien.

De hoofdindex in Tokio, de Nikkei 225, eindigde uiteindelijk 0,8 procent lager op 26.547,44 punten. Bij de opening tikte de Japanse hoofdindex nog het hoogste niveau sinds april 1991 aan. Beleggers waren vooral in afwachting van de extra stimuleringsmaatregelen, die de Japanse premier Yoshihide Suga deze week zal aankondigen. Internetbedrijf Rakuten en cameramaker Olympus behoorden tot de grootste dalers met minnen van 4,1 en 5,3 procent. De chipbedrijven Advantest en Tokyo Electron wonnen 0,5 en 1,4 procent in navolging van de koerswinsten in de Amerikaanse chipsector.

In Shanghai noteerde de beurs tussentijds 0,6 procent in de min, ondanks een forse stijging van de Chinese export. De uitvoer van China nam in november met 21,1 procent toe en kende daarmee de sterkste groei in ruim twee jaar. De Kospi in Seoul klom 0,3 procent en in Sydney steeg de All Ordinaries 0,6 procent.

De Hang Seng-index in Hongkong zakte 1,4 procent. Volgens persbureau Reuters bereiden de Verenigde Staten nieuwe sancties voor tegen minstens en een dozijn Chinese functionarissen vanwege hun rol bij het uit het parlement zetten van leden van de oppositie in Hongkong. De maatregelen tegen medewerkers van de Chinese Communistische Partij (CCP) zouden maandag al kunnen worden genomen door de Amerikaanse regering.
voda
0
Japanse economie groeit iets harder dan verwacht

(ABM FN-Dow Jones) De Japanse economie is in het derde kwartaal harder gegroeid dan aanvankelijk verwacht. Dit bleek dinsdag uit definitieve cijfers van de Japanse regering.

Het bruto binnenland product steeg in het derde kwartaal volgens de laatste raming met 5,3 procent op kwartaalbasis, de eerste groei in vier kwartalen en de sterkste groei sinds 1980. Een eerdere raming wees op een plus van het bbp van 5,0 procent.

Het resultaat kwam na een recorddaling in het tweede kwartaal. In dat kwartaal daalde het bbp op kwartaalbasis met 8,2 procent.

Geannualiseerd groeide de economie in het derde kwartaal in de meest recente raming met 22,9 procent tegen 21,4 procent in de vorige meting.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Nikkei wacht op brexitdeal en steunpakket VS

Gepubliceerd op 8 december 2020 07:13 | Views: 0

TOKYO-Nikkei 225 06:59
26.504,56 -42,88 (-0,16%)

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is dinsdag licht lager geëindigd. Beleggers deden het rustig aan in afwachting van de uitkomsten van het brexitoverleg en een akkoord in het Amerikaanse Congres over een nieuw coronasteunpakket. Extra stimuleringsmaatregelen van de Japanse overheid hielden het verlies beperkt. De andere belangrijke beurzen in de Aziatische regio lieten een verdeeld beeld zien.

De toonaangevende Nikkei in Tokio sloot met een min van 0,3 procent op 26.467,08 punten. De Japanse premier Yoshihide Suga liet weten omgerekend zo'n 585 miljard euro extra uit te trekken om de economie door de coronacrisis te loodsen. Waterstofbedrijf Iwatani dikte ruim 10 procent aan, na berichten dat de Japanse overheid het gebruik van waterstof verder wil uitbreiden om aan de uitstootdoelstellingen te voldoen. De Japanse technologiebedrijven waren eveneens in trek dankzij de nieuwe recordstand van de Amerikaanse techbeurs Nasdaq. Computerspelmaker Nintendo kreeg er 1,1 procent bij en de Japanse fabrikant van elektronische componenten Murata Manufacturing steeg 0,5 procent.

De hoofdindex in Shanghai noteerde tussentijds een fractie hoger en de Hang Seng-index in Hongkong verloor 0,5 procent. JD Health maakte een succesvol beursdebuut in Hongkong. Het aandeel van de gezondheidstak van het Chinese e-commercebedrijf JD.com werd ruim 50 procent meer waard. Het was de grootste beursgang in Hongkong dit jaar. De Kospi in Seoul zakte 1 procent en de Australische All Ordinaries in Sydney won 0,2 procent.
voda
0
Meer dan 700 miljard in derde steunpakket Japan

Gepubliceerd op 8 december 2020 09:18 | Views: 559

TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - Japan komt met een derde steunpakket voor de economie van 73,6 biljoen yen, omgerekend 708 miljard dollar, kondigde de Japanse premier Yoshihide Suga aan. Meer dan de helft van het bedrag gaat naar leningen, investeringen en overheidsuitgaven.

Het is het eerste steunpakket dat Suga, die half september aantrad, voor de economie van Japan aankondigt. Er zijn al twee eerdere steunpakketten geweest ter waarde van 58 biljoen yen. Het extra geld moet banen behouden en bedrijven redden, de economie laten herstellen en nieuwe mogelijkheden bieden voor duurzame en digitale groei, aldus Suga. Het geld is ook bestemd voor het ondersteunen van medische faciliteiten en verpleeghuizen voor ouderen.

Verdere details worden nog bekendgemaakt. De overheid komt naar verluidt met een extra begroting voor het huidige fiscale jaar met een waarde van circa 20 biljoen yen om de extra steun mee te kunnen financieren. Eerder kwamen al berichten naar buiten dat extra geld zou gaan naar de gezondheidszorg, maar ook dat eenoudergezinnen extra geld krijgen en bedrijven hulp krijgen bij het aanpassen van hun bedrijfsmodellen aan de coronatijd.

Derde coronagolf

Japan worstelt met een derde golf van de uitbraak van het coronavirus. De premier ligt daarnaast onder vuur vanwege een subsidie om reizen aan te moedigen. Critici zeggen dat die de verspreiding van het virus heeft verergerd.

In het derde kwartaal veerde de economie van Japan sterker op dan verwacht, door hogere uitgaven van consumenten tijdens de zomer. Het bruto binnenlands product van Japan kende een groei van 5,3 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, aldus een rapport van de overheid. Economen hadden gerekend op een groei van 5 procent.
4.679 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 ... 230 231 232 233 234 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
875,44  +1,42  +0,16%  11:38
 Germany40^ 17.983,20 -0,58%
 BEL 20 3.869,56 -0,37%
 Europe50^ 4.965,09 -0,50%
 US30^ 38.325,51 -0,07%
 Nasd100^ 17.377,83 -0,83%
 US500^ 5.045,19 -0,54%
 Japan225^ 37.717,64 -0,74%
 Gold spot 2.325,51 +0,41%
 EUR/USD 1,0723 +0,24%
 WTI 82,68 -0,27%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Flow Traders +5,79%
UNILEVER PLC +5,60%
NX FILTRATION +3,70%
Fugro +2,27%
JUST EAT TAKE... +2,09%

Dalers

ADYEN NV -11,38%
WDP -4,46%
Alfen N.V. -1,42%
BAM -1,34%
AZERION -1,18%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront