Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

TRUMP

luchtschip
0


The Trump campaign is now attacking Biden for...not contracting coronavirus.

“He has experience — now — fighting the coronavirus as an individual. Those firsthand experiences, Joe Biden, he doesn’t have those."

video 1:09 minuut
twitter.com/charles_gaba/status/13131...
luchtschip
0


Weinstein now stands accused of raping and sexually assaulting five women in L.A. County from 2004 to 2013.

twitter.com/RFaughnder/status/1312094...

Harvey Weinstein faces six more sexual assault charges in L.A.

Los Angeles County prosecutors on Friday charged disgraced Hollywood mogul Harvey Weinstein with six additional sexual assault counts involving two more alleged victims.

Weinstein, already serving time in a New York prison following his conviction in that state, now stands accused of raping and sexually assaulting five women in L.A. County from 2004 to 2013.

Prosecutors added three felony counts each of forcible rape and forcible oral copulation. Weinstein now faces four counts each of forcible rape and forcible oral copulation, two counts of sexual battery by restraint and one count of sexual penetration by use of force, involving five women for alleged crimes from 2004 to 2013.

www.latimes.com/california/story/2020...
MartijnN1932
0
quote:

luchtschip schreef op 6 oktober 2020 14:48:

The Trump campaign is now attacking Biden for...not contracting coronavirus.

“He has experience — now — fighting the coronavirus as an individual. Those firsthand experiences, Joe Biden, he doesn’t have those."

video 1:09 minuut
twitter.com/charles_gaba/status/13131...
Oh My god,

'The president has been fighting the virus as thoughly as only Donald Trump can"

I zou zo graag in de uitzending hebben gezeten en keihard willen roepen.

YES you are correct because only HE and few others have the MEANS in money and power to force people to treat them with all medication necessary.

Whilst almost all of the working, actual taxpaying Americans do not have the money to stay in the hospital for four hours..
voda
0
Experts over campagnestrategie Trump: 'Hij neemt een groot risico'

RTL Nieuws 58 min geleden

Trump na terugkomst uit het ziekenhuis.© AFP Trump na terugkomst uit het ziekenhuis.
Met zijn tweets en strak geregisseerde video's probeert Donald Trump een positieve draai te geven aan zijn coronabesmetting. De Amerikaanse president wil zich duidelijk presenteren als een sterke leider die het virus heeft overwonnen, zeggen Nederlandse campagnestrategen. "Maar daarmee neemt hij ook een groot risico."

"Trump wil geen verliezer zijn. Dat pas niet bij zijn persoonlijkheid. Alles straalt uit: 'Ik ben een winnaar'", zegt Bianca Pander, Amerikanist en directeur van campagnebureau BKB. "Niet voor niks verliet hij rond 18:30 uur het ziekenhuis, het tijdstip dat alle nieuwskanalen hun avondbulletins uitzenden."

Alle zeilen bijzetten
Intussen stellen zijn artsen dat het gevaar nog niet volledig is geweken. De president kreeg de afgelopen dagen zware medicijnen toegediend en lijkt in de video kortademig te zijn. Trump moet dan ook alle zeilen bijzetten om overtuigend over te komen, meent Jurjen van den Bergh, oud-spindoctor bij GroenLinks en nu eigenaar van campagnebureau De Goede Zaak.

"De besmetting kwam op een zeer slecht moment. Vier weken voor de verkiezingen wil Trump vooral kracht uitstralen. Hij schotelt de kiezer een Amerika voor van wetten en regelgeving, tegenover de zogenaamde chaos en rellen van de Democraten. Maar wie besmet is met Covid-19, lijkt zwak."

Pander vult aan: "Zijn belangrijkste aanval op Joe Biden is dat het een seniele oude man is. Dan wil je zelf absoluut niet zwak overkomen."

Succesvol bij vaste achterban
Dat begrijpt Trump maar al te goed, meent Jurjen van den Bergh, en dus haalt hij alles uit de kast. "Met de tour langs zijn aanhangers voor het ziekenhuis, de foto's dat hij werkt in het ziekenhuis, en als slotstuk de Hollywood-productie van zijn vertrek, met de oproep: wees niet bang voor het virus. Daar hebben strategen echt over nagedacht."

"Met zijn boodschap zal hij zijn vaste achterban zeker bereiken. Veel van hen vinden corona sowieso onzin", zegt Kirsten Verdel, die in 2008 werkte voor het landelijke campagneteam van Barack Obama. Maar de president neemt ook een risico, vindt ze. "Ik denk dat de groep kiezers die corona wél serieus neemt, een stuk groter is. Uit een peiling eerder deze week blijkt dat tweederde van de Amerikanen Trump’s handelen inzake zijn besmetting onverantwoordelijk vindt. Dat is echt uitzonderlijk. Over vrijwel alle andere onderwerpen is het land min of meer 50-50 verdeeld."

Klap in het gezicht
"Daarnaast zijn er 210.000 Amerikanen aan het virus overleden", zegt Bianca Pander. "Dat zijn niet alleen maar zwakke mensen geweest. Zijn opmerking dat je je leven niet door het virus moet laten domineren is een klap in het gezicht van alle nabestaanden. En wat als Trump toch zieker blijkt dan gedacht, dan komt dit verhaal als een boemerang terug."

Bianca Pander zou Trump dan ook een andere strategie hebben geadviseerd. "Ik had dit moment aangegrepen om een andere toon aan te slaan. Door te zeggen: 'Ik ben heel erg ziek geworden en weet nu hoe erg het is. We gaan nu het virus bestrijden door afstand te houden en maskers te dragen. Dat had gekund. Daarmee had hij een bredere groep kiezers voor zich kunnen winnen."

Zwevende kiezer
Want juist die twijfelende kiezer is cruciaal. "Dat is de grote vraag. Gaat de zwevende kiezer stemmen en zo ja, op wie? In de peilingen staat Trump er slecht voor, maar we hebben vier jaar geleden gezien dat die peilingen er naast kunnen zitten", zegt Jurjen van den Bergh. Corona zal heel bepalend zijn, zegt Verdel. "Ik denk dat de peilingen dit keer echt anders zijn. De twijfelaars zitten in het midden, die zijn gematigd. Die bereik je niet meer op Trump’s manier. Die zullen denken: het gevaar van het coronavirus kun je niet wegwuiven, dit is niet mijn ervaring met het virus."

De Britse premier Boris Johnson sloeg na zijn besmetting wel een andere toon aan, merkte Jurjen van den Bergh. "Die ging echt uit een ander vaatje tappen en openlijk zijn standpunt veranderen. Dat doet Trump doorgaans niet, zeker niet op basis van argumenten en zeker niet vier weken voor de verkiezingen."

Medelijden
Jurjen van den Bergh begrijpt daarom ook Trump zijn strategie. "Dit is de enige route voor Trump. Ook inspelen op medelijden had niet gewerkt. Dat wijkt zo veel af van zijn imago. Wel zou ik hem adviseren om zo snel mogelijk weer te focussen op zijn oude verhaal. Dat van law and order, waar hij eerder succes mee had."

En een advies voor Biden nu Trump alweer dagen het nieuws domineert? De uitdager zit inderdaad in een lastige positie, zeggen de drie campagnestrategen. "Biden heeft moeite om te agenderen. Hij wordt gedwongen om te reageren op het nieuws van Trump. Daardoor kan hij niet focussen op zijn boodschap," zegt Van den Bergh.

Het coronavirus zal het debat de komende tijd nog domineren, vermoedt Pander. "Zeker nu er onder het personeel van het Witte Huis nog altijd besmettingen plaatsvinden. Ook is er volgende week weer een debat, en het is de vraag of Trump fit genoeg is. Dit is een grillige ziekte. Hij zou het wel willen, maar Trump is er nog niet van af."
closer
0
Er is grote kans dat (als hij echt besmet is) Trump net als Boris Johnson iets te vroeg juicht over zijn herstel. Senator Thom Tillis volgt dat voorbeeld.

Sen. Tillis, who tested positive for the coronavirus, says he hopes to cast committee vote for Trump court nominee next week

Sen. Thom Tillis (R-N.C.), who announced Friday that he had tested positive for the coronavirus, said in a television interview Tuesday that he hopes to return to Washington by the end of next week to participate in a committee vote on the confirmation of Trump’s nominee to the Supreme Court, Judge Amy Coney Barrett.

Tillis, who has been locked in a tough reelection fight, said he experienced only minor symptoms over the weekend and is “ready to get back to work.”

He is one of two Senate Judiciary Committee members who have tested positive for the coronavirus as Republicans angle to confirm Barrett before Election Day.

Tillis said he expects to participate virtually in Barrett’s confirmation hearing next week and hopes to be given the go-ahead by his physician to return to Washington for the committee vote late in the week.

“I’m on path for being able to be cleared,” Tillis said.

www.washingtonpost.com/elections/2020...
luchtschip
0


Early voting in Ohio is begonnen

een impressie

People are lined up to vote in Ohio, the state no Republican President has ever won without.

And trump pulled his ads there.

Mark Kovac, een stemmer :

By my count, we're at 209 in line. Wrapped way around the building.

pbs.twimg.com/media/EjpGqiAXgAE-E3Z?f...

twitter.com/mmpadellan/status/1313477...

8 am. Lebanon Ohio
pbs.twimg.com/media/EjppkJOXkAMQk2y?f...

2de tweet :
twitter.com/MonicaFitz1/status/131347...

in Ohio :
Wait time for strongly Democratic districts: 5 hours.

Wait time for strongly Republican districts: 2 minutes

2de tweet :
twitter.com/terabytnet/status/1313479...

Grab him by the Ballot :
pbs.twimg.com/media/EjprLEwWAAED2gb?f...

ff_relativeren
0
Donald Trump denkt dat hij (?vanaf?) nu immuun is voor het Corona-virus :

"As he still tries to fight off the infection, Trump claimed he might be “immune” to the disease."

Bron : www.cnbc.com/2020/10/06/2020-election... .

Al Kipone
0
Facebook has removed President Trump's post where he falsely claimed that Covid-19 is less deadly than the flu.
gnocchi.
0
hillreporter.com/trump-advice-dont-be...

Trump Advies "Wees niet bang voor COVID" Heeft Pandemische overlevenden Livid

DOOR Timothy Evans 6 oktober 2020

De coronavirus geïnfecteerde Donald Trump's maandagmiddag tweet adviseren het publiek "wees niet bang voor Covid. Laat het je leven niet domineren" gaat niet goed over met pandemische overlevenden.

Ik zal het grote Walter Reed Medisch Centrum verlaten vandaag om 18:30 gevoel echt goed! Wees niet bang voor Covid. Laat het je leven niet domineren. We hebben onder de Regering-Trump een aantal echt grote drugs & kennis ontwikkeld. Ik voel me beter dan 20 jaar geleden!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 5 oktober 2020

Scott Sedlacek, een 64-jarige die hersteld na het oplopen van COVID-19 in maart, is nog steeds getraumatiseerd door zijn gevecht met de ziekte. Sedlacek vertelde The Associated Press dat toen hij trumps advies van Tweet en video op maandag hoorde om niet bang te zijn voor de ziekte - evenals het aandringen van de president om in een colonne buiten Walter Reed Medical Center te rijden en terug te keren naar het Witte Huis terwijl hij nog besmettelijk was - hij woedend was.

"Ik ben zo blij dat hij lijkt goed te doen, dat hij artsen die hem experimentele medicijnen die niet beschikbaar zijn voor de massa heeft," zei Sedlacek. "Voor de rest van ons, die proberen om onszelf te beschermen, dat gedrag is een schande."

Marc Papaj verloor zijn moeder, grootmoeder en tante aan COVID-19. De Seneca Nation lid die woont in Orchard Park, NY, vindt het moeilijk om het advies van de president niet te laten het virus "domineren je leven."

"Het verlies van mijn liefste familieleden zal mijn leven voor altijd domineren in alle opzichten voor al mijn dagen," zei Papaj, eraan toevoegend dit over Trump: "Hij geeft niet om een van ons - hij voelt zich goed."

Candy Boyd, eigenaar van Boyd Funeral Home in Los Angeles, die vele zwarte families bedient, zei dat Trumps opmerkingen ergerlijk waren en een "voorbeeld van hem die niet in werkelijkheid leeft.". Terwijl het uitvaartcentrum ontvangt minder virus slachtoffers nu dan in het voorjaar, toen het was meerdere per dag, mensen blijven sterven, zei ze.

"We hebben mensen sterven en dit is een grap voor hem," zei Boyd. "Dat neem ik niet licht op. Dit is triest. Dit is absurd."

Mia Farrow had deze beknopte reactie:

Elke stoel vertegenwoordigt 10 mensen die stierven aan covid. "Wees niet bang voor Covid" pic.twitter.com/BnL7OozCI2

— Mia Farrow (@MiaFarrow) 6 oktober 2020
gnocchi.
0
Twitter heeft zojuist Trumps valse tweet gecensureerd die Covid-19 bagatelliseert en zegt dat het "schadelijke informatie" verspreidt.
gnocchi.
0
Riverside megakerk pastor die woonde Witte Huis evenement contracten Covid-19
Door CARLA MARINUCCI 10/05/2020 04:55 EDT Bijgewerkt 10/06/2020 11:54 AM EDT

OAKLAND, Californië - De evangelische pastor van een high-profile Californische megakerk met banden met president Trump kondigde maandag aan dat hij onder degenen die hebben gecontracteerd Covid-19 na de recente Witte Huis evenement voor het Hooggerechtshof genomineerde Amy Coney Barrett.

Pastor Greg Laurie van Riverside's Harvest Christian Fellowship bevestigd op zijn Facebook-pagina dat hij positief getest voor het virus in het weekend.

Een week eerder woonde hij de Gebedsmars van 26 september op de National Mall bij met vicepresident Mike Pence en evangelist Franklin Graham. Laurie was ook bij de hand voor het Witte Huis Rose Garden ceremonie voor de nominatie van Barrett.

Naast president Donald Trump en First Lady Melania Trump, een groot aantal andere Witte Huis en het Congres ambtenaren die woonden Witte Huis evenementen voor Barrett hebben ook positief getest op het coronavirus. Zij omvatten Utah Senator Mike Lee, Trump adviseur Kellyanne Conway, voormalig gouverneur van New Jersey Chris Christie en perssecretaris Kayleigh McEneny.

Laurie's positieve diagnose werd voor het eerst gemeld door New York Magazine.

Dekking van de gebeurtenissen tonen veel van de aanwezigen, waaronder Laurie, werden ontmaskerd, schudde handen en volgde niet de sociale distantiëring richtlijnen.

"Het begon met wat vermoeidheid die ik voelde ... Ik heb het goed gedaan eigenlijk. Ik ben eigenlijk in quarantaine ... we kunnen zoiets niet politiseren", liet hij via Facebook weten. "Als de president van de Verenigde Staten kan krijgen, natuurlijk iedereen kan krijgen."

Laurie, een inwoner van Newport Beach, is senior pastor van een aantal grootschalige evangelische kerken in Californië - de Harvest Christian Fellowship in Riverside; Harvest Corona in Corona; Oogst Woodcrest in Riverside; Harvest Orange County in Irvine; en Harvest at Kumulani in Kapalua, Hawaii.

In 2017 koos president Trump Laurie als een van de verschillende evangelische kerkleiders om de Nationale Gebedsdienst in de Nationale Kathedraal van Washington te leiden na de presidentiële inauguratie. Eerder dit jaar kondigde Trump via Twitter aan dat hij van plan was om de Palm Sunday-diensten van de megakerk online te bekijken.

www.politico.com/states/california/st...

Opentop
0
Trump is er trots op dat onder zijn gezag de medische wereld zo snel een antwoord weet te vinden op het corona virus. Nu is het makkelijk om te zeggen, kijk naar China daar is het bijna weg. De methode is isolatie bron en kontakt onderzoek. Dat kan in China dat kan niet in de USA.
Logisch dat die manier niet toepasbaar is .
Dan zegt hij het vaccin komt eraan , ik denk begin November is het er. Dat zullen we zien.
Dan zegt die Therapeutics die we nu hebben zijn zo goed.
Hij lijkt daar de eer voor te willen krijgen.
Maar wat zijn die therapeutics dan ? dat Remdevisir bestond toch al ? Die cocktail met Vit D , Zink en Steroides , die bestond toch ook al ?
Een lab gemaakt middel dat de weerstand zou verhogen , is dat nieuw ? Dat is iets wat we hier doen met anti-bodies van covid patienten toch ?

Welk therapeutics is er eigenlijk nieuw sinds corona uitbrak?

Mijn Vriend
0
quote:

luchtschip schreef op 6 oktober 2020 09:40:

White House has completely cut CDC (Centre of Disease Control) out of any contact tracing of the SCOTUSNomination rose garden event. WH has decided not to trace contacts of guests & staff members of the Amy Coney Barrett event even though 8 attendees have tested COVID19 positive

twitter.com/DrEricDing/status/1313236...

www.nytimes.com/2020/10/05/health/con...
Daarom bestaat nog steeds de kans dat ze met een toneelstukje bezig zijn. Is er al eentje van het gezelschap goed ziek en op de intensive care?
Al Kipone
0
er zijn er 210000 dood, dus een toneelstukje opvoeren lijkt me niet direkt de beste strategie om de verkiezingen mee te winnen.

Het is nogal een groot opgezette productie, en dat zie ik de trumpos niet voor elkaar krijgen. Die hebben al moeite om met z'n tweeen in gelijke pas te lopen, in dezelde richting voor meer dan 5 minuten.
gnocchi.
0
Trump is terug in het Witte Huis - Personeel, geheime dienst en verslaggevers zijn doodsbang

DOOR Timothy Evans 6 oktober 2020

Toen met het coronavirus geïnfecteerde Donald Trump uitvoerde wat Jim Acosta van CNN zijn 'Covita'-moment noemde en zijn gezichtsmasker afzette bij zijn terugkeer naar het Witte Huis maandagavond, veroorzaakte dat waarschijnlijk een huiveringwekkende huivering bij degenen die het uitvoerende landhuis moeten delen met hem.

Bewakers, bodes, keukenpersoneel, agenten van de geheime dienst en verslaggevers van het Witte Huis zijn tijdens de pandemie elke dag opgedoken op een werkplek die een hotspot voor het coronavirus is geworden. Maar nu Trump zich weer bij first lady Melania Trump heeft gevoegd, die ook positief testte, in de residentie, is er hernieuwde bezorgdheid onder het personeel van ongeveer 100 mensen - waaronder huishoudsters, koks, bloemisten, tuinmannen en vijf of zes butlers - die het meest met elkaar omgaan. nauw met het eerste gezin.

De stemming in het Witte Huis wordt omschreven als somber. Stafmedewerkers zijn bang dat ze misschien zijn blootgesteld aan het virus terwijl ze de realiteit onder ogen zien dat hun werkplek, die ooit een zeepbel van veiligheid leek, allesbehalve is.

Kate Andersen Brower, auteur van 'The Residence: Inside the Private World of the White House', zei: 'De butlers voelen zich altijd beschermend over het eerste gezin, maar er is alleen bezorgdheid over de vraag of het personeel ziek zou worden.'

Veel van de stafmedewerkers van het Witte Huis zijn zwarte of Latino - demografische groepen die tijdens de pandemie vaker zijn geïnfecteerd en gestorven.

De angst om het virus op te lopen is ook groot onder de agenten van de geheime dienst. Verscheidene die met The Associated Press spraken, uitten hun bezorgdheid over de arrogante houding die het Witte Huis heeft ingenomen als het gaat om maskers en afstand nemen. Collega's, zeiden ze, zijn boos, maar hebben het gevoel dat ze weinig kunnen doen. Ze vertelden de AP dat er een "verschil is tussen het onder ogen zien van bedreigingen van buitenaf waarvoor ze hebben getraind - een pistool, een bom of een biologisch gevaar - en extra risico lopen vanwege gedrag dat ze soms als roekeloos typeerden."

Onder de verslaggevers van het Witte Huis groeide de bezorgdheid maandag exponentieel met het nieuws dat perssecretaris Kayleigh McEnany en twee van haar plaatsvervangers positief waren getest op COVID-19. Drie verslaggevers zijn de afgelopen dagen positief getest.

Dit is van een AP-bericht van wat het omschreef als een "spookstad" West Wing:

"Na de aankondiging van McEnany maandag, bracht Fox News-chef White House-correspondent John Roberts een deel van zijn middag door met wachten buiten een spoedeisende hulpcentrum voor zijn eigen test. Hij had afgelopen donderdag de briefing van McEnany bijgewoond. Ze droeg geen masker, en evenmin een van haar assistenten die later positief testten, en Roberts zat naast hen beiden. Hij testte negatief.

(Foto door Win McNamee / Getty Images)

“Hij noemde het een ongemak, maar sterkere emoties verspreidden zich. April Ryan, correspondent van American Urban Radio Networks, zei dat ze het irritant vond dat Trump en zijn team de gezondheid van haar collega's op het spel hadden gezet. Kaitlan Collins van CNN zei dat het op zijn best ‘onverantwoordelijk’ was.

"’ Het is frustrerend, "zei Jonathan Karl, correspondent van ABC News White House. ‘Eerlijk gezegd maakt het je boos.’

Dinsdagochtend werd bevestigd dat een militaire assistent die regelmatig nauw contact heeft met Trump, dit weekend positief testte op het virus. Dat brengt op zeker 15 het aantal mensen dat verbonden is met het Witte Huis en het coronavirus heeft opgelopen.

hillreporter.com/trumps-back-in-the-w...
gnocchi.
0
Als ik het nu allemaal zo leest om Amy Coney Barrett zo snel mogelijk en kost wat kost in tewijden, krijg ik het idee dat de GOP er 100% van uit gaat dat Amy Coney Barrett altijd de kant van de GOP zal kiezen. Ook als evt de GOP en REP met alles weg gestemd worden. Maar voor het zelfde geld doet ze haar werk eerlijk volgens de eed aflegging.
Al Kipone
0
Joint Chiefs told to quarantine after Vice Commandant of Coast Guard tests positive for COVID-19. Admiral Charles Ray was at WH day after Coney Barrett ceremony. Began feeling unwell Fri. Tested positive yesterday. Joint Chiefs all test negative today.
70.755 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2175 2176 2177 2178 2179 2180 2181 2182 2183 2184 2185 ... 3534 3535 3536 3537 3538 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
870,27  -3,75  -0,43%  17:53
 Germany40^ 17.880,00 -1,15%
 BEL 20 3.857,94 -0,67%
 Europe50^ 4.932,27 -1,15%
 US30^ 37.822,31 -1,38%
 Nasd100^ 17.241,91 -1,61%
 US500^ 5.007,21 -1,28%
 Japan225^ 37.395,14 -1,59%
 Gold spot 2.330,93 +0,64%
 EUR/USD 1,0719 +0,20%
 WTI 82,45 -0,54%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,85%
RENEWI +4,68%
B&S Group SA +2,85%
Flow Traders +2,26%
Fugro +2,09%

Dalers

ADYEN NV -18,43%
VIVORYON THER... -8,38%
WDP -4,93%
Alfen N.V. -4,39%
CM.COM -3,66%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront