NIBC « Terug naar discussie overzicht

Forum NIBC geopend

4.865 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 » | Laatste
Lepre Chaun
2
Fitch houdt vertrouwen in kredietstatus Nederland
Gepubliceerd op 23 oktober 2020 22:40 | Views: 490 | Onderwerpen: Fitch, Nederland

Artikel
Reacties
LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Fitch tornt niet aan de kredietrating van Nederland. Het bureau houdt vast aan zijn AAA-beroordeling van de kredietwaardigheid van Nederland, het hoogst mogelijke rapportcijfer. De prognose houdt Fitch op stabiel.

Fitch wijst erop dat Nederland een flexibele, waardetoevoegende en open economie heeft. Verder noemt Fitch de Nederlandse economie effectief.

Door de coronacrisis zal de schuldpositie van Nederland wel stijgen boven het niveau dat een AAA-status rechtvaardigt, aldus Fitch. De kredietbeoordelaar wijst er echter op dat Nederland een sterke staat van dienst heeft op het gebied van gezond begrotingsbeheer. De kredietbeoordelaar denkt dat Nederland zijn schuldratio op de middellange zal weten te stabiliseren of zelfs terugbrengen als de pandemie over zijn hoogtepunt is.

Ontwrichtend

De corona-pandemie werkt volgens Fitch ontwrichtend op de Nederlandse economie en de begrotingspositie. Zo kromp het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van dit jaar met 8,5 procent, na een krimp van 1,5 procent in het eerste kwartaal. Fitch zet de Nederlandse prestaties echter af tegen de eurozone en concludeert dat Nederland het op dat gebied beter dan gemiddeld doet. In de eurozone was de krimp van het bbp in het eerste en tweede kwartaal respectievelijk 3,6 en 12,1 procent.

Voor het hele jaar rekent Fitch op een krimp van het Nederlandse bbp van 5,1 procent. Daarna volgt een jaar waarbij sprake zal zijn van 3,4 procent groei. In 2022 zal de economische opleving 2,3 procent zijn. Wel wijst Fitch op de vele onzekerheden, zeker nu het coronavirus wereldwijd weer oplaait.

Verder rekent Fitch dat het begrotingstekort dit jaar op 7,5 procent uitkomt, tegen een overschot van 1,7 procent in 2019. Volgens een ontwerpbegroting zal volgend jaar sprake zijn van een tekort van 5,5 procent, aldus het kredietbureau
Wiemaa
0
Plein777
0
quote:

W-0803 schreef op 31 oktober 2020 15:41:

Zal NIBC ons nog een update geven hoeveel % van de aandelen reeds is aangemeld?
Dat krijgen waarschijnlijk 22 december te horen hoeveel aandelen zijn aangemeld, en indien nog niet voldoende aangemeld zal de aanmeldingstermijn waarschijnlijk nog verlengd worden.
voda
0
NIBC-hypotheekdochter breidt aanbod uit

Gepubliceerd op 2 november 2020 10:59 | Views: 156

NIBC Holding N.V. 10:48
7,42 +0,03 (+0,41%)

DE HAAG (AFN) - NIBC-dochter Lot Hypotheken gaat ook hypotheken zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) aanbieden. Die krijgen looptijden tot twintig jaar. De uitbreiding was volgens NIBC wel gepland, maar vindt eerder dan verwacht plaats.

NIBC kondigde Lot in februari aan en begon toen met NHG-hypotheken met een looptijd van tien jaar. Het bedrijf stelt daarmee succesvol te zijn, waardoor het aanbod nu uitgebreid wordt.
voda
0
Varenne meldt belang in NIBC

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
NIBC Holding NV
7,43 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Varenne Capital Partners heeft een eerste belang in NIBC gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 27 oktober 2020.

Varenne meldde een kapitaalbelang van 3,10 procent met een dito stemrecht.

Varenne is een Franse investeringsmaatschappij gevestigd in Parijs die 2,1 miljard dollar onder beheer heeft.

NIBC wordt in principe overgenomen door het Amerikaanse Blackstone. Aandeelhouders kunnen hun stukken NIBC nog tot 21 december aanmelden onder het bod.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Leefloon
0
quote:

Krisna schreef op 3 november 2020 10:18:

Waarom zou Varenne dat doen??
Your guess may be as good as mine, maar er zijn nuttiger dingen om je druk over te gaan maken. Wat kan, dat kan. De koers wees en wijst op rust en op een als nihil ingeschat risico, en alleen al het restrendementje in ~1,5 maand kan passen bij een voorzichtige strategie. Of een tijdelijke "technische" positie; kan ook. Niets spannends, zo'n grote partij die met hun kosten al dan niet voor het laatste procentje defensieve brutorendement zou kunnen gaan. Daar is iets voor te zeggen, omdat tot dusverre de weinige online protesten nog niet hebben geleid tot wezenlijk en langdurig hogere koersen. Op de markt is er geen wolkje aan de lucht, met een volkomen normaal restje rendement.
Gaasp
0
quote:

Krisna schreef op 3 november 2020 10:18:

Waarom zou Varenne dat doen??
Als Varenne niet wil aanmelden, en er zijn er nog een paar die dat ook niet doen, dan moet BlackStone óf de prijs omhoog doen óf naar de rechter voor de uitrook-procedure, die hier al eerder is besproken.

Ik heb overigens al verkocht, wilde het niet afwachten
Vitavita
0
quote:

voda schreef op 3 november 2020 08:44:

Varenne meldt belang in NIBC

(ABM FN-Dow Jones) Varenne Capital Partners heeft een eerste belang in NIBC gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 27 oktober 2020.

Varenne meldde een kapitaalbelang van 3,10 procent met een dito stemrecht.

Varenne is een Franse investeringsmaatschappij gevestigd in Parijs die 2,1 miljard dollar onder beheer heeft.

NIBC wordt in principe overgenomen door het Amerikaanse Blackstone. Aandeelhouders kunnen hun stukken NIBC nog tot 21 december aanmelden onder het bod.
Mooi bericht, en daarom vanochtend aandelen bijgekocht.
Vitavita
0
graham20
1
quote:

Krisna schreef op 3 november 2020 10:18:

Waarom zou Varenne dat doen??
Eén van de door Varenne gevolgde strategieën is merger arbitrage.
[verwijderd]
1
Weet iemand of de NIB Capital 0,9673% 2005-Perp (XS0215294512) wordt afgelost bij de overname?
Ik heb hier nog in port, en deze gaat de laatste dagen als een speer.
Wiemaa
0
[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
Leefloon
0
quote:

W-0803 schreef op 9 november 2020 13:39:

Met de huidige koersstijgingen ook bij banken 8-10% blijkt het bod van Blackstone en jodenbod te zijn: niet aanbieden.
Ik wist niet dat onthuld is dat jodenbod ook mee heeft geboden.

Sinds corona de beurzen bereikte staan bankaandelen tot vandaag nog met -34,71% lager, wat ten opzichte van een wellicht gedroomde €9,85 neerkomt op €6,431. Het bod ligt hoger. Corona-gokkers zijn zodoende beter af met andere bankaandelen, want daar zat en zit tientallen procenten meer rendement in, en overstappers hadden dan ook niet die koersstijgingen van banken gemist. Een advies dus om eigenwijs en hardnekkig vast te houden aan een minderheidsstandpunt.

Van €7,53 naar €9,85: +30,81%. Van -34,71% naar -0%: +53,16%, plus die gemiste stijging van je. Dure grap, aanbevelen om te wedden op het verkeerde paard met grote koersstijgingen als "argument".
Leefloon
0
quote:

lute11 schreef op 4 november 2020 22:17:

Weet iemand of de NIB Capital 0,9673% 2005-Perp (XS0215294512) wordt afgelost bij de overname?
De obligaties vallen als dusdanig buiten het bod op de aandelen dat ex-dividend is, en waarbij deze omgang met het dividend al aangeeft dat de overnemer niet zwemt in de financiering.

NIBC heeft ook teveel beursgenoteerde obligaties om door het aflossen van één obligatie van de beursnotering af te komen, bij een eventuele beursexit van de aandelen.

De stijging is ook mooi, maar dun. Verkoop er eentje, en de koers "valt" terug van 85 naar 82,02. Nog steeds een mooie stijging, trouwens.

Aflossing "kan", maar dat kan altijd. Dan zit NIBC dus evengoed nog minimaal vast aan de beursnotering van de overige obligaties, zodat aflossing relatief weinig voordelen oplevert.

Gedeeltelijke of gehele winstneming is misschien een mogelijkheid. Om deze stijging, of het herstel naar een pre-coronakoers uit medio februari, te incasseren. Op basis van die relativerende obligatiekoersen is er van een bovenmatige stijging geen sprake, en is het meer een herstel dan een concrete aanwijzing voor een bod. Toen corona de financiële markten bereikte, stond deze obligatie op 83,10...
seance
0
er is door nib al een groot deel teruggekocht.vlgs mij gaat het nog om een rel. klein bedrag
Lepre Chaun
0
NIBC Vastgoed Hypotheek is positief over de woningbeleggingsmarkt. Door het grote woningtekort zal die markt niet bij de eerste tegenwind krimpen. Ook kiest de bank voor relaties voor de lange termijn. “Wij groeien graag mee met onze klanten.” Dat ze dat ook werkelijk doen, komt naar voren in het interview dat VJ onlangs met de oprichters had.

Meegroeien
“Wij zijn de afgelopen jaren meegegroeid met onze klanten”, vervolgt Van den Beukel: “We hebben startende beleggers zien uitgroeien tot partijen met indrukwekkende portefeuilles. De markt zat mee. Vastgoedeigenaren durfden te investeren, dat is waar. Maar het is ook ontzettend mooi dat wij de groei van die beleggingen mede mogelijk hebben gemaakt.” De focus ligt vanaf het begin van de Vastgoed Hypotheek op woningbeleggingen. Daaraan is de afgelopen vijf jaar niks veranderd, aldus Overduin.

coronacrisis dit jaar heeft nauwelijks impact op de financieringsactiviteiten. Overduin: “Bij de uitbraak van het virus keken we elkaar aan: Wat gaat er gebeuren? Vallen de aanvragen stil? Moet het budget worden bijgesteld? Daar waren we aanvankelijk negatief over, maar uiteindelijk ging de markt gewoon door.” Van den Beukel tekent daarbij aan dat de bank het afgelopen half jaar de voorwaarden ook niet heeft gewijzigd. “We proberen echt de partner voor de lange termijn te zijn. Dat klinkt misschien wat surrealistisch in een tijd dat bedrijven kopje onder gaan en mensen hun werk verliezen, maar de woningmarkt houdt zich goed staande.”

Solide boek
Als sprake mocht zijn van economische neergang gedurende langere tijd, dan wordt de bank niet direct nerveus. “De voorspellingen zijn niet dramatisch, maar we hebben een solide boek. Wij financieren tot 65 of 75 procent van de waarde en maximaal voor de helft aflossingsvrij.
vastgoedjournaal.nl/news/47621/nibc-g...

Kan nog wel een beetje bij voor de prijs.
[verwijderd]
0
quote:

keljans 123 schreef op 10 november 2020 10:26:

er is door nib al een groot deel teruggekocht.vlgs mij gaat het nog om een rel. klein bedrag
zal er dan kans zijn op een volledige terugkoop?
Waarom loopt deze 0,97% obli zover op?
Voor het rendement hoeft niemand het te doen, dan zijn er veiliger en hoger renderende alternatieven. Het is meer dan 2 jaar geleden dat deze zo hoog stond.
seance
0
quote:

lute11 schreef op 12 november 2020 23:07:

[...]
zal er dan kans zijn op een volledige terugkoop?
Waarom loopt deze 0,97% obli zover op?
Voor het rendement hoeft niemand het te doen, dan zijn er veiliger en hoger renderende alternatieven. Het is meer dan 2 jaar geleden dat deze zo hoog stond.
ik bedoelde de lening 2005-2040
Wiemaa
0
Het bod van onze vrienden van Blackstone wordt steeds minder aantrekkelijk. Ik heb het prachtige plaatje uit de sheet eens bijgewerkt.
Bijlage:
4.865 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.691,60 -0,82%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.899,62 -0,75%
 US30^ 37.851,00 -0,43%
 Nasd100^ 17.004,48 -3,10%
 US500^ 4.960,72 -1,75%
 Japan225^ 37.028,48 -2,56%
 Gold spot 2.395,42 +0,67%
 EUR/USD 1,0651 +0,07%
 WTI 82,32 +0,29%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront