ING Groep « Terug naar discussie overzicht

ING - september 2020

1.911 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... 92 93 94 95 96 » | Laatste
Lepre Chaun
0
Het Poolse dochterbedrijf van ING
heeft klanten jarenlang geholpen om
verdacht geld weg te sluizen uit
Rusland.Dat melden Trouw en het FD op
basis van gelekte documenten van het
Amerikaanse ministerie van Financiën.

Twee Nederlandse obligatiehandelaren,
die bankierden bij de Poolse ING Bank
Slaski,zouden de spil zijn bij het
wegsluizen van omgerekend miljarden
euro's voor Russische ondernemers.

De Amerikaanse witwasautoriteit FinCen
waarschuwde al in 2017 voor een Moskous
netwerk,opgezet om miljarden roebels
wit te wassen.ING wil tegenover het FD
niet reageren op de berichtgeving.
Ron-tron system
0
Voor mij mag het best meevallen zit helemaal naakt long.
De koers zal beslissen of het meevalt of niet.
Ik verwacht toch rood want boetekans daar kom je moeilijk onderuit.
voda
0
quote:

Jelle-43 schreef op 21 september 2020 02:05:

het is oud nieuws .ING gaat Groen van start
Denk het niet!

Theor. open 6,50 07:48:53
[verwijderd]
0
quote:

voda schreef op 21 september 2020 07:51:

[...]
Denk het niet!

Theor. open 6,50 07:48:53
Dat is een beetje in vergelijking met de verwachte daling van de aex...
Omnium
0
Bank in HK zo’n 4% lager geëindigd. Maar die is veel zwaarder betrokken dan ING. Boete ligt volgens mij niet voor de hand. De kennis is op illegale wijze verkregen van de overheid/toezichthouder (Amerikaanse). Mocht hier toch een boete op volgen dan zou dat een veel kleinere boete zijn dan de honderden miljoenen die de vorige keer is betaald. Immers de rol van ING is vrij klein. Mocht ING op dit nieuws substantieel dalen, dan lijkt me dat een mooi moment om weer in te stappen. Voorspelling voor vandaag: 6,30 met ongetwijfeld een lagere DL.
Take a sisi
1
Ik ken iemand die zich bij een Zwitserse bank een leren stoel heeft laten aanmeten , zit nu toch met het volgende dilemma , ik vraag me af of het terecht is dat huidige aandeelhouders mogelijk vandaag gestraft worden voor witwaspraktijken en dus mogelijk de klappen op mogen vangen , terwijl in de top sommigen met de hoofdprijs weg liepen .
Betekend dit dat huidige aandeelhouders die op ING vertrouwen mogelijk vandaag de prijs moeten betalen , vorige week al een daling van 10 % zit hier mogelijk al meer achter .

Over het zogenaamde oude nieuws waar sommigen het over hebben , het lijkt mij niet dat de drie instanties die dit weekend met dit nieuws kwamen zomaar gezamelijk en doelgericht met losse flodders een bedrijf als ING in diskrediet willen brengen .
Als je met de vingers wijst dan gaat hier een sterk onderbouwd onderzoek aan vooraf of je hebt een schadeclaim op je bordje liggen .

Slotconclusie ,
hoe dan ook schandaal in de maak , de onwetende aandeelhouder mag de opgelopen spanning vandaag opvangen .
Ik denk dat intern de spanningen hoog zijn en dat ING het aan de aandeelhouder verschuldigd is om er voor te zorgen dat de schade beperkt blijft .
De vraag die hier op aansluit wat is vandaag hun reactie/plan en zijn hun middelen hiervoor toereikend .
Doel lijkt mij in 1e instantie pogen de schade te beperken , echter wat dacht je van gezichtsverlies , wat doet een mogelijke deuk in hun imago op de langere termijn en wat ligt er in de weegschaal waarover vrouwe justitia mogelijk al dan niet nog een oordeel gaat vellen .
Je kan er niet omheen dit nieuws zal ING geen goed zal doen .
[verwijderd]
0
Johan van de keucken
0
In de dagboeken van herbert Hoover staat dat Amerikaanse bedrijven Roosevelt hebben opgeroepen om een oorlog tegen Duitsland te beginnen omdat Amerikaanse bedrijven niet meer konden concureren met de Duitse ruilhandel met Zuid America in de jaren vanaf 1933.
Dit doet mij ook heel erg denken aan de handels oorlog van America tegen China wat nu aan de gang is.
Hopelijk creert dit geen echte oorlog.
Plein777
0
‘ING in Polen faciliteerde miljardentransacties uit Russisch witwasnetwerk’

Witwasschandaal Uit onderzoek van ICIJ, Investico en Trouw blijkt dat twee Nederlandse bedrijven via de Poolse afdeling van ING betrokken waren bij het witwassen van crimineel geld uit Rusland.

uit NRC
Boris van der Spek
20 september 2020 om 20:14
Leestijd 1 minuut


De Poolse tak van ING heeft de afgelopen tien jaar voor honderden miljoenen euro’s aan transacties uitgevoerd voor twee Nederlandse bedrijven die crimineel geld wegsluisden uit Rusland. Dat blijkt uit geheime documenten van de Amerikaanse financiële inlichtingendienst FinCEN, die via het internationale journalistencollectief ICIJ werden doorgespeeld aan Investico, Trouw en Het Financieele Dagblad.

Uit het onderzoek van die drie partijen is gebleken dat de betrokken bedrijven, Schildershoven Finance BV en Tristane Capital BV, volgens de documenten deel uitmaken van het Moscow Mirror Network, een zogeheten ‘spiegelnetwerk’. In 2017 waarschuwde FinCEN al dat via dit netwerk honderden miljoenen dollars zwart geld uit Rusland zouden zijn witgewassen. Dit gebeurde via spiegeltransacties, waarbij een netwerk van aangesloten bedrijven zorgt dat mogelijk illegaal verkregen geld wordt omgezet in een andere valuta, door aandelen in de ene valuta te kopen en die via anonieme bedrijven te verkopen in andere valuta, waarna de herkomst niet meer valt te achterhalen.

Op deze manier zou het Nederlandse Schildershoven zeker 600 miljoen dollar (ruim 500 miljoen euro) via ING Bank Slaski - zoals de bank daar heet - hebben overgemaakt aan twee anonieme bedrijven in Cyprus, die in handen zouden zijn van een tussenpersoon, die werkte voor Oekraïense oligarchen zoals Ihor Kolomojsky, wiens privéleger vocht in Oost-Oekraïne tegen de pro-Russische separatisten.

Een deel van het geld uit het witwasnetwerk waar de twee Nederlandse bedrijven toebehoorden, zou mogelijk zijn gebruikt om criminele groeperingen te financieren. Uit de documenten blijkt dat er 50 miljoen dollar (42 miljoen euro) naar een netwerk ging dat geld witwaste voor onder meer Hezbollah en Mexicaanse en Colombiaanse bendes.

Tristane nog steeds klant bij ING
Eerder werd al bekend dat de Deutsche Bank en Danske Bank betrokken waren bij het Russische witwasnetwerk. De Deutsche Bank kreeg hier in 2017 een boete van ruim 500 miljoen euro voor. Beide banken waren in de jaren daarvoor al gestopt met werken met bedrijven die betrokken waren bij dat spiegelnetwerk.

Bij de ING, waarvan tot deze zondag niet bekend was dat de bank betrokken was bij het witwasschandaal, konden de bedrijven echter nog jarenlang terecht. Zo zou Schildershoven tot 2018 bij ING Bank Slaski hebben gezeten. Tristane zou zelfs nog steeds klant van de Nederlandse bank zijn, hoewel ING nu stappen zou nemen om afscheid te nemen van Tristane, laten bronnen bij de bank aan Het Financieele Dagblad weten.

In 2018 sloot ING een schikking van 775 miljoen euro met het Openbaar Ministerie nadat was gebleken dat de bank jarenlang had gefaald in hun aanpak van witwassen. De bank beloofde daarop beterschap. De transacties die door FinCEN aan het licht zijn gekomen, zouden volgens de bank hebben plaatsgevonden in de jaren voor die schikking.
[verwijderd]
0

PM verwacht dat koers met 4 tot 8% terug zal moeten vandaag maar geen megaklapper.
[verwijderd]
0
quote:

voda schreef op 21 september 2020 08:57:

Theor. open 6,30 08:57:18
Waar haal je dit vandaan?
voda
0
quote:

Leerling. schreef op 21 september 2020 09:00:

[...]
Waar haal je dit vandaan?
Binck. Of iedere andere broker. of Euronext.
finance2u
1
Zit niet in ING, maar ik gun het die schoften die dit uit het niets publiceren (en reken maar om daar even flink aan te verdienen) hun winst niet! Puur timing dit om dit nu de markt in te slingeren, bah..en die kranten noemen een ander crimineel! Lachwekkend
[verwijderd]
1
Huidige CEO moet aftreden omdat hij jaren chief security officer is en als zodanig medeverantwoordelijk is.
Costa Invest
0
k_mnl
0
(ABM FN-Dow Jones) De onthullingen in de gelekte documenten van de Amerikaanse overheidsinstantie FinCEN zijn "oud nieuws" voor de autoriteiten, omdat het gaat om rapporten die zijn ingediend tussen 2000 en 2017. Dat stelde analist Benoit Pétrarque van Kepler Cheuvreux maandag in een reactie tegen ABM Financial News.

In de afgelopen drie jaar hebben banken veel geïnvesteerd in de naleving van antiwitwas-regelgeving en de regels voor het natrekken van antecedenten van klanten, de zogenoemde ken-je-klant-regels.

De analist van Kepler merkt op dat vrijwel alle banken in Europa genoemd worden in het rapport. Dat zou betekenen dat bijvoorbeeld ING, dat ook wordt genoemd in de rapportages, niet speciaal zou worden geraakt door het nieuws.
1.911 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... 92 93 94 95 96 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:38
Koers 15,230
Verschil +0,062 (+0,41%)
Hoog 15,258
Laag 14,916
Volume 10.630.399
Volume gemiddeld 11.174.298
Volume gisteren 7.818.029

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront