Eurocommercial Properties « Terug naar discussie overzicht

ECP 2020

6.925 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 ... 343 344 345 346 347 » | Laatste
Moneyball
0
quote:

!@#$!@! schreef op 15 oktober 2020 22:42:

Dus jij vindt dat ik spelers die verliezen (en dat is de ruime meerderheid) en de site beschuldigen van computergestuurde algoritmes die ervoor zorgen dat ze verliezen omdat de manier hoe de kaarten vallen echt niet kan bij normale kansen en nooit zou kunnen gebeuren als het spel eerlijk zou zijn. Dat ze ook denken patronen zien in hoe dat gebeurt etc. Dat ik die niet mag bestempelen als een complotgekkie ?
Oke.....

Ik kan je dat niet uitleggen. Zoiets moet je zelf meemaken en dan verdiepen in kansberekening statistiek en al het andere. Dan pas ga je zien dat wat de koers gistermiddag en vanmiddag doet niks bijzonders is en het zoeken naar een verklaring voor iets wat heel normaal is geen zin heeft. Het antwoord is nml elke keer hetzelfde: vraag en aanbod.
Jouw reactie staat vol met eigen aannames. Als je mijn bericht goed had gelezen dan zie je dat ik niet beschuldig, het totaal niet over ‘een site’ heb en ook niet over spelers die verliezen.

En laat ik op basis van statistiek dan zeggen dat de kans op een dergelijk vlak koerspatroon zoals de afgelopen twee middagen bijzonder klein is. En daarmee dus ook niet heel normaal. En tuurlijk is de koers de som van orders maar dat wil niet zeggen dat deze niet tijdelijk sterk worden beinvloedt door een specifieke handelende partij. Dat is WEL mijn aanname en heeft niets met complot o.i.d. te maken.
NLvalue
0
quote:

Gaston Lagaffe schreef op 16 oktober 2020 09:50:

[...]Eerste beperkte positie in Hufvudstaden genomen. LTV inderdaad zeer laag (18% !). Wat een a-typisch OG fonds. Doen onderhoud/verbouwing/ontwikkeling geheel zelf. Duidelijk lange-termijn belegger. Dividend lijkt op dit moment veilig. Koers desondanks fors gedaald (minus 70%). Zweedse bronbelasting wel 30% (Hmmm jammer). Het gehele pakket past wel een beetje bij mij. De aandelenpositie van de grootaandeelhouder is wel fors (40%) -> kans op spelletjes. Zal fonds de komende maanden verder bekijken. Dank voor de tip !
Graag gedaan - heb zelf ook een kleinere positie. Wat ik aantrekkelijk vind is dat ze gewoon slagkracht hebben in een moeilijke markt - als er gouden kansen langs komen, kunnen ze die pakken. ECP is een prima bedrijf, maar ze lopen de komende 3 jaar wel aan de leiband van LTV, wat de strategische keuzes wat beperkter maakt (zowel op acquisitie, investeren in pijplijn, of creatievere ideeen )

2 dingen moet je op de OMX accepteren - wat SEK beweging - en dominante Zweedse grootaandeelhouders (ook bij Ericsson, Sobi, etc)
!@#$!@!
0
quote:

Moneyball schreef op 16 oktober 2020 10:12:

[...
En laat ik op basis van statistiek dan zeggen dat de kans op een dergelijk vlak koerspatroon zoals de afgelopen twee middagen bijzonder klein is. En daarmee dus ook niet heel normaal. En tuurlijk is de koers de som van orders maar dat wil niet zeggen dat deze niet tijdelijk sterk worden beinvloedt door een specifieke handelende partij. Dat is WEL mijn aanname en heeft niets met complot o.i.d. te maken.
Jawel je aanname is immers onjuist en op basis daarvan verklaar je het met een complot. Dat is nou precies wat complot denkers doen, wat ik juist onderbouw in mijn vorige post. Je doet precies hetzelfde als die pokerspelers. Beweringen doen op basis van statistieken, zonder echte kennis te hebben van statistiek. (Om een of andere reden denkt iedereen dat te kunnen begrijpen terwijl onze hersenen hiertoe letterlijk niet in staat zijn-> wetenschappelijk bewezen. )

www.goodreads.com/book/show/11468377-...
Branco P
0
Er doet hier helemaal niemand beweringen naar aanleiding van statistiek. Er wordt de constatering gedaan dat een aandelenkoers vrijwel een hele dag "vlak" op 10,10 koerste en dat dat uitzonderlijk is. En daarvoor wordt vervolgens een verklaring gezocht. "Toeval" kan daarvoor een verklaring zijn, maar op een rustige handelsdag kun je met genoeg aandelen ook de koers op die plek houden. Kan dus beiden.

Wat ik op die dag (ik meen dat het eergisteren was) heb geconstateerd is dat er gedurende die tijdsspanne er relatief weinig handel was én dat er grotere biedorders waren rond 10,4 en 10,6. Dat waren volumes van ca. 10.000 aandelen.

Op dit moment zie je aan de laatkant op 10,08 een volume staan van ca. 10.000 aandelen

Gisteren koersten we ietsje lager maar werden we door de eindveiling (toevallig) ook weer op 10,10 gezet.

Het is overigens niet de eerste keer dat ECP een dergelijk vlak koersverloop laat zien op een dag. Ik ben dat de laatste maanden al wel vaker tegengekomen. Dat zijn opmerkelijke dagen, zo veel staat vast.

De angst is dat de koers gedrukt wordt opdat een partij een relatief laag vijandig overnamebod kan doen en zo een mooi bedrijf voor relatief weinig geld in handen krijgt. Dit is geen irreële angst want het is een bekende tactiek in de overnamewereld. Bij Vendex en Ten Cate hebben we dit sowieso kunnen constateren. Maar dat de koers eergisteren een groot deel van de dag op 10,10 stond, kan ook altijd nog gewoon toeval zijn.
Marco19
0
Zou doodzonde als ze ECP van de beurs halen. Gezien de kwaliteit van het bedrijf acht ik dit reeel.
Als AXA bijvb heel ECP opkoopt en onderin de kerstboom van Vennootschappen hangt. ECP kan haar eigen naam blijven voeren en niet hoeft te veranderen. Onder AXA kunnen ze natuurlijk mooi doorbouwen naar een grotere speler...

Lewis en van Herk stellen hun centen/aandelen veilig. Denk win-win.

Branco P
0
quote:

Marco19 schreef op 16 oktober 2020 12:32:

Zou doodzonde als ze ECP van de beurs halen. Gezien de kwaliteit van het bedrijf acht ik dit reeel.
Als AXA bijvb heel ECP opkoopt en onderin de kerstboom van Vennootschappen hangt. ECP kan haar eigen naam blijven voeren en niet hoeft te veranderen. Onder AXA kunnen ze natuurlijk mooi doorbouwen naar een grotere speler...

Lewis en van Herk stellen hun centen/aandelen veilig. Denk win-win.

Bedrijf opkopen tegen flinke discount. Stukje aflossen waardoor LTV naar 30% a 35% en je neutraliseert meteen een groot deel van de huidige onderwaardering.

Ik persoonlijk zie dus niet de waardering, LTV, Corona of het Online-winkelen als grootste bedreiging voor de waarde van de aandelen, maar een vijandig (te) laag overnamebod.
NLvalue
0
Er zal zeer ws geen overname bod komen op ECP. Een fbi dwingt een msximum af welk % een individuele aandeelhouder mag bezitten. Wil je deze toko volledig bezitten - dan moet je naast de overname premie ook doorrekenen wat de negatieve belasting synergie is van het verliezen van fbi

200m naheffing, e5 per aandeel schat ik in - de fiscalisten zullen t vast iets preciezer kunnen. Zit je incl overname premie richting demiinmmal e20 per aandeel kosten

Als die ECP centra nou makkelijk uit te ponden waren was t nog een optie. Voor vH is t rationeel om net onder dat maximum te blijven en zn cashflow (en invloed) te maximaliseren. Mocht er een andere bieder zijn - dan gaat de overname premie omhoog omdat vH een deel van de waarde van die panden wil.

LittleJohn2
0
Is this the most up to date info?

van Herk (A) Individual Investor
Percentage owned: 20.22% (10.1m shares)
BMO Global Asset Management Investment Advisor/Hedge Fund
Percentage owned: 5.01% (2.50m shares)
BlackRock Advisors (UK) Limited Investment Advisor/Hedge Fund
Percentage owned: 4.56% (2.28m shares)
The Vanguard Group, Inc. Investment Advisor/Hedge Fund
Percentage owned: 3.14% (1.57m shares)
ICAMAP Investments S.à r.l. Corporation
Percentage owned: 3.06% (1.53m shares)
Marco19
0
!@#$!@!
0
ja de koers wordt duidelijk ondersteund. De rest van de fondsen staan allemaal 3% in de min en ECP als enige niet. Wordt dus duidelijk door iemand omhoog gehouden.
Zullen wel shorters zijn die de koers omhoog manipuleren zodat ze op hogere koersen short kunnen gaan.
Marco19
0
Kan iemand zien of er veel opties uitstaan (staan er opties uit)? Ik heb er geen enkele kennis van.
NLvalue
0
ja- maar niet toegankelijk voor retail investeerders. De MM geeft een prijs van 0.01B - 0,32L af voor de serie met E10 uitoefenprijs vandaag.. Dat is een "ik bemoei me er niet mee" prijs.
Haja
0
Misschien een(bizarre) verklaring voor het opvallend vlakke koersverloop de afgelopen dagen:
Veel aandelenhandel is computergestuurd. Het zou kunnen dat een algoritme dicteert dat er verkocht moet worden bij een koers van 10.20:
Een ander logaritme zegt bij een koers van 10.00: kopen. Het zou dus zo maar kunnen dat hier twee computers al enkele dagen met elkaar aan het handelen zijn.
Ben geen ICT expert of kenner van de beursvloer. Maar zou dit een verklaring kunnen zijn?

Chessplayer1992
0
Overname ben ik niet zo bang voor. Liever een ander fonds uit mijn porto dan ecp, maar ecp mag ook. Op dit moment genoeg plekken om cash in te zetten. Alle snelle herwaarderingen zijn welkom.
Daardrinkenweop
0
quote:

NLvalue schreef op 15 oktober 2020 08:38:

Staat ook een positie turbo’s uit - weet niet of deze vrijdag aflopen.
Sorry voor het slopen van de discussie, maar dat je dit soort basiskennis (voor beleggers) niet in huis hebt staat wel enigszins haaks op hoe je je profileert in dit draadje. Ondanks dat je posts wel degelijk bijdragen aan de discussies (een draadje vol ja-knikkers wordt snel saai), vind ik daardoor wel dat je soms wat minder stellig mag zijn en je meerdere mag erkennen.
Je zal mij niet snel een persoonlijk verwijt zien maken, maar dit vind ik jammer
LittleJohn2
0
The 'corona situation' in France, Belgium and Italy is getting worse and there is no reason why we shouldn't expect even more bad news in the coming weeks. Governments seem to be ready to implement even more restrictions despite the economic consequences. Therefore, the price should go down. The question is how much and how quickly? Will we see 8 euro again?
NLvalue
0
quote:

Daardrinkenweop schreef op 16 oktober 2020 17:37:

[...]

Sorry voor het slopen van de discussie, maar dat je dit soort basiskennis (voor beleggers) niet in huis hebt staat wel enigszins haaks op hoe je je profileert in dit draadje. Ondanks dat je posts wel degelijk bijdragen aan de discussies (een draadje vol ja-knikkers wordt snel saai), vind ik daardoor wel dat je soms wat minder stellig mag zijn en je meerdere mag erkennen.
Je zal mij niet snel een persoonlijk verwijt zien maken, maar dit vind ik jammer
Joh - ik heb geen enkele interesse om iemand te overtuigen. Ik deel hoe ik het zie en waarom. Mag iedereen mee doen wat hij wil. Sommigen vinden dat nuttig - en doen hun voordeel daar mee. Sommige doen er liever niets mee - en zien deze fora als tijdvulling. ook goed.

Meerdere erkennen is dus een verrassende woordkeuze. In wat precies? Turbo's zijn een statistische verliesmaker, dus dom idee, voor particulieren - als je dat eenmaal weet - wat valt er nog te verdiepen in die materie.. ??

Ik heb ook voldoende kennis van Argentijnse staatsobligaties, NPEX , olie termijn handel en scheeps cv's om te weten dat ik daar niet meer van hoef te weten. Want met mijn beleggingsstijl gaat dat geen rendement opleveren.

Dit zegt van Dale daarover.
Beleggen - (geld) aan iets besteden waarvan je hoopt dat het in waarde zal stijgen: zijn geld in aandelen beleggen.
hoop - een zekere mate van verwachting (van iets goeds)

En ps, Branco weet veel meer dan ik van winkelvastgoed. En mijn verlies op ECP is nog steeds 20k.



pielsje
0
6.925 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 ... 343 344 345 346 347 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 20,750
Verschil -0,100 (-0,48%)
Hoog 20,800
Laag 20,650
Volume 26.240
Volume gemiddeld 43.272
Volume gisteren 21.559

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront