PostNL « Terug naar discussie overzicht

PNL september 2020

574 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 » | Laatste
Rik R
0
quote:

prinszicht schreef op 18 september 2020 15:29:

[...]

Niet te hard te keer gaan. Jaap heeft een middagje vrij en laten we het daarom gezellig houden. Op expiratiedagen gebeurt er zelden iets en die 2,70 kan wel eens kloppen al haal ik het zelf nooit uit de cijfers. Het is een relatief veilig gebied al zie ik ons liever een stukje boven de 2,75. En nog liever. Een overname zodat deze soap ten einde komt. Ongetwijfeld dat er mooi vervolg komt voor onze topper die het imago van de vrouw in de bestuurskamer geen goed heeft gedaan. Of voor Jaap. Je kunt politiek leiderschap tonen of lijden onder de politiek. De claim mag er niet komen zo komt er ook geen vervolg op Sandd voor de rechter. De schade van deze dossiers overstijgt de huidige schuld en is dus de reden dat we geen cash dividend krijgen. Daarvoor heeft ze zich wel koninklijk verzekerd van een glansrijke carrière na PostNL. Jammer voor de medewerkers, de klanten en de aandeelhouder.
Geloof jij in een overname en wie zouden dan de gegadigden zijn?
Schuinsmarcheerder
1
quote:

prinszicht schreef op 18 september 2020 11:29:

[...]

Laten we maar hopen dat we een opmars maken naar de 4 euro eerdaags. Liefst in 1 keer middels overname. Dan zijn jullie van mijn gezeik af ........
..... en ik van dat waardeloze 'oud papier' .......... ;-)
pakket
0
Mooie grafieken van Edward Loef van Lynx. Hoewel we al laatst hebben vastgesteld dat het zo is hoe de lijntjes staan. Hoe langer een grafiek hoe liever ik het heb. Op de site de Aandeelhouder kun je een grafiek vinden die langer terug gaat . Van voor 1996. Deze grafiek stelt dat juist nu een weerstand optreed en niet bij de 3,25. Altijd oppassen om conclusies te trekken alleen uit een grafiek. Het lijkt erop dat het landschap voor Postnl structureel is veranderd. Dan kan er zomaar een cijfer meer voor de komma komen te staan . Bij de Aandeelhouder zijn de lijntjes op de grafieken trouwens alweer aangepast. Eerst komt de koers dan het commentaar nooit andersom. Beursomzet Postnl vandaag 4.370.511 . De vorige dag 2.178.375. Phoe wat was die 2,70 euro belangrijk voor de banken..
Cedar
0
Nieuwe update van citi voor fedex

Nu ca 242
Update PT 500 tussen nu en 3 jaar
Mooi doel

Zou ook voor postnl mogen,
prinszicht
0
quote:

Always Be Closing schreef op 18 september 2020 15:46:

[...]

Geloof jij in een overname en wie zouden dan de gegadigden zijn?
Ik geloof niet dat het op enig niveau gewenst is. Maar een UPS of GLS moet nu de hele lange weg volgen naar een fatsoenlijke marktpositie. Terwijl de eerste maar 1 keer hoeft te niezen om 2 miljard op tafel te leggen om de briefjes gratis weg te geven. En RM heeft met GLS belang bij een positie op het vaste land met de naderende “no deal” Brexit. In dit strijdtoneel zie ik ergens de Belgen ook nog een verwoede poging doen.
pakket
0
Fedex zou het Postnl kunnen overnemen.. Heeft in 2015 TNT Express ook al overgenomen..
ChefInkoop
0
Is PostNL wel een serieuze overname kandidaat? Vorige keer is onze overheid er toch ook voor gaan liggen? Of is het afgeketst door onze flamboyante CEO? Als werkelijk de overheid zich er indertijd mee heeft bemoeid zal een overname er niet snel inzitten. Van mij mag het, uiteraard wel voor 6 euro per aandeel :-)
gpjf
0
Overheid heeft zich achter de schermen well degelijk er mee gemoeid maar situatie is nu anders. Sandd is overgenomen , brievenpost wordt minder en Post.nl wordt steeds meer een parcel bedrijf. Inzake de brievenpost is met een fatsoenlijk bedrijf goede afspraken ( politiek)te maken hoe het een en ander in het afbouwproces geregeld moet worden en de rest is gewoon een commerciële business.. Post.nl is dan een lean & mean bedrijf en buitengewoon interessant als overnamekandidaat. Ik blijf die overtuiging aanhouden.
gpjf
0
quote:

pakket schreef op 19 september 2020 11:01:

Fedex zou het Postnl kunnen overnemen.. Heeft in 2015 TNT Express ook al overgenomen..
Gaat niet gebeuren want destijds is het een ander fout gegaan door Europese Commissie. Volgens mij loopt er nog een claim van UPSdie dan ook zeker eerder in beeld komt
[verwijderd]
0
quote:

gpjf schreef op 19 september 2020 16:20:

[...]

Gaat niet gebeuren want destijds is het een ander fout gegaan door Europese Commissie. Volgens mij loopt er nog een claim van UPSdie dan ook zeker eerder in beeld komt
UPS wilde TNT overnemen. Maar dat mocht niet van EC. Toen is FedEx ermee vandoor gegaan. UPS heeft bezwaar aangetekend bij EC en na jaren gelijk gekregen. Even kwijt of ze ook schadevergoeding hebben gekregen van EC. Of loopt dat nog zoals je zegt?

Wellicht een leuke troefkaart als UPS toestemming vraagt voor overname PostNL ;-)
Toekomstbeeld
0
quote:

Makita schreef op 19 september 2020 18:25:

[...]
UPS wilde TNT overnemen. Maar dat mocht niet van EC. Toen is FedEx ermee vandoor gegaan. UPS heeft bezwaar aangetekend bij EC en na jaren gelijk gekregen. Even kwijt of ze ook schadevergoeding hebben gekregen van EC. Of loopt dat nog zoals je zegt?

Wellicht een leuke troefkaart als UPS toestemming vraagt voor overname PostNL ;-)
Met UPS hadden wij nu gewoon de afgelopen tijd dividend gehad.

Onze Herna en destijds Jan Stupid, hebben de eerste tranche van 15% bezit in TNT direct verkwanseld op de onderhandse markt. De 2de tranche ging zonder slag of stoot tegen het veel lagere FEDEX bod.

Het ongeduld om die eerste 15% te verkopen tegen een dumpprijs, in de banken crisistijd, staat wat mij betreft in de top 3 van management flaters.
Toekomstbeeld
0
nl.m.wikipedia.org/wiki/TNT_Express

De eerste tranche van 82 miljoen stuks ging tegen 6 20 euro, in 2013. Crisis nog op zijn heftigst. Koersen ultra laag.

Fedex bod was 8 euro. Geduld is een schone zaak.

82 mln keer 1,80 euro......= 148 miljoen.

Hadden we geen probleem gehad met de schuldratio.

Met de 9,50 van UPS.... ....ach, maar niet meer aan denken.

Cedar
0
Overname is altijd goed mits een zeer forse premie, vanaf 4,50 wordt het interessant. Maar dan wel op korte termijn.

Waarom is een ieder in dit ( of ander) aandeel gestapt? Om alleen te gokken op een overname?
Voor mij niet direct,
Als de markt gunstig gestemd is voor postnl en we staan medio volgend jaar op 3,5, jaar erop 4,50 en in 2023 op 5,00+ vind ik het ook goed, zelfs beter bij elk jaar €0,20 dividend, dan hoeft een overname niet voor mij.

Maar ja, groot deel van de aandelengokkers wilt in 3 weken binnenlopen.
Sir Cryptalot
0
Ik ben ingestapt puur voor het opwaarts potentieel. Wat je zegt, €4,xx in 2023 is prima mogelijk. En ook het dividend. De afgelopen 20 jaar heeft email en het online document gebeuren een flinke knauw gegeven in de zegeltjes markt maar de pakketjes revolutie heeft dit goed kunnen compenseren. Ik heb echt vertrouwen in de groei hier in en de steeds slimmere oplossingen. Er staan nu 3 pick up automaten in mijn buurt en die zijn enkel van PostNL.
pakket
2
Daar heb je wel het juiste woord. Aandelengokkers. Dan heb je nog optie-gekken. Heel vaak klopt de visie maar de tijd ontbreekt dan.. als sneeuw voor de zon verdwijnt dan de premie. In de jaren tachtig deed ik dat wel. In de zomer van 1987 verdiende ik 12000 gulden met opties op Akzo . Akzo had in die tijd de eigenaardigheid om in het voorjaar behoorlijk te stijgen. Dat lukte . Ik weet nog wel iemand die elk jaar daar behoorlijk op verdiende en van de opbrengst flatjes kocht voor studenten.. In de herfst van 1987 kreeg mn vrouw een botsing met de auto total loss en ik verloor 4000 gulden met de beurskrach. Opties zijn in de wereld gekomen om de omzet van de banken op te krikken..Toen in 1978 de optiebeurs begon, was dat op een moment dat de aandelenhandel al een tijdje in het slop zat. Ik was bij een van de roadshows die de optiebeurs gaf in het land om investeerders te vinden. Ik heb de optiebeurs beleefd en overleefd. Afgelopen vrijdag zag ik bij Postnl dat als het aandeel boven de 2,70 euro uitkwam er enorm veel aandelen van Postnl op de markt kwamen om de koers eronder te krijgen. Je zag dat mooi naar de omzet die de FD weergeeft de gehele dag. Na sluiting van de handel word die omzet gezet naar grote schommelingen zodat wat er gebeurd de hele dag niet meer te zien is. De FD is de bank, de banken beheren de FD. Da massa ziet op deze manier nooit wat er echt gebeurt. De optie is opgezet voor de banken en niet voor de consument. Als je verdiend met opties heb je geluk gehad maar het is geen belegging. Een belegging is een aandeel die dividend geeft , daar kun je huizen mee bouwen..

BoterbijdeVis
0
quote:

pakket schreef op 19 september 2020 21:34:

Daar heb je wel het juiste woord. Aandelengokkers. Dan heb je nog optie-gekken. Heel vaak klopt de visie maar de tijd ontbreekt dan.. als sneeuw voor de zon verdwijnt dan de premie. In de jaren tachtig deed ik dat wel. In de zomer van 1987 verdiende ik 12000 gulden met opties op Akzo . Akzo had in die tijd de eigenaardigheid om in het voorjaar behoorlijk te stijgen. Dat lukte . Ik weet nog wel iemand die elk jaar daar behoorlijk op verdiende en van de opbrengst flatjes kocht voor studenten.. In de herfst van 1987 kreeg mn vrouw een botsing met de auto total loss en ik verloor 4000 gulden met de beurskrach. Opties zijn in de wereld gekomen om de omzet van de banken op te krikken..Toen in 1978 de optiebeurs begon, was dat op een moment dat de aandelenhandel al een tijdje in het slop zat. Ik was bij een van de roadshows die de optiebeurs gaf in het land om investeerders te vinden. Ik heb de optiebeurs beleefd en overleefd. Afgelopen vrijdag zag ik bij Postnl dat als het aandeel boven de 2,70 euro uitkwam er enorm veel aandelen van Postnl op de markt kwamen om de koers eronder te krijgen. Je zag dat mooi naar de omzet die de FD weergeeft de gehele dag. Na sluiting van de handel word die omzet gezet naar grote schommelingen zodat wat er gebeurd de hele dag niet meer te zien is. De FD is de bank, de banken beheren de FD. Da massa ziet op deze manier nooit wat er echt gebeurt. De optie is opgezet voor de banken en niet voor de consument. Als je verdiend met opties heb je geluk gehad maar het is geen belegging. Een belegging is een aandeel die dividend geeft , daar kun je huizen mee bouwen..

Je hebt helemaal gelijk. Maar het lullige is dat diezelfde roofbanken, naast opties, nog allerlei andere derivaten verzonnen als afgeleiden van aandelen. En daarmee worden ook aandelenkoersen door diezelfde banken gestuurd naar waarden die hen het meest opleveren.

En dan te weten dat diezelfde banken ook beleggingsportefeuilles van particuliere beleggers beheren. Jaja, allemaal gescheiden aktiviteiten zeggen de banken bla bla bla.

Het zou mooi zijn als de AFM zich daarin eens ging verdiepen.
Krentenmenten
0
Open intrest is de belangrijkste graadmeter, waarmee de financiële wereld de boel belazerd!
574 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:38
Koers 1,241
Verschil -0,077 (-5,84%)
Hoog 1,298
Laag 1,230
Volume 2.916.414
Volume gemiddeld 2.220.593
Volume gisteren 4.020.721

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront