Altice « Terug naar discussie overzicht

Altice september 2020

341 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 » | Laatste
Mijn Vriend
0
quote:

putbruy10 schreef op 12 september 2020 09:27:

[...]

wat is uw positie in dit aandeel ?

Als de gesprekken rond een overname reeds zijn aangevangen in augustus, zoals is vermeld, dan is er met dit bod gespeeld, de koersen stonden toen namelijk reeds boven de €4
Je moet het DZR niet zo makkelijk maken. Het is een incestieuze broekzak-vestzak deal. Deinzen de Franzen niet voor terug; de overname van Gemalto door Thales met een cameo optreden van Atos was ook al zo'n toneelstukje. Uit ervaring ben ik het om te beginnen niet eens met DZR, maar er blijkt een uitzondering op de regel te zijn.
marktwaarde
0
Ik verwacht het zelf ook niet, maar vraag me wel af wie die "andere" aandeelhouders zijn waar de FD het over heeft die invloed zouden kunnen uitoefenen.

DeZwarteRidder
0
Alleen als bijna niemand z'n aandelen aanbiedt, zal het bod misschien iets verhoogd worden.

Zodra hij de 95% stemrecht heeft, gaat Drahi uitroken.
DeZwarteRidder
0
Drahi haalt met schuld beladen Altice in stijl van de beurs
11 september 2020
Fondsen
Altice Europe NV

Bij Altice Europe is hét onderwerp waar het al sinds de beursgang in 2014 altijd over gaat de grote schuldenberg. Voor oprichter en grootaandeelhouder Patrick Drahi is dat een hoofdreden om het bedrijf nu weer van de Amsterdamse beurs te halen.

Het bod op Altice Europe werd vrijdag bekendgemaakt. Drahi biedt via een vehikel dat hij controleert 4,11 euro per aandeel. Dat waardeert de onderneming op ongeveer 4,9 miljard euro.

Het lijkt een ruime premie op de beurskoers van de dag ervoor, maar het bod kan na de recente koersdaling ook als ‘opportunistisch’ worden gekenschetst. In februari stond de koers nog ruim boven de 6 euro per aandeel. De premie over de gemiddelde koers van de laatste 180 dagen bedraagt slechts 16,5 procent.

Bovendien gaat het vermoedelijk niet slecht bij Altice. Er was natuurlijk enige impact van corona omdat de winkels gesloten moesten blijven. Maar over het algemeen zijn kabel- en telecombedrijven winnaars geweest in de crisis. De tweede kwartaalcijfers waren ook duidelijk beter dan verwacht. De guidance voor 2020 werd bevestigd en er zou inkoop van eigen aandelen komen als de leverage ratio onder de 4,5 zou geraken (die is nu rond de 5). Op de middellange termijn wordt een vrije kasstroom van minimaal 1 miljard euro verwacht.

Belangenconflicten
Het bestuur van Altice steunt de overname en concludeert dat het bod ‘fair’ is en een aantrekkelijke premie biedt. Bij deze beslissing waren drie van de vier uitvoerende bestuurders echter niet betrokken omdat ze een belangenconflict hebben. Dit gold voor president Drahi, maar ook voor vice-president Dennis Okhuijsen en voor bestuursvoorzitter Alain Weill. Naast grootaandeelhouder Drahi zullen ook Okhuijsen en Weill grote aandelenpakketten hebben.

Naast de vier uitvoerende bestuurders is er nog een viertal ‘non-executive’ leden en die zouden volgens Altice allemaal onafhankelijk zijn en wel betrokken zijn geweest bij de onderhandelingen.

Hier valt nog wel iets op af te dingen. Nicolas Paulmier was board member bij Numericable, een entiteit die gelieerd is aan Altice, tot 24 juli 2014. Volgens de strikte code-definitie betekent dit dat Paulmier tot vijf jaar nadat hij de bestuursfunctie neerlegde afhankelijk was. Vanaf 25 juli 2019 wordt de man dus geclassificeerd als onafhankelijk.

Alles bij elkaar blijft het de vraag of de vier non-executives en slechts één uitvoerend bestuurder voldoende was om in dit proces het onderste uit de kan te halen voor de minderheidsaandeelhouders.

Hoe aantrekkelijk het bod werkelijk is voor deze groep zal ook afhangen van het moment waarop is ingestapt. Voor wie kort voor de coronacrisis kocht is het niet zo’n goede deal. Het bod is grofweg 29 procent lager dan de koers begin dit jaar. Het aandeel heeft de afgelopen jaren echter flink gefluctueerd en daarbij ook periodes duidelijk lager gestaan.

Betere toegang tot krediet
Juist die fluctuaties zijn een van de hoofdredenen om het bedrijf nu van de beurs te halen. In de aankondiging wordt gesteld dat het bedrijf zonder de koersfluctuaties een betere toegang zal krijgen tot bankkrediet en de obligatiemarkten. Dit zou de rentelasten moeten verlagen.

Daarnaast zou Altice zonder beursnotering beter in staat zijn een ‘efficiënte kapitaalstructuur’ te realiseren. Aangezien een bedrijf zonder beursnotering niet zo makkelijk aandelenkapitaal kan ophalen, is het niet ondenkbaar dat het de bedoeling is de schuldfinanciering te vergroten.

Naam Altice werd synoniem voor schuldenberg
Eventuele nieuwe schuld komt bovenop de bestaande schuldenberg. Altice had halverwege dit jaar een totale nettoschuld van 29 miljard euro. Vorig jaar bedroeg de nettoschuld 5,5 keer de bedrijfswinst (nettoschuld/ebitda). Dat is meer dan twee keer zo hoog als gebruikelijk voor een beursgenoteerde onderneming. Deze grote hefboom maakte het aandeel bovengemiddeld riskant voor particuliere beleggers die in Amsterdam posities in Altice innamen.

Het bod wordt gefinancierd met een lening bij BNP Paribas. De Franse bank heeft krediet beschikbaar gesteld voor zowel het bod als de transactiekosten. Aangezien de naam Altice sinds de beursgang in 2014 bijna synoniem is geworden voor het woord schuldenberg, kunnen we daarmee zeggen dat het bedrijf in stijl van de beurs vertrekt.

En gezien de achtbaanrit die veel beleggers mee hebben mogen maken met dit aandeel zonder dat zij ooit echte zeggenschap hadden bij het bedrijf was het misschien beter geweest als Altice nooit op de beurs was verschenen. Een bedrijf met zo’n zwakke balans, wisselvallige financiële prestaties en discutabele governance hoort daar eigenlijk niet thuis.
witteduivel
0
[verwijderd]
4
quote:

Braniek schreef op 11 september 2020 20:16:

[...]

MS maar je hebt toch geen enkel belang de daadwerkelijke reden te weten.
Je hebt geen belang. je had geen belang en Drahi gaat nimmer failliet. Daar hoef je niet voor in het duister te tasten.
Drahi is heel goed opgeleid en zorgt heel voel voor zichzelf.
Je had mee kunnen liften op koerswinsten als je bereid bent/was gestaffeld te beleggen. Gratis tip
Aandeelhouders die in 2014 meededen met de IPO betaalden € 28,25 per aandeel.

Als je de ATUS splitsing meerekent is van die waarde nu € 13,35 per aandeel over.

Patrick Drahi is gewoon een niet al te integere man die voor lange termijn aandeelhouders alleen maar geld heeft vernietigd. Ondertussen heeft Patrick Drahi zelf voor honderden miljoenen gecasht door:

> eigen vastgoed aan Altice te verhuren (jaarlijks € 50 miljoen)
> optieconstructies die hem beschermde tegen de koersval (2016 met Goldman Sachs)
> verpanding van zijn aandelen op een hogere koers voor leningen om in privé Sotheby's te kopen
> tijdelijk opdrijven koers Atus om een pakket aandelen te verkopen
> uitkering van jaarlijkse bonussen

Ik heb nooit begrepen waar jouw bewondering voor deze man vandaan komt. Hij heeft voornamelijk aandeelhouders geld afhandig gemaakt en ondertussen zichzelf verrijkt. En een groepje van vertrouwelingen op vrij dubieuze manier daarvan laten meeprofiteren.

Mijn Vriend
0
quote:

AnalytischDenker schreef op 13 september 2020 23:07:

[...]

Patrick Drahi is gewoon een niet al te integere man die voor lange termijn aandeelhouders alleen maar geld heeft vernietigd.

Je hebt het heel beschaafd uitgedrukt. Voor iemand die zoveel geld heeft en niets heeft uitgevonden waar de wereld beter is van geworden; en.wikipedia.org/wiki/Patrick_Drahi
DeZwarteRidder
0
De hele opzet van Altice was van het begin af gedoemd te mislukken.

Het was belachelijk om nauwelijks winstgevende telecombedrijven veel te duur te kopen met geleend geld.
marktwaarde
1
Ik weet niet of het iemand is opgevallen met Moneymaker is dus van het forum verbannen nav het posten van premium content.
putbruy10
0
ondertussen al bijna 2 miljoen stuks verhandeld aan de overnameprijs, ofwel is Draghi aan het inkopen ofwel zijn er andere partijen die meer verwachten
[verwijderd]
0
quote:

Heerstiets schreef op 14 september 2020 09:41:

Ik weet niet of het iemand is opgevallen met Moneymaker is dus van het forum verbannen nav het posten van premium content.
O ja is dat zo?
En wat is daar zo belangrijk omdat te melen?
Oh ik snap het al: je bent een fan van me en mist de adviezen en uitmuntende teksten
Dank man
[verwijderd]
0
quote:

moneymaker_BX schreef op 14 september 2020 09:46:

[...]

O ja is dat zo?
En wat is daar zo belangrijk omdat te melen?
Oh ik snap het al: je bent een fan van me en mist de adviezen en uitmuntende teksten
Dank man
ijdeltuit en snoever
Mooi weer
0
Maar als Draghi, Altice van de beurs weghaalt, dan is Altice toch failliet verklaard en dan zijn wij al onze centen kwijt. In het verleden heb ik een keertje meegemaakt met SNS Reaal. Ik vind toch een beetje eng.
Sjonnie2
0
quote:

Mooi weer schreef op 14 september 2020 10:27:

Maar als Draghi, Altice van de beurs weghaalt, dan is Altice toch failliet verklaard en dan zijn wij al onze centen kwijt. In het verleden heb ik een keertje meegemaakt met SNS Reaal. Ik vind toch een beetje eng.
Hoezo eng , hoezo centen kwijt ?, je krijgt toch 4,11 euro per aandeel. Je kunt SNS toch niet met Altice vergelijken want dat werdt genationaliseerd en da's heel wat anders......

[verwijderd]
0
Wie zijn andere grootaandeelhouders behalve Drahi?
Kan me onmogelijk voorstellen dat die met dit belachelijke gemanipuleerde bod akkoord gaan
DeZwarteRidder
0
quote:

moneymaker_BX schreef op 14 september 2020 11:17:

Wie zijn andere grootaandeelhouders behalve Drahi?
Kan me onmogelijk voorstellen dat die met dit belachelijke gemanipuleerde bod akkoord gaan
Die zijn er niet.
Braniek
0
quote:

AnalytischDenker schreef op 13 september 2020 23:07:

[...]

Aandeelhouders die in 2014 meededen met de IPO betaalden € 28,25 per aandeel.

Als je de ATUS splitsing meerekent is van die waarde nu € 13,35 per aandeel over.

Patrick Drahi is gewoon een niet al te integere man die voor lange termijn aandeelhouders alleen maar geld heeft vernietigd. Ondertussen heeft Patrick Drahi zelf voor honderden miljoenen gecasht door:

> eigen vastgoed aan Altice te verhuren (jaarlijks € 50 miljoen)
> optieconstructies die hem beschermde tegen de koersval (2016 met Goldman Sachs)
> verpanding van zijn aandelen op een hogere koers voor leningen om in privé Sotheby's te kopen
> tijdelijk opdrijven koers Atus om een pakket aandelen te verkopen
> uitkering van jaarlijkse bonussen

Ik heb nooit begrepen waar jouw bewondering voor deze man vandaan komt. Hij heeft voornamelijk aandeelhouders geld afhandig gemaakt en ondertussen zichzelf verrijkt. En een groepje van vertrouwelingen op vrij dubieuze manier daarvan laten meeprofiteren.

Ik heb bewondering voor Drahi omdat hij ziener is in tegensteling tot menigeen die beweerden dat Altice failliet moest gaan. De shorters zorgden voor lagere koersen en beweeglijkheid. Net zoals Musk beschouwd hij shorters als parasieten, Dus reden de beurs te verlaten en zichzelf te te verrijken met toekomstige miljarden, Dus er waren derden partijen ( oa shorters ) die zittende aandeelhouders benadeelden en Drahi in het zadel hielpen zich te verrijken. Zo simpel is het en nu niet huilen dat goed opgeleide Drahi deze stap heeft genomen.
Braniek
0
Als shorters de koers negatief beinvloeden en beweeglijkheid vergroten moet je kansen grijpen gestaffeld te beleggen als het vertrouwen voor Drahi er is en dat heb ik zodat ik aan Altice 69.600 eurootjes heb verdiend. Ik heb dus door Drahi nooit benadeeld gevoeld. AD en DZR dat zijn ook kansen maar die willen jullie niet zien. Contrair handelen geeft ook kansen, Idem gehandeld bij Delta Lloyd.
Braniek
0
341 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,35  -9,32  -1,07%  17 apr
 Germany40^ 17.771,70 +0,01%
 BEL 20 3.794,57 -0,06%
 Europe50^ 4.910,28 -0,08%
 US30^ 37.727,71 0,00%
 Nasd100^ 17.504,91 0,00%
 US500^ 5.019,56 0,00%
 Japan225^ 37.744,07 0,00%
 Gold spot 2.368,08 +0,30%
 EUR/USD 1,0669 -0,02%
 WTI 82,21 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

B&S Group SA +8,35%
PostNL +7,07%
Fugro +4,29%
Van Lanschot ... +1,90%
Sif Holding +1,51%

Dalers

TomTom -14,98%
VIVORYON THER... -10,98%
Alfen N.V. -7,35%
ASML -6,68%
FASTNED -5,86%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront