ING Groep « Terug naar discussie overzicht

ING's verdwijntruc

10 Posts
[verwijderd]
0
Even wat anders. Wellicht dat sommige forumleden ook een stukje vermogen laten beheren door de ING. Die hebben even deze zomer de grote verdwijntruc uitgehaald. Ze beheerden de privévermogens door voor de klanten een portefeuille te kopen bestaande vooral uit obligatie- en aandelenfondsen. Zo'n 30 verschillende fondsen. Daar was je dus rechtstreeks eigenaar van. Dus een broker die voor jou naar eigen inzicht ook transacties deed. Gaat de broker failliet, maakt dat niet uit, want je blijft eigenaar van de verschillende fondsparticipaties.
Maar ING dacht, we kunnen weer wat verdienen en die klanten blijven toch wel.
Dus ze richten een eigen beleggingsfonds op, dat belegde in verschillende fondsen, op en in plaats van je 30 verschillende fondsparticipaties kreeg je slechts 1 participatie, nl in hun door hun zelf opgericht ING fonds.
Dus weg risicospreiding, geen dertig verschillende fondsen, maar 1 fonds! En gewoon zonder specifieke toestemming van de klanten, maar wel vooraf in een vaag commercieel verhaal met de klanten gecommuniceerd.
De grote verdwijntruc van ING
En wat zeggen ze zelf hierover:
Als ING failliet gaat, wordt het fonds niet geraakt. En met het fonds kan niets gebeuren want alle eigendommen van het fonds zijn bij verschillende banken als bv de Deutsche Bank (nb. de meest malafide en zieke bank van Europa, voormalig huisbankier van Trump) ondergebracht.
Maar gaat het ING-fonds failliet, ben je je beheerd vermogen geheel kwijt kun je niet bij ING zelf aankloppen (die staan er immers juridisch los van).
Ik overweeg nu om op te zeggen, maar ben benieuwd naar eventuele reacties van forumleden die in hetzelfde gevaarlijke schuitje zitten.
Leefloon
0
Wat was de reactie van ING? Je lijkt anders namelijk weleens te doen aan de sport jumping to conclusions, in elk geval ten opzichte van de vorige situatie.
[verwijderd]
0
Dat ze geen expliciete toestemming nodig hadden en dat ik kon opzeggen als ik het er niet mee eens was. Helaas valt niet per mail met ING te communiceren, enkel per chat of telefoon. Je komt dus niet in contact met de juridische afdeling, enkel met een callcentrum-medewerker.
sjaakkio
0
Ik weet niet of dat hetzelfde is, maar ik heb in de jaren 90 een pensioenbeleggingspolis afgesloten bij abnamro. Ik ben de naam van dat fonds kwijt, want ik hem afgekocht in 2017. Ik kon vanteviren opgeven hoeveel risico ik wilde nemen, heb gekozen voor 30% aandelen, 30% obligaties en 40% onroerend goed. Heb er bijna 25 jaar niks meegedaan, alleen participaties als dividend werd bijgeschreven, maar dat ding is gulden/ euro meegerekend zo"n 20 keer ' over de kop' gegaan. Met andere woorden een prima belegging voor mij.
Leefloon
0
quote:

alrob schreef op 1 oktober 2020 15:45:

Dat ze geen expliciete toestemming nodig hadden en dat ik kon opzeggen als ik het er niet mee eens was.
Dat ging dus niet over de vraag, en voor de vraag hoef geen juridische medewerker te spreken. Ik neem aan dat zo'n droevig callcentrum (of fysieke vestiging) je uiteindelijk verbindt met een eenvoudige productdeskundige, die op de hoogte zal zijn van wat waar wordt ondergebracht. Bijvoorbeeld bij Deutsche, maar misschien niet bij een onderdeel van Deutsche dat onder een faillissement van de gammele Deutsche valt. Voor een productdeskundige, bijvoorbeeld een beleggingsadviseur van ING, is het een eenvoudige kwestie hoe het zit met de verder volkomen terechte vraagstukken.

Dit kan, per video, iets meer zijn dan het chatten: www.ing.nl/personalbanking/afspraakma... (geen idee of dit helemaal het juiste loket is).
Leefloon
0
quote:

sjaakkio schreef op 1 oktober 2020 17:12:

Ik kon vanteviren opgeven hoeveel risico ik wilde nemen, heb gekozen voor 30% aandelen, 30% obligaties en 40% onroerend goed.
Één fonds hoeft inderdaad niet per se een beperking in spreiding te omvatten, wat ik liet vallen onder het mogelijke jumping to conclusions. Ik heb de commerciële communicatie van ING zelf niet ontvangen noch gevonden, dus het is goed mogelijk dat er bij ING toch geen keuze of spreiding meer mogelijk is.

De klant heeft bij jouw 30-30-40 niet te maken met minstens 3 verschillende fondsen, de bank niet met tientallen fondsen in het assortiment, en de klant merkt zo bijvoorbeeld misschien ook minder snel op dat een individueel fonds iets goedkoper is dan het door de bank in rekening gebrachte tarief.
Alles kwijt
0
Hoi Airob, wie weet wat er allemaal aan de strijkstok is blijven hangen - tijdens het proces - toen ING die constructie veranderde. Daar kom je nooit meer achter. Ik heb fondsen bij de Ohra, nu Nationale Ned. Bij één van die fondsen kwam dividend binnen en dat werd jaren lang aan ons, de klant, doorgegeven. En plotseling niet meer. Ik dacht; ''he, waar blijft de dividend-bijschrijving?'' Meer dan een vaag antwoord op mijn vragen heb ik nooit gekregen. Waar is de AFM toch op dit soort momenten? Bij de ING wilde ik nog niet zolang geleden een akkefiet aan de orde stellen. Toen heb ik op LinkedIn het woord ''risk'' ingevoerd. En dan de button op ''personen''. Je kunt geen bericht sturen als je geen LinkedIn Premium account hebt (die heb ik overigens wel). Maar kunt wel ''connectie'' maken. Soms staat connectie maken verstopt onder de [meer....] toets. In jouw geval zoek je op ''investment'' of ''privat banking'' in het zoekraampje. Neem de hoogste manager of directeur die je tegen komt en verander de tekst van van het connectie verzoek. Dus niet meteen weg klikken. Eerst even jouw verhaaltje erin. Met het verzoek of je even teruggebeld kan worden hierover. Mocht je onverhoopt geen reactie krijgen dan connect je na twee dagen de volgende pipo. Succes!
Alles kwijt
0
natuurlijk zoeken met ING private banking of ING personal banking of ING investment in het zoekraampje + op personen in de zoekbalk.
Alles kwijt
0
Je verhaal opschrijven op de Facebook pagina van de ING werkt ook als een tierelier.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:38
Koers 15,230
Verschil +0,062 (+0,41%)
Hoog 15,258
Laag 14,916
Volume 10.630.399
Volume gemiddeld 11.174.298
Volume gisteren 7.818.029

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront