Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Galapagos oktober 2020

4.802 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 ... 237 238 239 240 241 » | Laatste
Shortgala
0
quote:

HaBe schreef op 16 oktober 2020 17:05:

[...] Het zal een stortvloed worden met positieve berichten en je hoeft vanaf nu niet meer met angstzweet een PB te lezen. Nou ja, misschien dat Onno voor de lol wat aandelen verkoopt. Gewoon om de spanning er in te houden. Maar ook hij weet dat hij ze snel moet terugkopen. Want voor je het weet is GLPG meer waard dan Philips. En ook hij wil dat volgend jaar niet mislopen hoor.
Ja precies ja....
Beurskingpin
4
quote:

Shortgala schreef op 16 oktober 2020 17:05:

[...]

Elk woord dat je zegt is fout gespeld, gelogen of je reinste lariekoek. Je bent af. Af als een gieter. Game over beurspinguïn..
Moet ik nu meegaan in jouw uitdagerij of hoe werkt dit? Ik weet niet hoe schoolgaande tieners discussieren dezer dagen :-(
[verwijderd]
0
Een mooi koop moment. Ik heb bijgekocht vandaag. Galapagos is een goed en degelijk bedrijf. Het gaat natuurlijk niet om een pakje boter, het gaat om medicijnen voor mensen en dat is een langzaam proces als het gaat om goedkeuring. Filgotinib heeft Galapagos in ieder geval recent al op zak. EU en Japan hebben het medicijn goedgekeurd. Nu de rest nog en het een stijgende lijn zal terugkeren. De koers staat nu erg laag, ideaal om te kopen of bijkopen. Echter geef ik geen enkele garantie.
aossa
2
De volatiliteit op opties is inmiddels flink gestegen.
Mooie gelegenheid om opties te schrijven.

Je kan met put-opties schrijven de aandelen nog goedkoper verwerven dan de koers van vandaag, als je ten minste GLPG koopwaardig vindt. Aankoop is zonder garantie uiteraard, de premie die je ontvangt is dat wel, die mag je zowiezo behouden.

Make your bets!
BLOO7
0
quote:

LVT1 schreef op 16 oktober 2020 15:46:

@Barbet
Dag LVT1,

Ik dacht wel dat je vandaag je gram zou komen halen... :-)
Blij voor jou dat je de laatste maanden niet hoeft mee te maken.

Loonbeleid is wat de bestuurders kunnen verdienen. Een mooi overzicht hiervan is te vinden in de jaarrekening 2019. Gedetailleerd en per bestuurder.
Daar heb ik geen probleem mee. Zelfs het toekennen van warrants is een onderdeel van het verloningsbeleid. Waar ik wel een probleem mee heb is:
- Het shorten tegen de tegen onderneming (bij het uitoefenen van de warrants)
- De verkoop van aandelen voorafgaand aan de juridische verkrijgingsdatum.
- Door bijna alles te verkopen geeft men een zwaar signaal dat men zelf geen vertrouwen heeft in de goede afloop (beurskoers).
-
Ik noem dat bij Galapagos de trimesteriele “warrantenkermis”.
Deze verkopen staan haaks op hetgeen Onno orakelt:
- Stay with us
- Philips-value
- Veilige haven
- … steeds de bubbel opblazend
- catch up -toestanden.

Maar zelf er niet in investerend (Walid = 0 stuks, Onno = totaal 20000 stuks bijgekocht in 2017, 2018, 2019, 2020 samen. Hij verkocht 100000den geconverteerde warrants in deze periode. Ik zie liever insiders zich inkopen omdat ze er zelf in geloven en dit bewijs leveren door met hun eigen centen ruim in te zitten.
Als ik de verloning van J&J, GILD of noem maar op naast deze van GLPG leg dan is de term van Greenspan nl “irrational exuberance” van toepassing. Mss eens de film “Inside Jobs” proberen te bekijken.
De hoofdleverancier van personeel voor de Amerikaanse autoriteiten en ook voor de ECB is Goldman Sachs. Dat men daar met verloningen van dit kaliber tegenkomt, daar kan ik inkomen. Bij GLPG is dit buiten proportie. Walid is voor mij geslaagd als financieel analist. Het is ook niet meer dan logisch dat als je de interne keuken van Galapagos bestuurt, dat je dan het recht hebt om uw geld niet in deze onderneming te steken. Dat is het signaal dat ik hier oppik!!!!
Over de warranten ken ik uw antwoord. Kom naar de AV en stem tegen. Ja , dat zal Van Herk vroeg of laat wel doen.


- Over je insidervisie (ik noem het loonbeleid) ga ik niet verder in want we verschillen daar 100% van mening, omdat dit al jaren eigen is aan GLPG. Desondanks blijf je dit aanhalen (wat mag) en nu wat harder dan anders.
Kijk, Het loonbeleid is terug te vinden in de jaarrekening 2019. Ik zie exact hoeveel fixed, varaibel enz .. vergoeding er is voor alle insiders.

- Ik vraag me wel af, als dit een klapper had geweest van formaat, wat dan je reactie geweest zou zijn, want ook dat is biotech. Binair.

Andersom zou ik in elk geval op zo'n korte termijn niet mijn gelijk willen halen.
De huidige situatie vraagt immers toch te wachten tot, laat ons zeggen 2022 (ik neem 2022 omdat dan Filgotinib FDA uitkomst kent en 1690 in IPF ph3) alvorens te zeggen wie gelijk heeft, tenminste dat vind ik. Dan heb je mogelijk een ander verhaal (en ja, nog steeds loonbeleid).

- Tussentijds hebben we Pinta, Toledo, UC indiening EU en Japan, vervolgmeeting FDA, Futility H1 2021 IPF. Waarbij Pinta nog niet groot is qua trial, in een wel héél grote markt, is Toledo een pipeline op zich zoals Filgotinib. Zoals UBS zegt gaat dat programma meer op de voorgrond treden als waarde binnenkort, tenminste als dit effectief zo speciaal is als het lijkt. Lijkt me dus wel wat vroeg om nu je gelijk te willen halen.

Het gaat niet om gelijk te halen of gelijk te krijgen. Ik stoor me aan het opkloppende verhaal dat hier meermaals per dag gebracht wordt. Nieuwe beleggers trappen daar lichtzinnig in. Ik breng alleen een heel kritisch en onderbouwd betoog. Doe ermee wat u wil.

Ik begrijp dat dit iets is dat men hier niet wil zien of horen, maar uit de afhakers en de moedeloosheid van velen weet ik dat dit onder de mensen leeft.
Wss heb je zoals vele anderen hier gekocht aan spotprijzen (lang geleden, 10-20-30 euro) en kun je het u permitteren van de kat uit de boom te kijken. Ik zie ook dat je rekent op 2022 tot 2023 om een verbetering te zien. Dat is vrij lang als je de opportuniteiten dagelijks voorbij ziet komen. Vandaag staat mijn porfolio op +(high single digit) en ik zit nota bene voor 20% cash.


- Ga je nu een som der delen vergelijking als onlogisch bestempelen? Dit is biotech. Zo werkt het. Binnenkort komen daar wel wat inkomsten bij, maar het grootste deel is verwachtingswaarde met haalbaarheidspercentages. Zo komt een fair value bij biotech tot stand. Héél vreemde bemerking dat je daar iets op aan te merken hebt, sorry hoor.

Ik heb enkel willen duidelijk maken dat de SOTP-methode een indicatie geeft. Wat als iedereen zich naar de exit begeeft, dan ben je er niks mee of maw in paniekerige toestanden ben je er niks mee en is het geen garantie om te hanteren. Ik hoor iedereen proclameren dat 90 euro een absoluut minimum is??? Ja van die 90 euro zijn er 60 ingebracht door Gilead en die partij is “not amused” met de gang van zaken vermoed ik. Gala blijkt zo stilaan niet het verhoopte rendement te hebben en we zullen zien wat er gaat gebeuren. Welk scenario zich op dat niveau voltrekt zal zeker in het voordeel van Gilead moeten zijn, daar ben ik zeker van. (Ik bedoel hiermee dat Gilead deze 60 euro nooit 2 keer gaat betalen bij een eventuele overname later)

Tenzij ik je bericht verkeerd interpreteer, maar nu komt het verkeerd binnen, terwijl ik je altijd fair vind in je discussies doorgaans en dat meen ik hoor. Meer kan ik er ook niet over zeggen, want met de huidige koers ga je altijd je gelijk kunnen halen. Geen probleem mee. Maar ik mag wel mijn mening zeggen, toch.

En als we het dan toch over roze brillen en sceptici hebben:
De meeste positivo's spreken altijd over hun mening, plaatsen bronnen, zoeken zaken op en zijn hoogstens hoopvol maar wel nuchter; ik herhaal: de meeste.

Vele sceptici geven hun mening alsof dat een feit of zekerheid is, stemmingmakerij of uit de context getrokken zaken (en dan heb ik het voor alle duidelijkheid NIET over jou).

Dat maakt dat de sfeer hier vaak zo slecht is. Gaat het goed (maart bv) is het allemaal goed en dan haalt iedereen zijn gelijk naar de sceptici. Gaat het slecht dan is het andersom. De 'neutrale' forumganger die ideeën wil uitwisselen is daar de dupe van.

Dat is net de reden waarom er zovelen afhaken hier en toont zelfs - los van dit forum - aan hoe mensen met elkaar omgaan tegenwoordig.

Dat de sfeer minder is op het forum is het gevolg van niet inlossen van verwachtingen door de directie, het minimaliseren van bepaalde safety issues en het verbreken van de vertrouwensband die er vroeger bestond enz…Vergeet het niet, vertrouwen komt te voet en vertrekt te paard!

Voor mij was Gala een prachtig bedrijf, totdat ….. de resultaten moesten getoond worden en toen begon het mis te lopen.
Sluit ik herstel uit? Neen, de vraag is alleen tot waar de terugval zal gaan (gegeven de onzekere periode die voor de deur staat). En omdat ik van terugval uitga vind ik de huidige koers te hoog.
Ieder zijn mening.


Alvast bedankt voor de reactie.
Een fijn coronavrij weekend toegewenst.
Gr.
Puike uitéénzetting van hoe het komt dat de sfeer en de beurskoers ‘veule’ minder is.
[verwijderd]
3
Galapagos is koopwaardig, zeker nu de koers erg laag is. Het is niet terecht dat bij elke afkeuring van een medicijn het bedrijf keihard wordt afgestraft. Beleggers hebben geen geduld, terwijl men zich beter moet laten informeren. Gilead (Beursgenoteerd bedrijf) heeft een groot belang in Galapagos en steekt Galapagos volgens een bron niet onder stoelen of banken.
[verwijderd]
0
En vaak of zelfs altijd is er zelfs geen sprake van afkeuring, maar wordt een medicijn nog niet goedgekeurd. Dat is wat anders dan afkeuring.
GoldWing
0
Er is een verschil tussen de waarde van een bedrijf en de koers, de waarde van een tulpenbol kan bijvoorbeeld 0,01 euro zijn, maar de koers ( dus wat de gek er voor geeft, kan 0 euro zijn, of 1000€) , De koers zal dus ook niet noodzakelijk terugkeren naar de echte waarde, als het sentiment steeds tegenwerkt, een langere tijd geleden was t omgekeerd. Gewoon mijn bedenking.
[verwijderd]
0
quote:

Aandelen & zo schreef op 16 oktober 2020 17:34:

Galapagos is koopwaardig, zeker nu de koers erg laag is. Het is niet terecht dat bij elke afkeuring van een medicijn het bedrijf keihard wordt afgestraft. Beleggers hebben geen geduld, terwijl men zich beter moet laten informeren. Gilead (Beursgenoteerd bedrijf) heeft een groot belang in Galapagos en steekt Galapagos volgens een bron niet onder stoelen of banken.
Keihard?? Het is volledig realistisch wat er afgelopen weken is gebeurt!!
Vandaag op het nieuws slechts 7% afstraffing.
Ik vind dat reëel gezien het nieuws.

En op basis van de Filgotinib aderlating ca. 25% gedaald.
Ook dat vind ik volledig in proporties!!

Je kan eenmaal niet verwachten dat de koers op zulk nieuws omhoog veert.
*voetnoot
0
11 guru’s hebben hun advies over Galapagos gewijzigd;
www.guruwatch.nl/
Gemiddeld koersdoel 141
Groet en een gezond weekend.
Burstner
2
2 weken terug Gala verkocht en vol in Novacyt aan €8. Heb te lang blijven geloven in Gala. Les geleerd.
Saesar
0
quote:

*voetnoot schreef op 16 oktober 2020 17:46:

11 guru’s hebben hun advies over Galapagos gewijzigd;
www.guruwatch.nl/
Maar de meeste zeggen houden!
KBC Securities herhaalt zelfs het koopadvies voor Galapagos
vrijdag 16 oktober 2020 - 09:12u -
en Morgan Stanley herhaalt het houdadvies van 13 okt 2020 voor Galapagos. Het houdadvies van dinsdag 13 oktober 2020 wordt herhaald
Saesar
0
quote:

Burstner schreef op 16 oktober 2020 17:50:

2 weken terug Gala verkocht en vol in Novacyt aan €8. Heb te lang blijven geloven in Gala. Les geleerd.
Maar hoe zal die de aankomende tijd zich gaan gedragen? straks ook min 70%?
[verwijderd]
1
quote:

Burstner schreef op 16 oktober 2020 17:50:

2 weken terug Gala verkocht en vol in Novacyt aan €8. Heb te lang blijven geloven in Gala. Les geleerd.
Had ook zomaar andere kant op kunnen uitvallen.
Bij dit soort opmerkingen vraag ik mij dan altijd af: hadden we dan ook van u gehoord?
bezinteergebelegt
4
quote:

Lekkeband schreef op 16 oktober 2020 14:57:

Hoi, ik heb geen zin 20 blz terug te lezen, maar is er al iemand die zich heeft afgevraagd hoe het met MIPPERT ZIJN TURBO'S is afgelopen vandaag???

Zijn weer een half jaartje van dat geschreeuw af denk ik zomaar.

Heb ik al gepost, Mippert is wederom met turbosnelheid het riool in gelanceerd. In zijn turbopyama.
Dat was het goede nieuws.
Slechte nieuws is dat ie schijnbaar weer turbo's heeft aangekocht.

Maar het goede nieuws daarvan is dan weer dat we binnenkort nog een keer getuige mogen zijn van zijn lancering richting de container.

Kan nooit lang duren.
*voetnoot
0
quote:

Saesar schreef op 16 oktober 2020 17:51:

[...]

Maar de meeste zeggen houden!
KBC Securities herhaalt zelfs het koopadvies voor Galapagos
vrijdag 16 oktober 2020 - 09:12u -
en Morgan Stanley herhaalt het houdadvies van 13 okt 2020 voor Galapagos. Het houdadvies van dinsdag 13 oktober 2020 wordt herhaald
Beste @Saesar

Zo is het en dat moet dan toch een beetje vertrouwen geven.
ElCajon
1
quote:

Lekkeband schreef op 16 oktober 2020 17:44:

[...]

Keihard?? Het is volledig realistisch wat er afgelopen weken is gebeurt!!
Vandaag op het nieuws slechts 7% afstraffing.
Ik vind dat reëel gezien het nieuws.

En op basis van de Filgotinib aderlating ca. 25% gedaald.
Ook dat vind ik volledig in proporties!!

Je kan eenmaal niet verwachten dat de koers op zulk nieuws omhoog veert.

Dat klopt! Maar waar is dan de waardering voor het goede nieuws? Dat wordt volledig genegeerd!
Goedkeuring EU en Japan? Even Spike naar 128 om vervolgens paar procent hoger te sluiten.
Momenteel wordt er alleen maar naar beneden geredeneerd. Zullen we dit jaar sowieso maar afsluiten en hopen op een prachtig jaar 2021 met break through status 1690, goedkeuring FDA in 100 en 200mg?
[verwijderd]
1
quote:

Burstner schreef op 16 oktober 2020 17:50:

2 weken terug Gala verkocht en vol in Novacyt aan €8. Heb te lang blijven geloven in Gala. Les geleerd.
Iets met een koe en een kont....
E Green
1
Ik denk dat Galapagos er gewoon weer bovenop komt, ieder bedrijf heeft soms tegenslagen, we kennen het risico, en dat neem je als belegger, maar er is ook nog iets van vertrouwen, en dat hou ik bij dit bedrijf.. Ik blijf bij ons...
4.802 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 ... 237 238 239 240 241 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 27,380
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 27,380
Laag 26,940
Volume 135.801
Volume gemiddeld 80.458
Volume gisteren 104.556

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront