PostNL « Terug naar discussie overzicht

Postnl - Oktober 2020

1.506 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... 72 73 74 75 76 » | Laatste
voda
0
Uitgelicht: wind in de rug voor PostNL

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
PostNL
3,067 0,055 1,83 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) PostNL heeft afgelopen week de aandacht naar zich toegetrokken, na een opwaartse bijstelling van de outlook en de bekendmaking van een sale-and-leaseback overeenkomst, waardoor er ook weer zicht is op een dividenduitkering. Het aandeel PostNL sloot vrijdag op 3,07 euro, waardoor er op weekbasis een winst kon worden genoteerd van ruim 17 procent.

Het postbedrijf liet afgelopen week weten dat het sterke operationele resultaat zich doorzette in het derde kwartaal. Als gevolg verwacht PostNL dit jaar een genormaliseerde EBIT te realiseren van minimaal 175 miljoen euro.

De outlookverhoging kwam niet als een verrassing, zo stelde diverse analisten. In augustus sprak PostNL namelijk al de verwachting uit dat het resultaat sterk boven de initieel afgegeven prognose van 110 tot 130 miljoen euro zou uitkomen. Dit leverde toen een analistenconsensus voor 2020 op van 158 miljoen euro.

Volgens analist Nico Inberg van IEX was de sale-and-leaseback overeenkomst een grotere verrassing. Het postbedrijf liet weten vijf sorteercentra te verkopen en vervolgens terug te huren. "PostNL kan hierdoor ineens flink de schulden afbouwen. Bovendien groeit de markt voor logistiek vastgoed enorm en veel partijen willen dergelijke panden graag hebben", aldus Inberg. Ook wordt door de verkoop van het vastgoed de kostenstructuur duidelijker, zo stelde de analist.

Dividend

De sale-and-leaseback overeenkomst levert 150 miljoen euro op. Daardoor ziet PostNL ruimte om weer dividend uit te keren over 2020. Begin 2019 maakte het postbedrijf bekend de betaling van dividend op te schorten vanwege de overname van Sandd. Pas als de schuldratio onder de 2 zou uitkomen, zou PostNL de dividenduitkering weer hervatten.

Dit lijkt nu eerder dan verwacht het geval te zijn, volgens analisten van Bank of America en Jefferies zelfs een jaar eerder dan voorzien. Over de hoogte van het dividend liet PostNL zich niet uit en onder analisten lopen de voorspellingen uiteen maar een consensus samengesteld door ABM Financial News komt uit op 0,175 euro per aandeel.

"Nu PostNL voornemens is weer dividend uit te keren, gaan bepaalde institutionele beleggers ook weer naar het aandeel kijken. De attitude richting PostNL is volledig veranderd. Alles komt nu even toewaaien", aldus Inberg.

Aandeelhouders moeten nog wel akkoord gegeven voor een dividenduitkering tijdens een algemene aandeelhoudersvergadering in april volgend jaar.

Uitdagingen

Het blijft wel de vraag hoe lang het momentum aanhoudt. PostNL waarschuwde afgelopen week zelf al voor de nodige onzekerheid.

"Het zicht op het vierde kwartaal, voor PostNL het belangrijkste kwartaal van het jaar, en op 2021 blijft beperkt en is afhankelijk van eventuele nieuwe coronamaatregelen, een potentieel hoger ziekteverzuim en daarnaast macro-economische ontwikkelingen en het consumentenvertrouwen. Dit kan de bestedingen tijdens de feestdagen, maar ook in 2021, beïnvloeden", aldus PostNL.

Ook is er nog op de onzekerheid over de afloop van de inlijving van Sandd. Enkele maanden geleden vernietigde de rechtbank van Rotterdam nog het besluit om de fusie tussen PostNL en Sandd goed te keuren, omdat het besluit overhaast werd genomen en zonder goede onderbouwing.

De rechtbank erkent dat de fusie mogelijk niet meer ongedaan kan worden gemaakt, maar wil toch dat het ministerie de gemaakte fouten in de vergunningverlening rechttrekt. Daarna zou eventueel alsnog kunnen worden besloten om een vergunning af te geven voor de fusie.

"Voorlopig heeft PostNL de wind eindelijk sterk mee, maar de bedreiging door de Amazons en Alibabas van deze wereld voor de middellange termijn is reëel", waarschuwde IEX.

Die dreiging van nieuwe concurrentie door Big Tech en de onzekerheden rondom Sandd zijn volgens Jefferies ook de reden dat het aandeel PostNL tegen een korting wordt gewaardeerd.

En met de meevaller die PostNL afgelopen week bezorgde, zag ook vakbond FNV ruimte om te pleiten voor een loonsverhoging. Het postbedrijf wil 250 euro per medewerker uitkeren, maar FNV zegt zich "niet af te laten schepen met een coronabonus van 250 euro". De vakbond wil minder flex, een loonsverhoging van 5 procent en afspraken over eerder stoppen met werken, aldus Mariska Exalto, bestuurder FNV Publiek Belang.

Taxaties

De verhoging van de outlook en zicht op dividend, maakten dat analisten hun modellen nog eens van een update voorzagen.

Veel analisten verhoogden hun koersdoel. Uit data van ABM Financial News blijkt een gemiddeld koersdoel van nipt meer dan 3 euro voor het aandeel PostNL.

Analisten van Barclays besloten hun voorkeur voor het Belgische Bpost te verruilen voor PostNL, dat daarmee ook op de kooplijst van de Britse bank kwam, met een koersdoel van 3,60 euro.

Zowel voor Bpost als PostNL zijn de verwachtingen volgens Barclays positief, maar de analisten zijn van mening dat het Nederlandse postbedrijf beter is gepositioneerd om op korte termijn te profiteren van de groei in e-commerce, dankzij de grotere flexibiliteit binnen de sorteercentra en de selectieve aanpak met betrekking tot volumes.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Toekomstbeeld
0
www.iex.nl/Nieuws/ANP-091020-317/ING-...

Kijk de ING eens het voorbeeld geven! 3 jarige CAO en zero erbij.

Flikker op met je 5% zeggen ze daar.

Nou maar hopen dat Herna als commissaris ook eens oplet hoe het spel door bankiers gespeeld wordt.
Toekomstbeeld
0
quote:

Krentenmenten schreef op 10 oktober 2020 08:44:

[...]

Nee, dan was er gewoon GEEN achterlijke lockdown. En nam men de doden op de koop ivm het overeind v d economie.
Was een doordenkertje......niet eens zo'n hele moeilijke dacht ik toen ik hem schreef...... maar zal de volgende keer nog wat makkelijker maken.
Toekomstbeeld
0
quote:

Filou schreef op 10 oktober 2020 07:55:

KBC securities heeft een dossier gestuurd met de 15 aandelen die zouden floppen en toppen bij een 2e Corona golf. PostNL zit in hun top 15 op plaats 1, als ik me niet vergis:

PostNL (ISIN: NL0009739416)
KBC Securities: “Kopen”-advies, koersdoel 2,90 euro
Analist Thomas Couvreur: “Na de uitbraak van de coronapandemie steeg de onlineverkoop enorm, omdat mensen niet bereid waren om naar drukke winkels te gaan, of gewoonweg niet in staat waren om dat te doen, omdat de winkels gesloten bleven.
Zelfs nu de meeste winkels weer open zijn, verwachten we dat de afgelopen kwartalen een blijvende verschuiving in de mentaliteit hebben veroorzaakt, waardoor de onlineverkoop de komende jaren op een hoger niveau zal komen te liggen. Bedrijven hebben zich hieraan aangepast en zijn bezig geweest met het pushen en optimaliseren van hun online verkoopkanalen. Deels omdat ze de tractie in de onlineverkoop aanzienlijk hebben zien toenemen en deels omdat ze zich hebben gerealiseerd dat in een volledige lockdownsituatie het online verkoopkanaal hun enige middel is om inkomsten te genereren.
Door de toenemende angst voor corona of door sluitingen van (bepaalde) winkels door de overheid zal de onlineverkoop verder aantrekken, wat de postzegels sterk ten goede komt. Hoewel we verwachten dat in het derde en vierde kwartaal de pakjesactiviteiten het veel beter zullen doen dan in de voorgaande jaren, kan een verslechterende Covid-situatie dat nog een duwtje in de rug geven.
Hoewel deze redenering ook voor bpost geldt, hebben we ervoor gekozen om PostNL naar voren te schuiven. Gezien de onlangs bevestigde (en verhoogde) doelstellingen van PostNL, de iets grilligere volume- en P&L-bewegingen van bpost en het Amerikaanse onderzoek naar de CEO van bpost, achten wij een “safe haven”- statuut voor PostNL geschikter

En dan slechts 2,90 euro afgeven........ op ik het moment dat ze al 2,9xx noteerden.

Woorden en geen daden bij KBC.
gpjf
0
Uitgelicht: wind in de rug voor PostNL

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
PostNL
3,067 0,055 1,83 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) PostNL heeft afgelopen week de aandacht naar zich toegetrokken, na een opwaartse bijstelling van de outlook en de bekendmaking van een sale-and-leaseback overeenkomst, waardoor er ook weer zicht is op een dividenduitkering. Het aandeel PostNL sloot vrijdag op 3,07 euro, waardoor er op weekbasis een winst kon worden genoteerd van ruim 17 procent.

Quote

Tsja en dan komen er analisten met adviezen van 3 euro of nog iets minder. Ook nog eens onderstrepen de opmerking van Verhagen dat er nog enige onzekerheid is , gemaakt vanuit voorzichtigheid en de vergunningskwestie. Allemaal om nog eens te zorgen voor enige volatiliteit in het het aandeel. Ik lach me werkelijk rot over die doorzichtigheid. De cijfers van Q 3 en de outlook voor Q 4 zullen helemaal top zijn. Ik laat mijn voorzichtigheid varen en denk dat eind van het jaar een koers tussen de 3,50 en 3,75 er zonder meer in zit. Natuurlijk ik ben in the winning mood maar houd nog wat achter de hand want laten we eerlijk zijn , 2021 zou het jaar van oogsten worden, dus niet alleen is de omzet gigantisch gestegen hetgeen ook na Corona structureel hoger zal liggen, maar ook de efficiencyslag zal in de kosten nog meer tot uitdrukking komen. Daar nog eens bijtellend tarifverhogingen die er komen, rumours over overname ( zie Kpn en dat is dan bij Post.nl toch iets serieuzer) , dividendcijfers enz zullen de koers in mijn ogen zonder twijfel volgend jaar door de 4 euro jagen.

[verwijderd]
1
Mooie toekomst voor PostNL, en dan nu maar 6x ebitda als waardering...

Ik zie de ebitda obv e-commerce en de startende sandd synergie in 2021 de komende jaren groeien naar 385mln (225mln ebit). De multiple kan eenvoudig naar 7,5x (dhl doet nu al >8x).

Dan zijn de koersen van ~5 euro met 25cent dividend heel modaal.
analyse_A3CD
0
Zonder twijfel gaan we op termijn weer richting 4,70 met of zonder die flikkers van het FNV. Laten ze DPD, DHL en al die andere buitenlandse partijen maar bestoken, want die betalen aardig wat minder dan PostNl. Maar ja, daar krijgt men geen poot aan de grond. Ook bij Sandd wilde men destijds niks van doen hebben met deze flapbond, terwijl ook daar van alles mis was en niemand -ook de overheid niet- wat deed!
Krentenmenten
0
Grappig die multipuls. Halfjaar geleden nog een hoop gekerm.... Nu Shell.... het is een kans om laag in te stappen.... fossiele brandstof hebben we nog lang nodig, ook voor het ontwikkelen van de alternatieven... succes!!
junior192
0
If you pay peanuts, you get monkeys.
Is gewoon waarheid, geef de hardwerkende
Bezorgers gewoon 3% erbij en iedereen is weer blij
En je hebt weer gemotiveerde mensen.
gpjf
0
Zo kan je wel aan de gang blijven en loopt volgens jou in het hele land monkeys . Kosten en schulden eerst weer in controll krijgen en het bedrijf aantrekkelijk maken voor ALLE stakeholders
SAHR-0310
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 10 oktober 2020 11:23:

www.iex.nl/Nieuws/ANP-091020-317/ING-...

Kijk de ING eens het voorbeeld geven! 3 jarige CAO en zero erbij.

Flikker op met je 5% zeggen ze daar.

Nou maar hopen dat Herna als commissaris ook eens oplet hoe het spel door bankiers gespeeld wordt.
ING denkt 'nog even snel over lijken gaan'.
Svenjaf
1
Toen het slecht ging binnen het bedrijf hebben ze ook geen loon ingeleverd. Vind het van vakbonden altijd een beetje lafjes om zodra het iets beter gaat gelijk met looneisen te komen.
pakket
0
Wat dacht je wat de top krijgt toegeschoven...Als je als werknemer binnenkomt verdien je een tientje meer als een uitkering. Een bezorger heeft hooguit 15 uur. Met de herfst kun je beter thuis zitten. Als je niks weet kun je beter niks zeggen...
[verwijderd]
1
quote:

pakket schreef op 10 oktober 2020 20:54:

Wat dacht je wat de top krijgt toegeschoven...Als je als werknemer binnenkomt verdien je een tientje meer als een uitkering. Een bezorger heeft hooguit 15 uur. Met de herfst kun je beter thuis zitten. Als je niks weet kun je beter niks zeggen...
Dus de toppertjes krijgen te veel en de uitkeringen zijn te hoog.

Doe daar dan iets aan ipv het gat proberen te dichten naar de top en vergroten tov de uitkeringen terwijl dit alleen maar weer hogere uitkeringen en hogere top salarissen uitlokt alsof er een vaste sleutel op staat om deze uit te rekenen.

Ga daar dan tegenaan schoppen.

En kijk dan gelijk ook naar de gevolgen tov de concurrentie en ga er anders voor zorgen dat ze bij de concurrentie ook meer gaan betalen omdat je anders op langere termijn de werknemers van postnl hun ontslag bezorgt.

Ow nee, daar krijgt de FNV geen tientje van dus wat maakt hun dat uit.

Kortzichtigheid en alles ingegeven door eigen belang.
Hopeloos die vakbonden.

Meer eisen omdat het zo goed gaat..
Lever dan ook in als het slechter gaat.

Nee dat natuurlijk niet tenzij de toko anders helemaal kapot gaat, tot die tijd meer meer meer en het liefst onredelijk veel en eerder stoppen met werken en extra vakantie dagen en 17de maand en tertiaire voorwaarden en nog.meer.... ja joh zorg er gewoon gelijk voor dat ze een uitkering krijgen, gewoon vangen zonder te werken.

De meesten menen toch dat pakketbezorger lekker buitenlucht baantje is, beetje rondrijden en er nog voor betaald krijgen.

Ow shit er moet gewerkt worden, shit heb ik daarvoor mijn vorige baan vaarwel gezegd...

Waar is gewoon marktwerking gebleven.
Je tekent een contract met arbeidsvoorwaarden.
Houd de werkgever er zich niet aan heb je een arbeidsdispuut.
Houd de werknemer er zich niet aan dan kan deze ontslagen worden.
Ben je niet tevreden dan neem je ontslag en zoek je die amdere baan die o zoveel beter is.

Daarbij hoort ook dat je vind dat je te weinig betaald krijgt.

Als niemand anders het wil doen voor dat geld dan zal PostNL wel meer.moeten gaan betalen want anders hebben ze geen mensen.

Wat de vakbonden doen is gewoon chantage... zoveel meer anders leggen we georganiseerd de tent plat....
pakket
0
Tegen zoveel "straatpraat" kan ik niet op..

Het aandeel lijd er gelukkig niet onder..

De Toppertjes lopen op straat trouwens..
leek2018
0
De verkoop van vastgoed is dat nu een positief of negatief signaal? Je kan het namelijk zowel positief als negatief uitleggen. Verwacht je een behoorlijke groei dan lijkt het mij niet verstandig tenzij je verwacht dat door Corona bij andere bedrijfstakken veel ruimte vrij komt.
Svenjaf
0
quote:

R0ME0 schreef op 10 oktober 2020 23:38:

[...]

Dus de toppertjes krijgen te veel en de uitkeringen zijn te hoog.

Doe daar dan iets aan ipv het gat proberen te dichten naar de top en vergroten tov de uitkeringen terwijl dit alleen maar weer hogere uitkeringen en hogere top salarissen uitlokt alsof er een vaste sleutel op staat om deze uit te rekenen.

Ga daar dan tegenaan schoppen.

En kijk dan gelijk ook naar de gevolgen tov de concurrentie en ga er anders voor zorgen dat ze bij de concurrentie ook meer gaan betalen omdat je anders op langere termijn de werknemers van postnl hun ontslag bezorgt.

Ow nee, daar krijgt de FNV geen tientje van dus wat maakt hun dat uit.

Kortzichtigheid en alles ingegeven door eigen belang.
Hopeloos die vakbonden.

Meer eisen omdat het zo goed gaat..
Lever dan ook in als het slechter gaat.

Nee dat natuurlijk niet tenzij de toko anders helemaal kapot gaat, tot die tijd meer meer meer en het liefst onredelijk veel en eerder stoppen met werken en extra vakantie dagen en 17de maand en tertiaire voorwaarden en nog.meer.... ja joh zorg er gewoon gelijk voor dat ze een uitkering krijgen, gewoon vangen zonder te werken.

De meesten menen toch dat pakketbezorger lekker buitenlucht baantje is, beetje rondrijden en er nog voor betaald krijgen.

Ow shit er moet gewerkt worden, shit heb ik daarvoor mijn vorige baan vaarwel gezegd...

Waar is gewoon marktwerking gebleven.
Je tekent een contract met arbeidsvoorwaarden.
Houd de werkgever er zich niet aan heb je een arbeidsdispuut.
Houd de werknemer er zich niet aan dan kan deze ontslagen worden.
Ben je niet tevreden dan neem je ontslag en zoek je die amdere baan die o zoveel beter is.

Daarbij hoort ook dat je vind dat je te weinig betaald krijgt.

Als niemand anders het wil doen voor dat geld dan zal PostNL wel meer.moeten gaan betalen want anders hebben ze geen mensen.

Wat de vakbonden doen is gewoon chantage... zoveel meer anders leggen we georganiseerd de tent plat....
pakket
1
Zo te zien aan de koers reactie deze week is het een positief signaal. Deze week heel Nederland op slot. Wat was het ook al weer. 12 september stond de koers op 2,70. 170 % in een half jaar. Over een half jaar weer 170% erbij staan we op 12 maart volgend jaar op 7,29 euro. 12 September 2021 , weer een half jaar erbij en 170% meer is 19,68 euro .
pakket
0
Ja jong ,kopiëren kan iedereen wel, . Nadenken niet...Schijnt hier nogal populair te zijn op dit forum. Berichten kopiëren . Met andere woorden , gedrag kopiëren.. Denkers zijn er niet zoveel...
recital
0
’Een op drie Nederlanders overweegt stemmen per post’

DEN HAAG - Als in maart per post kan worden gestemd, overweegt een derde van de mensen die willen stemmen om van deze optie gebruik te maken. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond. Het kabinet onderzoekt de mogelijkheid om bij de Tweede Kamerverkiezingen volgend jaar per post te stemmen, vanwege het coronavirus.
www.telegraaf.nl/nieuws/643850224/een...
1.506 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... 72 73 74 75 76 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 17:35
Koers 1,204
Verschil -0,029 (-2,35%)
Hoog 1,239
Laag 1,195
Volume 1.803.919
Volume gemiddeld 2.175.390
Volume gisteren 1.157.272

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront