Pharming « Terug naar discussie overzicht

Sectornieuws - biotech

6.424 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 ... 318 319 320 321 322 » | Laatste
voda
0
Pfizer en Biontech nemen de leiding in vaccinrace

Het experimentele coronavaccin van Pfizer en Biontech biedt een bescherming van 90%, zo blijkt uit voorlopige onderzoeksresultaten. Dat resultaat is met gejuich ontvangen. Wat zijn de belangrijkste vragen?

Is de juichstemming terecht?

Daar lijkt het wel op. Pessimisten vreesden dat coronavaccins een bescherming zouden bieden van niet meer dan 50%. Een effectiviteit van 90% overtreft alle verwachtingen, zelfs van de optimisten.

Blij verrast is onder meer de Nederlandse emeritus hoogleraar vaccinologie Ben van der Zeijst van het LUMC in Leiden. Van der Zeijst zegt dat hij al heel tevreden was geweest met een effectiviteit van 80%. Ook zijn collega Cécile van Els van de Universiteit Utrecht en het RIVM noemt een bescherming van 90% een 'indrukwekkend' resultaat.

En de bijwerkingen dan?

Tot nu toe zijn geen ernstige bijwerkingen gemeld. Aan het lopende onderzoek van de twee bedrijven nemen al meer dan 43.000 vrijwilligers deel. Ze krijgen twee doses met een tussenpoos van enkele weken.

Andere bedrijven die coronavaccins ontwikkelen, hebben meer hinder ondervonden van mogelijke bijwerkingen. AstraZeneca en Johnson & Johnson moesten beide hun onderzoek tijdelijk stilleggen, nadat deelnemers aan hun klinisch onderzoek ernstig ziek waren geworden.

Hoe komen de bedrijven op een beschermingsgraad van 90%?

De voorlopige balans is opgemaakt nadat 94 mensen uit de onderzoeksgroep covid-19 hebben gekregen. Belangrijk daarbij is te beseffen dat de helft van de proefpersonen niet het vaccin heeft gekregen maar een placebo. Een effectiviteit van 90% betekent in principe dat in de placebogroep circa 85 mensen ziek zijn geworden, vergeleken met ongeveer negen zieken onder de vrijwilligers die het echte vaccin kregen. De exacte cijfers zijn nog niet vrijgegeven.

Het uitkomst van 90% effectiviteit is geaccordeerd door een groep onafhankelijke deskundigen. Naarmate meer proefpersonen besmet raken, is een betrouwbaardere analyse mogelijk. Het onderzoek van Pfizer en Biontech gaat door tot 164 ziektegevallen zijn geregistreerd.

Pfizer wilde aanvankelijk al met tussentijdse resultaten komen bij 32 ziektegevallen. De Amerikaanse toezichthouder, de FDA, vond dat aantal te laag om tussentijdse conclusies te kunnen trekken. De bezwaren van de FDA wekten de woede van de Amerikaanse president Donald Trump, die de toezichthouder ervan beschuldigde zijn herverkiezingen te willen dwarsbomen.
Wat betekent dit succes voor andere potentiële coronavaccins?

De lat ligt nu hoog. Tegelijkertijd zijn meerdere vaccins nodig om de coronapandemie tot staan te brengen, al is het maar doordat volgend jaar maximaal 1,3 miljard dosis van het Pfizer-vaccin beschikbaar komen.

Gelukkig is de kans dat andere vaccins ook met mooie resultaten komen, waarschijnlijk toegenomen. De immuunrespons uit eerder onderzoek blijkt zich immers te vertalen in effectieve bescherming.

Het optimisme over met name het vaccin van het Amerikaanse biotechbedrijf Moderna is toegenomen. Moderna maakt gebruik van dezelfde nieuwe technologie als Pfizer en Biontech. Het Amerikaanse biotechbedrijf wordt veelal gezien als de nummer twee in de wedren om zo snel mogelijk een werkzaam coronavaccin te lanceren.

Zijn er ook adders onder het gras?

Een serieus nadeel is dat het Pfizer-Biontech-vaccin bij een temperatuur van min 80 graden Celsius moet worden opgeslagen. Dat is veel kouder dan gebruikelijk en stelt iedereen die bij de inentingen is betrokken, voor een bijzondere uitdaging. De extreem lage bewaartemperatuur maakt het vaccin sowieso minder geschikt voor veel ontwikkelingslanden.

Van der Zeijst en Van Els wijzen er ook op dat veel onderzoeksdata nog niet bekend zijn. Van groot belang is de vraag in hoeverre het vaccin ook ouderen beschermt. Want vaccins bieden ouderen vaak minder bescherming, terwijl die het meest risico lopen op een ernstig verloop van covid-19.

Wat kost zo'n vaccin?

Dat is niet openbaar. Maar naar verluidt betalen de Amerikanen $19,50 per dosis. Daarmee is het vaccin relatief duur. Het vaccin is duurder door het gebruik van een complexe technologie en doordat Pfizer en Biontech een 'redelijke' winstmarge verlangen. Dat laatste in tegenstelling tot enkele concurrenten, die hebben beloofd voorlopig alleen de kostprijs in rekening te gaan brengen.

fd.nl/economie-politiek/1363879/pfize...
voda
0
Onderzoekers: belangrijke oorzaak van hoge bloeddruk ontdekt

Een internationaal team van wetenschappers zegt een van de oorzaken van hoge bloeddruk te hebben ontdekt. Ook stellen de onderzoekers dat die oorzaak op relatief korte termijn behandeld kan worden met reeds geregistreerde geneesmiddelen, die nu voor andere aandoeningen worden gebruikt.

Wetenschapsredactie 10-11-20, 21:50 Laatste update: 07:22

Voor hoge bloeddruk was tot nu toe slechts symptoombestrijding mogelijk, omdat het mechanisme dat primaire hypertensie (95 procent van alle gevallen) veroorzaakt, onbekend is.

Hoge bloeddruk verhoogt het risico op een hartinfarct, beroerte of hartfalen. Daarmee is hypertensie wereldwijd een van de belangrijkste oorzaken van sterfte of blijvend letsel. Maar in 95 procent van alle gevallen is het moleculaire mechanisme dat hypertensie veroorzaakt niet bekend.

Als gevolg hiervan worden patiënten vaak behandeld met medicijnen die de bloedvaten wijder open zetten en zo alleen de symptomen van hoge bloeddruk bestrijden. De meeste patiënten blijven daarom kampen met de langetermijngevolgen van hypertensie, zoals hartaanvallen of beroertes.

Het onderzoeksteam, onder leiding van wetenschappers van de Universiteit Maastricht (UM), vermoedt dat hypertensie het gevolg is van een bepaald eiwit (Nox5) dat de bron is voor zogenoemde zuurstofradicalen in de wanden van bloedvaten. Die radicalen verstoren een proces, dat normaal gesproken helpt om vernauwing van de slagaders en trombosevorming te voorkomen. Daarmee is het eerste oorzakelijke mechanisme van primaire hypertensie bij mensen geïdentificeerd, aldus de onderzoekers. Het kan mogelijk binnen twee jaar worden behandeld met bestaande medicijnen.

Het is nu wachten op de goedkeuring van de financiering voor onderzoek naar de doeltreffendheid van deze behandeling, zegt onderzoeksleider Harald Schmidt van de UM tegen De Limburger, maar dit zal niet lang duren. Om welke medicijnen het gaat, kan de onderzoeksleider nog niet zeggen. ,,Want er zijn patenten ingediend op het gebruik van deze geneesmiddelen.”

In Nederland kampen drie miljoen mensen met hoge bloeddruk. De aandoening wordt gezien als een sluipmoordenaar. Jaarlijks gaan er in ons land bijna dertigduizend mensen dood aan een beroerte, hartfalen of hartinfarct.

www.ad.nl/wetenschap/onderzoekers-bel...
voda
0
Brussel keurt contract met Pfizer en BioNTech goed

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
BioNTech SE -ADR-
$ 112,80 0,00 0,00 % NASDAQ
Pfizer Inc
$ 38,68 0,00 0,00 % NYSE

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Commissie heeft een contract met Pfizer en BioNTech gesloten voor de levering van een coronavaccin aan de lidstaten. Dit maakte de Commissie woensdag bekend.

Het contract betreft 200 miljoen vaccins, waar bovenop nog eens een extra 100 miljoen doses besteld kunnen worden.

Met dit vierde contract meent voorzitter Ursula von der Leyen dat de EU inmiddels "een uiterst solide portefeuille van kandidaat-vaccins" heeft.

Eerder al sloot de Commissie vergelijkbare contracten met AstraZeneca, Sanofi-GSK en Janssen Pharmaceutica. Ook wordt er gesproken met CureVac en Moderna.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Moderna klaar voor tussentijdse analyse coronavaccin

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Moderna Inc
$ 82,42 6,37 8,38 % NASDAQ

(ABM FN-Dow Jones) Moderna heeft de casusopbouw afgerond voor de eerste geplande tussentijdse analyse van zijn potentiële coronavaccin. Dit meldde het Amerikaanse bedrijf woensdag laat.

Moderna zei de afgelopen week een aanzienlijke toename geïdentificeerd te hebben in het aantal coronavirusgevallen op zijn proeflocaties, waardoor het bedrijf verwacht meer dan 53 gevallen - het triggerpunt voor de analyse - te kunnen voorleggen aan de Data Safety Monitoring Board.

Moderna benadrukte zelf geen inzicht te hebben in de behandeling die deze deelnemers hebben ontvangen. De deelnemers aan het onderzoek hebben een placebo of Moderna's kandidaatvaccin toegediend gekregen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Kiadis presenteert nieuwe data K-NK celtherapie

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Kiadis Pharma NV
5,185 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Kiadis Pharma is van plan vandaag nieuwe data over zijn K-NK celtherapie te presenteren. Dit maakte het biotechbedrijf donderdag voorbeurs bekend.

De onderzoeksdata worden naar buiten gebracht tijdens het jaarlijkse evenement Society for Immunotherapy of Cancer, dat dit jaar digitaal wordt gehouden tussen 9 en 14 november.

De data zouden de potentie laten zien van de PM21-NK-therapie in combinatie met oncolytische virotherapie voor de behandeling van longkanker.

De Oncolytische Para-influenza Virus 5 Vector verbetert volgens Kiadis het vermogen van Natural Killer-cellen tot het doden van longtumorcellen in 2D- en 3D-sferoïde culturen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Meer omzet voor Merck

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Merck KGaA
131,80 0,00 0,00 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)

(ABM FN-Dow Jones) Merck heeft in het derde kwartaal meer omzet en winst geboekt en paste de bandbreedte in zijn outlook iets aan. Dit bleek donderdag uit cijfers van de farmaceut.

De omzet steeg afgelopen kwartaal autonoom met 7,2 procent naar 4,4 miljard euro. De gerapporteerde omzet nam met 9,7 procent toe.

Het concern uit Darmstadt schreef deze stijging vooral toe aan de ontwikkelingen bij Life Science en Healthcare.

De EBITDA steeg autonoom met 19,8 procent naar 1,6 miljard euro. Na aftrek van belastingen was er een winst van 806 miljoen euro tegen 342 miljoen euro in het derde kwartaal van 2019.

Outlook

Merck bracht enige aanpassingen aan in zijn outlook. Voor 2020 rekent Merck nu op een omzet tussen de 17,1 miljard en 17,5 miljard euro. Bij het tweede kwartaal rekende het bedrijf nog met de bandbreedte van 16,9 tot 17,7 miljard euro.

De EBITDA zal naar verwachting tussen de 5,05 miljard en 5,25 miljard euro uitkomen. Dat was eerder tussen de 4,45 en 4,85 miljard euro, waarmee Merck toen ook al iets positiever was dan voorheen.

De koers van het aandeel sloot woensdag 2,2 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Kiadis presenteert op jaarlijkse ASH

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Kiadis Pharma NV
5,225 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Kiadis Pharma zal vijf posterpresentaties geven tijdens de American Society of Hematology Annual Meeting and Exposition. Dit maakte het biotechbedrijf vrijdag bekend.

De bijeenkomst, die plaatsvindt tussen 5 en 8 december, is dit jaar vanwege de coronacrisis virtueel.

Alle vijf 'abstracts' gaan over het K-NK-celtherapieplatform van Kiadis.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
07.18 uur | J & J start onderzoek met twee doses van zijn covid-19-vaccin
Johnson & Johnson lanceert maandag een nieuw grootschalig onderzoek om te testen of een tweede dosis van zijn experimentele covid-19-vaccin mogelijke toenemende voordelen biedt voor de duur van de bescherming. Dat meldt persbureau Reuters.

De Amerikaanse medicijnfabrikant is van plan om tot 30.000 proefpersonen voor het onderzoek in te schakelen. Deze zullen volgens het bedrijf uit verschillende landen met een hoog aantal coronagevallen komen, waaronder de VS, België, Frankrijk en Spanje.

De proef volgt op positieve tussentijdse resultaten van de lopende klinische studie van het bedrijf, dat zich in de vroege tot middenfase bevindt, die aantoonde dat een enkele dosis van zijn kandidaat-vaccin een robuuste immuunrespons veroorzaakt en over het algemeen goed werd verdragen. Aan dit onderzoek doen 60.000 vrijwilligers mee.

fd.nl/economie-politiek/1364454/laats...
voda
0
Farmaceut Roche sluit miljoenendeal met Lead Pharma uit Oss

Gepubliceerd op 16 november 2020 09:50 | Views: 208

OSS (AFN) - Farmaceut Lead Pharma uit Oss heeft een samenwerkings- en licentieovereenkomst getekend met de Zwitserse farmaceut Roche. De deal kan Lead in potentie 260 miljoen euro aan betalingen opleveren plus royalty's op verkopen van medicijnen.

Voor het zover is moet Lead nog wel aan de slag met onderzoek en ontwikkeling van nieuwe medicijnen tegen auto-immuunziekten. De deal met Roche heeft betrekking op de ontwikkeling van een nieuwe klasse van kandidaat-medicijnen voor de behandeling van een breed scala aan immunologische aandoeningen.

Er zijn honderden immuun-gemedieerde of auto-immuunziekten, waaronder gewrichtsaandoeningen zoals reumatoïde artritis, huidaandoeningen zoals psoriasis en atopische dermatitis en inflammatoire darmaandoeningen. Auto-immuunziekten variëren van milde huiduitslag tot ernstig orgaan-falen en zelfs overlijden.

De samenwerking met Roche moet uiteindelijk leiden tot een kandidaat-medicijn, waarna de Zwitsers verantwoordelijk zullen zijn voor de verdere ontwikkeling en wereldwijde commercialisering. Roche betaalt Lead als onderdeel van de deal in eerste instantie 10 miljoen euro. Ook komt Lead in aanmerking voor onderzoeksfinanciering.
voda
0
Moderna meldt effectiviteit coronavaccin van 94,5 procent

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Moderna Inc
$ 89,33 0,00 0,00 % NASDAQ

(ABM FN-Dow Jones) Het kandidaatvaccin mRNA-1273 dat Moderna momenteel ontwikkelt tegen het coronavirus heft een effectiviteit van 94,5 procent laten zien in een interimanalyse van een fase-3-studie. Dat maakte het Amerikaanse farmaciebedrijf maandagmiddag bekend.

De effectiviteit is beoordeeld vanaf twee weken na toediening van de tweede dosis van het vaccin.

Deze eerste tussentijdse analyse is gebaseerd op 95 gevallen, waarbij de placebo-groep 90 gevallen met coronavirus telde en de groep met mRNA-1273 slechts 5.

In totaal doen meer dan 30.000 mensen mee aan de studie van Moderna.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. A
voda
0
Update: Moderna meldt effectiviteit coronavaccin van 94,5 procent

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Moderna Inc
$ 89,33 0,00 0,00 % NASDAQ

(ABM FN-Dow Jones) Het kandidaatvaccin mRNA-1273 dat Moderna momenteel ontwikkelt tegen het coronavirus heft een effectiviteit van 94,5 procent laten zien in een interimanalyse van een fase-3-studie. Dat maakte het Amerikaanse farmaciebedrijf maandagmiddag bekend.

De effectiviteit is beoordeeld vanaf twee weken na toediening van de tweede dosis van het vaccin.

Deze eerste tussentijdse analyse is gebaseerd op 95 gevallen, waarbij de placebo-groep 90 gevallen met coronavirus telde en de groep met mRNA-1273 slechts 5.

Het vaccin werd over het algemeen goed verdragen. Neveneffecten zoals vermoeidheid en hoofdpijn na de tweede dosis traden op bij minder dan 10 procent van de patiënten en waren in het algemeen van korte duur.

"Dit is een cruciaal moment in de ontwikkeling van ons COVID-19-kandidaatvaccin", stelde CEO Stephane Bancel van Moderna. Het bedrijf werkt sinds januari aan bescherming tegen het virus.

In totaal doen meer dan 30.000 mensen mee aan de studie van Moderna.

Moderna zal een noodvergunning aanvragen bij de Amerikaanse toezichthouder FDA in de komende weken en zal definitieve data voor veiligheid en werkzaamheid, gedurende tenminste twee maanden, ook gaan aanleveren.

In een apart bericht meldde Moderna dat het kandidaatvaccin 30 dagen goed blijft in normale gekoelde omstandigheden, tussen 2 en 8 graden Celsius. Eerder ging het bedrijf nog uit van 7 dagen. In bevroren toestand kan het vaccin tot 6 maanden worden bewaard.

Het middel kan dus goed worden gedistribueerd en toegediend met de infrastructuur die breed beschikbaar is in de VS en elders in de wereld.

Ook hoeft het vaccin niet te worden verdund, zodat het bijvoorbeeld ook in apotheken en bij de huisarts kan worden toegediend.

Pfizer en partner BioNTech kwamen vorige week al met goed nieuws rondom hun coronavaccin. In een eerste analyse was de effectiviteit hier meer dan 90 procent. Een minpunt is dat het vaccin bij extreem lage temperaturen bewaard moet worden, wat een logistieke uitdaging met zich meebrengt.

Het aandeel Moderna stond in de handel voorbeurs 17 procent hoger. Ook aandelen van bijvoorbeeld bioscoopuitbater, reisbedrijven en luchtvaartmaatschappijen deden het goed na de aankondiging van Moderna.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
CureVac breidt Europees productienetwerk uit voor coronavaccin

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
CureVac N.V.
$ 85,40 0,00 0,00 % NASDAQ

(ABM FN-Dow Jones) CureVac breidt zijn productienetwerk versneld uit in Europa om zo sneller zijn potentiële coronavaccin te kunnen distribueren. Dit meldde het Duitse biotechconcern dinsdag.

Het bedrijf uit Tübingen wil een breed, geïntegreerd vaccinproductienetwerk in Europa opzetten via zogeheten Contract Development and Manufacturing Organization partners. Het bedrijf verwacht in de komende weken samenwerkingen aan te kondigen met bedrijven in onder meer Duitsland, Frankrijk, Spanje, Nederland en België en mogelijk ook in bijvoorbeeld Italië, Polen en Zweden.

Met een groter productienetwerk hoopt CureVac in 2021 300 miljoen doses van zijn coronavaccin te kunnen leveren en in 2022 op te schalen naar 600 miljoen doses.

In Tübingen wordt met financiële steun van de Europese Investeringsbank een grote productiefaciliteit gebouwd.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Warren Buffett zet in op vaccinmakers Pfizer en Merck

Gepubliceerd op 17 november 2020 09:45 | Views: 6.373

OMAHA (AFN/BLOOMBERG) - Berkshire Hathaway, het investeringsvehikel van de Amerikaanse superbelegger Warren Buffett, heeft nieuwe investeringen gedaan in coronavaccinmakers Pfizer en Merck. Ook zette Berkshire in op farmaceuten AbbVie en Bristol-Myers Squibb. Tegelijkertijd verlaagde de multimiljardair zijn belangen in financiële bedrijven, waaronder Wells Fargo en JPMorgan Chase, zo komt naar voren uit documenten uit het derde kwartaal.

Berkshire was al begonnen met het kopen van aandelen in de gezondheidsbedrijven voordat Pfizer vorige week bekendmaakte dat zijn kandidaat-vaccin in klinische proeven 90 procent werkzaam bleek. Merck ondersteunt het onderzoek naar meer dan 50 potentiële coronavaccins en onderzoekt daarnaast een medicijn voor de behandeling van een longontsteking bij coronapatiënten.

Buffetts bedrijf had aan het eind van het derde kwartaal in AbbVie, Bristol-Myers Squibb en Merck elk een belang van meer dan 1,8 miljard dollar en ongeveer 136 miljoen dollar in Pfizer. Het investeringsbedrijf verkleinde het belang in Wells Fargo iets, en verlaagde de investering in JPMorgan met maar liefst 96 procent.

Buffett schudt wel vaker zijn aandelenportefeuille op. Zo deed de belegger eerder dit jaar al zijn aandelen in vier grote luchtvaartmaatschappijen van de hand.
voda
0
Moderna sluit overeenkomst met VK voor levering coronavaccin

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Moderna Inc
$ 92,38 -5,57 -5,69 % NASDAQ

(ABM FN-Dow Jones) Moderna gaat zijn potentiële coronavaccin vanaf maart 2021 leveren aan het Verenigd Koninkrijk, als het wordt goedgekeurd door Britse toezichthouders. Dit meldde het Amerikaanse biotechbedrijf dinsdag.

Moderna, dat maandag positieve resultaten bekendmaakte over de werkzaamheid van het kandidaat-vaccin, sloot die overeenkomst met de Britse regering.

De Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) in het VK startte eind oktober met een versnelde beoordeling van het mogelijke Covid-19 vaccin.

Inmiddels is ook Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) gestart met zo'n 'rolling review'. Volgens Moderna heeft het in ontwikkeling zijnde vaccin een werkzaamheid van meer dan 94 procent.

Het bedrijf schaalt momenteel de productie flink op om in 2021 500 miljoen doses per jaar te kunnen leveren en mogelijk zelfs 1 miljard doses per jaar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Pfizer: genoeg veiligheidsdata voor aanvraag bij toezichthouder

Gepubliceerd op 17 november 2020 20:24 | Views: 3.353

NEW YOK (AFN/BLOOMBERG/RTR) - Farmaceut Pfizer heeft een belangrijke mijlpaal voor het vaststellen van de veiligheid van zijn coronavaccin behaald. Er zijn nu genoeg gegevens uit klinisch onderzoek voorhanden om een aanvraag voor versnelde goedkeuring in te dienen bij de Amerikaanse medicijnwaakhond FDA.

Pfizer-topman Albert Bourla deelde de mijlpaal mee op een door de New York Times georganiseerde conferentie. Het farmacieconcern maakte vorige week bekend dat zijn vaccin, ontwikkeld met het Duitse BioNTech, voor 90 procent effectief is bij het bestrijden van Covid-19.

Pfizer wil een zogeheten Emergency Use Authorization aanvragen bij de FDA. Die toezichthouder kan in noodgevallen groen licht geven voor het gebruik van geneesmiddelen voordat ze een officieel en langdurig goedkeuringsproces hebben doorlopen.

Bourla sprak in dezelfde conferentie tegen dat Pfizer opzettelijk heeft gewacht met het positief nieuws over de effectiviteit van het coronavaccin tot na de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De Amerikaanse president Donald Trump zei herhaaldelijk dat er een werkzaam vaccin zou zijn voor de presidentsverkiezingen, maar de Pfizer-topman noemt dat een "kunstmatige grens" die voor het bedrijf niet belangrijk was.
voda
0
FDA beoordeelt middel Sanofi tegen ziekte van Pompe

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse toezichthouder FDA gaat de aanvraag van Sanofi voor de behandeling van patiënten met de ziekte van Pompe met voorrang beoordelen. Dit maakte Sanofi woensdagochtend bekend.

Het betreft een zogeheten Biologics License Application, of kortweg BLA.

De FDA zal uiterlijk 18 mei 2021 een besluit nemen.

In oktober liet het Europees Geneesmiddelenbureau al weten de behandeling te beoordelen en in het Verenigd Koninkrijk is de behandeling beoordeeld als een veelbelovend innovatief medicijn.

De ziekte van Pompe is een spierziekte die wordt veroorzaakt door een verstoorde stofwisseling in de spieren en treft zo'n 3.500 mensen in de VS.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Effectiviteit coronavaccin Pfizer 95 procent

(ABM FN-Dow Jones) Pfizer en partner BioNTech willen vlot een vergunning aanvragen bij de Amerikaanse toezichthouder voor hun coronavaccin, dat effectiever blijkt dan eerder was gemeld. Dit liet de Amerikaanse farmaceut woensdag weten.

Inmiddels voldoen de twee fabrikanten aan de minimale eisen van de FDA om een noodvergunning te mogen aanvragen. Ook bij andere toezichthouders zal om goedkeuring worden gevraagd.

Bij goedkeuring kan het vaccin dan nog dit jaar in productie worden genomen en denkt Pfizer 50 miljoen doses te kunnen produceren. In 2021 wordt de productie dan opgevoerd naar 1,3 miljard doses.

De laatste onderzoeksdata tonen volgens Pfizer een effectiviteit van 95 procent. Eerder werd nog een percentage van ruim 90 procent gemeld. De analyse is gebaseerd op 170 gevallen, waarvan 162 een placebo kregen en 8 het vaccin.

Het vaccin van concurrent Moderna zou een effectiviteit hebben van 94,5 procent. Voordeel van dat vaccin is dat het veel minder sterk gekoeld hoeft te worden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
de kat
0
voda
0
‘Te veel eieren eten verhoogt risico op diabetes fors’

KOKEN & ETEN
Wie een of meer eieren per dag eet loopt meer risico op diabetes, stellen Australische wetenschappers. Het is volgens hen niet zo belangrijk of je het ei kookt, pocheert of dat je er een roerei van maakt, het risico wordt hoe dan ook zo'n 60 procent hoger.

Ellen den Hollander 19-11-20, 11:00 Laatste update: 11:20

Deze conclusie wordt getrokken na langdurig onderzoek (tussen 1991 en 2009) onder 8545 Chinese volwassenen. Hieruit blijkt dat degenen die een of meer eieren per dag eten een verhoogd risico hebben op diabetes: maar liefst 60 procent. De bevindingen zijn gepubliceerd in de British Journal of Nutrition. De onderzoekers van de University of South Australia werkten hiervoor samen met de China Medical University en Qatar University.

Volgens epidemioloog en volksgezondheidsexpert Ming Li is echter meer onderzoek nodig om uit te vinden wat de relatie tussen het eten van eieren en diabetes precies behelst.

De groei van het aantal mensen met diabetes type 2 is in veel landen een probleem, in Nederland maar ook in China, waar ruim 11 procent van de bevolking aan de welvaartsziekte lijdt. Wereldwijd is dat percentage 8,5 procent, in ons land ruim 7 procent. Het is zo'n groot probleem dat de kosten zo'n tien procent van alle zorguitgaven wereldwijd uitmaken: 760 miljard dollar, omgerekend 642 miljard euro.

Volgens volksgezondheidsexpert Ming Li is diabetes een groeiend probleem, vooral omdat het voedingspatroon van de Chinezen verandert. Hoe mensen eten is een bekende factor voor het ontstaan van de ziekte, zegt de arts. ,,Dus het is belangrijk te leren welke voedingsgewoonten diabetes kunnen beïnvloeden”, zei hij tegen de wetenschappelijke nieuwssite Science Daily. ,,De afgelopen decennia heeft China een substantiële voedingsverandering ondergaan waarbij mensen minder traditionele maaltijden met granen en groenten zijn gaan eten en meer bewerkt voedsel, waaronder meer snacks, vlees en voedsel met veel calorieën.”

Tegelijkertijd is de consumptie van eieren enorm toegenomen. Het aantal geconsumeerde eieren in de periode van het onderzoek - bijna twintig jaar - is verdubbeld, aldus de arts. ,,Hoewel de relatie tussen eieren eten en diabetes vaak is bediscussieerd, laat deze studie zien dat het langdurig en volop eten van eieren zorgt voor een verhoogde bloedsuikerspiegel. Wat we ontdekten is dat als je meer dan 38 gram eieren per dag eet, het risico op diabetes bij Chinese volwassenen oploopt met 25 procent. Bovendien zien we dat mensen die regelmatig veel eieren eten - meer dan 50 gram, oftewel een ei per dag - een verhoogd risico blijken te hebben van 60 procent.” Opvallend: dit lijkt meer te gelden voor vrouwen, dan voor mannen.

Het Voedingscentrum raadt aan het eten van eieren te beperken tot enkele keren per week. Het eten van 2-3 eieren per week past in een patroon van gezonde voeding, zo valt te lezen op de site. Ei is volgens het Nederlands kennisinstituut een aanvulling op vis, peulvruchten of vlees. ‘Je kunt met ei ook een keer vlees vervangen. Vegetariërs kunnen 3-4 eieren per week eten.’

Zoveel eieren eten we in...
Europa: 33,65 gram per dag
Verenigde Staten: 28,43 gram per dag
Azië: 20,56 gram per dag
Oceanië (o.a. Australië): 18,20 gram per dag
Afrika: 5,93 gram per dag
Wereldwijd: 21.45 gram per dag


www.ad.nl/koken-en-eten/te-veel-eiere...

6.424 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 ... 318 319 320 321 322 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 17:35
Koers 0,905
Verschil -0,004 (-0,39%)
Hoog 0,917
Laag 0,893
Volume 6.519.524
Volume gemiddeld 6.865.849
Volume gisteren 4.300.077

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront